De Beste Baardtrimmer van 2018

Ben je op zoek naar de beste baardtrimmer van 2018? Ontdek de samengestelde top 10 aan baardtrimmers. 

Het is begrijpelijk als je door alle trimmers de baarden in het bos niet meer ziet. Mannenmetbaard.nl heeft daarom voor jou al het uitzoekwerk gedaan tussen ál het aanbod van baardtrimmers. Alleen de beste baardtrimmers zijn hieronder geselecteerd met motivatie welke trimmer jouw baard moet verzorgen. Ontdek je favoriet.

En om het jou nog makkelijker te maken, is er een top 5 aan baardtrimmers gemaakt per stoppelbaard, korte baard en lange baard.

Misschien ben je aan het twijfelen of je een baardtrimmer wel echt nodig hebt. Met een baardschaar alléén kom je er niet. Deze zorgt voor precisie wanneer je nog moet bijwerken. Maar de baardtrimmer zorgt ervoor dat je baard overal netjes op lengte is. Dat je geen gekke uitschieters maakt wanneer je even niet op let.

Laatste update: 10-11-2018

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar de baardtrimmer die past bij jouw baardlengte.

Beste baardtrimmer 2018 voor stoppelbaard

De beste baardtrimmers voor een stoppelbaard van dit moment.

Philips BT7210/15 Baardtrimmer

1 Geen fan van een bende opruimen na het scheren? Geen probleem met deze beste trimmer van Philips. Door het opzuigmechanisme van de BT7210/15 maak je geen troep meer met trimmen. Ideaal, want die baardharen vliegen overal heen tijdens het trimmen!

Geen gezeur met veel verschillende opzetkammen. In de baardtrimmer zelf zit een mechanisme dat de trimlengte kan bepalen. De enige opzetkam die je erbij krijgt, is een precisietrimmer. Dat helpt enorm om je neklijn en wangen netjes bij te werken!

Deze baardtrimmer van Philips heeft 20 verschillende standen, namelijk van 0,5 mm tot 10 mm. Dit zorgt voor precisiewerk tijdens het trimmen.

  Vet design
  Precisietrimmen
  Geen troep opruimen na het trimmen door het opzuigmechanisme

Philips OneBlade Baardtrimmer

2 Wanneer je op zoek bent naar een goed instapmodel, dan is dit jouw baardtrimmer. Philips heeft goed de best gedaan om een revolutionaire baardtrimmer op de markt te zetten. Het design van de trimmer lijkt enorm op dat van een scheermesje. Maar niet alleen in design lijkt de trimmer er op, maar ook in scheerervaring.

Het unieke aan deze baardtrimmer is de OneBlade scheertechnologie. Door de wijze waarop de speciale mesjes langs elkaar op bewegen, en omdat de mesjes plat zijn aan de bovenkant, kun je zelfs met deze trimmer glad scheren. Dit willen we natuurlijk niet, want baarden zijn voor het leven!

Naast gladscheren kun je door de extra trimkoppen ook nog eens stylen en trimmen, zodat je je stoppelbaard kunt bijwerken.

Met de Philips OneBlade kun je van 1 mm tot en met 5 mm trimmen.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
  Mooi design
  Innovatieve mesjes voor unieke scheerervaring
  Mesjes moeten om de paar maanden vervangen worden

Braun MGK3080 Baardtrimmer set

3 Als je waar voor je geld wilt, is deze baardtrimmer set hetgeen wat je zoekt. Je hoort het goed: Baardtrimmer set. Want bij deze baardtrimmer krijg je een detailtrimmer, body groomer, oor- en neustrimopzetstuk!

Moeiteloos kun je trimmen van 0,5 mm tot 21 mm baardlengte. Daarnaast is de trimmer waterbestendig, dus dat betekent dat je ‘m onder de kraan kunt houden om af te spoelen. Accuduur is 60 minuten, dus trimmen maar.

Eerlijk gezegd is dit één van de meest volledige baardtrimmers voor een lage prijs.

