De beste scheerapparaten van 2024

Ben je op zoek naar het beste scheerapparaat van dit moment? Ontdek de samengestelde top 10 aan beste scheerapparaat voor mannen. Advies voor elke behoefte!

Baarden komen en baarden gaan. En wanneer je wilt dat je baard gaat, is een scheerapparaat nodig. Maar het is ook niet ongebruikelijk als je te weinig baardgroei hebt om een baard te laten staan. Ook dan is het nodig om een apparaat te kopen.

De keuze voor het kopen van een apparaat is best moeilijk. Wil je een goedkoop apparaat? Wil je droog of nat scheren? Heb je een scheerapparaat met baardtrimmer nodig? En om het nog moeilijker te maken: we leven al in 2024. Alle scheerapparaten lijken alsof ze je naar Mars kunnen brengen. Daarom helpen wij je om de juiste keuze te maken door te kijken naar het beste scheerapparaat die bij jou past.

Om het jou gemakkelijk te maken, vergelijken wij scheerapparaten. Daaruit is er een top 5 getest per type apparaat waar jíj behoefte aan hebt. Van een algemene top 5 tot top 5 voor verschillende behoeften, gebaseerd op de ervaringen van afgelopen jaar. Ontdek de beste koop scheerapparaat voor jou.

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar het beste scheerapparaat die jij nodig hebt.

Beste elektrische scheerapparaat

Het beste elektrische scheerapparaat 2024 voor algemeen gebruik.

Philips Series 5000 S5587/30 Scheerapparaat

1 BESTE Gewoon een goed scheerapparaat“. Daarmee wordt dit apparaat mee samengevat. De Philips S5587 staat ondertussen op de éérste plaats van de scheerapparaten, omdat het een allround apparaat is voor een scherpe prijs.

Het apparaat heeft een Turbo-modus waarmee je heel gemakkelijk je zware baardgroei kunt scheren.  Niet elk apparaat heeft deze functionaliteit, dus dit is zeker iets positiefs.

Met het scheerapparaat kun je nat, droog en onder de douche scheren. Alle opties zitten er dus op!

Voor een gevoelige huid is het scheerapparaat niet heel geschikt. Er is geen extra coating-rand aangebracht om de scheerervaring te verbeteren wanneer je huid gevoelig is. Wel is er de zogenoemde hair-guide functie in de scheerringen, welk je baardharen in de goede positie brengen om af te scheren.

  Betaalbaar
  Draadloos en elektrisch scheren
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geschikt lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisieopzetstuk om (bakken-) baard te scheren
  Niet geschikt voor gevoelige huid

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

2 Door de Consumentenbond als Beste uit de Test: De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips. Bij ons op plek 2, want deze voldoet aan alle typen behoeften (voor de zware baardgroei, gevoelige huid).

Door de verschillende scheerstanden die je kunt beheren met het apparaat, kun je de perfecte scheerstand voor jou vinden. Zo zet je het apparaat zachter in scheerkracht wanneer je een gevoelige huid hebt, of zet je ‘m harder wanneer je een zware baardgroei hebt.

Met het apparaat kun je gemakkelijk scheren: nat, droog en voor elk type baardgroei. Plus.. Je kunt hem in het bijgeleverde reinigingsstation hangen om het apparaat schoon te maken zonder veel moeite te doen.

En er zit een baardtrimmer-opzetstuk bij, zodat je je baard ook kunt trimmen op wat langere lengtes dan glad scheren.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Komt met reinigingsstation en reistas
  Precisietrimkop om (bakken-) baard te scheren
  Unieke manier om scheerkracht aan te passen op jouw baard
  Prijskaartje

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

3 De absolute nummer één van  2020, maar dit jaar van de troon gestoten.. Philips S5420.

Ook de absolute topper onder de Philips 5000 Series scheerapparaten. Dit scheerapparaat heeft het allemaal. Denk aan bewegende draaikoppen om mee te bewegen met de contour van jouw gezicht. Tot aan LED-lampjes om te bepalen hoe vol je batterij nog is.

Door de scherpe mesjes en de drie draaikoppen die los van elkaar kunnen bewegen, voorkom je huid irritatie. Erg geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt!

