De Beste Baardtrimmer voor 2024

Ben je op zoek naar de beste baardtrimmer voor 2024? Ontdek de samengestelde top 10 aan baardtrimmers met daarin de meest populaire producten van onze bezoekers uit 2023.

Misschien ben je aan het twijfelen of je een baardtrimmer wel echt nodig hebt. Met een baardschaar alléén kom je er niet. Deze zorgt voor precisie wanneer je nog moet bijwerken. Maar de baardtrimmer zorgt ervoor dat je baard overal netjes op lengte is. Dat je geen gekke uitschieters maakt wanneer je even niet op let.

Het is begrijpelijk als je door alle trimmers de baarden in het bos niet meer ziet. Mannenmetbaard.nl heeft daarom voor jou al het uitzoekwerk gedaan tussen ál het aanbod van baardtrimmers. Alleen de beste baardtrimmers zijn hieronder geselecteerd met motivatie welke trimmer jouw baard moet verzorgen. Ontdek je favoriet.

En om het jou nog makkelijker te maken, is er een top 5 aan baardtrimmers gemaakt per stoppelbaard, korte baard en lange baard. De adviespagina voor baardtrimmers is hélemaal klaargemaakt voor het advies van 2024. Ontdek hieronder het geüpdatet advies met daarin alle veranderingen van het afgelopen jaar.

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar de baardtrimmer die past bij jouw baardlengte.

Beste baardtrimmer voor stoppelbaard

De beste baardtrimmer 2024 voor een stoppelbaard.

Philips BT5522/15 Baardtrimmer

1 De beste koop van 2023 heeft in 2024 een nieuwe versie gekregen en begint daarmee als nummer 1 voor 2024! De Philips BT5522/15. Zoek je naar een baardtrimmer die goed geprijsd is en doet wat je van ’m verwacht? Dan is deze trimmer voor jou. Wil je toch voor de 2023 versie gaan, dan is de BT5515/15 optie momenteel nog verkrijgbaar via de Philips link hiernaast.

De BT5522/15 kan trimmen van 0,2 mm tot 20 mm, waarbij er 40 tussenstanden (!) zijn om je baard te trimmen. Perfect voor een stoppelbaard die je wilt bijhouden. En wanneer je klaar bent met trimmen, kun je het apparaat gewoon afspoelen onder de kraan!

Deze baardtrimmer komt niet op de eerste plek te staan bij stoppelbaarden, omdat de vacuüm-optie mist waarbij je je baardharen opzuigt. Desalniettemin is het een geweldige trimmer voor een scherpe prijs. Bekijk hier de goedkopere variant: BT5502/15.

  Af te spoelen onder de kraan
 Maar liefst 40 trimstanden
  Geen vacuüm-stand

Remington MB4047 Baardtrimmer

2 De MB5000 heeft plaatsgemaakt voor de MB4047, waarmee je in een klap een stuk meer trimmer voor je geld krijgt. Met de MB4047 krijg je een kit waarmee je zowel een stoppelbaard als een lange baard perfect kan trimmen. Dit dankzij de 3 verschillende opzetkammen. Wil je alsnog de MB5000 versie, dan is deze alleen nog via MediaMarkt verkrijgbaar, zie de link hiernaast.

De trimmer wordt geleverd met die opzetkammen. Daardoor kun je trimmen van 1,0 tot 35 mm. Maar dankzij een mini-trimmertje is het mogelijk om tot op 0,5 mm nauwkeurig te werken.

  Prima baardtrimmer
  Lekker goedkoop, dus erg interessant
  Komt als complete set
 Het opladen mocht wat sneller zijn

Philips Baardtrimmer BT9810/15

3 De Philips BT9810/15 baardtrimmer is de langverwachte additie in de 9000 serie. Waar scheerapparaten van Philips al vaak een Prestige-variant hadden, bleef dit nog uit bij baardtrimmers. Maar daar is hij eindelijk!

Het unieke aan de BT9810/15 trimmer is dat de baardtrimmer een stalen trimkam heeft, dus niet van plastic zoals nagenoeg alle baardtrimmers. Dat is erg vet, want met zo’n harde trimkop loop je minder risico om uit te schieten.

Deze Philips baardtrimmer heeft geen laser-technologie, maar is dus vooral gericht op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Je kunt de baardtrimmer op 30 standen zetten, van 0,4 tot 10 mm. Al met al een mooie toevoeging aan de 9000 serie.

