De Beste Baardborstel voor jou

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste baardborstel van 2024. Of je wilt ontdekken wat precies de werking is van een baardborstel. En hoe het jou kan helpen om je baard te verzorgen en temmen.
Ontdek hier waar een borstel goed voor is, waarom jij er één nodig hebt en welke je moet kiezen.

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel, ook wel boar bristle brush genoemd, is een borstel met haren die heel dicht op elkaar zitten. Je leest het inderdaad goed: haren. Een goede baardborstel bestaat namelijk uit wilde zwijn haren, vandaar de term boar brush.
De haren van een wild zwijn zijn enorm hard. En door de wijze waarop de borstel deze harde haren groepeert, worden alle baardharen bereikt wanneer je er doorheen kamt.

Er zijn natuurlijk ook baardborstels gemaakt van synthetisch materiaal in plaats van wilde zwijn haren. Speciaal voor degenen die zichzelf niet willen borstelen met echte dierenharen.

Baardborstel wild zwijn haren

Waar is een baardborstel voor nodig?

Een baardborstel is dus een borstel met allemaal haren die heel dicht op elkaar zitten. Maar wat heb je daar nou precies aan? Hieronder lees je verschillende positieve punten van een baardborstel.

Verdelen van olie in de baard

Wanneer je gebruik maakt van baardolie, wat echt een aanrader is, dan is een baardborstel écht iets wat je in huis moet hebben. Wanneer je baardolie aanbrengt in je baard, dan krijg je het nooit voor elkaar om elke baardhaar te voorzien van olie. Je kunt de olie niet goed verdelen in je baard.

Hier komt de baardborstel bij kijken. Want wat deze borstel perfect kan, is het verdelen van olie in je baard. Doordat de haren in de borstel zo dicht op elkaar zitten, wordt de olie door je baard heen gesleept. Hierdoor krijgt de huid onder de baardharen en krijgen de alle baardharen de hoeveelheid verzorging dat nodig is.

En waarom is een baardborstel met dierharen beter dan synthetische haren? Dat komt door de wijze waarop dierharen de olie van je baard kunnen vasthouden. De baardolie en natuurlijke olie uit de haren worden in de borstelharen een beetje opgenomen, zodat de olie nog beter verdeeld wordt onder de baard.

Gebruik je nog geen baardolie? Ontdek hier waarom baardolie belangrijk is voor de groei van jouw baard.. En welke baardolie de topper is van 2024.

Stylen van de baard

Is jouw baard ook zo moeilijk te temmen? Vliegen de baardharen af en toe overal heen? Een baardborstel zorgt er voor dat de haren allemaal de juiste kant op gekamd worden. Dit is echt geen verkooppraatje; je merkt écht een verschil wanneer je je baard de goede kant op kamt met een baardborstel.

Styling is belangrijk voor korte termijn, bijvoorbeeld voordat je op pad gaat. Maar ook op lange termijn is het borstelen van je baard belangrijk. Je kunt namelijk je baardharen trainen om de goede kant op te groeien! Dit kun je doen door de baardharen vaak een bepaalde kant op te borstelen. Dus: na het douchen, na het slapen en op andere momenten van de dag even je baardborstel door je baard halen, om je haren te trainen.

Beste Baardborstel van dit moment (2024)

En nu de belangrijkste stap.. Welke baardborstel ga je kopen? Zoals bij elk ander baardverzorgings product zijn er verschillende soorten en maten borstels.
Mannenmetbaard.nl heeft producten zelf getest en reviews gelezen, om jou te helpen met je keuze. Ontdek de beste baardborstel voor jou.

Guardenza Baardborstel

1 De baardborstel van Guardenza staat voor Mannenmetbaard.nl op nummer één in de lijst. Dit komt door het materiaal van de borstel en de grootte van de borstel. Guardenza is een bekend merk in baard-land. Ze leveren allerlei producten voor baardverzorging. De baardborstel van Guardenza is één van de fijnste baardborstels om in huis te hebben.

De borstel is gemaakt van bamboe. In de bamboe staan wilde zwijn haren, klaar om jouw baard aan te pakken. Belangrijke kantopmerking: De borstel zelf heeft wel een sterke geur. Logisch, omdat het ook levende haren zijn geweest. Daar moet je wel van houden.

Door de grootte van de borstel en de lengte van de haren op de borstel, is deze geschikt voor de korte baard, middelgrote baard en lange baard.

Guardenza heeft ook een baardkam variant te koop die er goed bij past, check hier.

 Betrouwbaar en gevestigd merk
 Anti-slip grip voor optimaal borstelen
 100% wilde zwijn haren, voor goede verdeling van olie in de baard
 De borstel heeft een aanwezige geur

Peter’s Beard Baardborstel set

2 Peter’s Beard is niet heel onbekend aan ons.. Ze hebben namelijk ook een hele goede losse baardkam en baardborstel. Een verdiende tweede plek!

Allereerst het materiaal. De haren van de borstel zijn paardenharen. Deze zijn, net zoals haren van een wild zwijn, best hard en ruw. Doordat het een natuurlijke haar is, wordt de olie in je baard erg goed verdeeld. En door de hardheid van de haard, komt je baard goed in de style die je wilt.