Daarnaast kun je nat en droog scheren met dit apparaat. Het apparaat komt ook met een opzetstuk waarmee je je bakkenbaarden kunt scheren, of andere plekken.

Daarom is dit een professioneel en betaalbaar scheerapparaat dat voldoet aan heel veel behoeften bij het scheren.

P.S. ontdek hier onze uitgebreide review van de Philips Aquatouch S5420/06.

  Nat en droog scheren
  Scheren onder de douche
  Draadloos scheren is mogelijk
  Opzetstuk voor scheren bakkenbaarden
  Afspoelbaar, dus makkelijk schoon te maken
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Flexibele draaikoppen om je contouren van gezicht te matchen

Philips Series 7000 S7786/59 Scheerapparaat

4 NIEUW De Philips S7960 uit de 7000 series staat op plek 4, door de speciale toepassing voor mannen met een gevoelige huid. En dat met een zacht prijskaartje.

Dit scheerapparaat is uniek, door de speciale scheerringen rondom de scheermesjes. Hierdoor worden de mesjes niet over je huid heen ‘geschraapt’, maar zijn het juist de coating-ringen die over je huid glijden. Zo voorkom je huid irritatie.

Daarnaast is dit apparaat van Philips smart, want in de Philips app koppelt jouw scheerapparaat terug hoe je scheerbeurt is gegaan. Met deze tips, kun je een gevoelige huid nog minder gevoelig maken.

Als laatste wordt een van de nieuwste reinigingsstations-designs meegeleverd bij het product. Door het station wordt je scheerapparaat volledig schoongemaakt, zodat je de volgende scheerbeurt geen last hebt van achterblijvende haren in de mesjes.

Al met al één van de vetste scheerapparaten van 2024 – extra smart en echt een apparaat voor de lange termijn.

  Nieuwste scheerapparaat
  Inclusief APP met scheer-analyse per beurt
  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Inclusief precisietrimkop voor (bakken-) baard
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Reinigingsstation bijgeleverd

Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Scheerapparaat

5  Ontdek dit prachtige Philips scheerapparaat uit de Prestige serie. Wat een beauty en goed apparaat is dit: De Philips SP9820/12.

De Philips SP9820 onderscheid zich op twee belangrijke elementen, waardoor het bij de beste elektrische scheerapparaten hoort:

  • Verschillende scheerstanden om te scheren. Voor een gevoelige huid tot zware baardgroei.
  • Vlijmscherpe, Nano-tech scheermesjes. Deze snijden gemakkelijk door je hele bos haar heen.

Het apparaat is dus geschikt voor een zware baardgroei door de scherpe mesjes en scheerstanden. Maar ook geschikt voor je gevoelige huid door de scheerstanden en door de ‘skincomfort coating-ringen‘. Het apparaat glijdt als het waren over je huid heen, zonder irritatie.

Concluderend een geweldig scheerapparaat, en terecht in de top 5 van 2024.

Inclusief reistas
  Coating ringen voor gevoelige huid
  Nat, droog en onder de douche scheren
3 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijzig
Geen reinigingsstation

Beste scheerapparaat zware baardgroei

Het beste scheerapparaat 2024 voor een zware baardgroei.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 staat bij ons op plek 1 als beste scheerapparaat voor een zware baardgroei. Dit komt omdat het scheerapparaat verschillende scheerstanden heeft om te voldoen aan jouw behoefte.

Allereerst de scheerbehoeften. Elke man heeft een andere type baard en baardgroei. En dit scheerapparaat is geschikt als je een zware of dichte baardgroei hebt zoals een kokosnoot. Je kunt de scheerstanden van de S9711 aanpassen van ‘gevoelig’, naar ‘normaal’ of ‘snel’.

Daarnaast is het scheerapparaat ook erg geschikt voor de gevoelige huid, door de scheerstanden, nat scheren en het bijgeleverde reinigingsstation

Daarom is het scheerapparaat ook als Best Getest gelabeld door de Consumentenbond. Wij vinden het ook een geweldig scheerapparaat, vooral voor een zware baardgroei.

