Het Beste Scheerapparaat van 2018

Ben je op zoek naar het beste scheerapparaat van dit moment? Ontdek de samengestelde top 10 aan scheerapparaten voor mannen. Gefilterd op jouw voorkeur!

Baarden komen en baarden gaan. En wanneer je wilt dat je baard gaat, is een scheerapparaat nodig. Maar het is ook niet ongebruikelijk als je te weinig baardgroei hebt om een baard te laten staan. Ook dan is het nodig om een apparaat te kopen.

De keuze voor het kopen van een apparaat is best moeilijk. Wil je een goedkoop apparaat? Wil je droog of nat scheren? Heb je een scheerapparaat met baardtrimmer nodig? Wij helpen je om deze keuze te maken door te kijken naar het beste scheerapparaat die bij jou past.

Om het jou gemakkelijk te maken, vergelijken wij scheerapparaten. Daaruit is er een top 5 gemaakt per type apparaat waar jíj behoefte aan hebt. Ontdek ze.. En koop je nieuwe scheerapparaat.

Laatste update: 10-11-2018

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar het beste scheerapparaat die jij nodig hebt.

Beste Elektrisch Scheerapparaat

De beste elektrische scheerapparaten van 2018.

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

1 De absolute nummer één van  2018.. Philips S5420. Ook de absolute topper onder de Series 5000 Philips scheerapparaten. Dit scheerapparaat heeft het allemaal. Denk aan bewegende draaikoppen om mee te bewegen met de contour van jouw gezicht. Tot aan LED-lampjes om te bepalen hoe vol je batterij nog is.

Door de scherpe mesjes en de drie draaikoppen die los van elkaar kunnen bewegen, voorkom je huid irritatie. Erg geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt! Daarnaast kun je nat en droog scheren met dit apparaat.

Het apparaat komt met een opzetstuk waarmee je je bakkenbaarden kunt scheren, of andere plekken.

Daarom is dit een professioneel en betaalbaar scheerapparaat dat voldoet aan heel veel behoeften bij het scheren.

P.S. ontdek hier onze uitgebreide review van de Philips Aquatouch S5420/06.

  Nat en droog scheren
  Scheren onder de douche
  Draadloos scheren is mogelijk
  Opzetstuk voor scheren bakkenbaarden
  Afspoelbaar, dus makkelijk schoon te maken
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Flexibele draaikoppen om je contouren van gezicht te matchen

Braun Series 9 9291CC Scheerapparaat

2 Allereerst… Wauw. Wat een scheerapparaat. Chrome met een ongelooflijk mooi design. Maar als we verder kijken naar design, zien we dat het apparaat veel meer te bieden heeft.

Het conventionele scheerapparaat heeft meestal 3 scheerkoppen die roteren. Braun doet er een schepje bovenop: Een uniek design aan langwerpige mesjes die allemaal een eigen werking hebben. Het voordeel daarvan? Perfecte afwerking in scheren. Want er is niets vervelender dan 2 uur later erachter komen dat sommige baardharen nog op je gezicht zitten.

Deze Braun 9291CC beschikt over 5 mesjes, waaronder een pulserende middentrimmer. Wat daar uniek aan is? De middentrimmer zal de scheerkracht aanpassen aan het type baardgroei dat je hebt. Heb je dus een zware baardgroei? Dan zal het scheerapparaat gemakkelijk zijn scheerkracht aanpassen om alle baardharen weg te halen.

Dit Braun scheerapparaat wordt geleverd met een reisetui én een reinigingsstation. Je hoeft ‘m dus niet onder de kraan te houden om alle haartjes weg te spoelen. Hang het apparaat in het reinigingsstation en het station doet de rest. Deze gaat namelijk het apparaat onderdompelen en schoonspoelen waar nodig.

  Nat en droog scheren
  Draadloos scheren is mogelijk
  Komt met een reinigingsstation
  Absoluut geschikt voor elk type baardgroei
  Unieke scheerervaring door de pulserende trimmers

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Scheerapparaat

3 De Philips OneBlade Pro mag natuurlijk niet ontbreken aan deze top-lijst. Hoewel je niet volledig glad kunt scheren met dit scheerapparaat, kun je zóveel meer met de Philips OneBlade dan een ‘normaal’ scheerapparaat.

Ten eerste: De scheerervaring. Doordat de Philips OneBlade mesjes langs de huid worden geduwd en niet erop, voorkom je huidirritatie. Daarom is dit scheerapparaat al erg geschikt om te kopen wanneer je een gevoelige huid hebt.

Ten tweede: Lange termijn. Over de jaren heen kies je verschillende looks. Nu wil je waarschijnlijk een glade gezicht.. Maar over een tijdje wil je misschien weer een (korte) baard. Met de Philips OneBlade Pro maak je een hele duurzame keuze. Want door de bijgeleverde precisiekam kun je 11 lengtes trimmen wanneer je tóch weer voor een baard gaat.

Ten derde: Design. Een scheerapparaat is praktisch, maar het oog wilt ook wat. En de OneBlade geeft het ook voldoende. Het design is erg innovatief. En door het strakke design, is het apparaat licht in gewicht en makkelijk te gebruiken.

  Draadloos scheren
  Geschikt voor elk type baardgroei
  Precisiekam voor baard of bakkenbaard
  Lange termijn keuze, doordat je je baard ermee kunt trimmen
  Scheert niet volledig glad

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

4 Door de Consumentenbond als Beste uit de Test in 2017 en 2018: De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips. De 9000 Series van Philips is de absolute hoofdklasse van scheerapparaten.

Alles klopt bij dit apparaat. Nat scheren, geschikt voor alle typen baardgroei, extra attributen zoals een scheerkop en reinigingsstation.

Door de verschillende scheerstanden die je kunt beheren met het apparaat, kun je de perfecte scheerstand voor jou vinden. Zo zet je het apparaat zachter in scheerkracht wanneer je een gevoelige huid hebt, of zet je ‘m harder wanneer je een zware baardgroei hebt.

Met het apparaat kun je gemakkelijk scheren: nat, droog en voor elk type baardgroei. Plus.. Je kunt hem in het bijgeleverde reinigingsstation hangen om het apparaat schoon te maken zonder veel moeite te doen.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Komt met reinigingsstation en reistas
  Precisietrimkop om (bakken-) baard te scheren
  Unieke manier om scheerkracht aan te passen op jouw baard
  Prijskaartje

Philips Series 5000 S5530/06 Scheerapparaat

5 “Gewoon een goed scheerapparaat”. Daarmee wordt dit apparaat mee samengevat. De Philips S5530 heeft niet alles erop en eraan, maar is wel betaalbaar en goed.

