De beste scheerapparaten van 2019

Ben je op zoek naar het beste scheerapparaat van dit moment? Ontdek de samengestelde top 10 aan beste scheerapparaat voor mannen. Advies voor elke behoefte!

Baarden komen en baarden gaan. En wanneer je wilt dat je baard gaat, is een scheerapparaat nodig. Maar het is ook niet ongebruikelijk als je te weinig baardgroei hebt om een baard te laten staan. Ook dan is het nodig om een apparaat te kopen.

De keuze voor het kopen van een apparaat is best moeilijk. Wil je een goedkoop apparaat? Wil je droog of nat scheren? Heb je een scheerapparaat met baardtrimmer nodig? En om het nog moeilijker te maken: we leven al in 2019. Alle scheerapparaten lijken alsof ze je naar Mars kunnen brengen. Daarom helpen wij je om de juiste keuze te maken door te kijken naar het beste scheerapparaat die bij jou past.

Om het jou gemakkelijk te maken, vergelijken wij scheerapparaten. Daaruit is er een top 5 gemaakt per type apparaat waar jíj behoefte aan hebt. Van een algemene top 5 tot top 5 voor verschillende behoeften. Ontdek de beste koop scheerapparaat voor jou.

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar het beste scheerapparaat die jij nodig hebt.

Beste elektrische scheerapparaat

Het beste elektrische scheerapparaat 2019 voor algemeen gebruik.

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

1 De absolute nummer één van  2018 en 2019.. Philips S5420. Dit komt vooral door de erg goede prijs-kwaliteit verhouding.

Ook de absolute topper onder de Philips 5000 Series scheerapparaten. Dit scheerapparaat heeft het allemaal. Denk aan bewegende draaikoppen om mee te bewegen met de contour van jouw gezicht. Tot aan LED-lampjes om te bepalen hoe vol je batterij nog is.

Door de scherpe mesjes en de drie draaikoppen die los van elkaar kunnen bewegen, voorkom je huid irritatie. Erg geschikt wanneer je een gevoelige huid hebt! Daarnaast kun je nat en droog scheren met dit apparaat. Het apparaat komt ook met een opzetstuk waarmee je je bakkenbaarden kunt scheren, of andere plekken.

Daarom is dit een professioneel en betaalbaar scheerapparaat dat voldoet aan heel veel behoeften bij het scheren.

P.S. ontdek hier onze uitgebreide review van de Philips Aquatouch S5420/06.

  Nat en droog scheren
  Scheren onder de douche
  Draadloos scheren is mogelijk
  Opzetstuk voor scheren bakkenbaarden
  Afspoelbaar, dus makkelijk schoon te maken
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Flexibele draaikoppen om je contouren van gezicht te matchen

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

2 Door de Consumentenbond als Beste uit de Test in 2017 en 2018: De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips. Bij ons op plek 2 door de volledigheid van het scheerapparaat, want deze voldoet aan alle typen behoeften (voor de zware baardgroei, gevoelige huid).

Door de verschillende scheerstanden die je kunt beheren met het apparaat, kun je de perfecte scheerstand voor jou vinden. Zo zet je het apparaat zachter in scheerkracht wanneer je een gevoelige huid hebt, of zet je ‘m harder wanneer je een zware baardgroei hebt.

Met het apparaat kun je gemakkelijk scheren: nat, droog en voor elk type baardgroei. Plus.. Je kunt hem in het bijgeleverde reinigingsstation hangen om het apparaat schoon te maken zonder veel moeite te doen. En er zit een baardtrimmer-opzetstuk bij, zodat je je baard ook kunt trimmen op wat langere lengtes dan glad scheren.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Komt met reinigingsstation en reistas
  Precisietrimkop om (bakken-) baard te scheren
  Unieke manier om scheerkracht aan te passen op jouw baard
  Prijskaartje

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

3 De Series 7000 van Philips staat bekend om scheerapparaten die gemaakt zijn voor iemand met een gevoelige huid. De Philips S7510 is daar het bewijs voor. Deze staat op plek 3, door de speciale toepassing voor mannen met een gevoelige huid. En dat met een zacht prijskaartje.

Het andere model uit de 7000 Series, de Philips S7710, is in de basis exact hetzelfde als de S7510.  De S7510 is in onze ogen beter, omdat de S7710 een stuk duurder is door het bijgeleverde reinigingsstation.