  Mooi en strak design
Kostbaar door de stalen trimkop
Deze baardtrimmer komt met een extra trimkop en een reistas
Snellaad-functie, waar je ook nog eens tot 120 minuten kunt trimmen
 Geen vacuüm stand

Braun BT7220 Baardtrimmer set

4 Als je waar voor je geld wilt, is deze baardtrimmer set hetgeen wat je zoekt. Je hoort het goed: Baardtrimmer set. Want bij deze baardtrimmer krijg je een detailtrimmer, body groomer, oor- en neustrimopzetstuk!

Met de BT7220 (vervanger van voorloper MGK3085) kun je moeiteloos trimmen van 0,5 mm tot 21 mm baardlengte. Daarnaast is de trimmer waterbestendig, dus dat betekent dat je ‘m onder de kraan kunt houden om af te spoelen. Accuduur is 100 minuten, dus trimmen maar.

Eerlijk gezegd is dit één van de meest volledige baardtrimmers voor een lage prijs.

  Volledige Baardtrimmer set
  Baardtrimmer komt met 6 éxtra attributen
  Afspoelbaar onder de kraan
  Goedkope tot gemiddelde prijs onder baardtrimmers
  Geen opvangbakje voor getrimde haren

Remington T-Series MB7000

5 NIEUW! Met de Remington T-Series MB7000 heb je meer overzicht tijdens het scheren dan bij vergelijkbare modellen. Doordat de snijbladen slanker zijn houd je jouw scheerbeweging goed in de gaten en ga je met precisie aan het werk. Omdat je de MB7000 naar wens instelt, gebruik je deze T-Series voor elk baardtype.

De baardtrimmer wordt met 7 verschillende opzetstukken geleverd.  Bovendien is de trimmer volledig waterproof en dan dus ook onder de douche gebruikt worden. Bij draadloos gebruik gaat de accu ongeveer een uur mee. Je ontvangt de trimmer met een reisetui. Hiermee is de Remington gemakkelijk mee te nemen. Na gebruik spoel je de mesjes simpelweg af onder de kraan.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
  De baardtrimmer is volledig waterdicht, dus je gebruikt hem ook onder de douche.
  Het snijblad draai je gemakkelijk om, waardoor je meer zicht hebt en met meer precisie trimt.
  Met de snel-laad functie is de baardtrimmer al na enkele minuten voldoende opgeladen voor één trimbeurt.
  Beschikt enkel over vaste opzetkammen, dus je bent gebonden aan een aantal vaste kniplengtes.

Philips OneBlade Pro Baardtrimmer

6 De OneBlade Pro is een heel goed instapmodel voor de stoppelbaard. Het is niet voor niets dat deze trimmer ook bij ons wordt uitgelicht bij als onderdeel van het beste scheerapparaat en Philips trimmer. De OneBlade Pro lijkt iets minder op een scheermesje als de normale OneBlade, maar blijft zeker niet achter in design.

Het unieke aan deze baardtrimmer is de OneBlade scheertechnologie. Door de wijze waarop de speciale mesjes langs elkaar op bewegen, en omdat de mesjes plat zijn aan de bovenkant, kun je zelfs met deze trimmer glad scheren. Dit willen we natuurlijk niet, want baarden zijn voor het leven!

Waar de Philips OneBlade Pro sterk in is, is de scheerkam. Deze kun je met 14 standen verstellen. Dat is maar liefst 11 standen meer dan de normale Philips OneBlade.

Met de Philips OneBlade Pro kun je van 0,4 mm tot en met 10 mm trimmen. Daardoor dus ook bruikbaar tot en met een korte baard.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
  Verstelbaar in 14 standen, zodat je op jouw perfecte lengte kunt trimmen
  Innovatieve mesjes voor unieke scheerervaring
  Mesjes moeten om de paar maanden vervangen worden

Beste baardtrimmer voor korte baard

De beste baardtrimmer 2024 voor een korte tot middelgrote baard.

Philips BT5515/15 Baardtrimmer

1 BEST VERKOCHT Ook voor de korte baard maakt de Philips maakt bij ons een prima indruk. Uniek aan deze trimmer is het aantal standen dat het heeft. En dat tegen een relatief zachte prijs, zorgt dat deze de absolute #1 positie krijgt voor een korte baard. Bekijk hier de goedkopere variant: BT5502/15.

