Het beste Philips scheerapparaat 2024

Ben je op zoek naar het beste Philips Scheerapparaat van dit moment (2024)? Ontdek alle Series van Philips scheerapparaten. 

Baarden zijn nu echt in. Maar niet iedereen kan een baard groeien. En wanneer je een baard hebt, betekent het niet dat je voor altijd een baard wilt houden. Daarnaast willen sommigen helemaal geen baard groeien. Groots gelijk!
Daarom willen we je helpen bij het kiezen van het juiste Philips scheerapparaat.

Een Philips scheerapparaat kan uit de 3000 series komen. Maar dat is niet de enige serie die Philips heeft. Zo is er ook de 5000 serie, 7000 serie en 9000 serie. Logisch als je denkt: Waar staat elke serie voor?
Hieronder is kort opgesomd wat je krijgt als je een bepaalde serie Philips scheerapparaat koopt.

De Philips 3000 serie = budgetkeuze.
Bij de Philips 5000 serie zit net wat méér extra’s dan de 3000 series.
De Philips 7000 serie is voor comfort, zoals nat scheren en scheren voor een gevoelige huid.
De Philips 9000 serie is wanneer je het perfecte scheerapparaat wilt dat voldoet aan al je wensen.

Om je te helpen bij het scheren van je baardharen, zijn hieronder de verschillende series Philips scheerapparaten weergegeven. Ontdek welke shave series van Philips bij jou past.

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar het beste Philips scheerapparaat die jij nodig hebt.

Wat betekenen alle typen Philips scheerapparaten?

Er staan een hoop tekens bij de Philips Scheerapparaten. Denk aan bijvoorbeeld S9111/26, S5530/06 en S7710/26.

Laten we ‘m hieronder ontleden:

S9711/31 = Serie 9000. Dus in welke serie het apparaat valt.
S9711/31 = Serienummer. Hoe hoger deze drie cijfers, hoe nieuwer en beter het scheerapparaat.
S9711/31 = Dit indiceert hoeveel accessoires bijgeleverd wordt. Hoe hoger het cijfer, hoe meer accessoires.

Philips 3000 Serie scheerapparaat

We beginnen bij het begin. De Philips 3000 serie is de instap-serie voor een Philips scheerapparaat. Alle scheerapparaten uit deze serie zijn kenmerkend om hun relatief lage prijs. Niet omdat het scheerapparaat uit de 3000 serie slecht is, maar omdat er weinig opties en extra’s op zitten.
Heel eerlijk: De 3000 serie lijkt een beetje uitgestorven te zijn. Deze top 2 zijn de enige modellen die je nog bij een fatsoenlijke retailer kunt kopen. De serie wordt niet meer doorontwikkeld door Philips.

De Philips 3000 serie scheerapparaten kosten ongeveer 50 euro tot 70 euro.

Keuzehulp: Ben je op zoek naar een betrouwbaar instap-model scheerapparaat dat weinig kost en niet veel extra’s heeft? Kies dan voor de Philips 3000 Serie.

Ontdek de beste Philips 3000 serie Scheerapparaten van dit moment (2022)

Philips 3000 serie S3333/54 Scheerapparaat

1 Wanneer je naar de 3000 serie kijkt, dan ben je op zoek naar een goedkoop en basis Philips scheerapparaat. Onder de basis scheerapparaten, is dit een perfecte keuze tussen prijs en features..

Een scheerapparaat zonder veel gedoe, dat typeert de S3333. Niet specifieke om beter te scheren voor zware baardgroei of gevoelige huid. gewoon een scheerapparaat waar je normaal mee kunt scheren. Maar ondanks dat het een instapmodel is, is deze zowel voor droog als voor nat scheren geschikt.

De mesjes zijn scherp, dus de baardharen worden zonder moeite afgeschoren. En omdat er een uitklapbare precisietrimmer op zit, kun je je bakkenbaarden netjes bijwerken.

Naast een beschermkapje voor de scheerkoppen, is er geen accessoires bijgeleverd.

Kortom: Onder de budget scheerapparaten is dit een mooi apparaat. Maar kijk ook zeker naar de 5000 Serie.; voor iets meer geld krijg je daar wellicht een feature bij die je goed kunt gebruiken.

