Beste Baardshampoo van dit moment (2024)

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat er iets bestaat als baardshampoo of baardzeep. Maar het lijkt allemaal zo commercieel.. Je hebt tegenwoordig overal wel een apart middeltje voor.
Mannenmetbaard.nl is er van overtuigd dat reguliere shampoo niet goed voor je baard is. Lees daarom verder en ontdek waarom baardshampoo nodig is en welke shampoo je moet kopen.

Waarom heb ik baardshampoo nodig?

Een hele logische vraag om te stellen. Waarom is mijn reguliere shampoo niet goed genoeg voor mijn baard? Laten we bij de basis beginnen.

Je huid en je (baard)haarzakjes wordt de gehele dag verzorgd door verschillende oliën die uit je klieren komen, zoals sebum olie. Deze oliën zorgen ervoor dat je huid en je haren niet uitdrogen. Top dus!

In de standaard haarshampoo wordt vaak Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) toegevoegd. De werking van dit ingredient in de reguliere shampoo is enerzijds gericht op afstoten van water, waardoor je huid droog kan worden. Anderzijds reinigt dit ingrediënt de huid en haren, maar in het proces worden de oliën uit je huid en haren getrokken. Hierdoor kom je met een hele droge baard te zitten. Lees maar eens verder in dit artikel..

Om terug te komen op shampoo: In de (meeste) baardshampoo zit geen SLS. Er is in de meeste baardshampoo gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zodat je baard en huid gezond blijven. En dat is ook de belangrijkste keuze die je kunt maken: een baardshampoo of baardzeep kopen met natuurlijke ingrediënten. En net zoals bij baardconditioner wordt het vocht dus niet uit je baard onttrokken bij de juiste baardshampoo en -conditioner.

Wat is het verschil tussen baardshampoo of baardzeep?

Inkoppertje: de toestand waarin het product zich bevindt. Baardshampoo heeft een vloeibare vorm. Baardzeep is daarentegen een blok, dus een vaste vorm. Het is natuurlijk wat je net fijn vindt om te gebruiken. Was je jezelf liever met een vloeibare zeep of ben je er fan van om een blok zeep tegen je baard aan te schrobben tijdens het douchen?

Maar daarbuiten is er geen significant verschil te herkennen tussen de baardshampoo en baardzeep. Het belangrijkste blijft gewoon: koop de juiste shampoo of zeep door te kiezen voor baardproducten met natuurlijke ingrediënten.

En je hebt natuurlijk meer baardproducten nodig om je baard gezond te houden, zoals baardolie en baardbalsem.

baardzeep

Welke baardshampoo kopen?

Nu komen we bij een belangrijke stap. Welke baardshampoo moet je kopen? Mannenmetbaard.nl heeft zo goed mogelijk in kaart proberen te brengen welke shampoo de toppers zijn van 2024.

Guardenza Baardshampoo

1 Guardenza is een bekend merk in baard-land. Ze leveren allerlei producten voor baardverzorging. De baardborstel van Guardenza is één van de toppers onder de baardborstels, zie onze beste baardborstel van 2024.

En nu over de baardshampoo. Deze bestaat uit verzorgende producten zoals aloë vera en zeephout extract. Hiermee reinig je de baard en huid goed en geef je verzorging mee voor de rest van de dag.

De shampoo heeft een hele karakteristieke geur, namelijk de geur van regen. Een beetje een frisse en zoetige geur.

Daarnaast zijn er ook voordeelpakketten te koop van Guardenza:
Guardenza Original baardolie. Geur: Houtig, warm en zoet.
Guardenza Starterspakket. Inhoud: Valdivian olie, baardshampoo, baardborstel.

 Baardharen worden er zacht van
 Lekkere, frisse geur
 Goede verzorging voor je baardharen door onder anderen aloë vera

Nivea Baardshampoo

2 TOP STIJGER! Zoek je een goedkopere baardshampoo van een bekend merk? Ontdek dan eens de Nivea MEN Face & Beard Wash.

Deze shampoo is niet zozeer een traditionele shampoo waar het middel gaat schuimen. Het is meer een goede scrub die helpt om je gezicht en baard enorm grondig schoon te maken. Schrik niet van de kleur: de shampoo is namelijk zwart, volgens de “carbon formule” van Nivea.

De shampoo heeft een noot- en houtachtige geur. Perfect voor een vent.

 Goedkope shampoo
Voor grondige schoonmaak
 Baard blijft de hele dag verzorgd

Proraso Baardshampoo

3 Het merk Proraso is een toonaangevend merk voor je baard. Of het nou over scheren gaat of over verzorging, Proraso heeft de juiste producten voor je liggen.

De baardshampoo van Proraso verdient zeker een plaats in deze lijst van beste shampoo voor je baard. De shampoo krijgt je baard weer goed schoon. Tegelijkertijd krijgt de baard weer verzorging om de kou of hitte van de dag te doorstaan.

De shampoo komt in verschillende geuren en maten, maar de Azur Lime is een echte aanrader! Deze is lekker fris, waardoor je goed ruikt na het douchen.

 Betrouwbaar en gevestigd merk
 Ruikt lekker fris
 Niet 100% natuurlijk

Aleppo Baardzeep

4 Baardzeep in een top 5 baardshampoo lijst? Zeker wel, want deze soort baardzeep verdient absoluut een plek bij de baardverzorging.

Zoals in dit artikel aangegeven is er niet veel verschil te vinden tussen baardshampoo en baardzeep. Behalve dan dat zeep hard is en shampoo vloeibaar. Voor baarddragers die fan zijn van zeep, dan is het belangrijk om de juiste baardzeep te kiezen.

Aleppo baardzeep is over het algemeen de beste keuze voor jouw baard. Deze zeep wordt vaak gemaakt uit olijfolie of laurierolie.

De baardzeep is keihard aan de buitenkant, omdat het zongedroogd is. Snijd het blok Aleppo zeep in wat blokken, zodat je je baard kunt verzorgen met de binnenkant van de zeep.

 Veel goedkoper dan baardshampoo
 100% natuurlijke ingrediënten
 Te gebruiken voor hoofdharen, baardharen en voor de huid

Azbane Baardshampoo

5 Azbane is een merk dat gebruikt maakt van Marokkaanse ingrediënten voor de baardproducten. In de baardshampoo van Azbane zijn deze ingrediënten ook verwerkt.

Zoals veelvoudig aangegeven, is het belangrijk om een shampoo te kopen met veel natuurlijke ingrediënten. En deze shampoo zit vol met natuurlijke oliën van Argan, Sesam en Cactus. Belangrijk: Er wordt geen gebruik gemaakt van Sulfaat in de shampoo, dus lekker wassen maar!

De baardshampoo heeft een frisse geur (zeewier, rozenwater). Lekker fris in de lente en de zomer.

 Veel natuurlijke ingrediënten
 3-in-1 shampoo voor gezicht, baard- en hoofdharen
 Baard wordt er lekker zacht van
 Ruikt niet super mannelijk

Ben je door dit artikel getriggerd om betere shampoo voor je haar te kopen? Ontdek dan de Persoonlijke Verzorgingswinkel van bol.com en vind het product dat bij jou past.