  Volledige Baardtrimmer set
  Baardtrimmer komt met 8 éxtra attributen
  Afspoelbaar onder de kraan
  Goedkope tot gemiddelde prijs onder baardtrimmers
  Geen opvangbakje voor getrimde haren

BaByliss For Men SH510E Baardtrimmer

4 Hoewel deze trimmer er uit ziet als een scheerapparaat of tondeuse, is niets minder waar. Het unieke aan deze baardtrimmer is de wijze waarop je je trimlengte kunt inregelen. Rondom de mesjes steken enkele pinnetjes uit. Door je trimlengte te verhogen, gaan de pinnetjes steeds verder naar buiten staan. Echt wel even wat anders dan de conventionele baardtrimmers, want je hoeft dus niet moeilijk te doen met opzetkammen.

Deze vette baardtrimmer heeft ronddraaiende messen zoals een ‘normaal’ scheerapparaat, zodat alle baardharen evenredig worden bijgewerkt.

Trimmen is mogelijk vanaf 0,4 mm tot 12 mm. Ook is de trimmer afspoelbaar én snoerloos te gebruiken.

  Innovatieve baardtrimmer
  50 standen om te trimmen
  Afspoelbaar onder de kraan en te gebruiken onder de douche
  Prijziger dan de ‘normale’ baardtrimmers

Remington MB4125 Baardtrimmer

5 Allemaal poespas op trimmers is niet altijd nodig. De Remington MB4125 is een prima baardtrimmer voor een mooi prijsje. Het kan onder de kraan afgespoeld worden na het trimmen. En de baardtrimmer is te gebruiken zonder draad.

De trimmer wordt met verschillende opzetkammen geleverd. Daardoor kun je trimmen van 0,4 tot 18 mm.

  Prima baardtrimmer
  Lekker goedkoop, dus erg interessant
  Geen spannende innovaties of mooie toepassingen

Beste baardtrimmer 2018 voor korte baard

De beste baardtrimmers voor een korte tot middelgrote baard van dit moment.

Philips BT9290/32 Baardtrimmer

1 Je dacht dat Philips goed bezig was met de OneBlade. Nou… De Philips BT9290/32 is de absolute topper onder de baardtrimmers. De unieke lasertechnologie laat jou precies zien waar je trimt. De baardtrimmer ziet er ook nog eens super goed uit.

Bij een korte baard is de laser niet zo van belang als bij de lange baard, omdat je de lengte kunt trimmen met de scheerkammen. Maar wanneer je de losstaande haren op je jukbenen wat wilt bijwerken, kun je met de laser perfect de juiste haren bijwerken.

De Philips BT 9290/32 kan tot 7 mm trimmen, waardoor de trimmer perfect is voor de korte baard.

  Innovatieve baardtrimmer door lasertechnologie
  Mooi en high-end design
  Scheren onder stroom, dus je komt tijdens het trimmen niet met een lege trimmer te staan
  Geen opvangbakje voor de haren

Philips OneBlade Pro Baardtrimmer

2 Net zoals bij de normale Philips OneBlade, is de OneBlade Pro een heel goed instapmodel voor de korte baard. Het is niet voor niets dat deze trimmer ook bij ons wordt uitgelicht bij als onderdeel van het beste scheerapparaat. De OneBlade Pro lijkt iets minder op een scheermesje als de normale OneBlade, maar blijft zeker niet achter in design.

Waar de Philips OneBlade Pro beter in is, is de scheerkam. Deze kun je met 14 standen verstellen. Dat is maar liefst 11 standen meer dan de normale Philips OneBlade.

Met de Philips OneBlade Pro kun je van 0,4 mm tot en met 10 mm trimmen. Daardoor dus perfect voor de korte baard.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
  Verstelbaar in 14 standen, zodat je op jouw perfecte lengte kunt trimmen
  Innovatieve mesjes voor unieke scheerervaring
  Mesjes moeten om de paar maanden vervangen worden

BaByliss For Men E837E Baardtrimmer

3 Op zoek naar een baardtrimmer voor een korte baard die ook andere lichaamsdelen kan trimmen? Deze BaByBliss is dan een topper.

Met deze trimmer scheer je niet alleen je baard maar ook je neus, oren, borst en andere plekken. Als je het dus zonde vindt om een trimmer uitsluitend voor je baard te kopen, dan is de BaBybliss de juiste keuze.

Met de BaBybliss For Men E837E kun je van 0,3 mm tot en met 15 mm trimmen.