  Mooi prijsje
  Nat en droog scheren
  Geschikt voor lichte en gemiddelde baardgroei
  Uitklapbare precisietrimmer voor scheren bakkebaarden
  Geen bijgeleverde accessoires

Philips 3000 Serie S3133/51 Scheerapparaat

2 Het kleine broertje van de S3333. Dit scheerapparaat heeft net wat minder functionaliteiten, zonder de plus-zijde van een lagere prijs.

Hetgeen wat dit scheerapparaat minder heeft dan de nummer 1, zit in de accessoires: een reisttas en oplaadstation. Het scheerapparaat zelf is identiek.

Voor de rest geldt bij dit Philips scheerapparaat ook: Een prima scheerapparaat om droog te scheren. Goed voor op vakantie, of wanneer je gewoon snel klaar wilt zijn met scheren.

Concluderend: De prijs is gelijk aan de S3333, maar door het ontbreken van bijgeleverde accessoires komt deze nog net wat voordeliger uit de bus.

  Mooi prijsje
  Alleen droog scheren
  Geadviseerd voor lichte en gemiddelde baardgroei
  Geen uitklapbare precisietrimmer
  Geen bijgeleverde accessoires

Philips 5000 Serie scheerapparaat

Waar het Philips 3000 serie scheerapparaat redelijk kaal en simpel is, heeft de Philips 5000 serie al wat meer body. Opvallend is het design van de 5000 vs 3000 serie. Philips stapt met de 5000 serie van de traditionele look af en heeft een slanker model gemaakt.

Met de Philips 5000 serie koop je al een basis scheerapparaat dat net een stapje verder gaat. Je kunt er nat en droog mee scheren, er zitten scheerkoppen bij waar je je bakkebaarden mee kunt trimmen. En je kunt ze kopen met een reinigingsstation om je apparaat schoon te houden.
De Philips 5000 serie scheerapparaten kosten tussen de 75 euro en 150 euro.

Keuzehulp: Ben je op zoek naar een basis-scheerapparaat met een mooi design waarmee je nat & droog kunt scheren en waar je extra’s bij kunt kopen? Dan is de Philips 5000 serie jouw scheerapparaat.

De beste Philips 5000 Serie Scheerapparaten van dit moment (2022)

Philips 5000 serie S5587/30 Scheerapparaat

1 De absolute nummer één van 2022 is op dit moment de populaire Philips S5587. Dit  Philips scheerapparaat is een totaalpakketje onder de 5000 series. Van bewegende draaikoppen die meebewegen met de vorm van je gezicht… tot aan een prachtig design met o.a. ingebouwde display om de resterende gebruiksduur af te lezen.

De mesjes zijn vlijmscherp en de scheerkoppen draaien goed mee tijdens het scheren. Dit voorkomt huidirritatie en zorgt er tegelijkertijd voor dat je snel klaar bent met scheren! En doordat het Philips scheerapparaat ook nog in de categorie ‘Aquatouch’ valt, kun je ook nog eens droog en nat scheren met het apparaat.

Het scheerapparaat wordt geleverd met een opzetstuk om o.a. je bakkebaarden of andere regio’s te scheren.

Kortom: Een erg volledig scheerapparaat uit de 5000 series.

  Snellaadfunctie
  Nat en droog scheren
  Past scheerintensiteit automatisch aan
  Geschikt voor voor scheren bakkebaarden
  Geschikt voor lichte en gemiddelde baardgroei
  Flexibele draaikoppen om je contouren van gezicht te matchen
  Niet expliciet geschikt voor gevoelige huid
  Geen Turbo-modus voor zware baardgroei

Philips 5000 serie S5530/06 Scheerapparaat

2 Erg moeilijk om de scheidslijn te trekken tussen de Philips S5530 en Philips S5420. De reden dat dit scheerapparaat op de tweede plek komt, is omdat deze iets duurder is dan de S5420.

Je kunt dit Philips scheerapparaat amper onderscheiden van de nummer 1. Het design is haast hetzelfde, de scheerkoppen draaien ook perfect mee met scheren en het scheerapparaat is ook geschikt voor nat scheren.

Het verschil zit ‘m in twee dingen: LED-lampjes en Turbo-modus. Een heel simpel design-verschil zijn de indicatielampjes hoe vol je batterij is. Hier zijn het drie lampjes, waarbij je makkelijker kunt zien of het apparaat nog voldoende power heeft.
Maar het grootste verschil is de Turbo-modus. Met de Turbo-modus kun je 20% meer kracht zetten op je scheermesjes, waardoor het scheerapparaat ook erg geschikt is voor een zware baardgroei.

