Onze koning met een baard in 2019

Wie had dat gedacht… Koning Willem-Alexander met een baard. We weten dat hij in zijn vakantie af en toe wat baardharen door laat komen. Maar dit is de eerste keer dat onze koning ervoor heeft gekozen om een baard te laten staan in het openbaar zónder dat het vrije tijd is.

We horen veel verschillende geluiden over de koninklijke baard. Sommigen zijn er laaiend enthousiast over. Critici vinden dat een baard onverzorgd overkomt en dat de koning hiermee slordig eruit ziet.

Wat wij vinden bij Mannenmetbaard.nl? Wij vinden dat authentieke zelfexpressie van ieder individu mooi is. Daarmee mag iedere man kiezen wat goed voelt bij hem. Dat de koning een baard draagt, opent hopelijk de deur voor meerdere mannen om óók een baard te groeien. Waar er afgelopen jaren steeds meer leek dat de baard minder populair werd, applauderen wij deze boost van populariteit door de koning.

Plus… De baard ziet er gewoon geweldig uit bij onze koning. Chapeau.

Iedereen heeft baard tips nodig, ook de koning

Zelfs onze koning heeft tips nodig. En deze tips willen we ‘m graag aanbieden, helemaal gratis. Want twee onderdelen van zijn baard vielen ons op:

Dichtheid van de baard
De baard van onze koning heeft een mooie kleur en op totaal-niveau lijkt de baard ook mooi vol gegroeid te zijn. De meeste mannen zijn al enorm jaloers op deze baard, waaronder ikzelf. Enkele tips voor de koning om de baard nog nét wat voller te laten groeien:

  • Laat de baard wat langer staan dan de stoppelbaard tot korte baard fase. Zo geef alle baardharen de kans om door te komen. Daarna kun je de baard weer trimmen naar de stoppelbaard lengte.
  • Verzorg de baard met baardolie en een baardborstel, zodat alle baardharen voeding krijgen en de dodere huidcellen weggehaald worden.
  • Ontdek hier alle tips om een baard te groeien.

De neklijn
Voor de meeste mannen is de neklijn lastig om goed te trimmen. Je wilt voorkomen dat er teveel weggetrimd wordt. Dit lijkt ook optisch zichtbaar te zijn in het geval van de koning. Want de baard rondom de neklijn loopt net wat te ver door naar beneden, waardoor de baard een onnodige extra dimensie krijgt. Ontdek hier tips om de hals netjes te trimmen.

En dan nu… Alle foto’s

Nog ééntje uit de oude doos: Koning Willem-Alexander met een baard in 2017. Nu ziet het er een stuk verzorgder uit!

Koning met baard in 2017
© Metronieuws

Wil je ook zo’n baard hebben als onze koning? Lees hier hoe je een baard moet groeien en trimmen. En ontdek hier al onze baard tips en advies over baard producten.