De Philips BT5515/15 heeft maar liefst 40 standen om op te trimmen! Je hebt 20 normale standen wanneer je geen opzetkam gebruikt, van 0,2 tot 10 mm. Wanneer je de opzetkwam gebruikt, kom je ineens van 10 mm tot 20 mm. Heel veel standen voor een korte baard, zodat je zelf kunt bepalen welke lengte het beste bij jou past.

Additioneel aan deze trimmer: Het heeft een snellaad-functie en komt met een precisietrimmer om bijvoorbeeld je snor te trimmen.

  Trimmen tot 20 mm lengte
  Goede baardtrimmer voor een scherpe prijs
  Af te spoelen met water na gebruik
 Geen opvangbakje voor getrimde baardharen

Remington B5 Series MB5000 Baardtrimmer

2 Op zoek naar een goedkope baardtrimmer die jouw sik of 3-dagen baard kan trimmen? Deze Remington B5 is dan een topper.

Remington staat niet stil qua ontwikkeling en we zien dat de B5 met veel snelheid op de markt gebracht is voor 2021. Terecht dat het een favoriet-to-be is: je kunt met 17 standen trimmen tot 18mm, er zit een reistasje bij en de prijs is erg goed.

Omdat de Remington B5 wat goedkoper is, mis je wel wat luxe: Hij is niet zo waterdicht, voelt plastic-achtig aan en heeft geen snellaad-functie (1u trimmen, 2u laden).

  Goedkope baardtrimmer
  Nieuwste baatrdtrimmer-model
  Komt met reistasje en opzetkam
 Geen snellaad-functie

Philips BT9810/15 Baardtrimmer

3 Je dacht dat Philips goed bezig was met innoveren zoals met de OneBlade. Nou… De Philips BT9810/15 is een absolute topper onder de baardtrimmers. Dit is namelijk één van de meest luxe baardtrimmers die we tot nu toe gezien hebben.

Het unieke aan deze baardtrimmer is dat het een stalen trimkam heeft, wat dus een groot verschil is met de meeste trimmers in de markt. Hierdoor voelt de baardtrimmer al luxe aan (prettiger vasthouden, zwaarder) en is duurzamer (langere levensduur, minder valschade-gevoelig).

De Philips BT9810/15 kan tot 10 mm trimmen, waardoor de trimmer perfect is voor de korte baard.

  Mooi en high-end design
Komt met extra trimkop en reistas
Snellaad-functie, waar je ook nog eens tot 120 minuten kunt trimmen
  Duur model

Remington MB6850 Baardtrimmer

4 Remington heeft veel trimmers in het assortiment. Ze zijn allemaal met elkaar vergeleken.. En deze komt als één van de beste trimmers uit de vergelijking.

De Remington MB6850 is een trimmer met 17 verschillende standen in lengte om je baard te trimmen. De lengte om te trimmen is 2 mm tot 18 mm. Dus perfect voor je korte baard. Maar dit is niet het enige.. De baardtrimmer heeft een vacuüm functie! Bijna alle getrimde baardharen worden opgevangen in het opvangbakje. Zo voorkom je een troep met trimmen.

Dus: Een goede baardtrimmer met een leuke functie voor een normale prijs.

  Vacuüm functie om getrimde baardharen op te vangen
  draadloos trimmen tot 60 minuten lang
  Niet waterdicht, dus niet te gebruiken onder de douche

Braun BT7350

5 De Braun BT7350 is geschikt voor het trimmen van gevoelige zones dankzij de meegeleverde kam voor gevoelige zones. Verder zitten er ook 2 precisie opzetstukken bij voor het trimmen en scheren van jouw baard. Let er wel op dat dit model niet geschikt is voor gebruik onder de douche.

Met de autosensing technologie stemt de motor zelf de kracht af op de dikte van jouw baard. Op een volle accu gebruik je de trimmer 100 minuten. Handig als je de trimmer meeneemt op reis. En dankzij de snellaadfunctie is de trimmer binnen 5 klaar voor één trimbeurt.

Je krijgt er een oplaadstandaard bij, waar je jouw trimmer gemakkelijk in opbergt en oplaadt. Na gebruik stop je alle accessoires in het etui, zodat je alle spullen netjes bij elkaar houdt.

  Beschikt over een sensor die je baardlengte detecteert en vervolgens de juiste scheerkracht instelt.
  Met de snellaadfunctie is de baardtrimmer al na enkele minuten voldoende opgeladen voor één trimbeurt.
  Je krijgt er een oplaadstandaard bij waar je de de trimmer gemakkelijk in oplaadt en opbergt.
  De baardtrimmer is waterdicht, maar niet bruikbaar onder de douche.