Wanneer er gekeken wordt naar de grootte van de baardborstel, dan zie je waarschijnlijk wel dat het een kleine borstel is. Dit is niet zo zeer slecht, dit is juist positief. Wanneer je je baard geborsteld hebt, dan blijft het niet de hele dag goed zitten. Peter’s Beard borstel is een mooie travel-size, waardoor je de borstel mee kunt nemen voor onderweg.

Door de grootte van de kam & borstel en de lengte van de haren op de borstel, is deze geschikt voor de korte baard en middelgrote baard.

Goedkoop
Kwalitatieve baardkam van sandelhout
Kleine baardborstel (travel-size) voor onderweg
 Paardenharen, voor goede verdeling van olie in de baard
 Minder geschikt voor een lange baard

Hercules Sägemann Baardborstel

3 Voor de mannen die niet van een houten borstel houden.. de Hercules Sägemann baardborstel.

Een natuurlijk handvat is niet voor iedereen. Sommigen borstelen hun baard liever met een stug rubber voor meer grip. Daar is deze borstel voor. De borstel bestaat uit eboniet (gevulkaniseerd rubber), waardoor je zonder de borstel kunt vasthouden.
Ook deze baardborstel maakt gebruik van wilde zwijn haren.

Door de grootte van de borstel en met name de grote lengte van de haren op de borstel, is deze geschikt voor de korte baard, middellange baard en lange baard.

De borstel wordt geleverd met extra baardkam en mooi opberg etui. Wil je de uitgebreide set o.a. met een snorborstel? Check hem hier bij bol.com.

 Fijn rubber voor anti-slip
 Wilde zwijn haren, voor goede verdeling van olie in de baard
 Niet te koop zonder baardkam en etui

Beard District Baardborstel

4 Deze baardborstel heeft iets unieks ten opzichte van de top 2 borstels, namelijk de wijze waarop je de borstel kunt vasthouden. Het is echt als een normale borstel: Heel makkelijk door je baard te krijgen door het fijne handvat.

Wanneer we kijken naar de kwaliteit van de baardborstel, dan is het logisch dat de borstel in de top 3 staat. Niet alleen is het hout van goede kwaliteit, maar ook de haren op de borstel. Ook bij deze borstel is er gebruik gemaakt van wilde zwijn haren.

Door de grootte van de borstel en de grote lengte van de haren op de borstel, is deze geschikt voor de middellange baard en lange baard.

De borstel is ook te koop travel-size.. Bekijk deze bij bol.com.

 Makkelijk vast te houden
 Ideaal geschikt voor een middellange tot lange baard
 Wilde zwijn haren, voor goede verdeling van olie in de baard
 Iets duurder dan de rest van de baardborstels

Mijnbaard Baardborstel

5 Ken je Mijnbaard al? Dat is een topwebsite voor alle baardproducten die je nodig hebt. Ze maken ook zelf baardproducten, zoals de Woody baardolie. En elk zelfrespecterend baard-merk moet ook meer in het assortiment hebben dan alleen baardolie, waardoor ze deze borstel hebben geïntroduceerd.

De borstel is gemaakt perenhout en zit helemaal vol met zwijnenharen. Ondertussen hoeven we de voordelen niet meer te benoemen van zwijnenharen voor je baardborstel!

Door de grootte van de borstel en met name de lengte van de haren op de borstel, is deze geschikt voor de korte baard en middelgrote baard.

 Kwalitatieve baardborstel door mooie perenhout
 Wilde zwijn haren, voor goede verdeling van olie in de baard
 Beetje saaie look, geen logo of iets dergelijks op de borstel

Veelgestelde vragen over baardborstels

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere baard-fans en ontdek ons advies.

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel is een borstel die je helpt je baard goed te verzorgen. De haren in de borstel zitten vaak erg dicht op elkaar. Hierdoor worden alle baardharen bereikt wanneer je er doorheen kamt.

 

Waarom moet ik een baardbalsem gebruiken?

Een baardborstel heeft 2 hoofdfuncties: Wanneer je baardolie aanbrengt in je baard, helpt een borstel om de olie te distribueren over alle baardharen heen. En als tweede helpt de borstel om dode huidcellen en overige “troep” uit je baard te borstelen.

 

Welke baardborstel is de beste?

Het merk Peter’s Beard maakt kwalitatief goede baardborstels. Hier wordt gebruik gemaakt van wilde zwijn haren (op een diervriendelijke manier worden de haren verzameld). Deze haren helpen nog beter om je baardolie op alle plekken in je baard te krijgen.

 

Wat is het verschil tussen een baardborstel en een baardkam?

Waar een baardborstel met name geschikt is voor verzorging, is een baardkam meer gericht op styling. De kam helpt om je baard in-shape te krijgen, of om bijvoorbeeld je neklijn te definiëren bij het trimmen van je baard.

Heb je de baardborstel gevonden die je nodig hebt? Bekijk dan eens de baardtrimmer of baardschaar die je nodig hebt om je baard netjes bij te werken. Je kunt ook kijken naar een scheerapparaat met trimmer!