Het apparaat heeft een Turbo-modus waarmee je heel gemakkelijk je zware baardgroei kunt scheren.  Niet elk apparaat heeft deze functionaliteit, dus dit is zeker iets positiefs.

Met het scheerapparaat kun je nat, droog en onder de douche scheren. Alle opties zitten er dus op!

Voor een gevoelige huid is het scheerapparaat niet heel geschikt. Er is geen extra coating-rand aangebracht om de scheerervaring te verbeteren wanneer je huid gevoelig is. Je kunt er wel nat mee scheren, wat je wel kunt helpen met scheren.

  Betaalbaar
  Draadloos en elektrisch scheren
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geschikt lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisieopzetstuk om (bakken-) baard te scheren
  Niet geschikt voor gevoelige huid

Beste Scheerapparaat 2018 met Trimmer

Het beste scheerapparaat met trimmer van 2018.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 Als je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer, dan hoef je niet verder te zoeken. De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips is de absolute topper onder de scheerapparaten met trimmer. Maar ook een topper onder alle Philips scheerapparaten.

Je kiest een scheerapparaat met trimmer om verschillende redenen: Je wilt je bakkenbaarden scheren, je wilt een bepaald model baard trimmen óf je wilt op een later moment weer een baard groeien.
Door de trimkop die bij het apparaat zit, kun je gemakkelijk je baard blijven trimmen in plaats van glad scheren.

Of je nou een lichte, gemiddelde of zware baardgroei hebt… De S9711 kan je baardgroei aan. Want door de unieke wijze waarop de mesjes snijden (8 richtingen op), zoekt en vindt het apparaat elk haartje om te trimmen. En doordat je het apparaat op 3 standen kunt zetten, pas je de scheerkracht aan op jóuw baardgroei.

Met de trimmer scheer je dus gemakkelijk glad: of je nou nat of droog scheert, onder de douche of niet. En na het scheren, maak je ‘m gemakkelijk schoon in je reinigingsstation!

  Best Getest door Consumentenbond
  nat, droog en douche scheren
  Geschikt voor elk type baardgroei
  Inclusief reistas en reinigingsstation
  3 standen om de scheerkracht te bepalen
  Precisie opzetstuk om (bakken-) baard te trimmen
  Opzetstuk heeft niet veel standen voor trimlengtes

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Scheerapparaat

2 We hebben al uitbundig gesproken over de Philips OneBlade Pro. Zowel hierboven als op onze beste baardtrimmer-pagina. Logisch, want dit apparaat is een topper!

De Philips trimmer staat op deze plek, omdat het multi-functioneel is. Want je kunt er mee scheren, maar ook mee trimmen! En omdat je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer in 1, zijn dit natuurlijk twee vliegen in één klap.
Door de verstelbare opzetkam, kun je je baard nog trimmen van 0,4 mm (stoppelbaard) tot 10 mm (korte baard).

Je weet ondertussen dat het design van de philips OneBlade Pro erg mooi is. Het scheerapparaat ligt lekker in de hand en is erg licht. Daarnaast zie je op de display welke trimlengte je momenteel op trimt. Top!

  Vet design
  0,4 mm tot 10 mm trimmen
  Scheerapparaat en baardtrimmer in 1
  Scherpe, maar verborgen mesjes zodat je jezelf niet snijdt
  Scheert niet volledig glad

Philips Series 5000 S5530/06 Scheerapparaat

3 Zoek je een relatief goedkoop scheerapparaat dat kan gladscheren en precisietrimmen? Dan is dit de S5530/06 de beste keuze.

Het apparaat heeft een precisietrimmer, waardoor je je (bakken-) baard netjes en gemakkelijk kunt bijwerken.

Door de turbostand kom je heel gemakkelijk van je baardharen af. Dus ook voor de mannen met een zware baardgroei is dit scheerapparaat een verantwoorde keuze.

Eerlijk gezegd, niet heel veel poes-pas zit er op het apparaat. Maar dat is niet altijd nodig! Gewoon een mooi en best goedkoop scheerapparaat.

  Draadloos scheren
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Precisieopzetstuk voor baard of bakkenbaard
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Braun Series 3 3000BT Scheerapparaat

4 Op zoek naar een relatief goedkoop scheerapparaat die ook kan trimmen? Ontdek de Braun 3000BT.

Hetgeen wat dit apparaat top maakt, zijn de verschillende trimkoppen die bijgeleverd worden. Deze gaan van 1 mm voor een stoppelbaard tot 7 mm voor een kort baardje.

Het scheerapparaat is enkel geschikt voor lichte tot medium baardgroei. De kracht van het apparaat is niet groot genoeg om dichte en zware baardgroei goed te kunnen trimmen.

Er zitten geen innovaties op het apparaat waardoor het geschikt zou worden voor een gevoelige huid. Wel kun je er zowel droog als nat mee scheren.

  Nat en droog scheren
  Prima om mee glad scheren
  Inclusief 4 trimkoppen om mee te trimmen
  Niet geschikt voor zware baardgroei
  Niet geschikt voor een gevoelige huid

Philips 3000 Series MG3740 Scheerapparaat

5 Een scheerapparaat en multigroomer in één: De MG3740 van Philips uit de 3000 Series.

Je kunt er niet volledig mee glad scheren, maar je kunt er wel méér mee dan een normaal scheerapparaat. Het is namelijk een volledige multigroomset waarbij je niet alleen je gezicht, maar ook andere lichaamsdelen mee kunt trimmen.

Trimmen van 1 mm tot 7 mm. Maar ook geleverd met een neustrimmer trimkop, zodat je ook die netjes bijwerkt.

Al met al een scheerapparaat met trimmer in één die niet voldoet aan je eisen voor gevoelige huid of zware baardgroei, maar wel helpt om je baard niet volledig af te scheren.

  1 mm tot 7 mm trimmen
  Scheerapparaat en baardtrimmer in 1
  9-in-1 Multigroomset met o.a. neushaartrimmer en trimkoppen
  Scheert niet glad
  Geen snel laad-functie

Beste Scheerapparaat 2018 nat scheren

Het beste scheerapparaat met nat scheren van 2018.

Philips Series 7000 S7710/26 Scheerapparaat

1 De prachtige Philips S7710 uit de Series 7000. Deze mooie opvolger van de bekendere Philips S7510 kan alles wat de S7510 kan én meer. Je leest dit gedeelte natuurlijk, omdat je een scheerapparaat zoekt voor nat (en droog) scheren. En dat kan de S7710!

Door de AquaTech Wet & Dry afdichting kun je met het apparaat nat scheren en droog scheren. Nat scheren kan je doen met scheerschuim of scheergel. Dus dat is niet altijd per definitie onder de douche scheren. Maar ook met de Philips S7710 kun je onder de douche scheren.