  Best Getest door Consumentenbond
  Wordt geleverd met reistas en reinigingsstation
  Met SmartClick baardtrim-opzetstuk om baard te trimmen
  Geschikt voor alle typen baardgroei, zoals zware baardgroei
  3 standen om de scheerkracht op jouw gevoelige huid af te stemmen
  Prijziger dan gemiddeld

Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Scheerapparaat

2 Klimmer sinds 2023 en op de tweede plek in 2024: De eerste keer dat we de Philips Prestige variant uitlichten. Maar wat een beauty en goed apparaat is dit: De Philips SP9820/12.

De Prestige serie kenmerkt zich door hoge performance bij zware baardgroei scheren. Dit komt door twee belangrijke elementen:

  • Het eerste is door de vlijmscherpe, Nano-tech scheermesjes. Deze snijden gemakkelijk door je hele bos haar heen.
  • En ten tweede kun je je scheerbeurt verstellen met 3 scheerstanden, waarbij de laatste stand echt enorm heftig en hard scheert (150.000x per minuut).

Naast dat de Philips SP9820/12 goed is voor zware baardgroei, zitten er ook andere interessante features op. Door de ‘skincomfort coating-ringen‘ glijd het scheerapparaat gemakkelijk over je huid zonder dat deze gevoelig raakt.

Daarnaast is het scheerapparaat voorzien van een Display scherm waar je o.a. je batterij en scheerstanden kunt terugvinden.

Concluderend een geweldig scheerapparaat, een enorme klimmer in in het afgelopen jaar.

Inclusief reistas
  Nat, droog en onder de douche scheren
3 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijzig
Geen reinigingsstation

Philips Series 5000 S5587/30 Scheerapparaat

3 NIEUW Zoek je een relatief goedkoop scheerapparaat dat jouw zware baardgroei aan kan? Dan is dit de S5587/30 de beste keuze.

De Philips S5587/30 heeft een turbostand op het apparaat zitten. Hiermee kun je meer vermogen en scheerkracht aanzetten en jouw zware baardgroei trimmen.

BIj de turbostand gaan de mesjes namelijk veel sneller draaien dan de ‘normale scheerstand’, waardoor je baardharen makkelijk afgeschoren worden..

Het apparaat komt met een opzetstuk, waar je nog wat styling kan toevoegen aan bijvoorbeeld je snor of bakkenbaarden. Daarnaast krijg je een reistas erbij.

  Draadloos scheren
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Precisieopzetstuk voor snor of (bakken-)baard
  Geschikt voor alle typen baardgroei, ook zware baardgroei
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Philips Series 6000 S6610/11 Scheerapparaat

4 Philips is recentelijk gestart met de 6000 serie. En daar zitten een paar snoepjes tussen! De S6610/11 maakt hiermee z’n entree.

De 6000 serie is nieuw voor ons, maar het lijkt op een hybride scheerapparaat. Zowel geschikt voor zware baardgroei door de verschillende scheerstanden als geschikt voor de gevoelige huid met speciale coating.

Het scheerapparaat komt met verschillende accessoires: Een reistas voor in de auto en een baardtrimmeropzetstuk.

  Draadloos scheren
  Zit een baardtrimmer opzetkop bij
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Hybride scheerapparaat, geschikt voor zware baardgroei & gevoelige huid
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Braun Series 9 9291CC Scheerapparaat

5 Op plek 5 van beste scheerapparaten voor een zware baardgroei, de Braun 9291cc. Een erg volledig en prachtig apparaat, maar toch op de laatste plek door de hoge prijs.

Allereerst… Wauw. Wat een scheerapparaat. Chrome met een ongelooflijk mooi design. Maar als we verder kijken naar design, zien we dat het apparaat veel meer te bieden heeft.

Het conventionele scheerapparaat heeft meestal 3 scheerkoppen die roteren. Braun doet er een schepje bovenop: Een uniek design aan langwerpige mesjes die allemaal een eigen werking hebben. Het voordeel daarvan? Perfecte afwerking in scheren.

Deze Braun 9291CC beschikt over 5 mesjes, waaronder een pulserende middentrimmer. Wat daar uniek aan is? De middentrimmer zal de scheerkracht aanpassen aan het type baardgroei dat je hebt.