Beste baardtrimmer voor lange baard

De beste baardtrimmer 2024 voor een lange baard.

Wahl Stainless Steel Advanced

1 De beste keuze in 2024! Zoek je een high-end baardtrimmer voor een wat hogere prijs? Deze Wahl trimmer is dan de juiste keuze.

Wahl is een bekend trimmersmerk onder de kappers. Niet voor niets, want deze baardtrimmer is één en al kwaliteit. Met deze trimmer kun zonder enige moeite over je baard heen gaan om de haren af te scheren. Dit komt door de hoge kwaliteit scheerbladen die erop zit.

Met de Wahl Stainless Steel Advanced kun je van 0,5 mm tot en met 25 mm trimmen. Perfect voor een lange baard, want zo kun je je lengte behouden.

Kortom: Dit is een baardtrimmer die zowel de zwaarste baardgroei aan kan door de scherpe mesjes, maar ook een lange baard kan trimmen door de opzet stukken. Het komt met een enorm uitgebreide baardtrimmer set en is absoluut je geld waard.

Ontdek onze uitgebreide review van de Wahl Stainless Steel Advanced hier.

Oh… En check hier onze adviespagina voor een Wahl trimmer.

  Uitgebreide groomingset, inclusief neushaartrimmer
  Enorm scherpe mesjes voor zware baardgroei
  Professioneel merk gebruikt onder kappers
  Af te spoelen met water na gebruik
  Kost iets meer dan gemiddeld

Remington MB4046 Baardtrimmer

2 Nog steeds een van de beste keuzes in 2023 en 2024! Wanneer je op zoek bent naar een baardtrimmer die ook nog wat extra baardproducten erbij levert, dan ben je aan het juiste adres.

De Remington MB4046 wordt geleverd met een baardschaar en baardkam. Er wordt ook een precisietrimmer geleverd, waardoor je per 0,5 mm kunt opschalen hoe lang of kort je wilt trimmen. Je kunt van 1,5 mm tot zelfs 35 mm trimmen. Perfect voor een korte of middelgrote baard.

Ook over de kwaliteit is goed te spreken. Lees hier maar eens de reviews… Of ontdek mijn uitgebreide review over het bruine model Remington MB4045 hier. Of ontdek hier de minder uitgebreide maar wel nieuwer model MB4047.

  Bekend scheermerk
  Volledige baardproductenset door de kam en baardschaar
  Trimmen met precisie door de standen van de trimkop
  Geen opvangbakje voor je baardharen

Philips Baardtrimmer BT9810/15

3 De Philips BT9810/15 baardtrimmer is de nieuwkomer van de Philips baardtrimmers. Waar scheerapparaten van Philips al vaak een Prestige-variant hadden, bleef dit nog uit bij baardtrimmers. Maar daar is hij eindelijk – en daarmee is deze trimmer het tweede model in de 9000 series!

Het unieke aan de BT9810/15 trimmer is dat de baardtrimmer een stalen trimkam heeft, dus deze is niet gemaakt van plastic zoals bij de meeste baardtrimmers. Dat is heel nice, omdat: je daarmee minder snel uitschiet, de trimkop minder snel kapot gaat bij valschade én duurzamer is.

Deze Philips baardtrimmer heeft geen laser-technologie, maar is dus vooral gericht op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Je kunt de baardtrimmer op 30 standen zetten, van 0,4 tot 10 mm. Al met al een prachtige toevoeging aan de 9000 serie.

  Mooi en strak design
Kostbaar door de stalen trimkop
Deze baardtrimmer komt met een extra trimkop en een reistas
Snellaad-functie, waar je ook nog eens tot 120 minuten kunt trimmen
 Geen vacuüm stand

Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro

4 Nieuw binnen in ons overzicht is een trimmer van het merk Wellshave. Deze baardtrimmer is geschikt voor zowel de lichte, als medium en zware baardgroei. Tevens kun je de baardtrimmer prima als bodygroomer gebruiken.

De Wellshave baardtrimmer en bodygroomer komt met 5 opzetstukken om jezelf te kunnen verzorgen. De trimmer is verder volledig spatwaterdicht en de opzetstukken zijn allemaal afwasbaar. Met de oplaadbare accu kun je ongeveer een uur trimmen voordat deze weer opgeladen moet worden. Ook is er een travelbag en een opzetstuk met draaiwiel van 1mm t/m 9mm inbegrepen.