Het scheerapparaat heeft ook een speciale coating rondom de scheerbladen. Deze zorgen ervoor dat je apparaat soepel en zacht over je huid heen glijdt. Plus er zit een reinigingssysteem bij, waardoor je apparaat netjes schoon blijft. Zo voorkom je huidirritatie!

Concluderend is de Philips S7710 een prachtig scheerapparaat dat voldoet aan al jouw wensen wanneer je nat en droog wilt scheren én wanneer je een gevoelige huid hebt.

  Draadloos scheren
  Zit een precisietrimkop bij
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Fijn apparaat voor gevoelige huid
  Geleverd met reinigingsstation en reistas
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Braun Series 9 9291CC Scheerapparaat

2 We hebben hierboven de Braun 9291CC besproken, maar natuurlijk komt dit scheerapparaat ook terug in de top 3 van beste scheerapparaat nat scheren.

Allereest: het design. Wat een prachtig apparaat. Het is jammer dat je je scheerapparaat meestal alleen maar in de badkamer hebt liggen.. Het liefste zou je deze mee willen nemen naar je werk om op je bureau te leggen. Volledig chrome, elektrische display voor je batterij én voor scheerstanden, bijzondere scheerkop.

En als we wat meer inzoomen op functionaliteiten, dan wil je natuurlijk weten: Hoe presteert de 9291CC met nat en droog scheren? Nou, met nat scheren gaat het scheren net zo gemakkelijk als droog scheren. Maar dan beter, want je huid gaat er niet van irriteren. Het apparaat kan tegen schuim, gel en onder de douche scheren. Het scheren gaat natuurlijk zo soepel door de unieke 5 scheerelementen die allemaal z’n werk doen.

De Braun 9291CC wordt geleverd met verschillende accessoires. Een mooi reisetui om ‘m mee op vakantie te nemen én een reinigingsstation (wat onhandiger op vakantie). Het reinigingsstation is de laatste toevoeging om het scheerapparaat compleet te maken. Hang je apparaat in het reinigingsstation en hij komt er weer helemaal blinkend schoon uit.

Al met al is de Braun 9291CC een ongelooflijk mooi scheerapparaat met heel veel innovaties die de prijs het waard maken.

  Prachtig design
  Nat en droog scheren
  Scheren onder de douche
  Inclusief reininingsstation en reisetui
  Unieke pulserende mesjes, waardoor geschikt voor elk type baardgroei
  Aan de prijzige kant

Remington XR1430 HyperFlex Aqua Scheerapparaat

3 Ik hoor je denken: “Wow, een apparaat die er uit ziet als een normaal scheerapparaat!” … Klopt! Want niet elk apparaat hoeft er uit te zien als een Lamborgini. Soms is een Peugeot 106 ook voldoende.

In de naam van het apparaat zit al ‘Aqua’. Je raad het niet, maar dit staat voor dat je met het apparaat kan nat scheren, maar ook droog scheren. Plus, je kunt ermee onder de douche scheren. Voor veel mannen is dat echt een uitkomst, want met warm water scheren, heb je minder het gevoel dat iemand een kaas-schaaf over je gezicht heeft gehaald.

Qua design zijn we het er wel over uit: Geen spannend scheerapparaat. Maar uiteindelijk draait het om de functionaliteit. En daar scoort de Remington XR1430 wel lekker mee. Door de ComfortFloat-snijbladen scheer je gemakkelijk en zonder huidirritatie je gezicht.

Concluderend: Een betaalbaar en goedkoop scheerapparaat die voldoet aan je functionele wens om nat te kunnen scheren.

  Draadloos scheren
 Precisietrimmer zit op het apparaat
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geen flitsend design
  Geen extra attributen, zoals een reinigingsstation

Philips Series 9000 S9031/12 Scheerapparaat

4 We hebben het al eerder gehad over de pareltjes van Philips, namelijk de Series 9000. De Philips S9031/12 valt ook onder deze serie. Qua functionaliteit heeft het scheerapparaat minder moois dan de grote broer S9711/31. Maar dit apparaat hoort zeker thuis in de toplijst.

Wat maakt dit scheerapparaat uniek ten opzichte van andere series binnen Philips en Braun? De wijze waarop de scheermesjes over je gezicht heen gaan. Vaak is de scheerkop vrij statisch die je tegen je gezicht aanduwt. Maar door de flexibele kop kan het sccheerapparaat maar liefst 8 verschillende richtingen op bewegen. Erg fijn wanneer je een gevoelige huid hebt.

Het scheerapparaat past natuurlijk perfect in het plaatje van nat scheren, omdat het apparaat erg gemakkelijk over je gezicht heenglijdt. Nat scheren doe je om comfortabel en gemakkelijk te scheren zonder dat het een pijnlijke ervaring is. Door de genoemde flexibele scheerkoppen scheer je gemakkelijk met dit product.

  Komt met reistas
  Precisietrimmer om (bakken-) baard te trimmen
  Geschikt voor alle typen baardgroei, met name zware groei
  Nat scheren, maar ook te gebruik voor droog en onder de douche
  Geen reinigingsstation
  Geen verschillende scheerstanden voor scheerkracht

Braun Series 3 3045 Wet&Dry Scheerapparaat

5 Ook de Braun Series 3 is al meerdere keren naar voren gekomen. De Series 3 3045 lijkt erg op de Braun 3000BT, maar de 3045 heeft nét wat meer functionaliteiten die het scheerapparaat geschikt maken als nat scheerapparaat.

Het scheerapparaat is erg geschikt voor nat scheren met o.a. scheerschuim, scheergel of gewoon warm water. Dit komt door de 3 langwerpige scheermessen waartussen het scheerschuim of de scheergel mooi weg kan lopen.

Waar de Braun 3000BT geschikt is als scheerapparaat en trimmer, is de Braun 3045 dit niet. Er zijn geen bijgeleverde trimkoppen om ook een stoppelbaard of korte baard te behouden.

Kortom: een mooi apparaat dat voldoet aan je wensen om nat te kunnen scheren.

  Komt met extra reistas
  Achterop zit een precisietrimmer
  Nat scheren, droog scheren en onder de douche te gebruik
  Niet bijgeleverd met trimkoppen
  Niet geschikt voor zware baardgroei

Beste Scheerapparaat 2018 gevoelige huid

Het beste scheerapparaat voor gevoelige huid van 2018.