Dit Braun scheerapparaat wordt geleverd met een reisetui én een reinigingsstation. Je hoeft ‘m dus niet onder de kraan te houden om alle haartjes weg te spoelen. Hang het apparaat in het reinigingsstation en het station doet de rest.

  Nat en droog scheren
  Draadloos scheren is mogelijk
  Komt met een reinigingsstation
  Absoluut geschikt voor elk type baardgroei
  Unieke scheerervaring door de pulserende trimmers
  Erg duur

Beste scheerapparaat met trimmer

Het beste scheerapparaat met trimmer van 2024.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 Als je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer, dan hoef je niet verder te zoeken. De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips is de absolute topper onder de scheerapparaten met trimmer.

Je kiest een scheerapparaat met trimmer om verschillende redenen: Je wilt je bakkenbaarden scheren, je wilt een bepaald model baard trimmen óf je wilt op een later moment weer een baard groeien.
Door de SmartClick baardtrimkop die bij het apparaat zit, kun je gemakkelijk je baard blijven trimmen in plaats van glad scheren.

Of je nou een lichte, gemiddelde of zware baardgroei hebt… De S9711 kan je baardgroei aan. Want door de unieke wijze waarop de mesjes snijden (8 richtingen op), zoekt en vindt het apparaat elk haartje om te trimmen. En doordat je het apparaat op 3 standen kunt zetten, pas je de scheerkracht aan op jóuw baardgroei.

Met de trimmer scheer je dus gemakkelijk glad: of je nou nat of droog scheert, onder de douche of niet. En na het scheren, maak je ‘m gemakkelijk schoon in je reinigingsstation!

  Best Getest door Consumentenbond
  Inclusief SmartClick baardtrimstuk om je baard te trimmen in maar liefst 5 standen
  nat, droog en douche scheren
  Geschikt voor elk type baardgroei
  Inclusief reistas en reinigingsstation
  3 standen om de scheerkracht te bepalen

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Scheerapparaat

2 We hebben al uitbundig gesproken over de Philips OneBlade Pro. Zowel hierboven als op onze beste baardtrimmer-pagina. Logisch, want dit apparaat is een topper! Op plek 2 door de geschiktheid als scheerapparaat met baardtrimmer in één.

De Philips trimmer staat op deze plek, omdat het multi-functioneel is. Want je kunt er mee scheren, maar ook mee trimmen! En omdat je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer in 1, zijn dit natuurlijk twee vliegen in één klap.

Door de verstelbare opzetkam, kun je je baard nog trimmen van 0,4 mm (stoppelbaard) tot 10 mm (korte baard).

Je weet ondertussen dat het design van de philips OneBlade Pro erg mooi is. Het scheerapparaat ligt lekker in de hand en is erg licht. Daarnaast zie je op de display welke trimlengte je momenteel op trimt. Top!

  Vet design
  0,4 mm tot 10 mm trimmen
  Scheerapparaat en baardtrimmer in 1
  Scherpe, maar verborgen mesjes zodat je jezelf niet snijdt
  Scheert niet volledig glad

Philips Series 9000 Prestige SP9861/16 Scheerapparaat

3 Een geweldig, high-end scheerapparaat dat erg geschikt is om ook je baard (kort) te trimmen.

Waar de SP9820/12 zich met name onderscheid op zware baardgroei, is de SP9861/16 ook geschikt om een baard te trimmen. Dit komt door de bijgeleverde accessoires, want er zit een baardopzetstuk bij. Hier kun je op 5 standen je baard trimmen.

Ook geldt voor dit model dat het apparaat 3 scheerstanden heeft waardoor je je scheerbeurt op jouw huid en baardharen kunt afstemmen. Van ‘zachtjes‘ scheren tot de ‘extreme‘ stand.

De SP9861/16 heeft een touch display om je scheerstanden aan te passen en gemakkelijk je batterij-inhoud te zien. Maar het vetste aan dit scheerapparaat: er wordt een Qi-oplader bijgeleverd. hiermee kun je het scheerapparaat op de oplader leggen en draadloos opladen!