  Mooi en high-end design
  Komt met een goede Nederlandse handleiding
  Uitstekende prijs kwaliteit verhouding
  Prima geschikt als een all-in-one oplossing
  Spatwaterdicht, dus te gebruiken onder de douche
 Accuduur is wat aan de magere kant

Beste Baardtrimmer Top 10

De beste baardtrimmers van dit moment.
Rating Baardtrimmers Lengte Uniek?
1 PHILIPS BT7510/15 0,5 – 10 mm Opzuig-mechanisme
2 PHILIPS BT5515/15 0,2 – 20 mm Veel trimstanden
3 WAHL STAINLESS STEEL ADVANCED 0,5 – 25 mm Professionele trimmer
4 BRAUN BT7220 0,5 – 21 mm Baardset
5 PHILIPS BT9810/15 0,4 – 10 mm Design
6 REMINGTON B5 0,4 – 18 mm Goedkope trimmer
7 REMINGTON MB6850 0,4 – 10 mm Design
8 REMINGTON MB4046 1,5 – 35 mm Lengte trimmen
9 BRAUN BT7350 0,5 –20 mm Lange levensduur
10 WELLSHAVE 5 IN 1 0,1 – 7 mm Prijs/kwaliteit

Baardtrimmer beste koop consumentenbond

Erg logisch als je zoekt naar een baardtrimmer die getest is door de Consumentenbond. Helaas heeft de Consumentenbond sinds 2021 geen beste koop advies gegeven, maar Kieskeurig wel!

Kieskeurig doet namelijk ook aan onafhankelijke tests voor persoonlijke verzorgingsproducten. En zij hebben baardtrimmers wél getest. Er is onder andere gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding, behoeften bij trimmen en overige innovaties op de baardtrimmer.

De baardtrimmers die Kieskeurig als beste uit de test heeft laten komen, zijn ook trimmers die bij ons terug komen in de beste koop lijsten. Bewijs dat de geadviseerde producten op deze pagina écht goed advies zijn.

Belangrijk om erbij te vermelden: Kieskeurig kiest maar één product uit die de beste koop is in baardtrimmers, ongeacht welk type trimmer je nodig hebt. Wij hebben specifiek gekeken welke baardtrimmer de beste koop is per lengte baard.

P.S. de Consumentenbond heeft wel een advies gegeven voor het beste scheerapparaat.

Beste Koop Kieskeurig: Remington T-Series MB7000

Juli 2022 Met de Remington T-Series MB7000 heb je meer overzicht tijdens het scheren dan bij vergelijkbare modellen. Doordat de snijbladen slanker zijn houd je jouw scheerbeweging goed in de gaten en ga je met precisie aan het werk. Omdat je de MB7000 naar wens instelt, gebruik je deze T-Series voor elk baardtype.

De baardtrimmer wordt met 7 verschillende opzetstukken geleverd.  Bovendien is de trimmer volledig waterproof en dan dus ook onder de douche gebruikt worden. Bij draadloos gebruik gaat de accu ongeveer een uur mee. Je ontvangt de trimmer met een reisetui. Hiermee is de Remington gemakkelijk mee te nemen. Na gebruik spoel je de mesjes simpelweg af onder de kraan.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
  De baardtrimmer is volledig waterdicht, dus je gebruikt hem ook onder de douche.
  Het snijblad draai je gemakkelijk om, waardoor je meer zicht hebt en met meer precisie trimt.
  Met de snel-laad functie is de baardtrimmer al na enkele minuten voldoende opgeladen voor één trimbeurt.
  Beschikt enkel over vaste opzetkammen, dus je bent gebonden aan een aantal vaste kniplengtes.

Beste Koop Kieskeurig: Philips OneBlade QP6650 Baardtrimmer

Maart, april, mei 2021 De Philips OneBlade Pro, maar dan in een nieuw jasje! Dat is de Philips OneBlade QP6650/30.

Er is al een tijdje geen Beste Koop advies gegeven door Kieskeurig, dus het is fijn dat we nu weer een product kunnen uitlichten in 2021.

Net zoals de geadviseerde OneBlade onder de top 5 voor stoppelbaarden (QP6520), heeft de Philips QP6650 ook trimlengte van 0,4 tot 10 mm. Erg fijn voor je stoppelbaard, maar ook wanneer je overweegt om later een korte baard te groeien.