Philips Series 7000 S7710/26 Scheerapparaat

1 Niet alleen voor nat scheren is dit apparaat top, maar ook wanneer je een gevoelige huid hebt! De Philips S7710 uit de Series 7000 staat dus hier weer op de nummer 1. Ook voor onze adviespagina voor Philips scheerapparaten. Het oudere model, de Philips S7510, is ook een topper. Maar Philips heeft zichzelf zeker wel overtroffen met de S7710.

We hebben natuurlijk al gesproken over de AquaTech Wet & Dry technologie in het scheerapparaat. Door deze techniek kun je met het apparaat droog scheren en nat scheren. Maar omdat de S7710 ook waterdicht is, kun je er ook mee onder de douche scheren.

Wanneer je een gevoelige huid hebt, wordt er vaak voor een scheerapparaat gekozen die nat kan scheren. Zo kun je werken met scheerschuim of scheergel, waardoor je huid minder geïrriteerd raakt door het apparaat.

Omdat Philips de S7710 wilde positioneren als hét scheerapparaat voor een gevoelige huid, hebben ze er nog een techniek bij gedaan. Om de scheerbladen zit namelijk een speciale coating, denk aan een hele soepele, rubberen laag. Deze coating helpt je om heel gestroomlijnd en zachtjes over je huid heen te scheren! Want vaak raakt je huid geïrriteerd door de koppen van het apparaat zelf.

Ook wordt het apparaat geleverd met een reinigingssysteem. Wanneer je een gevoelige huid hebt, komt dat nog meer tot uiting wanneer je apparaat niet schoon is. Afgeschoren, scherpe haartjes duwen weer tegen je huid aan, waardoor je huid nog roder wordt. Door de S7710 regelmatig schoon te maken in het reinigingsstation, voorkom je huidirritatie.

Conclusie: De Philips S7710 is hét apparaat wanneer je nat of droog wilt scheren. Maar vooral is het de juiste keuze wanneer je een gevoelige huid hebt na het scheren.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Inclusief precisietrimkop, reinigingssysteem en reistas
  Geen last meer van je huid na het scheren door de speciale coating
  Opzetstuk niet verstelbaar in lengte

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

2 Heel concreet.. Wat heb je nodig om te scheren wanneer je een gevoelige huid hebt? Simpel.. Een apparaat dat voldoet aan drie onderdelen: Aanpassen aan verschillende scheerbehoeften, nat scheren en mogelijkheid op zelfreiniging.

Allereerst de scheerbehoeften. Baardgroei komt in verschillende soorten en maten. De ene man heeft super veel en erg zware baardgroei, de ander heeft hier en daar wat plukjes. Maar bij beide type mannen kan het voorkomen dat je een erg gevoelige huid hebt. De Philips S9711 uit de Series 9000 helpt je in jouw situatie. Het apparaat kun je namelijk op verschillende standen instellen en de scheerkracht aanpassen. Zo kun je uitvogelen welke stand voor geen irritatie zorgt.

Voordat ik een baard had, weet ik nog dat ik erg last had van een droge huid na het scheren. Voor mij was nat scheren daarom ook echt een uitkomst. Verzorgende schuim of gel hielp bij mijn gevoelige huid. Je hebt wel een scheerapparaat nodig die tegen nat scheren kan.. En dat kan de Philips S9711. Het scheerapparaat vliegt door je baardharen heen, zonder dat je huid geïrriteerd raakt door het stroeve contact met het apparaat.

Als laatste is het belangrijk om een schoon scheerapparaat te gebruiken. Er is niets pijnlijker dan afgeschoren baardharen weer tegen je huid aangedrukt krijgen. Door het bijgeleverde reinigingsstation kun je je apparaat mooi schoon houden. En je huid dus ongeïrriteerd laten.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Wordt geleverd met reistas en reinigingsstation
  Precisie opzetstuk om andere plekken te trimmen
  3 standen om de scheerkracht op jouw gevoelige huid af te stemmen
  Prijziger dan gemiddeld

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

3 Natuurlijk ontbreekt de Philips S5420 niet als beste scheerapparaat voor een gevoelige huid. Want het apparaat zit vol innovaties die niet alleen voor het oog, maar ook voor functionaliteit mooi zijn.

Laten we beginnen met het belangrijkste: Hoe heeft Philips met de S5420 ervoor gezorgd om een apparaat te maken die geschikt is voor een gevoelige huid? Dat zit ‘m in de draaikoppen. Je huid raakt erg gevoelig wanneer je scheerapparaat statisch is en niet meebeweegt met de vorm van je gezicht. Doordat de drie draaikoppen los van elkaar kunnen bewegen, duw je je apparaat met je gezicht mee. Perfect dus, want je huid wordt niet belast op plekken waar het moeilijker is om te scheren.

Qua design is het ook nog eens een prachtig scheerapparaat. Door de ingebouwde Display kun je zien hoe lang je nog kunt scheren met het apparaat. Dat voorkomt ongemakkelijke momenten wanneer je maar één helft van je gezicht geschoren hebt en je apparaat leeg is..

Het scheerapparaat wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation, dus je zou ‘m zelf zo nu en dan moeten schoonmaken. Wel zit er een extra trimkop bij, zodat je je bakkenbaarden kunt trimmen.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Opzetstuk voor het trimmen van je bakkenbaarden
  Drie losse draaikoppen, zodat je apparaat meebeweegt met je gezicht
  Erg functioneel en mooi apparaat die voldoet aan je eisen bij een gevoelige huid
  Wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

4 De Series 7000 van Philips staat bekend om scheerapparaten die gemaakt zijn voor iemand met een gevoelige huid. De Philips S7510 is daar het bewijs voor.

Het nieuwere model, de Philips S7710, is in de basis exact hetzelfde als de S7510. Het enige wat de S7710 méér heeft, is een reinigingsstation om je apparaat schoon te houden. Daarom staat de S7710 ook hoger in deze toplijst.

Een gevoelige huid in combinatie met scheren kan erg pijnlijk zijn. Door de speciale coating rondom de scheermesjes bij dit apparaat, is de scheerervaring fijner. De coating valt namelijk alle klappen op. Het enige wat je huid voelt tijdens het scheren, is de daarom coating. Dat is beter dan scherpe mesjes of hard plastic!

Door de AquaTech Wet & Dry technologie is het apparaat uitermate geschikt om nat mee te scheren. Gelukkig maar, want nat scheren helpt bij een gevoelige huid.

  Beste Koop Consumentenbond
  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Inclusief precisietrimkop voor (bakken-) baard
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Braun Series 7 7850cc Scheerapparaat

5 Netzoals de Philips Series 7000, heeft Braun een Series 7 die in het leven geroepen is om mannen met een gevoelige huid te helpen.