  Uitgebreide groomingset, inclusief neushaartrimmer
  Te gebruiken onder de douchen
  Inclusief oplaadstation om de trimmer in te zetten
  Geen opvangbakje getrimde baardharen

Braun MGK3060 Baardtrimmer set

4 Bij het onderdeel stoppelbaardtrimmers is al gesproken over de Braun MGK3080. Het verschil met de MGK3060? Bij de MGK3060 trimmer zitten geen kleine (0,5 mm – 9 mm) trimkammen bij. Maar dat is ook helemaal niet nodig! Want je bent op zoek naar een baardtrimmer voor een korte baard. Dus weg met die kleine trimkammen, want de Braun MGK3060 past bij jouw baard.

Zoals al aangegeven is deze baardtrimmer set volledig. Niet alleen kun je je baard trimmer, maar ook je gehele lichaam groomen. Van oren tot.. andere plekken.

Met de Braun MGK3060 kun je 9 mm tot 21 mm baardlengte. De trimmer is waterbestendig, dus trimmen en douchen is mogelijk.

Deze baardtrimmer heeft een hoog koopadvies, want voor deze prijs heb je niet vaak zoveel producten in één trimmerset.

  Volledige Baardtrimmer set
  Deze baardtrimmer komt met 6 éxtra attributen
  Afspoelbaar onder de kraan
  Scherpe prijs onder baardtrimmers
  draadloos trimmen tot 60 minuten lang
  Geen opvangbak voor haren

Remington MB6850 Baardtrimmer

5 Remington heeft veel trimmers in het assortiment. Ze zijn allemaal met elkaar vergeleken.. En deze komt als één van de beste trimmers uit de vergelijking.

De Remington MB6850 is een trimmer met 17 verschillende standen in lengte om je baard te trimmen. De lengte om te trimmen is 2 mm tot 18 mm. Dus perfect voor je korte baard. Maar dit is niet het enige.. De baardtrimmer heeft een vacuüm functie! Bijna alle getrimde baardharen worden opgevangen in het opvangbakje. Zo voorkom je een troep met trimmen.

Dus: Een goede baardtrimmer met een leuke functie voor een normale prijs.

  Vacuüm functie om getrimde baardharen op te vangen
  draadloos trimmen tot 60 minuten lang
  Niet waterdicht, dus niet te gebruiken onder de douche

Beste baardtrimmer 2018 voor lange baard

De beste baardtrimmers voor een lange baard van dit moment.

Wahl Stainless Steel Advanced

1 Zoek je een high-end baardtrimmer voor een wat hogere prijs? Deze Wahl trimmer is dan de juiste keuze.

Wahl is een bekend trimmersmerk onder de kappers. Niet voor niets, want deze baardtrimmer is één en al kwaliteit. Met deze trimmer kun zonder enige moeite over je baard heen gaan om de haren af te scheren. Dit komt door de hoge kwaliteit scheerbladen die erop zit.

Met de Wahl Stainless Steel Advanced kun je van 0,5 mm tot en met 25 mm trimmen. Perfect voor een lange baard, want zo kun je je lengte behouden.

Kortom: Dit is een baardtrimmer die zowel de zwaarste baardgroei aan kan door de scherpe mesjes, maar ook een lange baard kan trimmen door de opzet stukken. Het komt met een enorm uitgebreide baardtrimmer set en is absoluut je geld waard.

Daarnaast wordt de Wahl Stainless Steel Advanced Limited Edition óók verkocht bij Coolblue.. Een prachtige baardtrimmer waar zelfs een mooie box en baardolie bij zit! Soms is de Limited Edition set zelfs goedkoper dan de normale. Ontdek onze uitgebreide review van de Wahl Stainless Steel Advanced hier.

Oh… En check hier onze adviespagina voor een Wahl trimmer.

  Uitgebreide groomingset, inclusief neushaartrimmer
  Enorm scherpe mesjes voor zware baardgroei
  Professioneel merk gebruikt onder kappers
  Af te spoelen met water na gebruik
  Kost iets meer dan gemiddeld

Philips BT9290/32 Baardtrimmer

2 Zoals aangegeven bij de ‘korte baard’ is de Philips BT9290 Baardtrimmer de absolute topper onder de trimmers.

Door de unieke lasertechnologie zie je precies waar je gaat scheren. Andere partijen labelen deze trimmer alleen onder de categorie ‘korte baard’, omdat er geen grote opzetkammen bij zitten. Maar deze trimmer is juist geschikt voor een zware baard, vanwege de laser op de trimmer.