Het grote verschil met het oudere OneBlade Pro model is uiteraard de uitstraling, Deze is getuned van lichtgrijs naar donkergrijs met een gave metaal-look. Maar daarnaast is de bijgeleverde accessoire ook uitgebreid. Extra is nu een mooie reistas en een lichaamskam voor 3mm trimmen op andere zones dan je baard.

  Erg strak en nieuw model
  Komt met 3 extra trimkoppen
  Snelladen is mogelijk, maar je kan er al 120minuten mee trimmen
 Niet geschikt voor een lange baard
 Geen opvangbakje voor baardharen

Beste Koop Kieskeurig: Braun BT7040 Baardtrimmer

Mei 2019 Nieuw kleurtje, nieuw jasje en meer batterijcapaciteit. Daarmee kun je de Braun BT7040 omschrijven.

Net zoals de hieronder vermeldde MGK7021, heeft de Braun BT7040 een trimlengte van 0,5 tot 21 mm. Erg fijn wanneer je een stoppelbaard wilt trimmen of toch voor een korte baard wil gaan.

Hoewel de BT7040 geen 10 accessoires bijgeleverd krijgt zoals bij de meeste Braun modellen, geeft dit apparaat voldoende handvatten om je baard perfect te trimmen.

Als je deze trimmer vergelijkt met de voorganger, de Braun MGK3040, dan is de kleur in de batterijcapaciteit het enige significante verschil waar Braun mee komt.

  Komt met 4 extra trimkoppen
  150% meer batterij dan de voorganger
 Niet geschikt voor een lange baard
 Geen opvangbakje voor baardharen

Beste Koop Kieskeurig: Braun MGK7021 Baardtrimmer

April 2019 Al vaker hebben we het over de Braun MGK serie gehad. Een trimmer die goed ingezet kan worden als multigroomer. Braun heeft een nieuw model geïntroduceerd: de MKG7021.

De baardtrimmer kan van 0,5 tot 21 mm trimmen en kan als apparaat tot 13 standen veranderen. Wat ons betreft kan deze dus al uit de voeten als baardtrimmer.

Het grootste voordeel van deze trimmer, is dat het geleverd wordt met 10 andere accessoires. Deze bestaan uit veel trimkoppen, een scheermes en andere attributen om je gehele lichaam te trimmen.

Heel eerlijk zien we geen groot verschil met de voorganger MGK3080, maar zeker wel eens de moeite waard om deze te bekijken.

  Komt met 10 additionele attributen
  Waterbestendig
  Betaalbaar
 Niet geschikt voor lange baard
  Geen opvangbakje voor getrimde baardharen

Beste Koop Kieskeurig: Remington MB6850 Baardtrimmer

December 2018 & Januari 2019 De Remington MB6850 bestaat sinds begin 2018. En deze trimmer is vliegend de startblokken uitgegaan! Want sindsdien is deze o.a. als beste koop geadviseerd door Kieskeurig in maart, april, mei, december 2018 en januari 2019.

Niet veel scheerapparaten hebben vette innovaties wanneer ze betaalbaar zijn, maar de Remington MB6850 wel. Het vacuümsysteem is namelijk zeker het benoemen waard! Doordat de baardtrimmer alles getrimde haren naar binnen zuigt wanneer ze getrimd zijn, voorkom je namelijk een bende in de wasbak.

De baardtrimmer kan trimmen van 2 mm tot 18 mm, met telkens 1 mm per stand extra. Perfect voor een korte baard, want deze trim je vaak tussen 5 mm en 20 mm.

Concluderend: Een baardtrimmer die betaalbaar is, van een bekend merk komt, een korte baard kan trimmen én voorkomt dat je een troep krijgt na het trimmen.

  Vacuümsysteem waardoor je baardharen opgevangen worden
  17 standen in lengte, van 2 mm tot 18 mm
  Trimmer is tot 60 minuten te gebruiken
  Niet waterdicht, dus niet afspoelen of gebruiken onder douche

Waar let je op bij baardtrimmer kopen?

Koopgids Baardtrimmer

Hopelijk ben je geholpen met bovenstaande adviezen voor trimmers. Maar het kan zijn dat jouw baardtrimmer-match er niet tussen zat. Hoe kun je er alsnog voor zorgen dat je een baardtrimmer in huis krijgt? Simpel. Je moet begrijpen waar je op moet letten en je weten wat je wilt.