De Braun 7850cc ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens erg functioneel. Het apparaat beschikt over 4 pulserende trimmers op de bovenkant, waardoor je zonder moeite een lichte tot zware baardgroei kunt wegscheren.

Je kunt met het scheerapparaat de scheerkracht aanpassen. Er zitten 5 standen op, waardoor je de perfect scheerkracht voor jouw gevoelige huid kunt gebruiken. Plus doordat het apparaat geschikt is voor nat scheren, is de scheerervaring erg fijn wanneer je normaal gesproken scheren pijnlijk vindt.

Doordat het scheerapparaat geleverd wordt met een reinigingsstation, kun je het apparaat gemakkelijk schoon houden. Dat scheelt huidirritatie, omdat er geen stofjes of afgeschoren haren in het apparaat achterblijven.

  Precisietrimmer op de achterkant
  Wordt geleverd met reinigingsstation
  Nat, droog en onder de douche scheren
  5 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijskaartje

Scheerapparaat beste koop consumentenbond

Begrijpelijk als je me nog niet helemaal vertrouwd welk scheerapparaat de beste koop is. Maar als je mij niet gelooft, geloof dan de Consumentenbond! Onderstaande twee scheerappaten zijn namelijk als beste uit de onafhankelijke tests gekomen van de Consumentenbond en Kieskeurig.

De Consumentenbond is een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk en verzorgt tests voor verscheidene producten. De beste koop scheerapparaten zijn getest op verschillende onderdelen: Prijs-kwaliteit verhouding, behoeften van mannen zoals voor een gevoelige huid en op overige innovaties zoals scheerkracht voor de verschillende typen baardgroei.

De scheerapparaten die de Consumentenbond als beste hebben gelabeld, komen ook terug in onze beste koop lijst. Zo zie je dat de geadviseerde scheerapparaten écht de juiste producten zijn voor jou.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 is al twee keer terug gekomen in de beste koop van onze lijst. Namelijk als beste voor een gevoelige huid en als beste scheerapparaat met trimmer. De Consumentenbond heeft ook dit scheerapparaat gelabeld als best getest 2018.

Dit scheerapparaat heeft álles. Het is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid, bevat een extra trimkop om mee te trimmen en je kunt nat scheren met het apparaat.

Als we kijken naar de gevoelige huid: Waarom is dit scheerapparaat als beste getest volgens de Consumentenbond? Dat komt door de verschillende scheerstanden die het apparaat heeft. Je kunt de scheerkracht aanpassen op jouw baard. Dus wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je de scheerkracht naar beneden zetten zodat je huid niet irriteert tijdens het scheren. Plus, door het bijgeleverde reinigingsstation blijft je scheerapparaat schoon en voorkom je een pijnlijke scheerervaring.

En als we inzoomen op de typen baardgroei: Dit is de beste koop, omdat je ook je scheerkracht kunt aanpassen voor je type baardgroei. Wanneer je een zware baardgroei hebt, kun je de scheerkracht maximaal zetten, zodat alle baardharen afgeschoren worden.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisie opzetstuk voor o.a. stoppelbaard of bakkenbaard
  Inclusief reinigingsstation om apparaat schoon te houden
  3 standen om de scheerkracht aan te passen voor bijv. je gevoelige huid
  Prijskaartje

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

2 Niet voor niets dat de Philips S7510 als beste koop uit de test komt van de Consumentenbond. Ook dit scheerapparaat is een absolute topper als je kijkt naar prijs-kwaliteit en scheerbehoeften.

Scheren met een gevoelige huid kan best pijnlijk zijn. Maar het hoeft niet pijnlijk te zijn! Wat je kunt doen om te voorkomen dat het pijnlijk is om te scheren, is door nat te scheren. Gebruik bijvoorbeeld scheerschuim of scheergel om je huid in te smeren. Door de AquaTech Wet & Dry technologie van de Philips S7510 kun je in ieder geval nat scheren. Hierdoor is het apparaat perfect voor de gevoelige huid.

Eén nadeel aan het scheerapparaat: Er zit geen reinigingsstation bij. Het reinigingsstation helpt je om het apparaat schoon te houden, zodat je scheerervaring niet pijnlijk wordt door stof of afgeschoren haren.
Het nieuwere model, de Philips S7710, heeft wél een reinigingsstation… Wellicht dat deze in de toekomst het Beste Koop label krijgt.

Al met al een geweldig scheerapparaat dat perfect is voor een gevoelige huid.

  Beste Koop Consumentenbond
  Komt met een trimkop en reistas
  Nat en droog scheren voor gevoelige huid
  Speciale coating-techniek rondom mesjes voor gevoelige huid
  Opzetstuk niet verstelbaar, dus niet geschikt als baardtrimmer
  Komt zonder reinigingsstation

Beste Scheerapparaat 2018 Top 10

Ontdek het beste scheerapparaat van dit moment 

#. Scheerapparaten Type baardgroei? Nat en droog Scheren? Uniek?
1. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Flexibele Draaikoppen
2. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Pulserende scheerkoppen
3. Licht, gemiddeld Ja Is ook een Baardtrimmer
4. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Best Getest door Consumentenbond
5. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Coating voor gevoelige huid
6. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Beste Koop door Consumentenbond
7. Licht, gemiddeld Ja Goedkoop
8. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Flexibele koppen
9. Licht, gemiddeld, zwaar Ja Pulserende trimkop
10. Licht, gemiddeld Ja Is ook een baardtrimmer

Koopgids: Waar let je op bij scheerapparaat kopen?

Koopgids Scheerapparaat

Bovenstaande adviezen hebben heel veel consumenten al geholpen bij het kiezen van het juiste scheerapparaat.
Maar het kan zijn dat je jouw scheerapparaat-match nog niet gevonden hebt..

Hoe kan je ervoor zorgen dat je alsnog het apparaat kan kopen die je zoekt? Nou, dan volg je onderstaande adviezen op voor het kiezen van een scheerapparaat. Bepaal jouw situatie, stel prioriteiten en koop je scheerapparaat.

1. Scheerapparaat vs ….

Je hebt al een hoop informatie voor de kiezen gekregen. Je weet ondertussen het verschil tussen roterend en vibrerend, nat scheren en droog scheren, goedkope scheerapparaten en dure scheerapparaten. Maar we hebben nog geen scheerapparaat vergelijken met een trimmer, tondeuse en met reguliere scheermesjes.

Om jou een volledig beeld te geven of je wellicht toch een ander scheerapparaat nodig hebt, wordt hierbij nog wat inzicht gegeven in de typen apparaten die je hebt om te scheren en trimmen.