Inclusief reistas en Qi-oplader
3 scheerstanden om op af te stellen
Komt met baardtrimmeropzetstuk om baard op 5 standen te trimmen
  Prijzig
Geen reinigingsstation

Philips Series 7000 S7960/17 Scheerapparaat

4 Dit apparaat komt al vaker terug in onze beste scheerapparaten adviezen. Zo ook bij beste scheerapparaat met trimmer. Op plek 4, omdat het scheerapparaat geleverd wordt met een Baardstyler opzetstuk.

Een perfect scheerapparaat voor de gevoelige huid. Maar dus ook een erg geschikt apparaat wanneer je ook een baardtrimmer wilt. Door de bijgeleverde opzetkam kun je je baard gemakkelijk trimmen.

Zelfs met de opzetkam is rekening gehouden met een gevoelige huid: door de ronde kammen, doe je je huid geen pijn wanneer je scheert.

Met het apparaat kun je dus glad scheren, maar ook een korte baard trimmen.

Note: Dit product is niet beschikbaar bij Coolblue – bekijk hier de alternatieve modellen.

  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Past scheersterkte aan o.b.v. baard-dikte sensor
  Inclusief Smart-Click Baardstyler om je baard te trimmen
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Braun Series 3 3000BT Scheerapparaat

5 Op zoek naar een relatief goedkoop scheerapparaat die ook kan trimmen? Ontdek de Braun 3000BT. Op de laatste plek omdat het meer een baardtrimmer is dan een scheerapparaat.

Hetgeen wat dit apparaat top maakt, zijn de verschillende trimkoppen die bijgeleverd worden. Deze gaan van 1 mm voor een stoppelbaard tot 7 mm voor een kort baardje.

Het scheerapparaat is enkel geschikt voor lichte tot medium baardgroei. De kracht van het apparaat is niet groot genoeg om dichte en zware baardgroei goed te kunnen trimmen.

Er zitten geen innovaties op het apparaat waardoor het geschikt zou worden voor een gevoelige huid. Wel kun je er zowel droog als nat mee scheren.

  Nat en droog scheren
  Prima om mee glad scheren
  Inclusief 4 trimkoppen om mee te trimmen
  Niet geschikt voor zware baardgroei
  Niet geschikt voor een gevoelige huid

Beste scheerapparaat gevoelige huid

Het beste scheerapparaat voor gevoelige huid van 2024.

Philips 7000 Serie S7786/55 Scheerapparaat

1 De S7786 is het populairste model onder de Philips 7000 series! Ten opzichte van de S7960/17 (de winnaar van 2021) is dit model weer een prima doorontwikkeling binnen de 7000 serie en komt nu gelukkig standaard met reiniginsstation.

Door de AquaTech Wet & Dry technologie in dit Philips scheerapparaat kun je gemakkelijk nat en droog scheren. Nat scheren betekent echter niet altijd dat je onder de douche kunt scheren. Maar dat kun je in ieder geval wél met dit scheerapparaat.

Wanneer je een gevoelige huid hebt, dan is het logisch als je kiest voor nat scheren. Met nat scheren kun je scheren met scheerschuim of scheergel, waardoor je je huid minder irriteert tijdens de scheerbeurt.

Omdat Philips de 7000 Series wilt positioneren als hét scheerapparaat voor een gevoelige huid, hebben ze er nog een techniek bij gedaan. Namelijk speciale coating rondom de scheerbladen. Deze coating is gemaakt van zacht, soepel rubber. De coating helpt om je scheerapparaat over je huid heen te glijden zonder dat je huid geïrriteerd raakt door eventueel hard plastic of scherpe randen.

Wil je de S7786 met extra assecoires? Check dan dit model.

Conclusie: De Philips S7786 is hét apparaat wanneer je op zoek bent naar een goed scheerapparaat voor de gevoelige huid.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geleverd met precisietrimkop, reinigingssysteem en reistas
  Speciaal Philips Scheerapparaat voor de gevoelige huid door de rubberen coating
  Komt nu standaard met reinigingsstation
  De handleiding kan op sommige punten wat duidelijker

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

2 Heel concreet.. Wat heb je nodig om te scheren wanneer je een gevoelige huid hebt? Simpel.. Een apparaat dat voldoet aan drie onderdelen: Aanpassen aan verschillende scheerbehoeften, nat scheren en mogelijkheid op zelfreiniging. Dit apparaat voldoet aan je wensen, maar komt door z’n prijskaartje op plek 2.

