De beste Tondeuse van 2024

Zoek je de beste tondeuse van dit moment? Ontdek onze samengestelde beste Tondeuses waar jíj behoefte aan hebt. 

Er zijn ongelooflijk veel tondeuses te koop. Van goedkoop tot professioneel, voor je haar of voor je baard. Welke moet je kiezen? Mannenmetbaard.nl heeft voor jou al het uitzoekwerk gedaan en de beste tondeuses bij elkaar gebracht. De pagina wordt constant voorzien met nieuw advies, ook nu met een nieuwe update in september.

Om het jou nóg gemakkelijker te maken, zijn de apparaten hier onder opgedeeld in categorieën. Waar je je apparaat nou voor nodig hebt, je zult je sowieso vinden in één van onderstaande categorieën van tondeuses. Ontdek je favoriet.

De adviespagina voor tondeuses is hélemaal klaargemaakt voor het advies van 2024. Ontdek hieronder het geüpdatet advies!

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar de tondeuse die past bij jouw behoefte.

Tondeuse voor thuis

De beste thuis tondeuse voor je haar van 2024

Philips HC9450/15 Tondeuse

1 Je bent op zoek naar de beste tondeuse voor je haar? Dan ben je met de Philips HC9450 aan het juiste adres. Eén van de beste tondeuses in 2023 en 2024.

Waar je met een Wahl Clipper echt een professioneel apparaat hebt, ben je niet altijd op zoek naar iets professioneels. Zo’n Clipper is tevens best zwaar als je ‘m voor ‘normaal gebruik’ wilt inzetten. Dus dan is de philips HC9450 de allerbeste keuze.

Als je kijkt naar het uiterlijk van het apparaat, dan valt het meteen op hoe vet deze eruit ziet. Normaal zien de apparaten er vrij simpel uit, zonder moderne functionaliteiten. Maar op de Philips HC9450 zit zelfs een touch-screen display waarbij je de lengtes van het apparaat kunt aanpassen.

Uniek aan het apparaat is onder andere de turbostand. Wanneer je de turbostand aanzet, kun je gemakkelijker wat zwaarder begroeide haarplekken wegscheren.

Je kunt een enorme lengte trimmen met dit apparaat, namelijk 0,5 mm tot 42 mm! Dat is absoluut niet standaard op tondeuses. Daardoor kun je het gehele gezin voorzien van elk kapsel wat nodig is… Of als je zelf gewoon wilt differentieren in kapsels.

Al met al is het een prachtig apparaat waar je gemakkelijk alle lengtes kunt trimmen die je maar kunt bedenken.

  0,5 mm tot 42 mm scheren
  Draadloos scheren mogelijk
  Turbo-stand voor makkelijker scheren
  Modern design met touch-screen display
  Geen koffer of opbergtasje bijgeleverd

Philips HC5632/15 Tondeuse

2 Je bent niet altijd op zoek naar een duur apparaat met veel erop en eraan, maar wel een die gewoon werkt. Als je wat goedkoper wilt, dan is de Philips HC5632/15 hét apparaat voor jou. Want dit is het allerkleinste broertje van de HC9450/16.

Door de sterke motor en scherpe titanium mesjes, hoef je niet bang te zijn dat het apparaat niet goed genoeg trimt. Plus, erg fijn dat je ‘m draadloos (90 minuten) kunt gebruiken. Met de Turboboost-stand en door de dubbel geslepen messen, snijd je gemakkelijk door alle haren heen.

Gebruik de bijgeleverde opzetkammen om te trimmen tussen 1 mm en 28 mm. Prima voor een de kapsels van tegenwoordig. En wanneer je de opzetkam eraf haalt, kun je het kapsel milimeteren tot 0,5 mm. Erg relevant voor dit moment, want de kapsels zijn tegenwoordig erg kort!

Al met al een goed tondeuse met weinig spannende innovaties, wat je kunt verwachten voor de prijs.

  Mooi prijsje
  Licht en ergonomisch model
  Inclusief 3 opzetkoppen, schaar, kam en opbergtas
  Komt met turboboost-stand om door dik haar heen te trimmen
  Goedkoper tondeuse, dus een stuk minder opties

Wahl Elite Pro Clipper Tondeuse

3 Niet alleen de beste keuze wanneer je op zoek bent naar een professioneel apparaat, maar ook als je zoekt naar een thuis tondeuse. De Wahl Elite Pro Clipper staat hier op nummer 3.

Het kan zijn dat reden waarom je een professioneel apparaat zou zoeken gelijk is aan wanneer je een thuistondeuse zoekt. Je wilt kwaliteit kopen.. En dat doe je met dit apparaat.

Of je nou een kapper bent of niet, je wilt wel het gevoel hebben dat je een apparaat in je handen hebt. Zo’n licht trimmertje is leuk, maar je weet ook dat die binnen de kortste keren kapot kan gaan als je deze perongeluk laat vallen. Door de zware en sterke behuizing van de Wahl Elite Pro Clipper ben je ervan verzekerd dat het apparaat een flinke tijd mee gaat.

Door de scherpe mesjes die op het apparaat zitten, scheert dit apparaat je kapsel evenredig. Alle haartjes die je tegenkomt, worden moeiteloos afgeschoren. Iets wat je standaard mag verwachten van een kappers tondeuse.

