Top 5 Baardscharen van dit moment (2024)

Je bent waarschijnlijk op zoek naar de beste baardschaar van dit moment. Als je deze top 5 hebt gelezen, weet jij welke baardschaar je moet kopen!

Voor sommigen is het nog niet helemaal duidelijk waarom je een schaar voor je baard moet kopen. Een baardschaar kan precisie aan je knipskills geven die je nog niet kent! Doordat de baardscharen kleiner zijn dan normale scharen, kun je veel meer detailwerk aanbrengen aan het knippen van je baard.
Naast dit, zorgt de wijze waarop de baarscharen zijn afgeslepen ervoor dat je dikkere baardharen correct worden afgeknipt. Dit voorkomt op termijn gespleten baardharen!

Het is niet eenvoudig om een goede baardschaar te vinden. Er zijn namelijk best wel wat scharen, maar welke is de juiste?

Mannenmetbaard.nl heeft voor jou al voorwerk gedaan door de baardscharen te zoeken, te verzamelen en alleen de béste baardscharen te selecteren. Kies jouw favoriet.

De beste baardschaar

De drie beste baardscharen van dit moment (2024)

1. Old Barbers Baardschaar

  • Hoogwaardig Japans Staal
  • Geslepen snijvlakken voor goed afknippen van de baardharen
  • Echt waar voor je geld

2. Rojafit Snorschaar

  • Roestvrij chirurgisch staal
  • Kleine schaar wat helpt voor het precisieknipwerk
  • Laagste prijs

3. Homeij Kappersschaar

  • Bekend en gevestigd merk
  • Te gebruiken zowel je hoofdhaar als je baardhaar
  • Kwalitatief roestvrij staal

Lees hieronder verder voor een uitgebreide toelichting per baardschaar.

Old Barbers Baardschaar

1 Wanneer je echt op zoek bent naar een professionele baardschaar, dan is dit jouw schaar. De baardschaar is gemaakt van Japans staal. Dit staal is een stuk harder en krachtiger dan normale staal. Je baardharen hebben hard staal ook wel nodig; een baardhaar is namelijk veel dikker dan een normale haar!

Deze unieke schaar heeft een scherp geslepen snijvlak op één schaarblad. Maar de ander is gekarteld. Dit zorgt ervoor dat de haren die je wilt knippen, perfect op hun plek blijven zitten. Stel je eens voor als je naast knipt…

Door het harde staal en de wijze waarop de schaarbladen zijn gemaakt, pak je met deze schaar elke baard of snorhaar met gemak aan.

 Kwalitatieve baardschaar
 Betrouwbaar en gevestigd merk
 Mooi design met gun-metal coating
 Goede knipervaring door scherp en gekarteld snijvlak
 Aan de prijzige kant

Rojafit Baard en Snorschaar

2 Ben je op zoek naar een kleine en fijne schaar die je overal mee naar toe kunt nemen? Dan is de Baard en Snorschaar van Rojafit de een schaar die bij jou past. Door het kleine formaat van de schaar is deze makkelijk mee te nemen en op te bergen.

Deze Rojafit schaar heeft een stompe punt, zodat je jezelf niet perongeluk steekt tijdens het knippen..

 Klein en fijn formaat
 Relatief goedkoop
 Geen kartel snijvlak voor goed knippen
 Materiaal is minder goed van kwaliteit dan de top 2 baardscharen

Homeij Kappersschaar

3 Een baardschaar die je ook goed kunt gebruiken voor het knippen van je hoofdhaar? Dat is de Homeij Kappersschaar! Ideaal om een schaar te kopen die beide haren goed kan knippen. Het materiaal van de schaar is vernikkeld staal. Dit zorgt ervoor dat de schaar licht in gewicht is, maar wel van goede kwaliteit is.

Deze schaar kan dus gebruikt worden voor zowel het knippen van je hoofdhaar als van je baardhaar. Je zult wel denken: “Elke schaar kan toch voor beide gebruikt worden?”. Niets is minder waar. Niet elke schaar heeft de juiste snijvlakken, waardoor niet elke schaar dus geschikt is als baardschaar.

Door de microkarteling op beide snijbladen zorgt deze schaar ervoor dat jouw baard netjes geknipt wordt.

 Kwalitatieve baardschaar
 Licht in gewicht
 Te gebruiken voor hoofdhaar en baardhaar
 Grote schaar om vast te houden

The Bluebeards Baardschaar

4 Op het gebied van kwaliteit, merk en met name prijs is deze baardschaar erg leuk voor jou. Erg makkelijke en kleine schaar voor zowel je baard als snor.

De scheer is uitgerust met stompe punten, zodat je jezelf niet steekt tijdens het knippen. Perfect wanneer je ook je oor- of neushaar wilt knippen en geen schade wilt aanrichten.

De baardschaar is van kwalitatieve roestvrij staal, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat de schaar kapot gaat of gaat roesten.

De schaar kost maar zo’n 10 euro.. En dan heb je een prachtige schaar die je voor je baard, snor en andere plekken kunt gebruiken!

 Lage prijs
 Fijne en kleine schaar
Kwalitatieve baardschaar
 Geen kartelrand op de knipbladen

Rojafit Kappersschaar

5 Heb je moeite om je vingers door de oogjes van een schaar te krijgen? Of is het moeilijk voor je om de schaar horizontaal te houden tijdens het knippen van je snor of baard? De Rojafit schaar is dan een perfecte uitkomst. De handgreep is ergonomisch ontworpen om je (worsten-)vingers in de schaargaten te krijgen. Het heet officieel een kappersschaar, maar deze is perfect te gebruiken als baardschaar.

De schaar is niet alleen uniek door de handgreep, maar ook door kniphoek van de schaar. Deze is minder scherp in graden dan een reguliere baardschaar, waardoor het knippen nog makkelijker gaat.

 Bekend en gevestigd merk
 Fijne handgreep wanneer je last van je gewrichten hebt
 Unieke kniphoek voor een fijne knipervaring
 Hoogwaardig materiaal
 Best wel een grote schaar

Percy Nobleman’s Baardschaar

6 Een schaar van een bekend merk in baardland? Dat is de Baardschaar van Percy Nobleman’s. De schaar is gemaakt van carbonstaal, waardoor de schaar licht in gewicht is. Dit helpt je om geconcentreerd je baard en snor bij te werken.

Ook met deze baardschaar heeft Percy Nobleman’s flink uitgepakt wanneer je kijkt naar het design. De merknaam en het logo zijn prachtig gegraveerd in de schaar, waardoor het een hoogwaardige uitstraling heeft gekregen.

 Betrouwbaar en gevestigd merk
 Mooi design met hoogwaardige gravure
 Klein en fijn formaat
 Geen kartel snijvlak voor goed knippen

Niet de schaar kunnen vinden die je zoekt? Bekijk dan eens het baardschaar-assortiment van bol.com.

Heb je toch liever een baardtrimmer? Bekijk dan eens de beste baardtrimmer! Of ontdek onze beste scheerapparaat 2024, met trimmerfunctie.