Bij een lange en zware baard ga je niet altijd meer met een trimstuk over je baard heen. Dat gaat op een gegeven moment niet meer door de lengte. Wanneer je je baard naar buiten hebt gekamd om te starten met trimmen, kun je dus precies je trimlijn aangeven met de laser. Dat maakt de baardtrimmer uniek.

  Innovatieve baardtrimmer door lasertechnologie
  Deze baardtrimmer komt met 6 éxtra attributen
  Perfect richten en trimmen van lange baard door de laser
  Mooi en high-end design
  Scheren onder stroom, dus geen trimmer die leeg raakt
  Wanneer je liever met een opzetkam trimt, is deze niet geschikt voor een lange baard

Remington MB4045 Baardtrimmer

3 Wanneer je op zoek bent naar een baardtrimmer die ook nog wat extra baardproducten erbij levert, dan ben je aan het juiste adres.

De Remington MB4045 wordt geleverd met een baardschaar en een baardkam. Er wordt ook een precisietrimmer geleverd, waardoor je per 0,5 mm kunt opschalen hoe lang of kort je wilt trimmen. Je kunt van 1,5 mm tot zelfs 35 mm trimmen. Perfect voor een korte of middelgrote baard.

Ook over de kwaliteit is goed te spreken. Lees hier maar eens de reviews… Of ontdek mijn uitgebreide review over de Remington MB4045 hier.

  Bekend scheermerk
  Volledige baardproductenset door de kam en baardschaar
  Trimmen met precisie door de standen van de trimkop
  Geen opvangbakje voor je baardharen

Braun BT5090 Baardtrimmer

4 Braun heeft veel baardtrimmers gemaakt, maar niet veel zijn geschikt voor een lange baard. De BT5090 wel. Door de bijgeleverde trimkoppen kun je trimmen tot 20 mm lengte. Mooi wanneer je al een wat langere baard hebt!

De Braun BT5090 is afspoelbaar onder de kraan en te gebruiken onder de douche. Onder de douche trimmen zul je waarschijnlijk niet doen met een lange baard, maar wel fijn dat de trimmer waterbestendig is.

  Trimmen tot 20 mm lengte
  Prima baardtrimmer voor een goede prijs
  Af te spoelen met water na gebruik
  Geen opvangbakje voor getrimde baardharen
  een spannende innovaties op de trimmer

Remington MB4700 Baardtrimmer

5 Er staan hierboven wel meer Remington baardtrimmers. En elke trimmer van Remington heeft iets unieks. Zo ook de Rmeington MB4700.

Deze trimmer heeft een mooie display met geheugenfunctie, waardoor je je baard weer op dezelfde lengte kunt trimmen als de vorige keer. Daarnaast is dit een echte precisietrimmer. Want er zitten maarliefst 175 lengtestanden om je baard te trimmen.

  Trimmen tot 17,5 mm lengte
  Geheugenfunctie om baard op dezelfde lengte te trimmen
  Waterbestendig, dus afspoelen na gebruik is mogelijk
  Geen opvangbakje voor baardharen

Beste Baardtrimmer Top 10

De beste baardtrimmers van dit moment.

# Baardtrimmers Lengte Uniek?
1. 0,1 – 7 mm Laser-technologie
2. 0,5 – 10 mm Opvangbakje
3. 0,5 – 21 mm Baardset
4. 0,5 – 25 mm Professionele trimmer
5. 0,4 – 10 mm Design
6. 1,5 – 35 mm Lengte trimmen
7. 0,4 – 12 mm Rond-draaiende messen
8. 1,0 – 5 mm Lichtgewicht
9. 1,0 – 20 mm Waterdicht
10. 0,4 – 18 mm Goedkoop

Baardtrimmer beste koop consumentenbond

Erg logisch als je zoekt naar een baardtrimmer die getest is door de Consumentenbond. Helaas heeft de Consumentenbond geen beste koop advies 2018 gegeven, maar Kieskeurig wel!

Kieskeurig doet namelijk ook aan onafhankelijke tests voor persoonlijke verzorgingsproducten. En zij hebben baardtrimmers wél getest. Er is onder andere gekeken naar prijs-kwaliteit verhouding, behoeften bij trimmen en overige innovaties op de baardtrimmer.

