Vijf baard trends voor de zomer van 2024

Wat zijn de vijf baard trends die deze zomer het straatbeeld gaan kleuren? Behoort je baard trimmen nog tot de dagelijkse routine? Hieronder een lijstje met de vijf baardmodellen die wij gespot hebben. Kies het model naar jouw smaak, trim je baard en zet je coolste zonnebril maar op. Met deze trends ga jij zeker hoge ogen scoren!

Trend #1: De Van Dycke baard.

Antoon van Dyck was een 17e -eeuwse schilder uit Antwerpen. Hij droeg zijn baard precies zoals wij hem nu graag willen zien: een goatee baard (oftewel een sikje) en een snor. Let op: deze zijn niet verbonden aan elkaar. Deze trend is vooral geschikt voor mannen met een smalle kin. We hebben onder andere Johnny Depp en Toni Stark ermee gespot.

Hoe je deze look maakt? Laat je baard en je snor staan tot ca. twee centimeter. Vervolgens scheer je langs de buitenkant van jouw snor in een rechte lijn omhoog. Het haar op je wangen en in de hals scheer je ook weg. Je snor laat je lekker zoals die is. Dan de baard: maak ‘m zo dat deze de vorm van een omgekeerde T heeft. Bijhouden doe je vervolgens heel eenvoudig door je baard regelmatig te trimmen.

Trend #2: Balbo baard

Deze baard wordt bestempeld als een elegante baard. Niet te zwaar, maar verfijnd. Dit model spreekt blijkbaar veel mannen aan, want het is nu al een populaire trend. Een aanrader voor de zomer dus! De baard heeft geen bakkebaarden. Wel een ‘zwevende’ snor. Zorg ervoor dat de baard de snor (net als bij de Van Dycke baard) niet raakt. Vooral mannen met een smal gezicht varen goed bij dit model.

Net als bij trend 1 is het ook hier van belang je baard en snor te laten groeien. Vervolgens scheer je de zijkanten weg en gebruik je een trimmer om je baard en snor in model te krijgen. In onze lijst met de beste scheerapparaten en die met de beste baardtrimmers vind je vast een apparaat dat je hier probleemloos mee helpt.

Trend #3: Ringbaard

We zagen de afgelopen tijd een sterke opkomst van de ringbaard. In dit model wordt de snor gecombineerd met een ronde goatee baard. De rest is netjes ‘clean’ geschoren. Vooral bij ronde en ovale gezichten komt dit model het beste tot zijn recht. Will Smith lijkt ermee geboren. Voor dit model is het belangrijk dat je de opzetstukken van je baardtrimmer afhaalt. Je gebruikt namelijk de kop van de trimmer om het model, de vorm, van je ringbaard te bepalen. Een precisietrimmer is daarna noodzakelijk voor de scherpe randen. De rest scheer je helemaal glad weg. Dit model wordt gezien als een lastige, aangezien het aanbrengen van de juiste contouren een uitdaging blijkt.

Trend #4: Volle baard

De volle baard valt altijd in de smaak en past bij iedere vorm gezicht. Het model is tijdloos en bestaat uit een snor, baard en bakkenbaarden – allemaal met elkaar verbonden. Je moet er wel wat geduld voor hebben want je baardhaar moet stevig groeien. Hoe je snel een volle baard krijgt, lees je in een ander artikel. Je gebruik je baardtrimmer om je baard, snor en bakkenbaarden op de juiste lengte te houden (zodat deze er niet onverzorgd gaat uitzien). Doe als Leonardo Dicaprio en Jake Gyllenhaal en maak indruk met jouw volle baard.

Trend #5: Korte stoppelbaard

Deze baard is, zeker voor de zomer, een hit. Hij is makkelijk in onderhoud én je ziet er toch verzorgd uit. Ook fijn: deze baard past bij nagenoeg iedere gezichtsvorm. Hoe je deze baard maakt? Je stopt een paar dagen met scheren. Zie je wat haargroei opkomen, hou dan je baard kort met een baardtrimmer. Deze baard wordt ook wel eens het model van de ‘designer stoppels’ genoemd. Justin Timberlake is fan. En jij? Wij zijn benieuwd waar jij deze zomer een hit mee scoort.