Dit scheerapparaat is uniek, door de speciale coating rondom de scheermesjes. Hierdoor worden de mesjes niet over je huid heen ‘geschraapt’, maar zijn het juist de coating-ringen die over je huid glijden. Zo voorkom je huid irritatie tijdens en na het scheren.

Daarnaast maakt Philips de AquaTech Wet & Dry technologie beschikbaar voor dit scheerapparaat. Hierdoor kun je nat scheren met bijvoorbeeld scheergel, maar ook onder de douche scheren met warm water.

Naast het gebruik voor een gevoelige huid, is het scheerapparaat ook perfect wanneer je daar geen last van hebt.

  Beste Koop Consumentenbond
  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Inclusief precisietrimkop voor (bakken-) baard
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Philips Series 5000 S5530/06 Scheerapparaat

4 “Gewoon een goed scheerapparaat”. Daarmee wordt dit apparaat mee samengevat. De Philips S5530 komt terug op plek 4, omdat het apparaat niet zo volledig is uitgerust als bovenstaande scheerapparaten. Wel op plek vier door de betaalbaarheid en de speciale toepassing voor mannen met een zware baardgroei/

Het apparaat heeft een Turbo-modus waarmee je heel gemakkelijk je zware baardgroei kunt scheren.  Niet elk apparaat heeft deze functionaliteit, dus dit is zeker iets positiefs.

Met het scheerapparaat kun je nat, droog en onder de douche scheren. Alle opties zitten er dus op!

Voor een gevoelige huid is het scheerapparaat niet heel geschikt. Er is geen extra coating-rand aangebracht om de scheerervaring te verbeteren wanneer je huid gevoelig is. Je kunt er wel nat mee scheren, wat je wel kunt helpen met scheren.

  Betaalbaar
  Draadloos en elektrisch scheren
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geschikt lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisieopzetstuk om (bakken-) baard te scheren
  Niet geschikt voor gevoelige huid

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Scheerapparaat

5 De Philips OneBlade Pro mag natuurlijk niet ontbreken aan deze top-lijst. Hoewel je niet volledig glad kunt scheren met dit scheerapparaat, kun je zóveel meer met de Philips OneBlade dan een ‘normaal’ scheerapparaat. Daarom verdient dit scheerapparaat plek nummer 5.

Ten eerste: De scheerervaring. Doordat de Philips OneBlade mesjes langs de huid worden geduwd en niet erop, voorkom je huidirritatie. Daarom is dit scheerapparaat al erg geschikt om te kopen wanneer je een gevoelige huid hebt.

Ten tweede: Lange termijn. Over de jaren heen kies je verschillende looks. Nu wil je waarschijnlijk een glade gezicht.. Maar over een tijdje wil je misschien weer een (korte) baard. Met de Philips OneBlade Pro maak je een hele duurzame keuze. Want door de bijgeleverde precisiekam kun je 11 lengtes trimmen wanneer je tóch weer voor een baard gaat.

Ten derde: Design. Een scheerapparaat is praktisch, maar het oog wilt ook wat. En de OneBlade geeft het ook voldoende. Het design is erg innovatief. En door het strakke design, is het apparaat licht in gewicht en makkelijk te gebruiken.

  Draadloos scheren
  Geschikt voor elk type baardgroei
  Precisiekam voor baard of bakkenbaard
  Lange termijn keuze, doordat je je baard ermee kunt trimmen
  Scheert niet volledig glad

Beste scheerapparaat zware baardgroei

Het beste scheerapparaat 2019 voor een zware baardgroei.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 staat bij ons op plek 1 als beste scheerapparaat voor een zware baardgroei. Dit komt omdat het scheerapparaat verschillende scheerstanden heeft om te voldoen aan jouw behoefte.

Allereerst de scheerbehoeften. Elke man heeft een andere type baard en baardgroei. En dit scheerapparaat is geschikt als je een zware of dichte baardgroei hebt zoals een kokosnoot. Je kunt de scheerstanden van de S9711 aanpassen van ‘gevoelig’, naar ‘normaal’ of ‘snel’. En bij elk stapje gaat de scheerkracht van het scheerapparaat omhoog. Het apparaat snijdt makkelijk door je haren heen.

Niet alleen een goed scheerapparaat voor een zware baardgroei, maar ook om mee nat te scheren met bijvoorbeeld scheergel.