Wat nog meer uniek is aan deze tondeuse, is de hoeveelheid attributen die er toegevoegd zijn bij de aankoop: 10 opzetkammen, een kappersschaar en -cape, reinigingsattributen en een opbergkoffer.

  Scherpe mesjes voor stugge haren
  Uitgebreide trimset, inclusief opzetkammen en koffer
  Het apparaat ademt kwaliteit, o.a. door sterke en zware behuizing
  Professioneel merk dat gebruikt wordt in veel barbershops en kapperszaken
  Je mag het apparaat niet afspoelen onder de kraan

Braun MGK7221 Tondeuse

4 Naast dat er veel Tondeuses uitverkocht zijn in deze tijd.. Is de Braun MGK7221 een topper om mee te trimmen! Een absolute topper door de prijs-kwaliteit verhouding.

Het tondeuse is een pro voor thuis. Wanneer je thuis een tondeuse wilt gebruiken, hoef je niet honderden euro’s kwijt te zijn. Met Braun haal je professionaliteit in huis.

Omdat er maar liefst 4 opzetkammen bijgeleverd zijn, kun je trimmen wat je wilt tussen 0,5 en 21 mm. Het is niet weggelegd voor élk kapsel, omdat de tondeuse dus trimt tot 21 mm. Daarnaast worden er extra scheerkoppen bijgeleverd o.a. voor pecisie- en neustrimmen.

Door de prijs lever je natuurlijk wel in op échte kwaliteit van kapperstondeuses, omdat deze vaak een spoelmotor hebben en echt veel haar tegelijk kunnen trimmen. De Braun is een lichtgewicht die gewoon dit wat je wilt.

Al met al een mooi apparaat voor een goede prijs. Echt een typisch thuis tondeuse.

  Betaalbaar tondeuse
  Lichtgewicht en makkelijk wendbaar
  Komt met 4 opzetkammen en neustrimmers + precisietrimmers
  Geen professionele kapperstondeuse

Philips HC7650/15 Tondeuse

5 Een echte thuistondeuse! Philips staat natuurlijk al bekend om professionele tondeuses, nou… Met deze haal je er één in huis. Goede prijs, sterke motor en veel lengtes trimmen.

De HC7650 is het middelste broertje van de hierboven uitgelichte HC5632 en HC9450. De reden dat deze tondeuse onderaan de top 5 staat, is omdat de prijs hoger is dan de HC5632 maar weinig echte meerwaarde kan leveren.

Al met al is de HC7650 een erg volledige tondeuse om thuis mee te trimmen. Je kunt trimmen van 0.5 tot 28 mm. Daarnaast krijg je er een kappersschaar bij, een kappersschort en een kam.

Al met al een erg goed tondeuse die je helpt om thuis te trimmen.

  Scherpe messen en goede motor
  Een echte kapperstondeuse-design
  Geleverd met 3 opzetkammen, schaar, kam, schort, opbergdoos
  Niet volledig waterdicht

Remington HC5035 Tondeuse

EXTRA Waar we normaal gesproken uitsluitend inzoomen op high-end tondeuses, zien we dat er veel uitverkocht zijn de laatste tijd. Deze Remington tondeuse is goedkoop, maar kan uitkomst bieden.

Wanneer je op korte termijn een tondeuse wilt die niet te duur is, dan is deze Remington tondeuse prima. Het staat niet in de top 5 door de kwaliteit, maar wel als bonus omdat deze erg goedkoop is.

Deze tondeuse kan trimmen van 0.5 tot 25 mm, door de bijgeleverde 11 opzetstukken. Prima wanneer je uitsluitend even je kapsel wat wilt bijwerken aan de zijkanten.

De tondeuse heeft geen spannende innovaties of andere vette functionaliteiten. Het apparaat is erg simpel en van minder goede kwaliteit, maar volstaat voor een paar maanden trimmen.

  Goedkoop
  0.5 tot 25 mm scheren
  Komt met 11 opzetkammen, 1 kam, 2 borstels en een schaar
  Geen turbo-stand
  Geen hoge kwaliteit

Professionele Tondeuse

De beste professionele tondeuse van 2024

Wahl Super Taper Tondeuse

1 Wahl staat op de eerste plek voor beste kappers tondeuse met de Wahl Super Taper. Terecht, want naast dat het apparaat mooi is, past dit apparaat ook perfect in de kapperszaak.

De Wahl Super Taper draait eigenlijk volledig om duurzaamheid. Dit zie je allereerst terug in het soort motor wat erin zit. Dit is namelijk een magneetmotor. Hierdoor scheert het apparaat sneller, maar gaat ook jaren langer mee bij dagelijks gebruik.

De mesjes zijn gemaakt van verchroomd roestvrijstaal. Je begrijpt natuurlijk al dat de mesjes daarom niet roesten. Maar door het hoogwaardige materiaal blijven de mesjes ook lang scherp. En aan de zijkant van het apparaat zit ook een hendel, waardoor je de snijbladen kunt verschuiven hoe jij het prettig vindt.

Concluderend is de Wahl Super Taper een geweldig apparaat en een duurzame keuze voor als je voor lange termijn een tondeuse zoekt.

Trim je liever draadloos? Check dan de Wahl Super Taper Cortless variant, zonder draad en extra wendbaar!