Al met al een prachtig Philips scheerapparaat uit de 5000 series. Op de tweede plek door de prijs, maar zeker een scheerapparaat waar je een lange tijd mee kunt scheren.

  Draadloos scheren mogelijk
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Precisieopzetstuk om bakkebaard te scheren
  Scheren voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Niet expliciet geschikt voor gevoelige huid

Philips 5000 Serie S5572/10 Scheerapparaat

3 Met dit Philips scheerapparaat gaan we voor de laatste keer een stapje hoger in het klassement van de Philips 5000 serie. Op de derde plek gezet vanwege de prijs.

Eerlijk gezegd: Niet te onderscheiden van de nummer 2 qua functionaliteiten. Het design is precies hetzelfde, er zit een Turbo-modus op om harder te scheren en je hebt 3-LED-indicator om te zien hoe ver je batterij is.

Het verschil is het bijgeleverde attribuut. Bij de Philips S5572/10 zit een reinigingsstation om je scheerapparaat schoon te houden. Begrijpelijk als je denkt dat je je scheerapparaat ook met de hand kunt schoonmaken. Want dat kan. Maar het reinigingsstation geeft het scheerapparaat een onderhoudsbeurt door het motortje volledig te reinigen in de speciale sop.

Ook dit Philips scheerapparaat is een topper. Echt een stukje duurder dan de nummer één door het reinigingsstation en o.a. de Turbo-modus.

  Draadloos scheren
  Nat en droog scheren mogelijk
  Wordt geleverd met precisieopzetstuk
  Scheren voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Inclusief reinigingsstation om je scheerapparaat goed te onderhouden
  Niet expliciet geschikt voor gevoelige huid

Philips 7000 Serie scheerapparaat

De Philips 7000 serie onderscheid zich ten opzichte van de andere scheerapparaten doordat deze gemaakt is voor de gevoelige huid. Veel mannen hebben last van de huid na het scheren. Door onder andere de comfortabele coating die rondom de mesjes liggen, krijg je hier geen last van met een Philips 7000 serie scheerapparaat.

De Philips 7000 serie scheerapparaten kosten tussen de 150 euro en 210 euro. Sinds dit jaar is deze serie volledig herzien en bevat de modellen S7782, S7783, S7786 en S7788. Dit zijn in basis allemaal dezelfde apparaten, maar verschillen onderling in accesoires en toevoegingen.

Keuzehulp: Zoek je een Philips scheerapparaat voor de gevoelige huid? Dan is de innovatieve 7000 series jouw scheerapparaat.

Check de beste Philips 7000 serie Scheerapparaten van dit moment (2022)

Philips 7000 Serie S7786/55 Scheerapparaat

1 Zoals ook te zien is op onze beste scheerapparaat-pagina, is de S7786 het populairste model onder de 7000 series! Ten opzichte van de S7960/17 (de winnaar van 2023) is dit model weer een prima doorontwikkeling binnen de 7000 serie en komt nu gelukkig standaard met reiniginsstation.

Door de AquaTech Wet & Dry technologie in dit Philips scheerapparaat kun je gemakkelijk nat en droog scheren. Nat scheren betekent echter niet altijd dat je onder de douche kunt scheren. Maar dat kun je in ieder geval wél met dit scheerapparaat.

Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan is het logisch als je kiest voor nat scheren. Met nat scheren kun je scheren met scheerschuim of scheergel, waardoor je je huid minder irriteert tijdens de scheerbeurt.

Omdat Philips de 7000 Series wilt positioneren als hét scheerapparaat voor een gevoelige huid, hebben ze er nog een techniek bij gedaan. Namelijk speciale coating rondom de scheerbladen. Deze coating is gemaakt van zacht, soepel rubber. De coating helpt om je scheerapparaat over je huid heen te glijden zonder dat je huid geïrriteerd raakt door eventueel hard plastic of scherpe randen.

Wil je de S7786 met extra assecoires? Check dan dit model.