Daarnaast is het scheerapparaat ook erg geschikt voor de gevoelige huid, door de scheerstanden en het bijgeleverde reinigingsstation/

Daarom is het scheerapparaat ook als Best Getest gelabeld door de Consumentenbond. Wij vinden het ook een geweldig scheerapparaat, vooral voor een zware baardgroei.

  Best Getest door Consumentenbond
  Wordt geleverd met reistas en reinigingsstation
  Met SmartClick baardtrim-opzetstuk om baard te trimmen
  Geschikt voor alle typen baardgroei, zoals zware baardgroei
  3 standen om de scheerkracht op jouw gevoelige huid af te stemmen
  Prijziger dan gemiddeld

Philips Series 9000 Prestige SP9820/12 Scheerapparaat

2 Klimmer in 2019: De eerste keer dat we de Philips Prestige variant uitlichten. Maar wat een beauty en goed apparaat is dit: De Philips SP9820/12.

De Prestige serie kenmerkt zich door hoge performance bij zware baardgroei scheren. Dit komt door twee belangrijke elementen. Het eerste is door de vlijmscherpe, Nano-tech scheermesjes. Deze snijden gemakkelijk door je hele bos haar heen. En ten tweede kun je je scheerbeurt verstellen met 3 scheerstanden, waarbij de laatste stand echt enorm heftig en hard scheert (150.000x per minuut).

Naast dat de Philips SP9820/12 goed is voor zware baardgroei, zitten er ook andere interessante features op. Door de ‘skincomfort coating-ringen’ glijd het scheerapparaat gemakkelijk over je huid zonder dat deze gevoelig raakt. Daarnaast is het scheerapparaat voorzien van een Display scherm waar je o.a. je batterij en scheerstanden kunt terugvinden.

Concluderend een geweldig scheerapparaat, een enorme klimmer in 2019.

Inclusief reistas
  Nat, droog en onder de douche scheren
3 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijzig
Geen reinigingsstation

Philips Series 5000 S5530/06 Scheerapparaat

3 Zoek je een relatief goedkoop scheerapparaat dat jouw zware baardgroei aan kan? Dan is dit de S5530/06 de beste keuze.

De Philips S5530/06 heeft een turbostand op het apparaat zitten. Hiermee kun je meer vermogen en scheerkracht aanzetten en jouw zware baardgroei trimmen. De mesjes gaan daardoor namelijk veel sneller draaien dan de ‘normale scheerstand’, waardoor je baardharen makkelijk afgeschoren worden..

Het apparaat komt met een opzetstuk, waar je nog wat styling kan toevoegen aan bijvoorbeeld je snor of bakkenbaarden.

  Draadloos scheren
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Precisieopzetstuk voor snor of (bakken-)baard
  Geschikt voor alle typen baardgroei, ook zware baardgroei
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Philips Series 7000 S7710/26 Scheerapparaat

4 De Philips S7710/26 staat bij ons op plek 4, omdat het scheerapparaat niet specifiek voor een zware baardgroei is. Het apparaat is beter geschikt voor een gevoelige huid, maar door de grote scheerkracht van de S7710 komt deze alsnog op plek 4.

Door de AquaTech Wet & Dry afdichting kun je met het apparaat nat scheren en droog scheren. Nat scheren kan je doen met scheerschuim of scheergel. Dus dat is niet altijd per definitie onder de douche scheren. Maar ook met de Philips S7710 kun je onder de douche scheren.

Het apparaat heeft een sterke scheerkracht gekregen, omdat deze door alle scheergel en water heen je baardharen moet kunnen vinden en afscheren. Dus ook al gebruik je geen scheergel, dan is dit apparaat alsnog erg geschikt voor het scheren van een zware baard.

Het scheerapparaat heeft ook een speciale coating rondom de scheerbladen. Deze zorgen ervoor dat je apparaat soepel en zacht over je huid heen glijdt. Plus er zit een reinigingssysteem bij, waardoor je apparaat netjes schoon blijft. Zo voorkom je huidirritatie!

  Draadloos scheren
  Zit een precisietrimkop bij
  Fijn apparaat voor gevoelige huid
  Nat, droog en onder de douche scheren
  Geleverd met reinigingsstation en reistas
  Opzetstuk niet in lengte verstelbaar

Braun Series 9 9291CC Scheerapparaat

5 Op plek 5 van beste scheerapparaten voor een zware baardgroei, de Braun 9291cc. Een erg volledig en prachtig apparaat, maar toch op de laatste plek door de hoge prijs.