  Verstelbare scheerbladen
  Zware behuizing en magneetmotor voor jarenlang plezier
 Inclusief opzetkammen, schoonmaakborsteltje en onderhoudsolie
  Scheren van 3 mm tot 13 mm

Wahl Elite Pro Clipper Tondeuse

2 Ben je op zoek naar een professionele tondeuse? Dan is de Wahl Elite Pro Clipper een goede keuze voor jou. Trim 1,5 mm tot 25 mm lengte met dit kwalitatieve apparaat van Wahl.

Als je kijkt wat een professionele tondeuse onderscheid van een normale variant, dan zit het ‘m met name in kwaliteit. De kwaliteit van de mesjes, van de behuizing en van de bijgevoegde attributen.

Als we kijken naar de mesjes, dan zie je dat deze Wahl Clipper gebruik maakt van kwalitatief staal. Het behoudt hoe scherp de mesjes zijn en roest moeilijk tot helemaal niet.
De behuizing is ook van erg hoge kwaliteit. Til maar eens twee tondeuses op: Je voelt al meteen aan het gewicht van hoogwaardige kwaliteit is gemaakt, of van plastic. Het apparaat weegt 1,25 kg, wat pure kwaliteit inhoudt. Wel even wennen met trimmen!

De Wahl Elite Pro Clipper komt met een héél pakket aan attributen: 10 opzetkammen, een kappersschaar en -cape, reinigingsattributen en een opbergkoffer.

  Pure kwaliteit, o.a. te merken aan gewicht
  Enorm scherpe mesjes voor zware haargroei
  Professioneel merk gebruikt onder kappers
  Uitgebreide trimset, inclusief opzetkammen en koffer
  Niet af te spoelen onder de kraan na gebruik

Wahl Close Cut Pro Tondeuse

3 NIEUWKOMER! Op een sterke derde plek: De Wahl Detailer . Zoals je wel op deze pagina ziet, is Wahl erg goed in het maken van professionele tondeuses. Dit tondeuse is zowel thuis goed te gebruiken als in een professionelere context.

Snoeren op tondeuses kunnen je in de weg zetten, maar ze geven je wel extra power om haren te trimmen. Meer stroom betekent beter je motor voorzien van kracht en daarmee kan de Wahl Close Cut trimmen door het dikste haar.

Wat uniek is aan dit tondeuse, is dat hij relatief klein en licht is. Erg wendbaar en makkelijk te gebruiken dus. Daarnaast wordt de tondeuse geleverd met 6 opzetkammen.

  Inclusief 7 opzetkammen
  Licht en relatief klein, dus makkelijk te gebruiken
  Old skool tondeuse met veel kracht om te trimmen
  Niet af te spoelen onder de kraan na gebruik
  Draadloos scheren niet mogelijk

Philips HC9450/15 Tondeuse

4 Je had het waarschijnlijk zelf al gedacht: Komt er nog een Philips voor in de top 5 beste professionele tondeuse? Dat klopt: De Philips HC9450.

Allereerst het design: Wat een mooi apparaat! Waar de reguliere apparaten old-fashioned zijn en er vrij simpel uit zien, gooit Philips er met dit model een schepje bovenop. Een erg modern model met zelfs een touch-screen display om je lengtes aan te passen van het apparaat. Met de display kun je zelfs een turbo-functie aanzetten, om stug haar weg te trimmen!

Uniek aan dit apparaat is de lengte waarmee je kunt trimmen. Deze loopt van 0,5 mm op tot 42 mm met maarliefst 400 standen! Naast de lengte, zijn de mesjes van zelfslijpend titanium gemaakt. Ze blijven dus vlijmscherp, zonder dat je veel onderhoud hebt.

Concluderend een geweldig tondeuse waar je het haar gemakkelijk op alle gewenste lengtes kunt scheren.

  0,5 mm tot 42 mm scheren
  Turbo-stand voor zware haargroei
  Mogelijkheid tot draadloos scheren
  Erg modern design met touch-screen display
  Niet af te spoelen onder de kraan
  Geen opbergtasje of koffer bijgeleverd

BaByliss PRO FX811E

5 We hebben Philips en Wahl al gehad.. Maar natuurlijk hoort ook BaByliss bij de beste tondeuses. En BaByliss staat in de top 5 met de PRO FX811E.

Allereerst: Er zit een geweldige accu in het apparaat. Je kunt namelijk maarliefst 3 uur lang ononderbroken scheren. Dat is echt uniek onder de tondeuses. Dankzij de LED-lampjes op het apparaat, kun je zien wanneer ‘ie toch onder de oplader moet.

De mesjes zijn gemaakt van titanium roestvrijstaal. Dit zien we vaker terug bij tondeuses. Het blijven hele scherpe messen die lang goed blijven. Doordat de mesjes 45 mm breed zijn, kun je een hoop wegscheren in één beweging.

Het apparaat wordt geleverd met 8 opzetkammen, waarmee je tussen 0,8 mm en 25 mm kunt scheren.

  Grote accu waardoor je 3 uur kunt scheren
  Handig oplaadstation waar je het apparaat makkelijk in kunt leggen
 Inclusief 8 opzetkammen, onderhoudsolie en een schoonmaakborstel
  Niet afwasbaar onder de kraan

Philips MG3740/15 Multigroomer en Tondeuse

BONUS Waar je op zoek bent naar een tondeuse, kunnen multigroomers je óók van dienst zijn. Ontdek deze top-multigroomer die je hoofdhaar kan trimmen.