Allereerst de scheerbehoeften. Baardgroei komt in verschillende soorten en maten. De ene man heeft super veel en erg zware baardgroei, de ander heeft hier en daar wat plukjes.

De Philips S9711 uit de Series 9000 helpt je in jouw situatie. Het apparaat kun je namelijk op verschillende standen instellen en de scheerkracht aanpassen. Zo kun je uitvogelen welke stand voor geen irritatie zorgt.

Voordat ik een baard had, weet ik nog dat ik erg last had van een droge huid na het scheren. Voor mij was nat scheren daarom ook echt een uitkomst. Verzorgende schuim of gel hielp bij mijn gevoelige huid.

Je kunt dus nat scheren met de Philips S9711. Het scheerapparaat vliegt door je baardharen heen, zonder dat je huid geïrriteerd raakt door het stroeve contact met het apparaat.

Als laatste is het belangrijk om een schoon scheerapparaat te gebruiken. Door het bijgeleverde reinigingsstation kun je je apparaat mooi schoon houden. En je huid dus ongeïrriteerd laten.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Wordt geleverd met reistas en reinigingsstation
  Precisie opzetstuk om andere plekken te trimmen
  3 standen om de scheerkracht op jouw gevoelige huid af te stemmen
  Prijziger dan gemiddeld

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

3 Natuurlijk ontbreekt de Philips S5420 niet als beste scheerapparaat voor een gevoelige huid. Want het apparaat zit vol innovaties die niet alleen voor het oog, maar ook voor functionaliteit mooi zijn.

Laten we beginnen met het belangrijkste: Hoe heeft Philips met de S5420 ervoor gezorgd om een apparaat te maken die geschikt is voor een gevoelige huid? Dat zit ‘m in de draaikoppen. Je huid raakt erg gevoelig wanneer je scheerapparaat statisch is en niet meebeweegt met de vorm van je gezicht.

Doordat de drie draaikoppen los van elkaar kunnen bewegen, duw je je apparaat met je gezicht mee. Perfect dus, want je huid wordt niet belast op plekken waar het moeilijker is om te scheren.

Qua design is het ook nog eens een prachtig scheerapparaat. Door de ingebouwde Display kun je zien hoe lang je nog kunt scheren met het apparaat. Dat voorkomt ongemakkelijke momenten wanneer je maar één helft van je gezicht geschoren hebt en je apparaat leeg is..

Het scheerapparaat wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation, dus je zou ‘m zelf zo nu en dan moeten schoonmaken. Wel zit er een extra trimkop bij, zodat je je bakkenbaarden kunt trimmen.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Opzetstuk voor het trimmen van je bakkenbaarden
  Drie losse draaikoppen, zodat je apparaat meebeweegt met je gezicht
  Erg functioneel en mooi apparaat die voldoet aan je eisen bij een gevoelige huid
  Wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation

Philips 9000 Serie S9986/55 Scheerapparaat

4 We hebben het al eerder gehad over de pareltjes van Philips, namelijk de Series 9000. De Philips S9986/55 valt ook onder deze serie. Dit model valt in de nieuwe 9000 serie van 2024 en is snel op weg naar de nummer 1 als we kijken naar de populariteit in deze categorie.

Je zet precies de juiste druk tijdens het scheren met de S9986. Het scheerapparaat beschikt namelijk over verschillende sensoren, die je met een lichtsignaal laten weten zodra je te veel of te weinig druk uitoefent op je huid. Ook past het scheerapparaat het vermogen automatisch aan dankzij de gezichtshaarsensor. Deze meet de dichtheid van je baard 500 keer per seconde, zodat je soepel zowel jouw stoppelbaard als dichte baard scheert.

Het apparaat komt met een bijbehorende smartphone app, die jou op basis van jouw scheerbewegingen feedback op scheerbeurt geeft. Hiermee verbeter je dus je scheertechniek op basis van je eigen gebruik. Met het meegeleverde reinigingsstation, reinig, smeert en laadt je je scheerapparaat automatisch op na je scheerbeurt.