Conclusie: De Philips S7786 is hét apparaat wanneer je op zoek bent naar een goed scheerapparaat voor de gevoelige huid.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geleverd met precisietrimkop, reinigingssysteem en reistas
  Speciaal Philips Scheerapparaat voor de gevoelige huid door de rubberen coating
  Komt nu standaard met reinigingsstation
  De handleiding kan op sommige punten wat duidelijker

Philips 7000 Serie S7788/59 Scheerapparaat

2 We zitten al in een klassement scheerapparaten waarbij je iets minder op de prijs let. De 7000 serie is een Philips scheerapparaat waar we speciaal kiezen voor het scheren met een gevoelige huid. Extra’s die meer kosten, zijn daardoor wat meer wenselijk dan een paar euro besparen.

Dat gezegd hebbende: De Philips S7788/59 is in feite exact hetzelfde als het s7786 model, maar met toevoeging van de baardstyler. Als je mazzel hebt kun je wellicht een mooie aanbieding van de S7786 en een losse baardstyler (deze assecoire kan namelijk ook los worden aangeschaft) vinden die voordeliger is dan deze bundel.

Al met al is dit een prachtig scheerapparaat in de Philips 7000 serie. Staat op de tweede plek, omdat de baardstyler niet direct een vereiste is als je op zoekt ben naar een goed scheerapparaat.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geleverd met precisietrimkop, reinigingssysteem, reistas en baardstyler
  Speciaal Philips Scheerapparaat voor de gevoelige huid door de rubberen coating
  Komt nu standaard met reinigingsstation
  De handleiding kan op sommige punten wat duidelijker

Philips 7000 serie S7370/12 Scheerapparaat

3 OP=OP Waarschijnlijk is dit geen onbekend scheerapparaat voor je, de S7370 gaat al een hele tijd mee maar blijft populair. Let erop dat dit model helaas uit de schappen gaat met de introductie van de nieuwe 7000 serie modellen. Philips typeert zichzelf echt met de kleur blauw die dit scheerapparaat zo mooi siert. Het straalt rust uit, want je krijgt een rustige huid na het scheren met dit apparaat.

Met dit scheerapparaat krijg je gewoon net iets minder dan de top 2. De goede prijs compenseert dit verschil.

We spraken al vaker over de unieke coating rondom scheermesjes. Alle scheerapparaten uit de Series 7000 hebben deze coating, dus ook de S7370. Daarnaast is de AquaTouch technologie ook beschikbaar op dit scheerapparaat, waardoor je nat én onder de douche kunt scheren. Alle ingrediënten voor scheren met een gevoelige huid!

Het scheerapparaat wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation. Hoeft geen groot probleem te zijn, als je maar regelmatig (één keer in de 2-3 weken) je scheerapparaat heel goed schoonmaakt. Daarnaast mis je wat kleine dingen op dit Philips scheerapparaat, zoals 3-LED-indicator lampjes waarbij je duidelijk kunt zien hoe vol je batterij nog is.

Concluderend is dit een prachtig Philips scheerapparaat uit de 7000 serie. Je krijgt minder dan bij de top 2, maar daar is de prijs ook wat meer naar.

  Goedkoop model in de 7000 serie
  Je kunt nat, droog en onder douche scheren
  Inclusief reistas en precisietrimkop voor (bakken-) baard
  Inclusief coating-randen rondom mesjes voor gevoelige huid
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Philips 9000 serie scheerapparaat

Daar gaan we. Crème de la crème onder alle scheerapparaten. Met de 9000 series doet Philips mee aan de Champions League van scheerapparaten.

Onder andere tot 8 draairichtingen, verschillende standen om harder of zachter te scheren, verschillende extra attributen bijgeleverd. De 9000 serie Philips scheerapparaten zijn de absolute top. Geschikt voor zware baardgroei, gevoelige huid, alles.

De Philips 9000 serie scheerapparaten kosten tussen de 230 euro en 310 euro.

Keuzehulp: Zoek je het allerbeste Philips scheerapparaat waar je alles mee kunt doen? Is prijs niet echt een kwestie, maar wel hoge kwaliteit en luxe? Kies dan de 9000 serie.

De beste Philips 9000 serie Scheerapparaten van dit moment (2022)

Philips 9000 Serie S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 is de absolute topper onder de scheerapparaten. Alles klopt bij dit Philips scheerapparaat. Het is een perfect scheerapparaat voor de gevoelige huid, voor zware baardgroei en wanneer je zoekt naar een scheerapparaat en trimmer in één. Niet heel gek dus dat de Consumentenbond dit scheerapparaat heet gelabeld als Best Getest in 2017 en 2018.