Multigroomers zijn speciaal gemaakt om verschillende delen van je lichaam te scheren. Hoofdhaar is daar één van.

De Philips MG3740 heeft 9 opzetstukken bijgeleverd waar je 1 tot 16mm mee kunt trimmen. Maar dat is niet het enige: de trimmer komt met een neus-/oortrimmer en precisietrimmer om de puntjes op de i te zetten.

De trimmer is zelfslijpend en trimmen langs elkaar op, zodat ook de dikste hoofdharen geen probleem zijn voor deze trimmer.

Concluderend: een multigroomer is mogelijk interessant voor jou. Het komt echt in de buurt van een normaal tondeuse.

  1 tot 16 mm scheren
  Draadloos scheren mogelijk
  Tot wel 60 minuten scheren
  Komt met 8 opzetkammen en een opbergtas
  Geen turbo-stand

Tondeuse voor je baard

De beste tondeuse voor je baard van 2024

Wahl Stainless Steel Advanced

1 Zoek je een high-end tondeuse en baardtrimmer voor een wat hogere prijs? Dan is de Wahl Stainless Steel Advanced is dan de juiste keuze. Absoluut z’n geld waard.

Wahl is een erg bekend trimmer- en tondeusemerk onder kappers. Zoals je wel hebt gelezen op deze pagina, domineert Wahl de toplijst van ons voor beste tondeuse. Zoals alle andere Wahl apparaten die hier uitgelicht zijn, is de Stainless Steel één en al kwaliteit.

Met de Wahl Stainless Steel Advanced is het mogelijk om te trimmen en scheren van 0,5 mm tot en met 25 mm trimmen. Perfect voor een stoppelbaard tot lange baard, want zo kun je elke lengte behouden.

Door de kwalitatieve en scherpe mesjes, kun je een jaren met dit apparaat doen. Maar het helpt je ook om zware haar- en baardgroei gemakkelijk weg te scheren.

De Wahl Stainless Steel Advanced Limited Edition is óók te koop bij Coolblue.. Bij deze prachtige baardtrimmer-editie zit ook nog eens een collector-doos en extra baardolie voor je baard.

  Uitgebreide trimset, inclusief neushaartrimmer
  Scherpe mesjes voor zware haar- en baardgroei
  Af te spoelen met water na gebruik
  Professioneel merk
  Kost wat meer dan gemiddelde baardtrimmer

Braun MGK7221 tondeuse- en baardtrimmerset

2 Op zoek naar een tondeuse-trimset die je óók als multigroomer kunt inzetten? Dan is deze trimmer de beste keuze. Want bij de baardtrimmer krijg je ook een body groomer, detailtrimmer, oor- en neustrimmer opzetstuk!

Trim met deze trimmer moeiteloos je (baard-) haren. Door de additionele opzetstukken, kun je van 0,5 mm tot 21 mm trimmen. Plus.. Het apparaat is waterbestendig. Dus je kunt alle (baard-) haren gewoon afspoelen na gebruik.

Dit is één van de meest volledige tondeuse- en baardtrimmersets voor een lage prijs. Let op: tondeuse is dus te gebruiken voor je baard én hoofdhaar.

  Volledige trimset
  Afspoelen met water na gebruik
  Wordt geleverd met 8 éxtra attributen
  Goedkoop apparaat in het klassement
  Geen opvangbakje voor getrimde baardharen

BaByliss For Men E837E baard tondeuse

3 Ook deze BaByliss is te gebruiken voor zowel je baard als voor andere delen van je lichaam. Erg handig wanneer je maar één apparaat in huis wilt hebben.

Met dit tondeuse scheer je zowel je hoofdhaar, baard als neus, oren en borst. Natuurlijk niet met dezelfde scheerkoppen, want dat zou een beetje smerig zijn. Doordat de tondeuse multifunctioneel is, hoef je relatief gezien maar weinig te betalen voor het apparaat.

Met de BaBybliss For Men E837E kun je trimmen en scheren van 0,3 mm tot en met 15 mm. Dus goed voor een stoppelbaard tot en met korte baard.

  Af te spoelen met water na gebruik
  Uitgebreide groomingset door bijgeleverde koppen
  Komt inclusief oplaadstation om tondeuse in op te laden
  Geen opvangbakje getrimde baardharen

Philips BT7510/15 Baard Tondeuse

4 Stiekem toch een échte baardtrimmer in deze tondeuse pagina. De Philips BT7510/15 is de beste baardtrimmer.. En ook een beetje geschikt om je hoofdhaar te trimmen.

Door het unieke opzuigmechanisme, worden alle baardharen naar binnen gezogen. Geweldig, want zo krijg je niet die enorme bende wat je gewend bent. Dus ook prima te gebruiken voor je hoofdhaar.. Maar dan zit dat opvangbakje snel vol.

Deze tondeuse is een geweldige baardtrimmer voor een stoppelbaard tot en met een korte baard. Dus gebruik ‘m daar ook voor..