Scheerapparaat versus trimmer

Scheerapparaat vs trimmer

Het is best logisch als je twijfelt of je een scheerapparaat wilt kopen of een trimmer. Tegenwoordig liggen beide apparaten namelijk erg dicht bij elkaar. Met name qua uiterlijk en marketing. Het belangrijkste verschil tussen een scheerapparaat en een trimmer:
Een trimmer wordt gebruikt om je baardharen in te korten en een scheerapparaat is er om je baardharen af te scheren.

Een trimmer trimt dus je baardharen, wat dus iets anders is dan afscheren. De meeste trimmers kunnen tegenwoordig super dicht op je huid trimmen. Maar écht glad scheren kan je gewoon niet met een trimmer. Een trimmer is daarentegen wel enorm belangrijk wanneer je een baard wilt trimmen.

Zoals hierboven aangegeven zijn trimmers gemaakt om je baard bij te werken. Je kunt dus enorm dicht op de huid trimmen, of je kiest een trimmer die een langere lengte kan trimmen. Vaak heb je een verstelbare trimkop, of enkele opzetkammen die ervoor zorgen dat je langere lengtes kunt behouden op je baard. Let wel op dat een baard trimmen niet zo makkelijk is als het lijkt. Je hebt aardig wat behendigheid en oefening nodig om tot het meest gewenste resultaat te komen.

Scheerapparaten zijn niet ontworpen om je baard te laten staan, maar om juist je baard eraf te halen. Vaak zul je dus een scheerapparaat kiezen om volledig glad te gaan. Er zijn echter wel een paar scheerapparaten met trimmer-functie. Deze hebben wat trimkoppen bijgeleverd, waardoor je alsnog een beetje een baard kunt laten staan. Maar vaak lever je dan bijvoorbeeld glad scheren in wanneer je zo’n apparaat kiest.

Dus de keuze moet jij uiteindelijk maken op basis van wat je voorkeur is: Stijlen van je baard of volledig glad scheren. Wanneer je je baard wilt stylen en niet glad wilt scheren, dan is het zaak om een baardtrimmer te kopen. En wanneer je gaat voor glad scheren, dan kun je toch echt beter één van bovenstaande scheerapparaten kiezen.

Scheerapparaat versus scheermesjes

Scheerapparaat vs Mesjes

Sinds o.a. Philips begon met het maken van scheerapparaten, is er al een discussie gaande wat beter is: elektrisch scheren of scheren met een scheermes.

Je kent de James Bond films wel. Daar wordt zijn gezicht af en toe geschoren met vlijmscherpe en gevaarlijke mesjes. Voor deze single-edged mesjes heb je veel ervaring en oefening nodig voordat je het mesje op je slagader zet om jezelf te scheren. Er zijn echter meerdere typen scheermesjes. Je kunt namelijk ook een double-edged scheermes, of wel veiligheidsmes, kiezen. Of flexibele mesjes zoals van Gilette.

Afijn welk mes je ook kiest, in de basis moet je dezelfde handelingen uitvoeren om tot het eindresultaat te komen. Wanneer je wilt scheren met een scheermes, moet je je gezicht warm wassen en idealiter een pre-shave lotion op doen zodat je poriën open gaan staan. Breng vervolgens wat scheergel of scheerschuim aan zodat je mesje makkelijk over je gezicht heen kan glijden.

Vervolgens moet je niet zomaar starten met scheren. Leg de mesjes plat op je gezicht en trek deze in een vloeiende beweging langzaam naar beneden. Kies de hoek van scheren dat past bij het mesje.

In het kort is dit hoe je moet scheren met een scheermesje. Voor meer tips, check onze adviespagina voor nat scheren. Maar zo zie je dus dat scheren met een scheermesje heel anders is. Je bent meer bezig met de voorbereiding op het scheren, het type mesje, de positionering van je mesje en het voorkomen van jezelf flink snijden. Bij elektrisch scheren hoef je het scheerapparaat maar over je gezicht te bewegen, waarbij de beweging afhankelijk is van het type scheerapparaat (vibrerend of roterend).

De keuze is dus aan jou: Wil je snel klaar zijn met scheren? Dan is een elektrisch scheerapparaat waarschijnlijk wat geschikter voor jou. Maar als je wilt leren scheren en graag de tijd wilt nemen om het goed te doen.. Pak dan een goed scheermes en probeer het zelf.

Scheerapparaat versus tondeuse

Scheerapparaat vs Tondeuse

Tondeuses, ook wel clippers genoemd, zijn met name apparaten die gebruikt worden om je hoofdhaard te scheren. Er zijn tondeuses die je baard kunnen trimmen. Maar hetzelfde als bij een trimmer, kun je dus niet glad scheren met een tondeuse.

Tondeuses zijn erg traditionele tools voor barbiers en kapperszaken. Een tondeuse is echt een powertool. Een krachtig apparaat dat heel dik haar kan afscheren, omdat er zulke sterke motors in de apparaten zitten. Dus in die zin is een tondeuse zeker geschikt voor je baard om af te scheren. Je baard scheren met een tondeuse vergt echter wel veel kennis en kunde. Het is dus niet voor iedereen weggelegd om een tondeuse te gebruiken voor je hoofd- én baardhaar.

Tondeuses worden vaak wel met opzetkammen geleverd, zodat je de lengte trimmen kunt aanpassen. Maar dus net zoals een trimmer kun je nooit echt glad scheren met een tondeuse.

De keuze is hier ook weer aan of je glad wilt scheren of dat je voor styling gaat. Een tondeuse is multifunctioneel, omdat je ook je hoofdhaard ermee kunt scheren. Zeker een interessante keuze, maar kies wel het beste tondeuse.
Als je dus niet van plan bent om je hoofdhaar te trimmen met hetzelfde apparaat, dan is een regulier scheerapparaat slimmer om te kopen zodat je normaal je gezicht kunt (glad) scheren.

2. Roterende of vibrerende scheerapparaat?

Beide typen scheerapparaten zijn elektrisch. Maar beide typen apparaten zijn uniek. En iedere man zal zo zijn voorkeur hebben voor de typen scheren. Het is in ieder geval erg belangrijk voor jou om te begrijpen wat het verschil is tussen beide.. En welke dus jouw voorkeur zal moeten zijn.

Roterend Scheerapparaat vs Vibrerend Scheerapparaat

Vibrerend scheerapparaat
Je hebt het waarschijnlijk al gezien. Een vibrerend scheerapparaat is langwerpig, niet rond! Dat is een erg belangrijk verschil tussen beide typen scheerapparaten.

