Een baardtrimmer onderhouden: drie tips om ‘m langer mee te laten gaan

Je hebt een baardtrimmer gekocht. Vanaf nu is dit apparaat een onmisbaar instrument voor jouw baardritueel. Je hoort ‘m te koesteren, maar hoe doe je dat? Met deze tips voor thuis onderhoud je jouw baardtrimmer optimaal.

Tip 1. Zorg dat je baard niet te lang is

Professioneel kapper Marieke maakt het regelmatig mee: mannen die te veel tijd tussen een goed baardonderhoud laten. Bij haar in de stoel klagen ze vervolgens dat thuis de baard trimmen met een baardtrimmer te veel pijn begint te doen. Dat komt mannen, dat wanneer je baard te lang is, de baardtrimmer gaat trekken. Dit is niet goed voor je eigen welzijn en niet goed voor je trimmer. Voorkom dat jouw baardtrimmer gaat trekken en daardoor minder goed loopt, door je baard goed bij te houden. Dat kun je zelf doen met deze tips voor thuis of je bezoekt een barbershop of gespecialiseerde kapper.

Tip 2: Maak je baardtrimmer goed schoon

Voordat je begint met de schoonmaak is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat het apparaat uitstaat. Je voorkomt hiermee dat hij per ongeluk aanspringt en je jezelf verwondt door de scherpe mesjes.
Zeker weten dat hij uitgeschakeld is? Dan blaas je de achtergebleven haartjes van de kop af. Dit kun je ook met een onderhoudsborsteltje doen. Deze wordt in de meeste gevallen bij de aankoop van de baardtrimmer meegeleverd. Zorg dat je geen druk zet! Zo blijven de mesjes op hun best.

 Je kunt daarna de mesjes afspoelen onder kraan. Doe dit alleen als jouw baardtrimmer waterdicht is. Gebruik geen zeep en te warm water. Heb jij een baardtrimmer gekocht die niet waterdicht is? Gebruik dan liever het onderhoudsborsteltje of een doek. Maak je ook gebruik van opzetkammen, spoel dan ook deze af. Laat alles daarna drogen.

Tip 3: Gebruik onderhoudsolie voor het onderhouden van jouw baardtrimmer

Cruciaal voor de levensduur en comfortabel gebruik, is het oliën van de mesjes. Dit doe je door wat onderhoudsolie te druppelen op jouw baardtrimmer. Zet de baardtrimmer aan om de olie goed te laten verspreiden.

Met deze tips gaat jouw baardtrimmer langer mee en trim jij soepel en zonder pijn jouw baardharen. Zo houd je niet alleen je baard maar ook je baardtrimmer in topconditie!