Allereerst… Wauw. Wat een scheerapparaat. Chrome met een ongelooflijk mooi design. Maar als we verder kijken naar design, zien we dat het apparaat veel meer te bieden heeft.

Het conventionele scheerapparaat heeft meestal 3 scheerkoppen die roteren. Braun doet er een schepje bovenop: Een uniek design aan langwerpige mesjes die allemaal een eigen werking hebben. Het voordeel daarvan? Perfecte afwerking in scheren. Want er is niets vervelender dan 2 uur later erachter komen dat sommige baardharen nog op je gezicht zitten.

Deze Braun 9291CC beschikt over 5 mesjes, waaronder een pulserende middentrimmer. Wat daar uniek aan is? De middentrimmer zal de scheerkracht aanpassen aan het type baardgroei dat je hebt. Heb je dus een zware baardgroei? Dan zal het scheerapparaat gemakkelijk zijn scheerkracht aanpassen om alle baardharen weg te halen.

Dit Braun scheerapparaat wordt geleverd met een reisetui én een reinigingsstation. Je hoeft ‘m dus niet onder de kraan te houden om alle haartjes weg te spoelen. Hang het apparaat in het reinigingsstation en het station doet de rest. Deze gaat namelijk het apparaat onderdompelen en schoonspoelen waar nodig.

  Nat en droog scheren
  Draadloos scheren is mogelijk
  Komt met een reinigingsstation
  Absoluut geschikt voor elk type baardgroei
  Unieke scheerervaring door de pulserende trimmers
  Erg duur

Beste scheerapparaat met trimmer

Het beste scheerapparaat met trimmer van 2019.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 Als je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer, dan hoef je niet verder te zoeken. De S9711/31 uit de Series 9000 van Philips is de absolute topper onder de scheerapparaten met trimmer. Maar ook een topper onder het Philips scheerapparaat assortiment.

Je kiest een scheerapparaat met trimmer om verschillende redenen: Je wilt je bakkenbaarden scheren, je wilt een bepaald model baard trimmen óf je wilt op een later moment weer een baard groeien.
Door de SmartClick baardtrimkop die bij het apparaat zit, kun je gemakkelijk je baard blijven trimmen in plaats van glad scheren.

Of je nou een lichte, gemiddelde of zware baardgroei hebt… De S9711 kan je baardgroei aan. Want door de unieke wijze waarop de mesjes snijden (8 richtingen op), zoekt en vindt het apparaat elk haartje om te trimmen. En doordat je het apparaat op 3 standen kunt zetten, pas je de scheerkracht aan op jóuw baardgroei.

Met de trimmer scheer je dus gemakkelijk glad: of je nou nat of droog scheert, onder de douche of niet. En na het scheren, maak je ‘m gemakkelijk schoon in je reinigingsstation!

  Best Getest door Consumentenbond
  Inclusief SmartClick baardtrimstuk om je baard te trimmen in maar liefst 5 standen
  nat, droog en douche scheren
  Geschikt voor elk type baardgroei
  Inclusief reistas en reinigingsstation
  3 standen om de scheerkracht te bepalen

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Scheerapparaat

2 We hebben al uitbundig gesproken over de Philips OneBlade Pro. Zowel hierboven als op onze beste baardtrimmer-pagina. Logisch, want dit apparaat is een topper! Op plek 2 door de geschiktheid als scheerapparaat met baardtrimmer in één.

De Philips trimmer staat op deze plek, omdat het multi-functioneel is. Want je kunt er mee scheren, maar ook mee trimmen! En omdat je op zoek bent naar een scheerapparaat trimmer in 1, zijn dit natuurlijk twee vliegen in één klap.
Door de verstelbare opzetkam, kun je je baard nog trimmen van 0,4 mm (stoppelbaard) tot 10 mm (korte baard).

Je weet ondertussen dat het design van de philips OneBlade Pro erg mooi is. Het scheerapparaat ligt lekker in de hand en is erg licht. Daarnaast zie je op de display welke trimlengte je momenteel op trimt. Top!