Hieronder staan nog enkele adviezen voor het kiezen van jouw baardtrimmer.

1. Trimlengte

Het voornaamste advies wat meegegeven kan worden: Kies een baardtrimmer waar je de juiste lengte mee kunt trimmen. Er is niets frustrerender dan een trimmer kopen die nét niet voldoende van je baard kan trimmen. Of andersom, dus wanneer trimmer te klein is waardoor je baard veel te kort afgeschoren wordt.
Je keuze moet ook duurzaam zijn. Dat houdt in: Wanneer je nu een korte baard wilt trimmen, wil je misschien over een half jaar een stoppelbaard of een lange baard groeien. Kies een trimmer die met je mee kan groeien!

De stellingsregel die meestal aangehouden wordt qua lengte trimmen:

 • 0,1 mm tot 3 mm trimmer nodig voor een stoppelbaard
 • 3 mm tot 10 mm baardtrimmer nodig voor een korte baard
 • 10 mm tot 40+ mm baardtrimmer gebruiken voor een lange baard

2. Prijs – Kwaliteit

Er zijn een hoop baardtrimmers te koop in de markt. Niet elk merk is even goed.. Maar ook niet elk model binnen een merk is top. Probeer een goed overwogen keuze te maken voor het merk van de trimmer. En begrijp ook dat je niet de allerbeste trimmer kunt kopen voor 30 euro.

Enkele Top merken onder baardtrimmers die zichzelf keer op keer bewezen hebben:

 • Philips (ontdek hier hun webshop)
 • Braun
 • BaByliss
 • Remington

3. Snoeren of batterijen?

Er zijn verschillende smaken als het gaat om accu’s en batterijen. Wat in elk geval gezegd kan worden: Er is niets vervelender dan je midden in je baardtrim-sessie te zitten en een lege baardtrimmer in je handen te houden. Hoe kun je dit voorkomen?

Herlaadbare baardtrimmers. Dit zijn trimmers die je dus weer aan het snoer kunt hangen zodat ze weer opladen voor de volgende sessie. Herlaadbare trimmers zijn niet voor niets de meest verkochte trimmers, want het werkt super fijn. Je kunt echter nog kiezen tussen trimmers die kunnen trimmen tijdens het laden en die dat niet kunnen. Kies in ieder geval de trimmer uit die bij je past. Eentje met een accuduur boven de 60 minuten, of bijvoorbeeld een snel-oplaadbare baardtrimmer.

Batterij baardtrimmers. Ja zeker, deze zijn er nog. En worden eigenlijk nog best veel verkocht. De traditionele nikkel-metaalhydroxide batterijen zitten er niet meer in. Wel worden ze verkocht met lithium-ion batterijen. Deze batterijen zijn duurzaam in de zin van: ze gaan lang mee. Maar het blijven batterijen die je niet opnieuw kunt opladen.. De voorkeur gaat dus meestal uit naar heroplaadbare baardtrimmers.

4. Waterbestendig

Veel mannen scheren graag onder de douche. Erg logisch, want bij een gevoelige huid is droog scheren best pijnlijk. Dit is minder van toepassing bij trimmen, maar de kans bestaat dat je alsnog graag trimt onder de douche. Dit wordt ten zeerste afgeraden wanneer je een korte tot lange baard hebt, want dan staan je baardharen anders dan wanneer ze droog zijn. Maar wanneer je een stoppelbaard hebt, kun je makkelijk onder de douche trimmen.

Waterbestendige baardtrimmers zijn niet alleen van toepassing wanneer je onder de douche wilt trimmen. Wanneer je een baardtrimmer gebruikt hebt, wil je nog wel eens de trimmer afspoelen met water. Zo spoel je alle haartjes weg. Dit kun je natuurlijk alleen maar doen wanneer je een trimmer kiest die tegen water kan.

Ook de eigenschap of de baardtrimmer tegen water kan, moet je dus meenemen in je overweging.

5. Vacuümsysteem

Een vacuümsysteem in een baardtrimmer helpt je om een zooi te voorkomen in de wasbak. Zo’n systeem zuigt bijna alle baardharen op, zodat ze niet alle kanten op vliegen. In de baardtrimmer zit een opvangbakje waar alle baardharen netjes in vallen. Het werkt erg fijn en levert je tijd op, omdat je niet alles hoeft op te ruimen.

