Beste Baard conditioner 2024

Na lang wachten en veel trimmen heb je eindelijk die mooie volle baard gecreëerd waar je zo trots op bent en ook op kunt zijn. Maar hoe verzorg je de baard zodat hij ook zo mooi blijft? Uiteraard is regelmatig trimmen belangrijk maar ook de verzorging daarna.

Om je baard goed te kunnen verzorgen, zijn er verschillende producten op de markt. Maar hoe maak je hierin de best keuze? Daar zijn wij bij Mannenmetbaard.nl voor.

Wat is baard conditioner? Dat is één van de eerste vragen die we nu al meteen willen beantwoorden: Baard conditioner is een middel om je baardharen zacht te maken en te verzorgen. Het grote voordeel aan specifiek baard conditioner is dat het vocht vasthoudend werkt, waardoor je baardharen niet uitdrogen.

Lees hier beneden verder over de voordelen van baard conditioner en welke conditioner jij moet kopen.

Baardconditioner

Talg en haar

Een mooie baard is het samenspel tussen gezichtshuid de productie van talg en de lengte en dikte van de baard. Wanneer je hier de juiste balans in weet te vinden zal je in het bezit zijn van de meest mooie baard. Een goede verzorging is hierbij dus uiterst belangrijk.

Talg, ook wel huidsmeer genoemd, is een vettige afscheiding van de talgklieren. Deze talg houd de huid en de haren soepel. Het beschermt tegen uitdroging en weersinvloeden zoals wind en kou. Deze talg is dus zeer belangrijk voor een mooie baard. Natuurlijk vind je talg niet alleen op het gezicht, maar over de hele huid. Ook voor je hoofdhaar is talg belangrijk. Het verschil met baardhaar is wel dat baardhaar sneller uitdroogt.

Baardshampoo of gewone shampoo

Een baard moet gewassen worden, zeker als je hem goed wilt verzorgen. Gewone shampoo is echter geproduceerd voor de hoofdhaar en dus niet geschikt voor de baard. Gewone shampoo is veel te agressief om te gebruiken als baardshampoo en kan het vet uit het baardhaar halen, daarom zijn er voor de baard speciale producten op de markt gebracht.

De baard moet echter wel regelmatig worden gewassen, dus hoe doe je dat dan als je hiervoor geen normale shampoo kunt gebruiken? Hiervoor neem je de baardshampoo. De baardshampoo verwijdert de overtollige talg uit de haartjes en houd de baard fris, zodat muffe luchtjes weg blijven. Tevens verwijder je met het wassen stof, zweet en eventuele etensresten.

Hoe vaak je de baard wast ligt aan jouw levensstijl. Iemand die sport en daarbij flink zweet zal vaker zijn baard moeten wassen als iemand die de hele dag op kantoor zit. Ook de lengte en de dikte van de baard spelen hierbij een rol. Feit blijft dat een baard regelmatig moet worden gewassen en dat je dit het beste kunt doen met speciale baardshampoo.

Baard conditioner gebruiken

De baard regelmatig wassen met baardshampoo is natuurlijk stap 1, de volgende stap is de conditioner. Hierbij geldt dat je beter gebruik kan maken van de baard conditioner. Een baard conditioner is speciaal ontworpen om de baard in de beste conditie te houden. Deze voedt de baardharen en haarzakjes. De ingrediënten zorgen er voor dat de baard optimaal wordt verzorgt en gevoed. Tevens gaat het bij langere baarden het kroezen tegen, iets wat als erg prettig word ervaren.

Er zijn producten die direct na het gebruik worden uitgespoeld, andere blijven in de baard aanwezig en hoeven niet te worden uitgespoeld. Tevens zijn er zogezegde droge conditioners, ook wel baardgels genoemd, welke in een droge baard kunnen worden gebruikt. Na het wassen van je baard is het verstandig om een baard conditioner te gebruiken. Deze masseer je in de baard en laat je 3 tot 5 minuten zitten waarna je hem uitspoelt. Dep na het wassen de baard droog en haal er eventueel een kam door om de nog losse haren te verwijderen.

Hoe vaak was ik mijn baard?