  Vet design
  0,4 mm tot 10 mm trimmen
  Scheerapparaat en baardtrimmer in 1
  Scherpe, maar verborgen mesjes zodat je jezelf niet snijdt
  Scheert niet volledig glad

Philips Series 9000 Prestige SP9861/16 Scheerapparaat

3 Klimmer in 2019: Een geweldig, high-end scheerapparaat dat erg geschikt is om ook je baard (kort) te trimmen.

Waar de SP9820/12 zich met name onderscheid op zware baardgroei, is de SP9861/16 ook geschikt om een baard te trimmen. Dit komt door de bijgeleverde accessoires, want er zit een baardopzetstuk bij. Hier kun je op 5 standen je baard trimmen.

Ook geldt voor dit model dat het apparaat 3 scheerstanden heeft waardoor je je scheerbeurt op jouw huid en baardharen kunt afstemmen. Van ‘zachtjes’ scheren tot de ‘extreme’ stand.

De SP9861/16 heeft een touch display om je scheerstanden aan te passen en gemakkelijk je batterij-inhoud te zien. Maar het vetste aan dit scheerapparaat: er wordt een Qi-oplader bijgeleverd. hiermee kun je het scheerapparaat op de oplader leggen en draadloos opladen!

Inclusief reistas en Qi-oplader
3 scheerstanden om op af te stellen
Komt met baardtrimmeropzetstuk om baard op 5 standen te trimmen
  Prijzig
Geen reinigingsstation

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

3 Dit apparaat komt al vaker terug in onze beste scheerapparaten adviezen. Zo ook bij beste scheerapparaat met trimmer. Op plek 4, omdat het scheerapparaat geleverd wordt met een Baardstyler opzetstuk.

Een perfect scheerapparaat voor de gevoelige huid. Maar dus ook een erg geschikt apparaat wanneer je ook een baardtrimmer wilt. Door de bijgeleverde opzetkam kun je je baard gemakkelijk trimmen op 5 lengtes. Zelfs met de opzetkam is rekening gehouden met een gevoelige huid: door de ronde kammen, doe je je huid geen pijn wanneer je scheert.

Met het apparaat kun je dus glad scheren, maar ook een korte baard trimmen.

  Beste Koop Consumentenbond
  Inclusief Smart-Click Baardstyler om je baard op 5 standen te trimmen
  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Braun Series 3 3000BT Scheerapparaat

5 Op zoek naar een relatief goedkoop scheerapparaat die ook kan trimmen? Ontdek de Braun 3000BT. Op de laatste plek omdat het meer een baardtrimmer is dan een scheerapparaat.

Hetgeen wat dit apparaat top maakt, zijn de verschillende trimkoppen die bijgeleverd worden. Deze gaan van 1 mm voor een stoppelbaard tot 7 mm voor een kort baardje.

Het scheerapparaat is enkel geschikt voor lichte tot medium baardgroei. De kracht van het apparaat is niet groot genoeg om dichte en zware baardgroei goed te kunnen trimmen.

Er zitten geen innovaties op het apparaat waardoor het geschikt zou worden voor een gevoelige huid. Wel kun je er zowel droog als nat mee scheren.

  Nat en droog scheren
  Prima om mee glad scheren
  Inclusief 4 trimkoppen om mee te trimmen
  Niet geschikt voor zware baardgroei
  Niet geschikt voor een gevoelige huid

Beste scheerapparaat gevoelige huid

Het beste scheerapparaat voor gevoelige huid van 2019.

Philips Series 7000 S7710/26 Scheerapparaat

1 Niet alleen voor nat scheren is dit apparaat top, maar ook wanneer je een gevoelige huid hebt! De Philips S7710 uit de Series 7000 staat hier op de nummer 1. Ook voor onze adviespagina voor Philips scheerapparaten. Het oudere model, de Philips S7510, is ook een topper. Maar Philips heeft zichzelf zeker wel overtroffen met de S7710.

We hebben natuurlijk al gesproken over de AquaTech Wet & Dry technologie in het scheerapparaat. Door deze techniek kun je met het apparaat droog scheren en nat scheren. Maar omdat de S7710 ook waterdicht is, kun je er ook mee onder de douche scheren.

Wanneer je een gevoelige huid hebt, wordt er vaak voor een scheerapparaat gekozen die nat kan scheren. Zo kun je werken met scheerschuim of scheergel, waardoor je huid minder geïrriteerd raakt door het apparaat.

Omdat Philips de S7710 wilde positioneren als hét scheerapparaat voor een gevoelige huid, hebben ze er nog een techniek bij gedaan. Om de scheerbladen zit namelijk een speciale coating, denk aan een hele soepele, rubberen laag. Deze coating helpt je om heel gestroomlijnd en zachtjes over je huid heen te scheren! Want vaak raakt je huid geïrriteerd door de koppen van het apparaat zelf.