Maar wat is nou een vibrerend scheerapparaat en hoe werkt deze? Het begint bij de trimkop. Als je goed kijkt, zijn er langwerpige, gebogen ‘gaasjes’ over de messen geplaatst. Een soort folie dat over de mesjes heen hangt. En in dit gaasje of folie zitten gaatjes. De mesjes onder deze langwerpige gaasjes, vibreren, dus gaan langs elkaar op. Dat is dus anders dan mesjes die ronddraaien.

De beweging die je met het apparaat moet maken op je gezicht om je baard te scheren: Op en neer. Wanneer je dus over je baardharen heen gaat, vallen je baardharen in de gaatjes van de trimkop en worden deze afgesneden door de onderliggende mesjes. En omdat de trimkoppen langwerpig zijn, matcht deze goed met de contour van je gezicht.

De meeste voorkomende vibrerende scheerapparaten zijn met enkele, dubbele of drievoudige laagjes over de messen heen. Heb je wat meer scheerkracht nodig omdat je een zware baardgroei hebt, of een snel groeiende baard? Kies dan een vibrerend apparaat met meerdere laagjes aan ‘folie’ in het apparaat. Deze hebben vaak betere snijbladen, waardoor het scheervermogen beter is.

Roterend scheerapparaat
Een roterend scheerapparaat kun je herkennen door de ronde scheerkoppen op het apparaat. Dit is het meest voorkomende en bekende type.

Maar wat is dan een roterend scheerapparaat en hoe werkt deze? Als je naar het apparaat kijkt, zie je dus drie of soms vier ronde scheerkoppen. Deze scheerkoppen hebben als bovenste laag allemaal een aluminium ‘kop’. Je hebt ze wel eens gezien: zo’n rond aluminium plaatje waar langwerpige sleuven in zitten. Onder de kop, zitten de mesjes. Deze vibreren niet, maar draaien juist keihard rond.

De beweging die je bij een roterend scheerapparaat moet maken op je gezicht wanneer je je baard gaat scheren: Ronddraaien. Dat heeft een reden. Wanneer je rond draait, vallen de baardharen op een natuurlijke manier in de sleuven van de trimkoppen. Zo worden ze dus afgeschoren.

Je kunt je dus best voorstellen dat over je gezicht heen gaan met aluminium scheerkoppen pijnlijk kan zijn voor je huid. Er bestaan dus wel sommige scheerapparaten voor de gevoelige huid die een speciale coating hebben rondom deze scheerkoppen. Zo kun je je huid goed beschermen tegen ijzer en repetitieve bewegingen die je huid kan laten irriteren.

Voordelen vibrerend of roterend

Vibrerend scheren Roterend scheren
  Geweldig voor dunner en rechter haar   Erg glad scheren
  Geweldig voor grover en krullerig haar   Veel apparaten voor gevoelige huid
  Vaak geen huid irritatie   Geschikt voor haren die elke richting op groeien
  Eenvoudig te gebruiken   Nat en droog scheren
  Nat en droog scheren

3. Gevoelige huid?

De tweede check die je moet doen: Heb ik een gevoelige huid? Dit kun je gemakkelijk bepalen door jezelf de volgende vraag te stellen:

 • Heb je snel een droge huid?
 • Is je huid snel geïrriteerd en krijg je rode vlekken?
 • Verbrand je snel in de zon?
 • Als je jezelf scheert, voelt je huid dan pijnlijk aan na de scheerbeurt?
 • Als je jezelf geschoren hebt, komen er dan rode bultjes op de plek van het scheren?

Als het antwoord ‘ja’ is op enkele bovenstaande vragen, dan heb je een gevoelige huid.

Niets is zo erg als jezelf geschoren te hebben en enorm veel last  van de geschoren plek krijgen. Je huid wordt rood, zwelt op, bultjes komen tevoorschijn, de plek van het scheren doet erg pijn..Dit willen we voorkomen!

Kies daarom een scheerapparaat die geschikt is voor een gevoelige huid. Deze scheerapparaten hebben bijvoorbeeld vaak een rubberen rand rondom de scheerkoppen, zodat je jezelf niet bezeert met het harde plastic van het scheerapparaat zelf.
Maar ook kun je vaak nat scheren met deze scheerapparaten, zodat je niet je uitgedroogde huid pijn doet.

4. Nat of droog scheren?

Nat en droog scheren… twee werelden van verschil als het gaat om scheerervaringen.

Hierboven is het al kort geïntroduceerd: Heb je een gevoelige huid? Dan zal jouw voorkeur uitgaan naar nat scheren. Je kunt scheerschuim of scheergel gebruiken om op je huid te masseren voordat je gaat scheren. Of je doet het gewoon met warm water!

Het voordeel van nat scheren is in ieder geval dit: Je huid vangt minder harde klappen op wanneer je jezelf scheert.
Wanneer je geen last hebt van een gevoelige huid, kun je er alsnog voor kiezen om nat te scheren. Bijvoorbeeld omdat het scheerapparaat soepeler over je huid heen gaat, of omdat de scheergel een mannelijke geur heeft.

Heb je geen gevoelige huid? En wil je niet veel tijd besteden in de badkamer? Dan is droog scheren voor jou weggelegd. Je hebt maar een paar minuten nodig om door te scheren. Gewoon je scheerapparaat op je gezicht plaatsen.. En scheren maar. Scheelt een hoop tijd ten opzichte van nat scheren!

Dus: Kies een scheerapparaat voor nat scheren wanneer je een gevoelige huid hebt, of wanneer je nat scheren fijner vindt scheren. En kies een scheerapparaat voor droog scheren wanneer je niet veel tijd wilt investeren in scheren.

5. Type baardgroei?

We komen aan bij de typen baardgroei.. In de basis zijn er drie typen baardgroei. Ontdek ze hier en lees de tips welke scheerapparaten erbij passen:

 • Lichte baardgroei

Je bent een vent die relatief weinig baardgroei heeft. Niets om voor te schamen natuurlijk. Er groeien hier en daar wat baardharen op je gezicht. Niet voldoende om een baard te laten groeien helaas, dus je hebt een scheerapparaat nodig om alles glad te scheren. Omdat je een lichte baardgroei hebt, hoef je geen scheerapparaat te kiezen die heel erg z’n best moet doen om alle baardharen weg te scheren.
Scheerapparaat nodig: Geen dure met verschillende soorten scheerkracht opties.

 • Gemiddelde baardgroei

Baardharen komen overal terug op je gezicht. Je gezicht is alleen niet zo dicht bebost als je hoofdhaar. Je kunt dus een normale baard zetten, maar kiest er liever voor om glad te scheren.. Of om een stoppelbaard te zetten.

Een normaal scheerapparaat hoeft niet heel veel moeite te doen om een gezicht met gemiddelde baardgroei te voorzien van een scheerbeurt.
Scheerapparaat nodig: Geen dure met verschillende soorten scheerkracht opties. Wellicht wel de mogelijkheid om een stoppelbaard te scheren.