  Komt met een reinigingsstation waarmee je automatisch grondig reinigt
  Geschikt voor alle typen baardgroei, met name zware groei
  Nat scheren, maar ook te gebruik voor droog en onder de douche
  Heeft een precisietrimmer om strakke lijnen te maken
  Mist een baardtrimmer opzetstuk om alleen te trimmen ipv te scheren

Braun Series 7 7850cc Scheerapparaat

5 Net zoals de Philips Series 7000, heeft Braun een Series 7 die in het leven geroepen is om mannen met een gevoelige huid te helpen. Op plek 5 door de handige scheerfuncties, maar hogere prijs.

De Braun 7850cc ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens erg functioneel. Het apparaat beschikt over 4 pulserende trimmers op de bovenkant, waardoor je zonder moeite een lichte tot zware baardgroei kunt wegscheren.

Je kunt met het scheerapparaat de scheerkracht aanpassen. Er zitten 5 standen op, waardoor je de perfect scheerkracht voor jouw gevoelige huid kunt gebruiken. Plus doordat het apparaat geschikt is voor nat scheren, is de scheerervaring erg fijn wanneer je normaal gesproken scheren pijnlijk vindt.

Doordat het scheerapparaat geleverd wordt met een reinigingsstation, kun je het apparaat gemakkelijk schoon houden. Dat scheelt huidirritatie, omdat er geen stofjes of afgeschoren haren in het apparaat achterblijven.

  Precisietrimmer op de achterkant
  Wordt geleverd met reinigingsstation
  Nat, droog en onder de douche scheren
  5 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijskaartje

Scheerapparaat beste koop consumentenbond

Begrijpelijk als je me nog niet helemaal vertrouwd welk scheerapparaat de beste koop is. Maar als je mij niet gelooft, geloof dan de Consumentenbond! Onderstaande twee scheerappaten zijn namelijk als beste uit de onafhankelijke tests gekomen van de Consumentenbond en Kieskeurig.

De Consumentenbond is een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk en verzorgt tests voor verscheidene producten. De beste koop scheerapparaten zijn getest op verschillende onderdelen: Prijs-kwaliteit verhouding, behoeften van mannen zoals voor een gevoelige huid en op overige innovaties zoals scheerkracht voor de verschillende typen baardgroei.

De scheerapparaten die de Consumentenbond als beste hebben gelabeld, komen ook terug in onze beste koop lijst. Zo zie je dat de geadviseerde scheerapparaten écht de juiste producten zijn voor jou.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 is al twee keer terug gekomen in de beste koop van onze lijst. Namelijk als beste voor een gevoelige huid en als beste scheerapparaat met trimmer. De Consumentenbond heeft ook dit scheerapparaat gelabeld als Best Getest 2018.

Dit scheerapparaat heeft álles. Het is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid, bevat een extra trimkop om mee te trimmen en je kunt nat scheren met het apparaat.

Als we kijken naar de gevoelige huid: Waarom is dit scheerapparaat als beste getest volgens de Consumentenbond? Dat komt door de verschillende scheerstanden die het apparaat heeft. Je kunt de scheerkracht aanpassen op jouw baard.

Dus wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je de scheerkracht naar beneden zetten zodat je huid niet irriteert tijdens het scheren. Plus, door het bijgeleverde reinigingsstation blijft je scheerapparaat schoon en voorkom je een pijnlijke scheerervaring.

En als we inzoomen op de typen baardgroei: Dit is de beste koop, omdat je ook je scheerkracht kunt aanpassen voor je type baardgroei. Wanneer je een zware baardgroei hebt, kun je de scheerkracht maximaal zetten, zodat alle baardharen afgeschoren worden.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisie opzetstuk voor o.a. stoppelbaard of bakkenbaard
  Inclusief reinigingsstation om apparaat schoon te houden
  3 standen om de scheerkracht aan te passen voor bijv. je gevoelige huid
  Prijskaartje

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

2 Niet voor niets dat de Philips S7510 als beste koop uit de test komt van de Consumentenbond. Ook dit scheerapparaat is een absolute topper als je kijkt naar prijs-kwaliteit en scheerbehoeften.

Scheren met een gevoelige huid kan best pijnlijk zijn. Maar het hoeft niet pijnlijk te zijn! Wat je kunt doen om te voorkomen dat het pijnlijk is om te scheren, is door nat te scheren. Gebruik bijvoorbeeld scheerschuim of scheergel om je huid in te smeren.