  Prachtige baardtrimmer
  Mogelijkheid tot recisietrimmen
  Uniek opzuigmechanisme voor zo min mogelijk opruimwerk
  Niet enorm geschikt voor je hoofdhaar

Remington Durablade MB070 Tondeuse

5 Ondertussen kennen we de Philips OneBlade al als unieke trimmer. Er zijn een hoop bedrijven die proberen om hun apparaten ook zo hypermodern te krijgen als Philips. Zo ook Remington met de Durablade MB070.

Geen poespas, gewoon een tondeuse die geschikt is voor een stoppelbaard tot korte baard en voor je hoofdhaar. Je moet wel van een pittig kort kapseltje houden om met dit tondeuse te trimmen op je hoofd.. Want je kunt maar trimmen tot en met 6 mm.

Uniek aan dit apparaat is dat de mesjes gegarandeerd zo’n 5 jaar scherp blijven. Althans, dat claimt Remington. Dat is weer even wat anders dan een OneBlade waar je om de 3-5 maanden nieuwe mesjes moet kopen.

Mooi apparaat, lekker licht, goedkoop. Maar dan kun je niet veel variëren als je ‘m als tondeuse voor je hoofdhaar wilt gebruiken.

  Goedkoop apparaat
  Licht en innovatief model
  Geschikt voor een stoppelbaard en korte baard
  Trimmen tot en met 6 mm

Beste Tondeuse Top 10

De beste tondeuses van dit moment.
Rating Tondeuses Lengte Uniek?
1 Philips HC9450/15 0,5 – 42 mm Enorme trimlengte
2 Wahl Super Taper 3 – 13 mm Professioneel tondeuse
3 Wahl Elite Pro Clipper 1,5 – 25 mm Veel extra attributen
4 Philips HC5632/15 0,5 – 28 mm Turbo-stand
5 Braun MGK7221 0,5 – 21 mm Prijs-kwaliteit
6 Philips HC7650/15 0,5 – 25 mm Makkelijk in gebruik
7 Wahl Close Cut Pro 1,5 – 13 mm Krachtige motor
8 Wahl Stainless Steel Advanced 0,5 – 25 mm Professionele trimmer
9 Braun MGK3085 0,5 – 21 mm Baardset
10 Remington HC5035 0,1 – 25 mm Groomingset

Waar let je op bij tondeuse kopen?

Koopgids Tondeuse

Hopelijk ben je geholpen met bovenstaande adviezen voor het juiste apparaat. Maar er bestaat een kans dat je alsnog niet het apparaat gevonden hebt die je zoekt. Om je alsnog te helpen bij het kiezen van jouw scheer-match, is hieronder advies opgesomd om alsnog te komen tot de beste tondeuse die bij jou past.

Ontdek onze koopgids voor het juiste apparaat en lees daarna nog eenmaal bovenstaande beste tondeuse adviezen door! Wellicht dat je daarna toch nog een tondeuse-match hebt.

 1. Thuis tondeuse of professionele tondeuse?

De eerste vraag die je aan jezelf zou moeten stellen: Wil ik het apparaat professioneel gaan gebruiken, of niet? Logisch dat je niet weet waar het verschil in zit wat betreft tondeuses voor thuis of een professionele tondeuses. Maar wanneer je weet welk type tondeuse je wilt, bepaalt dat de hele aankoopcyclus van het apparaat.

Professionele tondeuses zijn namelijk in de basis heel anders dan een regulier apparaat. Je kunt een professioneel apparaat heel goed voor thuis gebruiken, als je weet wat je doet! Hieronder zullen we in ieder geval de verschillen definiëren tussen de twee typen apparaten.

Prijs
Om te beginnen: een professioneel tondeuse is een stuk duurder dan een tondeuse voor thuis. Logisch, toch? Want je krijgt waar je voor betaalt. En wanneer je een professioneel tondeuse voor werk of thuis wilt, ga je ‘m waarschijnlijk vaak of lang gebruiken. Dus dan heb je ook een apparaat van échte kwaliteit nodig. En dan is het belangrijk om wat ruimte in je budget vrij te maken voor een duurder apparaat.

Gebruiksgemak
Je denkt waarschijnlijk dat bij een professionele tondeuse het gebruiksgemak verbeterd. Nou, think again. Want bij een apparaat voor professioneel gebruik, komt ook een mate van professionaliteit en vakmanschap. Mensen die echt weten hoe ze moeten scheren, hebben minder ‘hulp’ nodig met opzetkammen en makkelijke trimkoppen. Je weet wat je moet doen als je professioneel knipt.

Tondeuses voor thuis zijn makkelijker te gebruiken. De trimstanden zijn simpeler, je krijgt hulp met opzetkammen, je hoeft niet veel aan je scheermesjes aan te passen om juist te kunnen scheren.

We geven wel als tip mee: Begrijp hoe je goed moet scheren met een clipper. Of je nou een professioneel apparaat wilt kopen om thuis te gebruiken, of een thuis tondeuse van lagere moeilijkheidsgraad wilt aanschaffen.. Weet hoe je moet scheren!

Styling
Professionele tondeuses zijn zo gemaakt en ontworpen om je creatieve geest z’n werking te laten doen. Je kunt er geweldige kapsels mee creëren: opscheren, figuren in je kapsel, regulier knippen.
Een thuis tondeuse is wat meer gemaakt om standaard kapsels te scheren. Geen hele moeilijke vormen of mogelijkheden. Een veel meer rigide en standaard aanpak met een apparaat voor thuis, want vaak heb je niet veel meer nodig.

