Beste Baardbalsem van nu (2024)

Je hebt waarschijnlijk wel eens van baardbalsem gehoord. Maar waar is het precies goed voor? En hoe kun je je het beste gebruiken?
Lees hieronder verder en ontdek waar het product goed voor is en welke balsem joúw baardbalsem wordt.

Wat is Baardbalsem?

In begrijpbare termen: baardbalsem is een baard-conditioner voor overdag. Het heeft een verzorgend effect op je baardharen, maar zorgt ook voor styling voor de rest van de dag.

Conditioner voor de baard

De balsem zorgt ervoor dat de baardharen de hele dag gehydrateerd blijft. De baard krijgt door de balsem de gehele dag voeding. Dit voorkomt gespleten haarpunten en haaruitval. Maar zorgt er ook voor dat je baard lekker zacht wordt.
De ingrediënten van de balsem zijn anders dan een conditioner die je voor je normale hoofdharen gebruikt. Baardbalsem heeft veel meer natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor de dikte van jouw baardharen, want deze haren verschillen enorm met de normale hoofdharen.

Stylen van de baard

Baardbalsem bestaat uit boter. Niet boter dat je op brood smeert, maar speciale boter voor je huid en haren. Wanneer de balsem is aangebracht in je baard, dan verzwaart en verhard deze de baardharen. Hierdoor blijft je baard voor de rest van de dag in style. Het wordt wel aangeraden om een baardborstel of baardkam te gebruiken om je baard in vorm te brengen.

Wat is het verschil tussen Baardolie en Baardbalsem?

Ik hoor je denken: Wat is nou het verschil tussen een baardolie en baardbalsem? De werking van beide baardproducten lijkt heel erg op elkaar. Beide producten hydrateren en verzorgen je baardharen en onderliggende huid. Maar het werkelijke verschil zit ‘m in de styling. De balsem zorgt ervoor dat je baard de hele dag in model blijft. De ingrediënten in de balsem verharden na inbrengen, waardoor je baard netjes blijft zitten.
Als je zowel baardolie als baardbalsem wilt proberen, bekijk dan eens ons advies voor een baardverzorging set.

In het filmpje hieronder van BeardBrand wordt er nog wat extra ingezoomd op het verschil tussen baardolie en -balsem.

Voor welke lengte Baard is baardbalsem?

Baardbalsem is dus een baardproduct wat je huid en baardharen verzorgt. In zekere zin is dit baardproduct dus voor elke lengte baard! Maar de balsem is nóg beter voor een middellange of lange baard. Dit komt door de wijze waarop de balsem verhard na aanbrengen. Hierdoor blijft je baard in style voor de rest van de dag.

Maar het is dus ook een baardproduct voor een korte baard. Want.. wanneer je een dunne baard of een ‘patchy’ baard, dus geen volle baard, hebt? Dan helpt de baardbalsem om de baard wat dikker te laten lijken. Je hebt wel een specifieke balsem nodig, namelijk één met shea boter als ingrediënt. Deze boter maakt je baardharen wat dikker dan ze eigenlijk zijn. Een goed voorbeeld van een balsem met shea boter is de balsem van Guardenza.

Welke Baardbalsem moet ik kopen?

En nu de belangrijkste stap.. Welke baardbalsem kies je? Er zijn veel verschillende soorten, maten en merken balsem. Moeilijk dus om te kiezen. Mannenmetbaard.nl heeft reviews doorgespit en zelf producten getest om te helpen. Ontdek hieronder de top 5 baardbalsem 2024.

Guardenza Baardbalsem

1 De 100% natuurlijke balsem van Guardenza komt op de eerste plek in 2023 en 2024.

En het is niet zomaar dat deze balsem op de eerste plek komt. Want alles klopt aan dit product: De prijs, werking en kwaliteit. Want bij Guardenza zijn ze niet vies om goede ingrediënten te gebruiken. Want de baardbalsem zit helemaal vol natuurlijke ingredienten zoals jojoba-olie, argan olie en natuurlijk shea boter.

Dit baardproduct van Guardenza ruikt lekker fris naar Bergamot, sandelhout en een vleugje citrus. Perfect voor het seizoen.

Deze baardbalsem is geschikt voor een middellange en lange baard, doordat het medium hold geeft. Zoek je een baardbalsem die van dezelfde kwaliteit is, maar je baard geen hold biedt? Bekijk dan deze balsem van Guardenza.

Oh en zoek je een voordeelpakketje met Guardenza Baardolie erbij? Check hier het setje.

 Veel natuurlijke ingrediënten in de balsem
 Goed te gebruiken voor lange baard
 Mooi prijsje

Reuzel Baardbalsem

2 En natuurlijk op plek twee.. de baardbalsem van Reuzel.

Bij deze geurloze balsem is er geen gebruik gemaakt van shea boter. Hierdoor heeft de balsem een medium hold, waardoor het uitsluitend een geschikt product is voor een korte tot middellange baard.
Wel is er gebruik gemaakt van bijenwas en lanolin. Hierdoor krijgt je baard verzorging en volume over de hele dag.

Ontdek hier meer over het merk Reuzel en hun assortiment aan (baard)producten.

 Betrouwbaar merk
 Sterke hold over de hele dag
 Geschikt voor een korte tot middellange baard

Mr. Bear Family Baardbalsem

3 De balsem van Mr. Bear komt op een sterke derde plek.

Baardbalsem bestaat uit een mix van verschillende verzorgende boter. De kwaliteit van de boter bepalen zowel de kwaliteit en de prijs van de balsem. Net zoals bij de baardolie is Honest Amish erin geslaagd om een hele mooie mix te maken van verscheidene kwalitatieve en natuurlijke ingrediënten, waardoor deze premium balsem een geweldig product is voor jouw baard.