De baardtrimmers die Kieskeurig als beste uit de test heeft laten komen, zijn ook trimmers die bij ons terug komen in de beste koop lijsten. Bewijs dat de geadviseerde producten op deze pagina écht goed advies zijn.

Belangrijk om erbij te vermelden: Kieskeurig kiest maar één product uit die de beste koop is in baardtrimmers, ongeacht welk type trimmer je nodig hebt. Wij hebben specifiek gekeken welke baardtrimmer de beste koop is per lengte baard.

P.S. de Consumentenbond heeft wel een advies gegeven voor het beste scheerapparaat.

Beste Koop Kieskeurig: Braun MGK3080 Baardtrimmer set

Januari 2018 Het is niet voor niets dat Kieskeurig deze baardtrimmer set als één van de beste baardtrimmers uit de test liet komen. Want deze baardtrimmer set heeft alles wat je nodig hebt. Bij de trimmer krijg je namelijk nog een body groomer, detailtrimmer, neus- en oortrimopzetstuk!

De baardtrimmer is perfect wanneer je een stoppelbaard of korte baard wilt trimmen. Je kunt namelijk trimmen van 0,5 mm tot 21 mm lengte. Voor een lange baard is de trimmer niet heel geschikt, omdat je daar meestal boven de 20 mm wilt trimmen, met enkele stappen tot zo’n 30 mm.

Tevens is de trimmer waterdicht. Chill als je onder de douche je stoppelbaard wilt trimmen, of als je je trimmer wilt afspoelen met water na gebruik.

Kortom: een erg betaalbare baardtrimmer dat goed werkt, inclusief accessoires waar je je hele lichaam mee kunt verzorgen.

  Trimmer volledig uitgerust met 8 grooming opzetstukken
  Waterdichte trimmer, dus afspoelen na gebruik mogelijk
  Goedkope trimmer onder alle baardtrimmers
  Geen opvangbankje voor getrimde baardharen

Beste Koop Kieskeurig: Remington MB6850 Baardtrimmer

Maart, April & mei 2018 De Remington MB6850 bestaat sinds begin 2018. En deze trimmer is vliegend de startblokken uitgegaan! Want sindsdien is deze o.a. als beste koop geadviseerd door Kieskeurig in maart, april én mei 2018.

Niet veel scheerapparaten hebben vette innovaties wanneer ze betaalbaar zijn, maar de Remington MB6850 wel. Het vacuümsysteem is namelijk zeker het benoemen waard! Doordat de baardtrimmer alles getrimde haren naar binnen zuigt wanneer ze getrimd zijn, voorkom je namelijk een bende in de wasbak.

De baardtrimmer kan trimmen van 2 mm tot 18 mm, met telkens 1 mm per stand extra. Perfect voor een korte baard, want deze trim je vaak tussen 5 mm en 20 mm.

Concluderend: Een baardtrimmer die betaalbaar is, van een bekend merk komt, een korte baard kan trimmen én voorkomt dat je een troep krijgt na het trimmen.

  Vacuümsysteem waardoor je baardharen opgevangen worden
  17 standen in lengte, van 2 mm tot 18 mm
  Trimmer is tot 60 minuten te gebruiken
  Niet waterdicht, dus niet afspoelen of gebruiken onder douche

Beste Koop Kieskeurig: Remington PG6150 Baardtrimmer

Juni 2018 De Remington PG6150. Opvallende keuze van Kieskeurig.nl. Deze multifunctionele bodygroomer kan zowel je lichaam als je baard netjes trimmen.

De trimkoppen kunnen niet per 0,5 mm aangepast worden, maar er zijn wel veel trimkoppen bijgeleverd om te trimmen hoe jij het wilt. De beschikbare trimlengtes: 1,5, 3, 6, 9 en 12 mm om te trimmen. Niet perfect voor een stoppelbaard en zeker niet voor een lange baard. Maar wel mooi voor een korte baard!

Concluderend: Een mooie multigroomer waarmee je dus ook je baard kunt trimmen. Wel een tip: maak ‘m schoon als je je zaakje getrimd hebt en vervolgens je gezicht wilt trimmen.