Dit scheerapparaat heeft álles. Het bevat extra trimkoppen om een stoppelbaard mee te creëren. het is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid en je kunt nat of droog scheren.

Je kunt het Philips scheerapparaat op verschillende scheerstanden zetten om het aan te passen naar jouw huid en baard. Heb je een zware baardgroei? Zet ‘m dan op Turbo. Heb je een gevoelige huid? Pas dan de standen aan naar een lagere scheerkracht, zodat je rustiger kunt scheren. En omdat er een reinigingsstation wordt geleverd bij dit Philips Scheerapparaat, maakt dat het scheerapparaat perfect is voor scheren bij een gevoelige huid.

Daarnaast is het scheerapparaat bekend van de Philips SensoTouch 3D serie. de SensoTouch serie van Philips, die ondertussen geïntegreerd is in de 7000 serie en 9000 serie, staat bekend om een zachte touch met de huid. Speciaal gemaakt om ook nat te kunnen scheren, voor de gevoelige huid.

Door de bijgeleverde trimkoppen kun je het scheerapparaat dus ook nog eens gebruiken als trimmer. De trimlengte zal niet langer zijn dan 3 mm, dus je kunt er een stoppelbaard tot korte baard mee trimmen.

  Best Getest 2018 door Consumentenbond
  Inclusief reinigingsstation om apparaat schoon te houden
  Mogelijk om scheerkracht aan te passen op jouw behoefte
  Te gebruiken voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisie opzetstuk bijgeleverd voor (stoppel-)baard of bakkebaard

Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Scheerapparaat

2 Ontdek dit prachtige Philips scheerapparaat uit de Prestige serie. Wat een beauty en goed apparaat is dit: De Philips SP9820/12.

De SP9820 is onderdeel van de 9000 serie, maar valt in het “Prestige” klassement. Het nieuwste model van Philips met éxtra innovaties om rekening mee te houden.

Het apparaat kan op verschillende scheerstanden gezet worden, wat maakt dat deze geschikt is voor zowel de gevoelige huid als voor zware baardgroei.

Daarnaast onderscheid de Philips 9000 serie van de Series 7000 en Series 5000 door de wijze waarop de scheermesjes over het gezicht gaan. De scheerkoppen zijn zó flexibel, dat ze maar liefst 8 verschillende richtingen op kunnen bewegen. Op deze manier matcht het scheerapparaat de contour van je gezicht perfect.

Niet alleen de flexibele koppen, maar ook de scheerringen maken de scheerervaring perfect. Door de speciale coating op de scheerringen, duwen deze de baardharen omhoog voordat ze afgeschoren worden. Zo voelt het minder alsof de baardharen uit je huid getrokken worden.

Concluderend een geweldig scheerapparaat, en terecht in de top 3 van 2022.

 Inclusief reistas
  Coating ringen voor gevoelige huid
  Nat, droog en onder de douche scheren
3 verschillende scheerstanden voor personalisatie-mogelijkheden
  Prijzig
 Geen reinigingsstation

Philips 9000 Serie S9986/55 Scheerapparaat

3 STIJGER We hebben het al eerder gehad over de pareltjes van Philips, namelijk de Series 9000. De Philips S9986/55 valt ook onder deze serie. Dit model valt in de nieuwe 9000 serie van 2022 en is snel op weg naar de nummer 1 als we kijken naar de populariteit in deze categorie.

Je zet precies de juiste druk tijdens het scheren met de S9986. Het scheerapparaat beschikt namelijk over verschillende sensoren, die je met een lichtsignaal laten weten zodra je te veel of te weinig druk uitoefent op je huid. Ook past het scheerapparaat het vermogen automatisch aan dankzij de gezichtshaarsensor. Deze meet de dichtheid van je baard 500 keer per seconde, zodat je soepel zowel jouw stoppelbaard als dichte baard scheert.

Het apparaat komt met een bijbehorende smartphone app, die jou op basis van jouw scheerbewegingen feedback op scheerbeurt geeft. Hiermee verbeter je dus je scheertechniek op basis van je eigen gebruik. Met het meegeleverde reinigingsstation, reinig, smeert en laadt je je scheerapparaat automatisch op na je scheerbeurt.