Hieronder zullen we nog even in het kort opsommen wat nou de voordelen en nadelen van een thuis tondeuse vs professionele kappers tondeuse zijn.

Thuis tondeuse

Prijs – Je kiest voor thuis knippen wanneer je geld wilt besparen. Dan kun je ervoor kiezen om een heel duur tondeuse te kopen, maar waarschijnlijk wil je gewoon goedkoop uit zijn. Dus dan is een thuis tondeuse perfect voor jou.

Kracht – Als je ergens op moet besparen, doe dat dan niet op de kracht van een tondeuse. Meer kracht betekent minder tijd kwijt aan scheren, méér haar trimmen per slag.

Gewicht – Kwaliteit komt vaak met een hoop gewicht. Wanneer je thuis als man of vrouw wilt scheren, dan heb je vaak niet zo’n behoefte aan veel gewicht in je handen. Een thuis tondeuse weegt echt een stuk minder. Een lichtgewicht machine helpt je met het manoeuvreren over iemands hoofd heen. Dus een lichtgewicht is zeker een groot voordeel aan een thuis tondeuse.

Professionele tondeuse

Als je op zoekt bent naar een professionele tondeuse voor thuis of voor de zaak, dan is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

Betrouwbaarheid en duurzaamheid – Of het nou voor je beroep of is voor thuis, hetgeen wat je niet wilt is een tondeuse die stopt met scheren tijdens je scheerbeurt. Je tondeuse moet je meest betrouwbare tool in huis zijn. Bespaar niet op je tondeuse wanneer je consistent je apparaat wilt gebruiken. Want als je ‘m door weer en wind wilt kunnen gebruiken, dan is dat ook wel iets waard.

Prestaties – Een krachtig tondeuse is belangrijk wanneer je professioneel wilt scheren. Maar prestaties ligt niet altijd bij het apparaat dat je gebruikt. Je moet zelf natuurlijk ook weten wat je doet. Dus begrijp hoe je moet scheren, en kies daarbij de juiste tondeuse.

Stroomvoorziening – We zullen hier zometeen wat dieper op ingaan: een tondeuse met draad of accu. Een professionele tondeuse is in ieder geval een apparaat die betrouwbaar is qua stroom. Nogmaals: het laatste wat je wilt is dat je tondeuse uitvalt tijdens het trimmen en scheren van iemand thuis of op de zaak. Dus kies het juiste apparaat met de juiste kracht, zoals met een magnetische motor in je tondeuse.

2. Voor baard of hoofdhaar?

De tweede vraag is: Waarvoor ga je de tondeuse gebruiken? Tondeuse verschilt enorm met een scheerapparaat, maar verschilt niet heel erg van een baardtrimmer.

Wil je je tondeuse gebruiken voor je hoofdhaar en je baard? Uitsluitend voor je hoofdhaar? Of uitsluitend voor je baard? Want dat bepaalt welk apparaat je nodig hebt. In de basis kun je echter elk apparaat voor elke scheerbehoefte gebruiken. Maar dat is écht niet optimaal. Als je een baard wilt scheren, moet je tondeuse tegen een ander type haar kunnen. Plus je wilt echt per 0,5 mm je lengte bepalen.. Want een kleine lengte van je baard af halen, heeft al heel veel impact.

 • Voor alleen hoofdhaar = Thuis tondeuse of een professionele tondeuse
 • Voor hoofdhaar en baard = Professionele baardtrimmer
 • Voor alleen baard = Normale baardtrimmer

3. Trimlengte

De trimlengte is een enorm belangrijk aspect bij de keuze voor de beste tondeuse. Ook hier moet je voor jezelf duidelijk hebben wat je met het apparaat gaat doen.

Wil je het in een professionele context gebruiken? Dan doe je er verstandig aan om een apparaat te kopen die van kort naar lang kan trimmen.
Wil je alleen jezelf of bijvoorbeeld een vriend voorzien van een kort kapsel? Dan is een tondeuse met enorme keuzes in mm’s niet altijd nodig.
Maar wanneer je je gezin wilt scheren, dan is het wellicht wel weer slim om veel te kunnen differentiëren in mm’s trimlengte.

Zo zie je dus: Begrijp waar je je tondeuse voor gaat gebruiken en bepaal daarna de benodigde trimlengte.

4. Snoer of accu?

Er zijn verschillende keuzes die je kunt maken als het gaat om batterijen of snoeren. Wat in elk geval gezegd kan worden: Het is erg vervelend als je midden in je trim-sessie met een tondeuse in je hand staat die een lege batterij of accu heeft.. Hoe kun je dit voorkomen?

Herlaadbare tondeuses. Dit zijn tondeuses die je dus weer aan het snoer kunt hangen zodat ze weer opladen voor de volgende sessie. Herlaadbare apparaten zijn één van de meest verkochte varianten. Het merkt makkelijk, snel en je hoeft nooit te klooien met een draad. Het enige is: Vergeet ‘m niet op de oplader te leggen nadat je geschoren hebt.