Ook wordt het apparaat geleverd met een reinigingssysteem. Wanneer je een gevoelige huid hebt, komt dat nog meer tot uiting wanneer je apparaat niet schoon is. Afgeschoren, scherpe haartjes duwen weer tegen je huid aan, waardoor je huid nog roder wordt. Door de S7710 regelmatig schoon te maken in het reinigingsstation, voorkom je huidirritatie.

Conclusie: De Philips S7710 is hét apparaat wanneer je nat of droog wilt scheren. Maar vooral is het de juiste keuze wanneer je een gevoelige huid hebt na het scheren.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Inclusief precisietrimkop, reinigingssysteem en reistas
  Geen last meer van je huid na het scheren door de speciale coating
  Opzetstuk niet verstelbaar in lengte

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

2 Het andere model, de Philips S7710, is in de basis exact hetzelfde als de S7510. Het enige wat de S7710 méér heeft, is een reinigingsstation om je apparaat schoon te houden. Daarom staat de S7510 niet op plek 1 maar op plek 2.

Een gevoelige huid in combinatie met scheren kan erg pijnlijk zijn. Door de speciale coating rondom de scheermesjes bij dit apparaat, is de scheerervaring fijner. De coating valt namelijk alle klappen op. Het enige wat je huid voelt tijdens het scheren, is de daarom coating. Dat is beter dan scherpe mesjes of hard plastic!

Door de AquaTech Wet & Dry technologie is het apparaat uitermate geschikt om nat mee te scheren. Gelukkig maar, want nat scheren helpt bij een gevoelige huid.

  Beste Koop Consumentenbond
  Nat, droog en onder douche scheren mogelijk
  Inclusief precisietrimkop voor (bakken-) baard
  Perfect geschikt voor gevoelige huid door coating rondom scheermesjes
  Geen reinigingsstation bijgeleverd

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

3 Heel concreet.. Wat heb je nodig om te scheren wanneer je een gevoelige huid hebt? Simpel.. Een apparaat dat voldoet aan drie onderdelen: Aanpassen aan verschillende scheerbehoeften, nat scheren en mogelijkheid op zelfreiniging. Dit apparaat voldoet aan je wensen, maar komt door z’n prijskaartje op plek 3.

Allereerst de scheerbehoeften. Baardgroei komt in verschillende soorten en maten. De ene man heeft super veel en erg zware baardgroei, de ander heeft hier en daar wat plukjes. Maar bij beide type mannen kan het voorkomen dat je een erg gevoelige huid hebt. De Philips S9711 uit de Series 9000 helpt je in jouw situatie. Het apparaat kun je namelijk op verschillende standen instellen en de scheerkracht aanpassen. Zo kun je uitvogelen welke stand voor geen irritatie zorgt.

Voordat ik een baard had, weet ik nog dat ik erg last had van een droge huid na het scheren. Voor mij was nat scheren daarom ook echt een uitkomst. Verzorgende schuim of gel hielp bij mijn gevoelige huid. Je hebt wel een scheerapparaat nodig die tegen nat scheren kan.. En dat kan de Philips S9711. Het scheerapparaat vliegt door je baardharen heen, zonder dat je huid geïrriteerd raakt door het stroeve contact met het apparaat.

Als laatste is het belangrijk om een schoon scheerapparaat te gebruiken. Er is niets pijnlijker dan afgeschoren baardharen weer tegen je huid aangedrukt krijgen. Door het bijgeleverde reinigingsstation kun je je apparaat mooi schoon houden. En je huid dus ongeïrriteerd laten.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor alle typen baardgroei
  Wordt geleverd met reistas en reinigingsstation
  Precisie opzetstuk om andere plekken te trimmen
  3 standen om de scheerkracht op jouw gevoelige huid af te stemmen
  Prijziger dan gemiddeld

Philips Series 5000 Aquatouch S5420/06 Scheerapparaat

4 Natuurlijk ontbreekt de Philips S5420 niet als beste scheerapparaat voor een gevoelige huid. Want het apparaat zit vol innovaties die niet alleen voor het oog, maar ook voor functionaliteit mooi zijn. Op plek 4 omdat het scheerapparaat niet zo volledig is als de overige scheerapparaten voor een gevoelige huid.