Dit baardproduct van Mr. Bear ruikt lekker fris. Lekker dus na het douchen. Deze baardbalsem is geschikt voor een middellange en lange baard.

 Veel natuurlijke ingrediënten in de balsem
 Erg hoge kwaliteit
 Fijne conditioner voor de hele dag
 Geschikt voor een langere baard

Proraso Baardbalsem

4 Het merk Proraso is een betrouwbaar en gevestigd merk onder het scheren en verzorgen. Naast dat ze een goede baardolie in het assortiment hebben, verkoopt Proraso ook de baardbalsem.

De balsem van Proraso is oogt als een flesje aftershave, maar dat is het totaal niet. Het is eerder een stroperige lotion die dus wat dikker aanvoelt. Na aanbrengen van de balsem in je baard wordt het product wat stijver. Dit zorgt ervoor dat je baard goed in model blijft over de hele dag.

De Azur Lime variant van Proraso ruikt lekker fris. Mooi spul voor de lente en zomer.

 Fijne conditioner voor de hele dag
 Goede hold tot middellange baard
 Niet veel natuurlijke ingrediënten
 Niet geschikt voor een lange baard, te weinig hold

Azbane Baardbalsem

5 Azbane is een merk dat gebruikt maakt van Marokkaanse ingrediënten voor de baardproducten. In de baardbalsem van Azbane zijn deze ingrediënten ook verwerkt.

Deze balsem zit vol met de traditionele argan olie, shea boter, cocosnoot boter en andere natuurlijke ingredienten. Dit zorgt ervoor dat de balsem een erg hoge kwaliteit heeft. Het baardproduct verzorgt je baard de hele dag en geeft door de cocosnoot en shea boter een sterke hold voor korte en lange baarden.

Deze baardbalsem van Azbane heeft een geur van sinaasappelbloesem, waardoor de balsem lekker fris ruikt.

Het enige nadeel is dat het product hard is wanneer je het uit het potje moet halen. Je moet de balsem dus eerst een beetje opwarmen door je vinger eroverheen te halen, zodat je de juiste hoeveelheid balsem eruit kan lepelen.

 Veel natuurlijke ingrediënten in de balsem
 Erg hoge kwaliteit
 Frisse sinaasappel geur
 Geschikt voor korte en lange baarden
 Moeilijk uit het potje te krijgen door de structuur van de balsem

Bossman Baardbalsem

6 Bossman komt al vaker terug in de top lijsten van mannenmetbaard.nl. En natuurlijk maakt dit merk ook z’n entree in de baardbalsem lijst.

Deze baardbalsem maakt gebruik van een uniek ingredient, namelijk lanolin. Dit is vet wat in een schapenvacht zit. Premium spul. Lanolin zorgt ervoor dat je haren niet meer zo springen. Dus de balsem helpt perfect bij een goede hold voor elke lengte baard.

Als we kijken naar verzorging, dan doet deze balsem ook goed z’n taak. Doordat de balsem ook nog eens vol zit met shea boter, druivenpitolie, jojoba- en arganolie, verzorgt het je baard de hele dag.

De Stagecoach baardbalsem van Bossman heeft een echte mannengeur, namelijk tabak, leer en een beetje bourbon.

 Fijne conditioner voor de hele dag
 Geschikt voor elke lengte baard
 Veel natuurlijke ingrediënten

Woody Baardbalsem

7 De website Mijnbaard.nl heeft een eigen merk opgezet en is zelf baardproducten gaan produceren. Het resultaat: Woody Baardbalsem.

In deze balsem zitten veel natuurlijke ingrediënten zoals argan olie, shea boter, jojoba olie, tea tree. Dit is een sterk pluspunt van het product, want hierdoor verzorgt het je baard erg goed. Ondanks de shea boter heeft de baardbalsem echter niet heel veel hold, en staan na enkele uren je baardharen overal heen.

De geur is helaas een nadeel van de balsem. Aparte geur, waar je baard een beetje muf van gaat ruiken.

 Veel natuurlijke ingrediënten in de balsem
 Goede verzorging voor de hele dag
 Goedkoop
 De geur, je baard ruikt er muf van
 Niet veel hold

Veelgestelde vragen over baardbalsem

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere baard-fans en ontdek ons advies.

Wat is baardbalsem?

Baardbalsem is in feiten een conditioner voor je baard. De werking hiervan is dat de baard de gehele dag verzorgd blijft en gestyled wordt door de balsem.

 

Waarom moet ik baardbalsem gebruiken?

Baardbalsem is een natuurlijk verzorgingsproduct voor je baard, met een dubbele werking: het stylt je baard goed. Het wordt geadviseerd om je baard goed te verzorgen en te hydrateren overdag, waarmee baardbalsem de perfecte oplossing is.

 

Hoe gebruik ik baardbalsem?

Zorg ervoor dat je ongeveer 1 nagel-grootte aan baardbalsem uit het potje schraapt. Wrijf de balsem vervolgens in je handen, zodat je handen overal het product hebben. Wrijf en masseer vervolgens je handen door je baard, vergeet daarbij niet helemaal tot aan de wortels van je baard het product te masseren.

 

Wat is de beste baardbalsem?

De beste baardbalsem van 2024 is baardbalsem van Guardenza. Het merk is bekend in baard-land en wordt geprezen om de natuurlijke ingrediënten die gebruikt worden in de producten.

 

Wat is het verschil tussen baardbalsem en baardolie?

In de basis is het grootste verschil tussen de 2: baardbalsem focust zich meer op stylen van de baard, waar baardolie een betere verzorging aanbiedt en helemaal niet stylt.

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Persoonlijke Verzorgingswinkel van bol.com.