Tondeuses met een snoer. Om eerlijk te zijn: Er zijn niet héél véél tondeuses meer die uitsluitend werken wanneer je de snoer in het stopcontact hebt zitten. Het werkt namelijk niet altijd praktisch. Als je aan het scheren bent in een professionele context of gewoon thuis, dan is het onhandig als het snoer altijd in de weg zit.
Tondeuses met snoeren komen nog wel voor, om bijvoorbeeld de ruimte van de accu te vervangen met een betere motor. Dus bij dure en professionele of juist bij hele goedkope tondeuses zul je deze variant nog wel eens zien.

5. Prijs – Kwaliteit

Er zijn een hoop tondeuses te koop in de markt. Niet elk merk is even goed.. Maar ook niet elk model binnen een merk is top. Begrijp wat je nodig hebt, weet hoe vaak en wanneer je de tondeuse wilt gebruiken. Bij veel gebruik, wil je niet besparen. Wanneer je ‘m amper gaat gebruiken, dan is een goedkoper model wellicht net zo goed.

Enkele goede merken die de beste tondeuse keer op keer aanleveren:

 • Wahl
 • Philips
 • BaByliss

6. Overige innovaties

Er zijn verschillende innovaties op een tondeuse die wellicht interessant zijn. Denk aan waterbestendigheid. Wil je het apparaat onder de kraan kunnen afspoelen? Zo ja, dan is dat iets wat je moet zoeken in een tondeuse.
Daarnaast heeft o.a. Philips verschillende modellen waarbij je een touch-screen display erop hebt zitten. Zo kun je op de millimeter nauwkeurig bijhouden op welke lengte je scheert. Als dat iets is waar je behoefte aan hebt, vooral kiezen!

Zo zijn er nog duizend-en-één mogelijkheden op tondeuses. En alle innovaties komen weer met een extra prijskaartje. Het advies is: Heb je het nodig of vind je het gewoon leuk om te hebben? Als je dat inzichtelijk hebt, kun je kiezen.

7. Stappenplan

Bovenstaande tips helpen je hopelijk om een tondeuse te kopen. Is nog eenmaal een stappenplan neergezet om jouw tondeuse-match te kopen.

 1. Waarvoor wil je het apparaat gebruiken?
  Veel gebruiken in professionelere context, of thuis?
 2. Stel je budget vast.
  Wat kun je en wil je betalen?
 3. Kies welke lengte je wilt scheren.
  Is 25 mm voldoende, of moet je meer mensen scheren en kies je voor 45 mm?
 4. Overige innovaties zoals waterbestendigheid, accu’s, touch-screen displays.
  Wat is een must-have en wat is een nice-to-have?
 5. Tondeuse kopen die over blijft.

Tip: Lees na het maken van het stappenplan nogmaals de bovenstaande geadviseerde tondeuses door! Want er zit zeker een apparaat bij die bij jou past.

Tondeuse gekocht? Tips voor onderhoud

Onderhoud Tondeuse

Je hebt eindelijk een keuze kunnen maken voor een tondeuse. Goed gedaan! Je zult waarschijnlijk zelf wel zien hoe fijn het apparaat werkt. Want als je bovenstaande tips gevolgd hebt, dan heb je een thuis tondeuse of professionele tondeuse kunnen kopen. Afhankelijk van je keuze, heb je een dure of wat goedkoper apparaat gekocht.

Maar als je het apparaat graag lang wilt gebruiken (lees: veel jaren lang).. Dan is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden. Je apparaat onderhoudt namelijk jouw hoofdhaar, of het haar van iemand anders.. Dus dan moet je ook goed voor het apapraat zorgen.

Een beetje consistente basiszorg en onderhoud zal ervoor zorgen dat je je tondeuse lang kunt gebruiken. Ontdek hieronder alle tips & tricks om je tondeuse voor altijd te kunnen gebruiken.

Houd je messen schoon

Vergelijk het eens met werken in de keuken. Je gebruikt je messen regelmatig. En wanneer je een mes gebruikt hebt in de keuken wil je natuurlijk dat deze schoon, hygiënisch en goed onderhouden is voor de volgende keer dat je ‘m gebruikt.

Zo is dat ook bij een tondeuse. Je scheert (waarschijnlijk) hoofdhaar van anderen met je tondeuse. Allereerst is het smerig om in iemands haar te zitten met een tondeuse die net gebruikt is bij iemand anders. Bovendien is het niet goed voor een mesje om constant vies en vettig te zijn. Daar roesten je mesjes van, of gaat het motortje kapot door alle haren die in het apparaat blijven zitten.

Daarom zijn er tools zoals reinigingsolie en schoonmaakborstels voor je tondeuse. Als je geen interesse hebt om dit extra te kopen, dan kun je af en toe ook gewoon blazen in je apparaat bij de mesjes. Dat helpt in ieder geval al om al die haartjes te verwijderen. Plus: Je kunt een tandenborstel gebruiken om alle overige troep te verwijderen.

Dus je hoeft niet perse dure spullen te kopen.. Als je maar regelmatig je mesjes van een goede schoonmaakbeurt voorziet, kun je je apparaat vaak gebruiken.

Was je trimkoppen

Zoals al aangegeven, trim je met je tondeuse waarschijnlijk meerdere mensen. Maar ook al doe je dat niet, zitten er veel bacteriën op je trimkoppen. Je haar is vettig, zit vol troep wanneer je je niet gewassen hebt.. En dat zit dus ook op je tondeuse. Gooi je trimkoppen na je scheerbeurt gewoon even in heet water inclusief zeep. Veeg ze daarna grondig af met een doek, zodat je alle losgeweekte bacteriën eraf haalt. En je bent dan klaar!