 • Zware baardgroei

Ah… De zware baardgroei. Vele mannen zullen erg jaloers op je zijn, want je baardgroei is net zo dicht als een kokosnoot. Maar jij weet dat zware baardgroei ook komt met moeilijkheden.
Met een zware baardgroei moet je vaak scheren. Je baardharen groeien steeds sneller terug, en er komen steeds meer baardharen bij.
Scheerapparaat nodig: Een scheerapparaat met verschillende soorten scheerkracht opties om jouw zware baard te temmen. Plus een scheerapparaat met erg scherpe messen om door je baardharen heen te kunnen scheren.

6. Scheerapparaat met trimmer?

Mijn persoonlijke favoriet: Een scheerapparaat met trimmer. Zo’n apparaat is geweldig, want je kunt er een baard mee groeien zonder dat het er niet netjes uit ziet. En wanneer je er zin in hebt, kun je jezelf weer glad scheren.

Vraag jezelf af: Wil ik over een half jaar tot een jaar een baard laten staan?
Ook al wil je later in plaats van een lange baard misschien een korte baard groeien, of een stoppelbaard… Dan heb je een scheerapparaat met trimmer nodig. Deze scheerapparaten zijn voor de langer termijn strategie. Wanneer je even wilt switchen tussen glad scheren en een baard hebben, zonder dat je weer een dure baardtrimmer moet kopen.

7. Reinigingsstation?

Een scheerapparaat schoon houden is essentieel om jezelf van een goede scheerbeurt te voorzien. Je baardharen zijn vlijmscherp wanneer je ze afscheert. Al deze scherpe haartjes worden opgevangen in de scheerkop van je scheerapparaat. Maar wat nou als er een paar baardharen in je scheerkoppen blijven hangen? Dan worden deze baardharen met enorme kracht over je gezicht heen getrokken wanneer je opnieuw gaat scheren.. En dat zorgt voor een enorm pijnlijke scheerervaring.

Een reinigingsstation helpt je om alle baardharen, stofjes en overige troep uit je scheerapparaat te halen. Je kunt je scheerapparaat in een reinigingsstation hangen. Druk vervolgens op het knopje en je scheerapparaat wordt ondergedompeld in een reinigingsbad. Je scheerapparaat gaat vervolgens ‘aan’ waardoor alles wat in je scheerkop zat, losgeweekt wordt.

Niet elk scheerapparaat heeft een reinigingsstation. Vaak hebben de duurdere scheerapparaten er één. Wat ik je kan vertellen: Een reinigingsstation is enorm fijn als je een gevoelige huid hebt. Of wanneer je scheerbeurten telkens pijnlijk voor je waren.

8. Overige innovaties

Er is nog zoveel meer dan een reinigingsstation of verschillende standen om je scheerkracht te bepalen. Er zijn ook heel veel innovaties die gewoon heel vet zijn om te zien. Denk bijvoorbeeld aan een display op je scheerapparaat, zodat je je scheerkracht kunt zien of hoe vol je batterij nog is. Dat is natuurlijk heel vet om mee te werken. Maar ook zoiets als: trimkoppen voor je bakkenbaarden. Meedraaiende scheerkoppen, zodat je heel soepel over je gezicht heen gaat met je scheerapparaat. Reistassen, waardoor je makkelijk je apparaat mee kunt nemen op vakantie.

Er zijn echt honderden andere opties die op of bij een scheerapparaat zitten. Het advies wat ik je kan geven: Bepaal of je iets echt moét hebben of dat iets is wat je wílt hebben. Heb je voldoende aan een scheerapparaat dat alleen scheert? Of heb je echt een reinigingsstation en duurder scheerapparaat nodig vanwege je gevoelige huid?

Als je bovenstaand inzichtelijk hebt, kun je je keuze voor een nieuw apparaat beter maken.

9. Prijs – Kwaliteit

Je moet één ding begrijpen: Voor 30 euro heb je géén scheerapparaat die geweldig scheert en enorm lang mee gaat. Een scheerapparaat is een investering in jezelf, iets waar je jaren mee kunt doen als je de juiste keuze maakt. Begrijp wat je nodig hebt op korte en lange termijn, baseer daar je keuze op.

Als je 100 euro of meer voor een scheerapparaat duur vindt, probeer het dan te relativeren: Deel de kosten door het dagen dat je ‘m wilt gebruiken de aankomende jaren. Als je er minimaal twee jaar mee doet, en elke week 2 keer scheert, dan is een apparaat van 200 euro of meer ineens veel minder duur doordat je ‘m vaak gaat gebruiken.

Dat gezegd hebbende..

Er zijn heel veel scheerapparaten in de markt. Het ene apparaat is beter dan de ander. En het ene merk scheerapparaat is ook beter dan de ander. Merken die zichzelf over de jaren heen absoluut bewezen hebben:

10. Stappenplan voor het juiste scheerapparaat

We zijn bij het laatste punt beland… Het stappenplan om het juiste scheerapparaat te kiezen. Volg onderstaand stappenplan en kies jouw scheer-match uit.

 1. Stel je budget vast.
  ✓ Wat kun je en wil je betalen voor een apparaat?
 1. Bepaal of je over een tijd weer een baard wilt groeien of niet.
  Is glad scheren iets wat je over een half jaar ook wilt doen? Of wil je een baard groeien? En heb je dus wel een scheerapparaat nodig, of een baardtrimmer?
 1. Heb je een gevoelige huid?
  Zoek je een apparaat met opties om je scheerervaring te optimaliseren?
 1. Wat voor type baardgroei heb je?
  Bepaal of je een lichte, gemiddelde of zware baardgroei hebt.
 1. Heb je een wilde baardgroei en steken je haren overal uit? Of juist een rustige baardgroei zonder krullende haren.
  Roterend scheerapparaat of vibrerend scheerapparaat.
 1. Aan welke innovaties hecht jij waarde?
  Wat is een nice-to-have en welke innovatie is een must-have voor het scheren?
 1. Koop het scheerapparaat dat bij jou past

Tip: Lees na het maken van het stappenplan nogmaals de bovenstaande geadviseerde scheerapparaten door! Want er zit absoluut een scheerapparaat tussen die past bij jouw plan.

Twijfel je of je toch een baardtrimmer wilt kopen, zodat je later nog je baard kunt laten staan? Check dan hier ons advies voor de beste baardtrimmer. Of check onze beste tondeuse pagina als je gewoon alles wilt scheren.

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Scheerapparaat Top 10 van bol.com of de Scheerapparaat Top 10 van Coolblue.