  Komt met een reinigingsstation waarmee je automatisch grondig reinigt
  Geschikt voor alle typen baardgroei, met name zware groei
  Nat scheren, maar ook te gebruik voor droog en onder de douche
  Heeft een precisietrimmer om strakke lijnen te maken
  Mist een baardtrimmer opzetstuk om alleen te trimmen ipv te scheren

Beste Philips Scheerapparaat 2022 Top 10

#. Scheerapparaten Type baardgroei? Nat en droog Scheren? Uniek?
1. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Best Getest door Consumentenbond
2. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Speciaal voor gevoelige huid
3. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Goedkoop en volledig model
4. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Speciaal voor zware baardgroei
5. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Voor de gevoelige huid en met styler
6. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Turbo-modus zware baardgroei
7. Licht, gemiddeld Nee Goedkoop
8. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Sensoren en slimme app
9. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Coating voor gevoelige huid
10. Licht, gemiddeld Ja Inclusief Reinigingsstation

Meer informatie over Philips

Philips is een Nederlands bedrijf dat in 1891 opgericht is door Gerard Philips en Frederik Philips, te Eindhoven. Het hoofdkantoor van Philips is ondertussen gevestigd in Amsterdam. De bedrijfsslogan is “Innovation and You”. Als we puur kijken naar de bedrijfstak voor scheerapparaten, dan hebben ze hun elektrische scheerapparaten geïnnoveerd tot innovatieve draadloze en oplaadbare scheerapparaten. En door de SmartClean-technologie, blijven de Philips scheerapparaten erg lang bruikbaar.

Philips is één van de grootste elektronicafabrikanten ter wereld. Over heel de wereld heen zijn er zo’n 100.000 mensen in dienst van Philips. Zoals eerder aangegeven is het bedrijf gestart door Gerard en Frederik Philips, vader en zoon. Gerard was bankier en heeft het financiële plaatje verzorgd om Philips te lanceren.

Philips ontwikkeling
In 1892 is Philips gestart met het maken van de elektronische producten. Nadat de andere zoon Anton ook het bedrijf in was gestapt, ging het ineens een stuk beter met Philips. Dit was mede gedreven door de ingenieursachtergrond van Anton, dat hij sterk doorvertaalde naar sales.

Je kent Philips waarschijnlijk wel van de verlichting. Dus ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waar dit terugkomt in het verhaal. Nou, in 1907 is Philips gestart met het maken van verlichting in een nieuwe fabriek, te Eindhoven. Wat later in de vroege 1900’s begonnen ze met het produceren van additionele attributen zoals vacuümbuizen, radio kapellen en elektronische scheerapparaten.
De scheerapparaten die Philips produceerde, heette tot vrij recent (2006) Philipshave. De scheerapparaten kenmerkte zichzelf aan de roterende messen en roterende scheerkoppen.

Philips scheerapparaten

Philishave zou grootschaliger uitgerold moeten worden in 1939, maar dat werd beperkt door de start van de Tweede Wereldoorlog. Daarom is destijds Philishave overgeplaatst naar Amerika. Er stonden in Nederland nog wel enkele geheime fabrieken die alsnog Philips scheerapparaten produceerden. Zoek trouwens maar eens op internet over de onderscheiding “Righteous Among the Nations”, deze is namelijk onderscheiden aan Frits na zijn heldhaftige optreden in de Tweede Wereldoorlog.

In Amerika kon Philips in ieder geval opereren onder de vlag “The North American Philips Company” totdat de oorlog voorbij was. Toen verhuisde het bedrijf weer terug naar Nederland.

Philips nu
Philips is vandaag de dag opgesplitst in drie divisies. Een divisie voor consumptiegoederen (scheerapparaten, etc), verlichting en voor gezondheids- en medische systemen. Qua verlichting deed Philips het altijd erg goed en werd zelfde de grootste verlichtingsfabrikant ter wereld. Hier en daar zijn er echter wel wat verschuivingen in onderdelen waar ze nog de meerderheid van aandelen in hun bezit hebben, en op sommige divisies niet.

Ondertussen zit Philips in ieder geval in Noord-Amerika, Canada, Australië, Brazilië, Nieuw-Zeeland, Mexico en Nederland. En voor Philips blijft de productie van een Philips scheerapparaat super belangrijk. Dus hier zullen ze zeker op blijven innoveren.

Heb je toch niet kunnen vinden wat je zoekt? Bekijk dan eens de Scheerapparaat Top 10 van bol.com of de Scheerapparaat Top 10 van Coolblue. Of ontdek onze adviespagina voor beste scheerapparaat.