Richt het mesje

Afhankelijk van het type tondeuse wat je hebt, is deze tip van toepassing. Een belangrijke tip voor wanneer je een professionele tondeuse gekocht hebt: Zorg ervoor dat je bovenste en onderste mesjes helemaal recht staan. Wanneer je mesjes niet gericht zijn (dus niet recht zijn), kan ervoor zorgen dat je jezelf of iemand anders makkelijk snijdt.

Tips om deze recht te maken: Kijk vanaf de zijkant. Als je van bovenaf kijkt, dan zie je waarschijnlijk niet snel het verschil tussen het bovenste en onderste mesje. Kijk dus even van de zijkant en controleer of beide mesjes lineair aan elkaar zijn. Wanneer dit niet het geval is, kun je waarschijnlijk met behulp van een schroef je mesje los maken en weer richten. Vergeet daarna niet je schroefje weer vast te draaien.. Anders maak je een vieze uitschieter wanneer je weer gaat scheren.

Spray

We hebben het eigenlijk al besproken bij het punt ‘onderhoud je mesjes’.. Maar hierbij nogmaals. Wat je wilt, is een tondeuse die schoon is en blijft. Ook een tondeuse die geen warme mesjes heeft omdat je al een uur bezig bent met scheren. Tondeuse spray is iets wat je echt in huis of op de zaak wilt hebben. Ontdek de tondeuse spray hier.

Olie je tondeuse

Olie is geen magische oplossing wanneer je tondeuse niet meer lekker loopt. Het is namelijk een preventie middel. Je wilt ervoor zorgen dat het apparaat altijd soepel loopt en blijft lopen. Dit doe je door telkens een beetje olie te gebruiken. Super simpel en effectief..

Tips om de olie aan te brengen: Druppel op elke hoek en in het midden van je mesjes een beetje olie. Zet vervolgens je tondeuse voor een paar seconden aan, zodat de olie zich verspreidt. Wanneer je het apparaat weer uit zet, veeg dan overige olie weg.

Het proces kost je echt maar een minuutje. Houd de regel aan: 1 keer onderhoudsolie aanbrengen per 5 scheerbeurten. En doe het trouwens nadat je geschoren hebt. Als je het ervoor doet, dan krijg je olie in het haar.

Bij de meeste gekochte tondeuses zit onderhoudsolie. Maar als je deze niet (meer) hebt, kun je het hier onderhoudsolie bestellen.

Mesjes vervangen

Ook afhankelijk van welk apparaat je gekocht hebt, kan het voorkomen dat je nieuwe mesjes moet kopen. Vaak gaan ze een flinke tijd mee.. Maar ze slijten af en toe. Of je laat het apparaat per ongeluk vallen.. Dat kan natuurlijk ook. Het wisselen van mesjes bij een professionele tondeuse is echt super makkelijk. De mesjes kun je namelijk gewoon los maken met een schroef. Bij een thuis tondeuse kan het wat moeilijker zijn.. Dus misschien dat je dan zelfs een heel nieuw apparaat moet kopen.

Veelgestelde vragen over tondeuses

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere consumenten en ontdek ons advies.

Wat is een goede tondeuse?

De tondeuses van Philips en Wahl komen als beste uit de test. Daarbij is o.a. gekeken voor welke scheerbehoeften er zijn, voor welke haarlengtes het kan trimmen, hoe lang de batterij werkt en welke innovaties er geïntegreerd zijn in de tondeuses.

 

Welke tondeuse is de beste?

De beste tondeuses van 2024 zijn: de Philips HC9450 voor thuis, de Wahl Super Taper als professionele tondeuse en de Wahl Stainless Steel als tondeuse voor je baard. Lees verder in dit artikel.

 

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een tondeuse?

Lengte trimmen, waarvoor je het apparaat gebruikt en praktische zaken. Ontdek in welke situatie je de tondeuse wilt gebruiken (thuis of zakelijk?), welke lengte haar je tussen nu en 1 jaar wilt groeien en of je bijvoorbeeld draadloos wilt trimmen. Ontdek meer tips in onze koopgids.

 

Hoe lang blijft een tondeuse te gebruiken?

Een professionele tondeuse gebruik je al snel meer dan 5 jaar. Een thuistondeuse gaat ook minimaal ~3 jaar mee. Bekijk of de mesjes zelfslijpend zijn of dat deze tussentijds vervangen moeten worden.

Nog niet gevonden?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Of je nou het tondeuse gebruikt voor thuis of voor professioneel gebruik.. Investeren is de sleutel. Neem geen genoegen met een goedkoop tondeuse, wanneer je het apparaat vaak gaat gebruiken. Want lange termijn is het slim om de juiste tools in huis te hebben, zodat je er lang van kunt genoegen.

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Tondeuse Top 10 van bol.com of de Tondeuse Top 10 van Coolblue. Of ontdek onze beste kappersschaar-pagina wanneer je toch liever knipt.

Nu je toch op de website voor mannen bent.. Twijfel je of je een baard wilt? Ontdek dan de beste baardtrimmer. Of wil je er juist géén.. dan is het beste scheerapparaat iets voor jou.