Laten we beginnen met het belangrijkste: Hoe heeft Philips met de S5420 ervoor gezorgd om een apparaat te maken die geschikt is voor een gevoelige huid? Dat zit ‘m in de draaikoppen. Je huid raakt erg gevoelig wanneer je scheerapparaat statisch is en niet meebeweegt met de vorm van je gezicht. Doordat de drie draaikoppen los van elkaar kunnen bewegen, duw je je apparaat met je gezicht mee. Perfect dus, want je huid wordt niet belast op plekken waar het moeilijker is om te scheren.

Qua design is het ook nog eens een prachtig scheerapparaat. Door de ingebouwde Display kun je zien hoe lang je nog kunt scheren met het apparaat. Dat voorkomt ongemakkelijke momenten wanneer je maar één helft van je gezicht geschoren hebt en je apparaat leeg is..

Het scheerapparaat wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation, dus je zou ‘m zelf zo nu en dan moeten schoonmaken. Wel zit er een extra trimkop bij, zodat je je bakkenbaarden kunt trimmen.

  Nat, droog en onder de douche scheren
  Opzetstuk voor het trimmen van je bakkenbaarden
  Drie losse draaikoppen, zodat je apparaat meebeweegt met je gezicht
  Erg functioneel en mooi apparaat die voldoet aan je eisen bij een gevoelige huid
  Wordt helaas niet geleverd met een reinigingsstation

Braun Series 7 7850cc Scheerapparaat

5 Net zoals de Philips Series 7000, heeft Braun een Series 7 die in het leven geroepen is om mannen met een gevoelige huid te helpen. Op plek 5 door de handige scheerfuncties, maar hogere prijs.

De Braun 7850cc ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens erg functioneel. Het apparaat beschikt over 4 pulserende trimmers op de bovenkant, waardoor je zonder moeite een lichte tot zware baardgroei kunt wegscheren.

Je kunt met het scheerapparaat de scheerkracht aanpassen. Er zitten 5 standen op, waardoor je de perfect scheerkracht voor jouw gevoelige huid kunt gebruiken. Plus doordat het apparaat geschikt is voor nat scheren, is de scheerervaring erg fijn wanneer je normaal gesproken scheren pijnlijk vindt.

Doordat het scheerapparaat geleverd wordt met een reinigingsstation, kun je het apparaat gemakkelijk schoon houden. Dat scheelt huidirritatie, omdat er geen stofjes of afgeschoren haren in het apparaat achterblijven.

  Precisietrimmer op de achterkant
  Wordt geleverd met reinigingsstation
  Nat, droog en onder de douche scheren
  5 verschillende scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijskaartje

Scheerapparaat beste koop consumentenbond

Begrijpelijk als je me nog niet helemaal vertrouwd welk scheerapparaat de beste koop is. Maar als je mij niet gelooft, geloof dan de Consumentenbond! Onderstaande twee scheerappaten zijn namelijk als beste uit de onafhankelijke tests gekomen van de Consumentenbond en Kieskeurig.

De Consumentenbond is een onafhankelijke partij zonder winstoogmerk en verzorgt tests voor verscheidene producten. De beste koop scheerapparaten zijn getest op verschillende onderdelen: Prijs-kwaliteit verhouding, behoeften van mannen zoals voor een gevoelige huid en op overige innovaties zoals scheerkracht voor de verschillende typen baardgroei.

De scheerapparaten die de Consumentenbond als beste hebben gelabeld, komen ook terug in onze beste koop lijst. Zo zie je dat de geadviseerde scheerapparaten écht de juiste producten zijn voor jou.

Philips Series 9000 S9711/31 Scheerapparaat

1 De Philips S9711/31 is al twee keer terug gekomen in de beste koop van onze lijst. Namelijk als beste voor een gevoelige huid en als beste scheerapparaat met trimmer. De Consumentenbond heeft ook dit scheerapparaat gelabeld als best getest 2018.

Dit scheerapparaat heeft álles. Het is speciaal gemaakt voor een gevoelige huid, bevat een extra trimkop om mee te trimmen en je kunt nat scheren met het apparaat.

Als we kijken naar de gevoelige huid: Waarom is dit scheerapparaat als beste getest volgens de Consumentenbond? Dat komt door de verschillende scheerstanden die het apparaat heeft. Je kunt de scheerkracht aanpassen op jouw baard. Dus wanneer je een gevoelige huid hebt, kun je de scheerkracht naar beneden zetten zodat je huid niet irriteert tijdens het scheren. Plus, door het bijgeleverde reinigingsstation blijft je scheerapparaat schoon en voorkom je een pijnlijke scheerervaring.

