De Beste BaardKam voor jou

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste baardkam van 2024. Of je wilt ontdekken wat precies de werking is van een baardkam. En hoe het jou kan helpen om je baard te verzorgen en temmen.
Ontdek hier waar een kam goed voor is, waarom jij er één nodig hebt en welke je moet kiezen.

Oh.. En als je dus al weet waar een kam goed voor is? Scroll dan maar een stukje naar beneden voor de top 5 baardkam van 2024.

Wat is een baardkam?

Een baardkam is niet heel veel anders dan een normale kam. Maar het is wel een essentieel onderdeel van jouw baardverzorgingsassortiment. De kam zorgt er namelijk voor dat je baardharen lekker in style komen. Wanneer je de juiste baardverzorging erbij gebruikt, zoals baardolie of baardbalsem, dan blijven de baardharen ook in style voor de rest van de dag.

Er zijn verschillende soorten baard kammen. Maar het kaf wordt van het koren gescheiden door het materiaal waar het van gemaakt is en op de wijze waarop de kammen gemaakt zijn.

Materiaal baardkam

Het materiaal van de kam is enorm belangrijk voor de kwaliteit van de kam. De meest reguliere baardkam is een gewone supermarkt kam. Je denkt waarschijnlijk vast dat hier niets verkeerds mee is.. Maar deze kam is echt niet goed voor je baard.
Omdat de normale plastic kam uit een gietvorm komt door massaproductie, heeft de kam scherpe randen. Wanneer je je kam door je baard heen haalt, resulteert een plastic baardkam in gespleten punten.

Naast de scherpe randen, zorgt een reguliere plastic kam voor statische elektriciteit. Hierdoor springen je baardharen overal heen. En omdat de reden voor gebruik van een kam het stylen van je baard is, werkt dit dus niet mee met je baardroutine.

Maar wat is dan wel een goed materiaal voor een baardkam? Nou.. een houten baardkam of een kam gemaakt van hoorn, zoals van een buffel. Deze materialen zorgen er niet voor dat je baard gaat splijten of uit de war raakt. Nee, het zorgt er juist voor dat de baardharen de juiste kant op komen zonder deze te beschadigen.

Soort baardkam

Er zijn verschillende soorten kammen. Allereerst de snorkam. Deze is wat kleiner dan de reguliere baardkam. De snorkam is ervoor gemaakt om je snorharen de juiste kant op te krijgen. En omdat je snor een minder grote oppervlakte hebben dan je baard, is de kam ook kleiner om zo geconcentreerd de haren te kammen.

Stel je voor dat je baardkam blijft steken en een paar haren meetrekt… Dat willen we niet. En daarom is er ook de reguliere baardkam. Deze kam heeft grote ruimte tussen de baardpoten in. Het zorgt ervoor dat je baardharen niet verstrikt raken tijdens het kammen.

Als laatste is er de Beard Bro, Beard Buddy of Beard Shaper. In elk geval: een baardkam die niet wordt gebruikt om te kammen, maar om te helpen je baard juist te scheren. Sommigen vinden het fijn om langs aangegeven randen te scheren, omdat ‘free-format’ soms best eng is en je snel kunt uitschieten. Deze baard kammen helpen je om je baard op de juiste manier te trimmen..

Wat is het verschil tussen een baardborstel en een baardkam?

Hele goede vraag.. En het verschil zit ‘m in de wijze waarop je beide baardproducten kunt gebruiken.

De baardborstel is erg geschikt voor het verdelen van je baardproducten in je baard. Door de haren in de borstel wordt de baardolie of baardbalsem meegenomen door je baard heen. Hierdoor wordt het product goed verdeeld onder alle baardharen, zodat elke plek van je baard de juiste verzorging krijgt.

De baardkam is erg geschikt voor het stylen van je baard. Waar de baardborstel juist je baardharen wegduwt, zorgt de kam er voor dat je baardharen de juiste kant op komen te staan. Dit komt omdat de baardharen meer ruimte hebben om juiste kant op te bewegen tijdens het kammen dan wanneer de haren geborsteld worden door de borstel.

Ben je nog meer benieuwd waarom je een baardborstel nodig hebt? Of zoek je de beste baardborstel voor jou? Bekijk dan eens de top 5 baardborstel!

baard kam of baardborstel

Baardkam kopen?

En nu de belangrijkste stap.. Welke baardkam ga je kopen? Zoals hierboven te lezen, zijn er verschillende soorten en maten kammen.
Mannenmetbaard.nl helpt je op weg. Er zijn reviews gelezen, artikelen gelezen en producten getest om tot deze lijst te komen. Ontdek de top 5 baardkammen van 2024.