  Zelfslijpende mesjes
  Trimmen van 1,5 mm tot 12 mm
  Multigroomer, dus ook alle andere regio’s van je lichaam mee te trimmen
  Niet perfect voor een stoppelbaard en lange baard
  Geen waterdicht apparaat

Beste Koop Kieskeurig: Braun MGK3040 Baardtrimmer

Augustus 2018 Kieskeurig houdt de Braun baardtrimmers goed in de gaten. Met goede reden. Want de MGK3080 is al in januari 2018 uitgekozen tot Beste Koop door Kieskeurig. En in augustus is dat het kleine broertje geworden, de Braun MGK3040.

De baardtrimmer kan van 0,5 tot 20 mm trimmen, met maarliefst 39 verschillende lengte-standen. Perfect wanneer je een stoppelbaard wilt trimmen, tot een korte baard. Voor een lange baard raden we toch zeker een baardtrimmer aan die iets meer lengte aan kan.

Daarnaast is ook deze Braun baardtrimmer waterdicht. Perfect wanneer je je baard liever trimt onder de douche. Of wanneer je je baardtrimmer gewoon wilt afspoelen onder de kraan.

Concluderend is dit een mooie en betaalbare baardtrimmer. Niet zo uitgebreid als de MGK3080, maar zeker de moeite waard om eens te bekijken.

  Komt met 3 opzetkammen en nog wat extra attributen
  Trimmen onder de douche mogelijk
  Betaalbaar model
  Niet erg geschikt voor lange baard
  Geen opvangbakje voor getrimde baardharen

Waar let je op bij baardtrimmer kopen?

Koopgids Baardtrimmer

Hopelijk ben je geholpen met bovenstaande adviezen voor trimmers. Maar het kan zijn dat jouw baardtrimmer-match er niet tussen zat. Hoe kun je er alsnog voor zorgen dat je een baardtrimmer in huis krijgt? Simpel. Je moet begrijpen waar je op moet letten en je weten wat je wilt.

Hieronder staan nog enkele adviezen voor het kiezen van jouw baardtrimmer.

1. Trimlengte

Het voornaamste advies wat meegegeven kan worden: Kies een baardtrimmer waar je de juiste lengte mee kunt trimmen. Er is niets frustrerender dan een trimmer kopen die nét niet voldoende van je baard kan trimmen. Of andersom, dus wanneer trimmer te klein is waardoor je baard veel te kort afgeschoren wordt.
Je keuze moet ook duurzaam zijn. Dat houdt in: Wanneer je nu een korte baard wilt trimmen, wil je misschien over een half jaar een stoppelbaard of een lange baard groeien. Kies een trimmer die met je mee kan groeien!

De stellingsregel die meestal aangehouden wordt qua lengte trimmen:

 • 0,1 mm tot 3 mm trimmer nodig voor een stoppelbaard
 • 3 mm tot 10 mm baardtrimmer nodig voor een korte baard
 • 10 mm tot 40+ mm baardtrimmer gebruiken voor een lange baard

2. Prijs – Kwaliteit

Er zijn een hoop baardtrimmers te koop in de markt. Niet elk merk is even goed.. Maar ook niet elk model binnen een merk is top. Probeer een goed overwogen keuze te maken voor het merk van de trimmer. En begrijp ook dat je niet de allerbeste trimmer kunt kopen voor 30 euro.

Enkele Top merken onder baardtrimmers die zichzelf keer op keer bewezen hebben:

 • Philips
 • Braun
 • BaByliss
 • Remington

3. Snoeren of batterijen?

Er zijn verschillende smaken als het gaat om accu’s en batterijen. Wat in elk geval gezegd kan worden: Er is niets vervelender dan je midden in je baardtrim-sessie te zitten en een lege baardtrimmer in je handen te houden. Hoe kun je dit voorkomen?

Herlaadbare baardtrimmers. Dit zijn trimmers die je dus weer aan het snoer kunt hangen zodat ze weer opladen voor de volgende sessie. Herlaadbare trimmers zijn niet voor niets de meest verkochte trimmers, want het werkt super fijn. Je kunt echter nog kiezen tussen trimmers die kunnen trimmen tijdens het laden en die dat niet kunnen. Kies in ieder geval de trimmer uit die bij je past. Eentje met een accuduur boven de 60 minuten, of bijvoorbeeld een snel-oplaadbare baardtrimmer.

