movember

Movember

Het is (bijna) november. De tijd dat we weer een beetje de kou in gaan. Hoewel de herfst en winter wel hier of daar wat meer warmte hebben gebracht dan anders, blijft november wel een redelijk koude maand.

In november gebeurt er nog meer dan alléén iets met het seizoen. Mannen beginnen snorren en baarden te houden. Niet dat zoiets ongebruikelijk is.. Maar in veel grotere getallen doen mannen dit dan anders. Je zou denken dat het met de kou te maken heeft. Een lekkere warme moustache of baard is natuurlijk iets waar je volmondig ‘JA’ tegen wilt zeggen.

Hoewel een snor of baard helpt tegen de kou, heeft gezichtshaar voor mannen in november extra betekenis. Het is namelijk MOVEMBER. en dat betekent een snor groeien met een extra goede reden.

Wat is movember?

Movember, wat staat voor Moustache-November, is een campagne in november om geld in te zamelen voor mannen die lijden aan psychische of lichamelijke ziektes. Denk hierbij aan prostaat- of teelbalkanker, depressie of zelfmoord (-neiging).

Men zegt dat de beweging “Movember” in 2013 gestart is in Melbourne, Australië. Enkele studenten daagden elkaar uit om een snor te groeien. En dat een hele maand lang. Zo probeerden ze de snor weer populair te maken in de samenleving, maar natuurlijk ook gewoon om te ontdekken wie de langste snor kon groeien binnen één maand.

En toen deze studenten de challenge met elkaar aan gingen, is dit eigenlijk erg “viral” gegaan. Niet op social media, maar gewoon old skool door bijvoorbeeld het nieuws. De studenten dachten de challenge met z’n 30en te doen, maar uiteindelijk deden er duizenden mannen mee aan Movember.

Overweldigd door de enorme trend die zij gecreëerd hadden, vonden ze dat dit moment perfect was om nog meer onder aandacht te brengen dan alleen een snor groeien. Ze gebruikten het moment om te spreken over iets waar eigenlijk vrij weinig over gesproken werd en wordt: de geestelijke en lichamelijke ziektes van mannen.

De studenten richtten daarom de Movember Foundation op, waarmee elk jaar enorm veel geld opgehaald wordt voor ziektes die veel voor komen bij mannen. Daarom gaat een snor groeien in november hand-in-hand met geld ophalen voor en bekendheid creëren van onder andere teel- en zaadbalkanker.

Ondertussen zijn er meer dan 5 miljoen Movember deelnemers wereldwijd die meer dan $700 miljoen hebben opgehaald. De jonge oprichters van de Movember Foundation zijn in onze ogen onder andere hierdoor getransformeerd naar de prachtigste, mannelijkste mannen die er zijn.

Wat kan jij doen tijdens Movember?

Als je wilt deelnemen aan Movember, dan hoef je eigenlijk niet veel te doen. Het begint met het groeien van je snor. In de basis is Movember uitsluitend voor een snor.. Maar het groeien van een baard is ook meer dan prima! Als je maar iets groeit en iets kan beteken voor een ander.

Naast het groeien van een snor of baard, is het doel van Movember om bekendheid te creëren voor de psychische en lichamelijke ziektes van mannen. Ga in gesprek met mensen. Op de werkvloer, thuis, op school, in je bibliotheek, in de bar. Laat je snor of baard zien en geef context aan de mensen om je heen!

Het doel van Movember is niet alléén bekendheid. Om een nog groter verschil te maken, zijn donaties nodig om mannen te helpen. Door je aan te melden bij de Foundation, kun je jouw persoonlijke pagina maken waar mensen op kunnen doneren.

Dus waar wacht je op.. Help mannen door een kick-ass snor te groeien in november! En vergeet tijdens november niet om je baard of snor te verzorgen met bijvoorbeeld baardolie.

Snor stijlen

ontdek hieronder enkele mannen die weten hoe ze een snor moeten kiezen die bij hen past!

movember
movember
movember
movember