Peter’s Beard Baard Kam

1 Peter’s Beard heeft verschillende baardproducten, zoals de baardborstel. In het assortiment hebben ze ook hun mooie houten baardkam. Daarmee pakken ze de éérste plek van deze top 5.

De kam is gemaakt van hoge kwaliteit sandelhout. De kam is met de hand gemaakt, waardoor de kam geen scherpe randen heeft die schadelijk zijn voor je baardharen. Uniek aan de kam is dat deze twee kanten heeft. De ene kant heeft weinig ruimte tussen de kamtanden, waardoor deze erg fijn werkt wanneer je moeite hebt om je baard één richting op te krijgen. Wanneer je een zware baard hebt, dan is het fijner om de kant te gebruiken met meer ruimte. Zo verstrikt je baard niet in de kam.

Door de twee kanten van de baardkam, is deze kam geschikt voor een korte baard, middelgrote baard en lange baard. En check eens hier de baardverzorging set van Peter’s Beard. Erg goedkoop en komt met een baardkam plus baardborstel!

 Goedkope kam
 Betrouwbaar merk
 Hoge kwaliteit hout zonder scherpe randen
 Geschikt voor alle soorten baarden, dus ook een zware baard
 Tweezijdige kam met verschillende ruimtes tussen de kamtanden

Guardenza Baard Kam

2 Het merk Guardenza is al wel eens besproken. Een bekend merk in baard-land. Naast borstels en oliën heeft Guardenza ook een prachtige baardkam in het assortiment.

De baardkam kun je gebruiken aan twee kanten, zodat je ermee kunt kammen bij dik- en dunbegroeide baardgroei. De kam is gemaakt van tropisch hout uit Thailand. Doordat de kam handgemaakt is, zitten er geen scherpe kanten aan. Hierdoor loop je niet het risico op gespleten baardpunten.
En je gelooft het niet.. Maar je kunt de kam natuurlijk ook gewoon gebruiken voor je hoofdhaar.

Door de ruimte tussen de baardtanden is deze kam met name geschikt voor een korte tot middelgrote baard.

 Hoge kwaliteit hout zonder scherpe randen
 Betrouwbaar en gevestigd merk
Erg mooi design

Baard Kam hoorn

3 Zoals hierboven al aangegeven, zijn er verschillende materialen waar een baardkam van gemaakt kan worden. Hoorn staat echt bovenaan als je kijkt naar kwalitatieve kammen.

Deze baardkam is gemaakt van buffel hoorn. Prachtig hoe de kam met de hand is gemaakt. En omdat het handgemaakt is, zitten er geen scherpe randen aan de kam waardoor je je baard mee zou beschadigen.
Daarnaast is het grote voordeel aan een baardkam van hoorn dat de kam niet statisch is. Waar je een kan juist voor kan gebruiken, is om de baard te stylen. Een statische kam betekent een baard die alle kanten op springt. Daar hoef je je met deze baardkam absoluut geen zorgen over te maken.

Door de kleinere ruimte tussen de baardtanden is deze kam met name geschikt voor een korte tot middelgrote baard.

Enorm goede kwaliteit baardkam door hoorn als materiaal
 Anti-statisch voor je baard
 Prachtige kam
 Prijzig

Beard Buddy Baard Kam

4 Merkloos en niet geschikt om mee te kammen, maar wel enorm handig wanneer je moeite hebt om je baard op de juiste manier te trimmen.

De Beard Buddy baardkam valt ook in het rijtje van beste baardkam. Door de vorm van de kam, kun je hier makkelijk langs trimmen. Geen uitschieters meer of je baard ongelijk trimmen!

De kam is alleen niet geschikt om mee te kammen, omdat de kam gemaakt is in een gietvorm. Hierdoor hebben de baardtanden scherpe randen, waardoor je gespleten baardhaarpunten krijgt.

 Super oplossing wanneer je moeite hebt met het vormen van de baard
Erg goedkoop
 Niet super geschikt om mee te kammen

Sir Reginalds Baard en Snorkam

5 Als laatste in de top 5.. een zak kam. Eentje die je makkelijk mee kunt nemen in je jas of broekzak, omdat de kam opvouwbaar is. Erg handig als je tussendoor een keer je baard wilt kammen!

Het fijne aan deze kam is dat het zowel een baardkam als snorkam is. Dat komt omdat de kam tanden zo dicht op elkaar zitten, dat ook je snor hiervan kan profiteren.

 Multifunctionele kam, voor zowel baard als snor
 Handige kam voor onderweg
Niet geschikt voor een zware of lange baard
 Slechtere kwaliteit kam door plastic

Bij een baardkam horen natuurlijk baardproducten die je baard in style brengen. Check hier de beste baardbalsem voor jou.