Batterij baardtrimmers. Ja zeker, deze zijn er nog. En worden eigenlijk nog best veel verkocht. De traditionele nikkel-metaalhydroxide batterijen zitten er niet meer in. Wel worden ze verkocht met lithium-ion batterijen. Deze batterijen zijn duurzaam in de zin van: ze gaan lang mee. Maar het blijven batterijen die je niet opnieuw kunt opladen.. De voorkeur gaat dus meestal uit naar heroplaadbare baardtrimmers.

4. Waterbestendig

Veel mannen scheren graag onder de douche. Erg logisch, want bij een gevoelige huid is droog scheren best pijnlijk. Dit is minder van toepassing bij trimmen, maar de kans bestaat dat je alsnog graag trimt onder de douche. Dit wordt ten zeerste afgeraden wanneer je een korte tot lange baard hebt, want dan staan je baardharen anders dan wanneer ze droog zijn. Maar wanneer je een stoppelbaard hebt, kun je makkelijk onder de douche trimmen.

Waterbestendige baardtrimmers zijn niet alleen van toepassing wanneer je onder de douche wilt trimmen. Wanneer je een baardtrimmer gebruikt hebt, wil je nog wel eens de trimmer afspoelen met water. Zo spoel je alle haartjes weg. Dit kun je natuurlijk alleen maar doen wanneer je een trimmer kiest die tegen water kan.

Ook de eigenschap of de baardtrimmer tegen water kan, moet je dus meenemen in je overweging.

5. Vacuümsysteem

Een vacuümsysteem in een baardtrimmer helpt je om een zooi te voorkomen in de wasbak. Zo’n systeem zuigt bijna alle baardharen op, zodat ze niet alle kanten op vliegen. In de baardtrimmer zit een opvangbakje waar alle baardharen netjes in vallen. Het werkt erg fijn en levert je tijd op, omdat je niet alles hoeft op te ruimen.

Een vacuümsysteem is niet perse nodig. Je kunt alles gewoon met de hand opruimen. Daarnaast zou je ook een Beard Bib scheercap aan kunnen schaffen. Deze hang je om je nek en plak je op de spiegel, waardoor al je baardharen in het baard schort vallen.

6. Overige innovaties

Er is al gesproken over waterbestendigheid, herlaadbare baardtrimmers, vacuümsystemen. Maar er zijn nog veel meer gadgets die op een trimmer kunnen zitten. Wat denk je van een laser die aangeeft waar je gaat trimmen als je de mesjes tegen je baard aan zet? Dat helpt je om richting te geven als je zonder trimkop werkt, of wanneer je je jukbenen bijwerkt.
Of een display op je baardtrimmer om op de millimeter nauwkeurig bij te houden welke lengte je afscheert.. Dat is natuurlijk ook mooi om mee te werken.

Zo zijn er nog duizend-en-één mogelijkheden op baardtrimmers. Het advies is: Is het een must-have of een nice-to-have? Heb je het nodig, of niet nodig? Als je dat inzichtelijk hebt, kun je kiezen.

7. Stappenplan

Bovenstaande tips geven je handvatten om een baardtrimmer te kopen. Hieronder staat nog eenmaal een stappenplan opgesomd om tot jouw baardtrimmer-match te komen.

 1. Stel je budget vast.
  Wat kun je en wil je betalen?
 2. Bepaal welke lengte je wilt trimmen.
   Is dit iets wat je over een half jaar ook wilt trimmen?
 3. Overige innovaties zoals waterbestendigheid, vacuümsysteem, trimmen met of zonder draad.
    Wat is voor jou een vereiste vs wat is leuk om te hebben?
 4. Koop de baardtrimmer die over blijft.

Tip: Lees na het maken van het stappenplan nogmaals de bovenstaande geadviseerde baardtrimmers door! Want er zit absoluut een trimmer tussen die past bij jouw plan.

Zoek je nog wat tips voor het groeien van een stoppelbaard, korte baard of lange baard? En tips voor baard trimmen? Of wil je baard verzorgingproducten in één keer kopen? Snuffel dan eens verder op de website!

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Persoonlijke Verzorgingswinkel van bol.com of de baardshop van Coolblue.