Een vacuümsysteem is niet perse nodig. Je kunt alles gewoon met de hand opruimen. Daarnaast zou je ook een Beard Bib scheercap aan kunnen schaffen. Deze hang je om je nek en plak je op de spiegel, waardoor al je baardharen in het baard schort vallen.

6. Overige innovaties

Er is al gesproken over waterbestendigheid, herlaadbare baardtrimmers, vacuümsystemen. Maar er zijn nog veel meer gadgets die op een trimmer kunnen zitten. Wat denk je van een laser die aangeeft waar je gaat trimmen als je de mesjes tegen je baard aan zet? Dat helpt je om richting te geven als je zonder trimkop werkt, of wanneer je je jukbenen bijwerkt.
Of een display op je baardtrimmer om op de millimeter nauwkeurig bij te houden welke lengte je afscheert.. Dat is natuurlijk ook mooi om mee te werken.

Zo zijn er nog duizend-en-één mogelijkheden op baardtrimmers. Het advies is: Is het een must-have of een nice-to-have? Heb je het nodig, of niet nodig? Als je dat inzichtelijk hebt, kun je kiezen.

7. Stappenplan

Bovenstaande tips geven je handvatten om een baardtrimmer te kopen. Hieronder staat nog eenmaal een stappenplan opgesomd om tot jouw baardtrimmer-match te komen.

 1. Stel je budget vast.
  Wat kun je en wil je betalen?
 2. Bepaal welke lengte je wilt trimmen.
   Is dit iets wat je over een half jaar ook wilt trimmen?
 3. Overige innovaties zoals waterbestendigheid, vacuümsysteem, trimmen met of zonder draad.
    Wat is voor jou een vereiste vs wat is leuk om te hebben?
 4. Koop de baardtrimmer die over blijft.

Tip: Lees na het maken van het stappenplan nogmaals de bovenstaande geadviseerde baardtrimmers door! Want er zit absoluut een trimmer tussen die past bij jouw plan.

Veelgestelde vragen over baardtrimmers

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere baard-fans en ontdek ons advies.

Wat is een goede baardtrimmer?

De baardtrimmers van Philips en Wahl komen als beste uit de test. Daarbij is o.a. gekeken voor welke type baardgroei de trimmer werkt, voor welke baardlengtes het kan trimmen, hoe lang de batterij werkt en welke innovaties er geïntegreerd zijn in de baardtrimmers.

 

Welke baardtrimmer is de beste?

De beste baardtrimmers van 2024 zijn: de Philips BT7510 voor een korte baard, de Philips BT5515 voor een gemiddelde baard en de Wahl Stainless Steel voor een lange baard. Lees onze koopgids om de beste baardtrimmer uit te kiezen.

 

Waar let ik op bij het kiezen van een baardtrimmer?

Lengte baard, budget en praktische zaken. Kijk naar welke lengte baard je tussen nu en 1 jaar wilt groeien, hoeveel geld je wilt besteden en of je bijvoorbeeld draadloos wilt trimmen. Ontdek meer tips in onze koopgids.

 

Hoe lang blijft een baardtrimmer te gebruiken?

Dat is afhankelijk van je gebruik. Je kunt de baardtrimmer minder lang gebruiken naarmate je er veel mee trimt of lomp mee om gaat. Over het algemeen moet een baardtrimmer wel minimaal 1 jaar mee gaan, maar de mesjes zijn soms eerder aan vervanging toe.

 

Wat is het verschil tussen een baardtrimmer en tondeuse?

Een tondeuse is om je hoofdhaar te trimmen. Een baardtrimmer is om je baard te scheren. Een tondeuse is vaak niet te gebruiken voor je baard en een baardtrimmer is niet te gebruiken voor je hoofdhaar.

 

Kan ik een baardtrimmer ook onder de douche gebruiken?

Niet altijd. Lees daarom altijd goed de verpakking of productomschrijving of je baardtrimmer geschikt is voor gebruik onder de douche. De meeste bodygroomers of multigroomers zijn overigens wel geschikt voor het gebruik tijdens het douchen.

Zoek je nog wat tips voor het groeien van een stoppelbaard, korte baard of lange baard? En tips voor baard trimmen? Of wil je baard verzorgingproducten in één keer kopen? Snuffel dan eens verder op de website!

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Persoonlijke Verzorgingswinkel van bol.com of de baardshop van Coolblue.