Door de AquaTech Wet & Dry technologie van de Philips S7510 kun je in ieder geval nat scheren.

Eén nadeel aan het scheerapparaat: Er zit geen reinigingsstation bij. Het reinigingsstation helpt je om het apparaat schoon te houden, zodat je scheerervaring niet pijnlijk wordt door stof of afgeschoren haren.
Het nieuwere model, de Philips S7960/26, heeft wél een reinigingsstation…

Let wel op! Productie van de S7510 stagneert, en er bestaat een kans dat het apparaat niet meer gemaakt zal worden.

  Beste Koop Consumentenbond
  Komt met een trimkop en reistas
  Nat en droog scheren voor gevoelige huid
  Speciale coating-techniek rondom mesjes voor gevoelige huid
  Opzetstuk niet verstelbaar, dus niet geschikt als baardtrimmer
  Komt zonder reinigingsstation

Beste Scheerapparaat 2024 Top 10

De beste scheerapparaten van dit moment.
Rating Scheerapparaten Uniek?
1 Philips S5587/30 Beste prijs-kwaliteit verhouding
2 Philips S9711/31 Best Getest door Consumentenbond
3 Philips Aquatouch S5420/06 Goed geprijsd
4 Philips S7786/59 Nieuwste model
5 Philips SP9820/12 Specialiteit: zware baardgroei
6 Philips S7960/16 Specialiteit: gevoelige huid
7 Philips S9111/31 Verschillende scheerstanden
8 Philips SP9861/16 Draadloos opladen
9 Philips OneBlade Pro Is ook een Baardtrimmer
10 Braun 9291cc Pulserende trimkop

Veelgestelde vragen over scheerapparaten

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere consumenten en ontdek ons advies.

Hoe werkt een scheerapparaat?

Een scheerapparaat gebruikt elektriciteit om met kleine scheermesjes op een automatische manier haren af te scheren. Dit kan met pulserende of roterende scheerkoppen. Lees dit artikel verder voor meer informatie.

 

Wat is een goed scheerapparaat?

De beste scheerapparaten van 2024 zijn: de Philips S5420 voor algemeen gebruik, de Philips S9711 voor zware baardgroei en scheerapparaat met trimmer, de Philips S7960 voor een gevoelige huid. Lees onze koopgids om het beste scheerapparaat uit te kiezen.

 

Welk scheerapparaat moet ik kopen?

Dit is afhankelijk van jouw scheerbehoefte. Bepaal of je een gevoelige huid hebt, welk type baardgroei je hebt en hoeveel geld je wilt uitgeven. Lees dit artikel verder om tot een keuze te komen.

 

Hoe lang kun je een scheerapparaat gebruiken?

Afhankelijk van je gebruik. Het scheerapparaat zelf gaat over het algemeen langer dan 1-2 jaar mee. De scheerkoppen zijn vaker aan vervanging toe (6-12 maanden).

 

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en scheermesjes?

Een scheerapparaat gebruikt elektriciteit om op roterende of vibrerende wijze haren te scheren. Scheermesjes zijn over het algemeen nóg scherper, omdat je handmatig de haren moet afsnijden zonder elektrische kracht.

Koopgids: Waar let je op bij scheerapparaat kopen?

Koopgids Scheerapparaat

Bovenstaande adviezen hebben heel veel consumenten al geholpen bij het kiezen van het juiste scheerapparaat.
Maar het kan zijn dat je jouw scheerapparaat-match nog niet gevonden hebt..

Hoe kan je ervoor zorgen dat je alsnog het apparaat kan kopen die je zoekt? Nou, dan volg je onze koopgids voor scheerapparaten. Bepaal jouw situatie, stel prioriteiten en koop je scheerapparaat.

Twijfel je of je toch een baardtrimmer wilt kopen, zodat je later nog je baard kunt laten staan? Check dan hier ons advies voor de beste baardtrimmer. Of check onze beste tondeuse pagina als je gewoon alles wilt scheren.

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Scheerapparaat Top 10 van bol.com of de Scheerapparaat Top 10 van Coolblue.