En als we inzoomen op de typen baardgroei: Dit is de beste koop, omdat je ook je scheerkracht kunt aanpassen voor je type baardgroei. Wanneer je een zware baardgroei hebt, kun je de scheerkracht maximaal zetten, zodat alle baardharen afgeschoren worden.

  Best Getest door Consumentenbond
  Geschikt voor lichte, gemiddelde en zware baardgroei
  Precisie opzetstuk voor o.a. stoppelbaard of bakkenbaard
  Inclusief reinigingsstation om apparaat schoon te houden
  3 standen om de scheerkracht aan te passen voor bijv. je gevoelige huid
  Prijskaartje

Philips Series 7000 S7510/41 Scheerapparaat

2 Niet voor niets dat de Philips S7510 als beste koop uit de test komt van de Consumentenbond. Ook dit scheerapparaat is een absolute topper als je kijkt naar prijs-kwaliteit en scheerbehoeften.

Scheren met een gevoelige huid kan best pijnlijk zijn. Maar het hoeft niet pijnlijk te zijn! Wat je kunt doen om te voorkomen dat het pijnlijk is om te scheren, is door nat te scheren. Gebruik bijvoorbeeld scheerschuim of scheergel om je huid in te smeren. Door de AquaTech Wet & Dry technologie van de Philips S7510 kun je in ieder geval nat scheren. Hierdoor is het apparaat perfect voor de gevoelige huid.

Eén nadeel aan het scheerapparaat: Er zit geen reinigingsstation bij. Het reinigingsstation helpt je om het apparaat schoon te houden, zodat je scheerervaring niet pijnlijk wordt door stof of afgeschoren haren.
Het nieuwere model, de Philips S7710, heeft wél een reinigingsstation… Wellicht dat deze in de toekomst het Beste Koop label krijgt.

Al met al een geweldig scheerapparaat dat perfect is voor een gevoelige huid.

  Beste Koop Consumentenbond
  Komt met een trimkop en reistas
  Nat en droog scheren voor gevoelige huid
  Speciale coating-techniek rondom mesjes voor gevoelige huid
  Opzetstuk niet verstelbaar, dus niet geschikt als baardtrimmer
  Komt zonder reinigingsstation

Beste Scheerapparaat 2019 Top 10

Ontdek het beste scheerapparaat van dit moment 

#. Scheerapparaten Type baardgroei? Uniek? Nat en droog Scheren?
1. Licht, gemiddeld, zwaar Beste prijs-kwaliteit verhouding Ja
2. Licht, gemiddeld, zwaar Best Getest door Consumentenbond Ja
3. Licht, gemiddeld, zwaar Beste Koop door Consumentenbond Ja
4. Licht, gemiddeld, zwaar Turbostand Ja
5. Licht, gemiddeld Is ook een Baardtrimmer Ja
6. Licht, gemiddeld, zwaar Coating voor gevoelige huid Ja
7. Licht, gemiddeld, zwaar Specialiteit: zware baardgroei Ja
8. Licht, gemiddeld, zwaar Verschillende standen Ja
9. Licht, gemiddeld, zwaar Inclusief baardtrimmeropzetstuk Ja
10. Licht, gemiddeld, zwaar Pulserende trimkop Ja

Koopgids: Waar let je op bij scheerapparaat kopen?

Koopgids Scheerapparaat

Bovenstaande adviezen hebben heel veel consumenten al geholpen bij het kiezen van het juiste scheerapparaat.
Maar het kan zijn dat je jouw scheerapparaat-match nog niet gevonden hebt..

Hoe kan je ervoor zorgen dat je alsnog het apparaat kan kopen die je zoekt? Nou, dan volg je onze koopgids voor scheerapparaten. Bepaal jouw situatie, stel prioriteiten en koop je scheerapparaat.

Twijfel je of je toch een baardtrimmer wilt kopen, zodat je later nog je baard kunt laten staan? Check dan hier ons advies voor de beste baardtrimmer. Of check onze beste tondeuse pagina als je gewoon alles wilt scheren.

En als je dan nog niet gevonden hebt wat je zoekt.. Bekijk dan eens de Scheerapparaat Top 10 van bol.com of de Scheerapparaat Top 10 van Coolblue.