Een baard wassen kan, mits je de juiste producten gebruikt, regelmatig gewassen worden. Of je dit iedere dag doet of om de dag is jouw eigen beslissing. Ook is het natuurlijk van belang wat voor baard je hebt. Hoe groter en voller de baard, hoe meer verzorging dit vergt. In de regel word een baard zo’n 3 per week gewassen. Dit kun je natuurlijk mee nemen onder de douche of gewoon bij de kraan. Ook zijn er tegenwoordig speciale kappers die je baard graag wat extra aandacht geven. Een goede verzorging is in ieder geval belangrijk als je de baard mooi wilt krijgen en houden.

Baardconditioner kopen

Je weet dus nu dat een baardconditioner belangrijk is bij het verzorgen van je baard. Deze past dus echt in jouw baardverzorging kastje thuis samen met je baardshampoo, baardolie en baardtrimmer. Maar welke baardconditioner moet je nu precies kopen? Lees hieronder onze top-lijst aan beste baardconditioners die je móet proberen.

Guardenza Baard conditioner

1 Het zal misschien geen verrassing voor je zijn dat de baard conditioner van Guardenza op plek 1 staat van beste baard conditioner.

Guardenza is een enorm bekend merk in de baardwereld. Waar ze met name bekend om staan, zijn dat hun verzorgingsproducten  zoveel natuurlijke ingrediënten bevatten. Hierdoor je de verzorging erg gezond voor je baard.

Naast dat Guardenza een geweldige baardolie heeft, hebben ze dus ook een erg goede baard conditioner. Het hoofdingrediënt van deze deze conditioner zijn verschillende soorten boter. Deze baard conditioner is een wat vettere conditioner die je baardharen verzorgt en een klein beetje hold geeft over de dag. De conditioner is met name bedoeld om je baard na te verzorgen na het douchen omdat de conditioner vochtvasthoudend werkt (anders dan baardolie en baardbalsem), dus niet om te stylen.

  Natuurlijke ingrediënten
  Kruidige en zachte geur
  Vocht vasthoudend en goed werkende conditioner
  Niet te gebruiken om je baard te stylen

Bossman Brand Baard conditioner

2 TOP STIJGER! Een wat duurdere baard conditioner dan gemiddeld in de markt, maar zeker wel een die we mee willen nemen in deze toplijst. De Bossman Brand baard conditioner.

Bossman staat bekend om z’n ‘gekke’ baardolie, wat namelijk meer een gel is dan een olie. En dit hebben ze ook meegenomen naar hun baard conditioner. Deze conditioner zit vol met boters en oliën, waardoor ‘ie wat ons betreft door de keuring komt wat betreft voldoende natuurlijke ingrediënten.

Deze conditioner moet je gebruiken tijdens het douchen. Laat de conditioner een paar minuten zitten in je baard na aanbrengen en spoel je baard daarna uit,

Belangrijk: deze conditioner is wat duurder, omdat de fles ook wat groter is. In praktijk doe je meer dan een half jaar met zo’n fles.

  Frisse geur
  Vocht vasthoudend
  Te gebruiken onder de douche
  Duurdere fles

Reuzel Beard Foam Baard conditioner

3 Het welbekende merk Reuzel staat op plek 2 met hun unieke baard foam.

Waarbij je normaal gesproken je conditioner moet uitwassen nadat je het gebruikt tijdens of na het douchen, is de beard foam een baard conditioner die moet blijven zitten. Zo trekt de foam helemaal in de baardharen en onderliggende huid, waardoor je baard de hele dag extra verzorgd is.

Deze unieke baard conditioner is goedkoop, makkelijk aan te brengen, verzacht en verstevigd je baardharen en geeft een kleine hold.

Goedkope baard conditioner
  Mannelijke geur
  Verzorgt zowel je baardharen als de huid eronder
  Niet 100% natuurlijk

Heb je niet gevonden wat je zocht? Ontdek dan eens het baardverzorgings-hoekje van bol.com. En kijk anders nog eens verder op onze website. Je kunt advies vinden over de beste baardtrimmer, baardshampoo of bijvoorbeeld hoe je je baard moet trimmen.