Beste baardwax 2024

Wanneer je (eindelijk) die mooie baard hebt, dan wil je hem ook goed verzorgen zodat hij mooi blijft. Als je iemand leert kennen dan kijk je als eerste naar het gezicht, deze wil je dus goed verzorgt hebben en daar hoort de baard ook zeker bij. Of het nu gaat om een korte of een lange baar, een stoppelbaard of de bakkenbaard, elke stukje gezichtsbeharing verdient extra aandacht als het gaat om de dagelijkse verzorging. Maar welke producten kun je hier voor nu het beste gebruiken? Wij vertellen je iets meer over baardwax, baardbalsem en baardolie.

OAK beard care baardwax

Wat is baardwax

Met baardwax houd jij de controle over jouw baard. De baardwax is er voor ontworpen om de baard te stylen. Net als dat we een gel of wax voor ons hoofdhaar gebruiken, kunnen we baardwax gebruiken om de baard in het model te brengen die wij willen. De baardwax zorgt er tevens voor dat onder weersinvloeden als wind en regen, de baard nog steeds in model blijft en je netjes voor de dag kan komen. Maar een baardwax houd niet alleen de baard in model, het geeft ook nog eens een extra voeding.

De meeste baardwaxen zijn voorzien van een fijne, frisse geur. Geen muffe luchtjes dus wanneer je iemand een welkomstkus geeft. baardwax word gemaakt van bijen wax en is hard. Daardoor blijft de baard bij de meeste weersomstandigheden prima in model. Gebruik niet te veel wax, dit kan je het gevoel geven dat je met een vettige baard rond loopt. Oh en.. Baardwax is ook te gebruiken voor de snor.

Wat is het verschil tussen baardwax en baardbalsem

Naast de baardwax is er ook baardbalsem op de markt. De balsem is wat zachter dan de baardwax. De balsem bevat geen water maar kan wel vetten bevatten. In de baard balsem zit daarnaast ook bijen wax, alleen in geringere mate dan in de baardwax. Ook boters worden veel gebruikt in de baard balsem, zoals kokosboter of mango boter. Hierdoor lijkt het product veel op een boter die je dus in je baard smeert. Baard balsem is niet vloeibaar en kun je met de vingers zo uit het potje halen om het in de baard te smeren. De balsem is niet geschikt als versteviging, als het echt strong moet zijn.

Wanneer we in termen voor de gel in het haar denk dan zouden we de baard balsem wegschrijven onder een lichte of medium variant. Wel is de balsem zeer geschikt om de baard te voorzien van een beetje stevigheid en een voedende crème. Ook de huid onder de baard kan hierbij worden mee genomen, zodat ook die word voorzien van een voedende crème. De baard balsem is wel wat vettig, waardoor de baard ook wat vettig kan aanvoelen.

Wat is het verschil tussen baardwax en baardolie

Naast de baardwax en de baardbalsem hebben we nog een derde verzorgingsproduct, de baardolie. Deze olie is er echt alleen voor de baard. Meestal word deze baard olie samengesteld met basis oliën en geur elementen. Beiden hebben een goede uitwerking op huid en haar. Baardolie is dus niet alleen maar goed voor je baard maar ook voor de onderliggende huid.

Elke baard olie is vloeibaar, en ondanks dat er wat verschil in kan zitten is het ten alle tijden vloeibaar. Je kunt de olie dus ook niet gebruiken voor stevigheid van de baard, zoals bij baardwax of baard balsem.

Baardolie smeer je door de vloeibaarheid wel makkelijk uit in de baard en ook de huid er onder is op deze manier beter te bereiken als met baard balsem. Het is altijd verstandig om na het gebruik van baard olie de baard door te kammen zodat je de olie gelijkmatig verdeelt en de gehele baard de voeding krijgt. Baard olie is dus niet geschikt om de baard in model te brengen, dat doe je met baardwax. Wel voelt de baard na gebruik van de olie zacht aan en kan hij beter vallen.

Hoe vaak kan ik baardwax gebruiken

Baardwax is het product wat je het beste kunt gebruiken als je de baard in model wilt brengen en houden. Door de stevigheid zal het de hele dag blijven zitten zoals jij het bij het aankleden hebt gemodelleerd. Bij een klein baardje kun je dit al voor elkaar krijgen met baard balsem, maar voor een echte baard heb je toch wel de wax nodig.

Baardwax kun je gerust elke dag gebruiken. Voor een optimale verzorging van je baard, maar ook de huid er onder, is het verstandig om de baardwax in combinatie met de baard olie te gebruiken. Deze olie bereikt namelijk wel de huid, terwijl de baardwax dit helaas niet red.

Hoe gebruik ik baardwax

De baardwax in het potje is hard en stevig. Dit heb je ook nodig om je baard te stijlen, maar kan vervelend zijn bij het gebruik. Je kunt daarom ook niet de wax zo vanuit het potje rechtstreeks in je baard smeren. Schraap met, bijvoorbeeld de bovenkant van je duimnagel, wat wax uit het potje en wrijf dit tussen je handen. Door het wrijven en de warmte van je handen zal de wax vloeibaarder worden en dus beter te behandelen.

Het kan voorkomen dat er af en toe een korreltje tussen zit, maar door het wrijven zullen ook deze verdwijnen. Wanneer de wax vloeibaarder is geworden kun je het toevoegen aan de baard en deze in model brengen. Het is verstandig om bij het modeleren een (baard-) kam te gebruiken, zodat je de wax gelijkmatig verdeelt.

Aan het eind van de dag kan de wax gewoon met water worden uitgespoeld. Eventueel kun je de baard dan na behandelen met een baard olie, voor extra verzorging.

Welke baardwax moet ik kopen?

En nu de belangrijkste stap.. Welke baardwax kies je? Er zijn veel verschillende soorten, maten en merken wax. Moeilijk dus om te kiezen. Mannenmetbaard.nl heeft reviews doorgespit en zelf producten getest om te helpen. Ontdek hieronder de beste baardwax 2024.

Honest Amish Baardwax

1 Wanneer je op zoek bent naar de beste baardwax van dit moment, dan ben je aan het juiste adres bij de baardwax van Honest Amish.

Honest Amish is een merk dat flink bekend is in de baardwereld. Ze zijn bekend om de geweldige, natuurlijke producten die ze maken. Ze vertellen zelfs dat de ingrediënten 100% natuurlijk zijn!

Naast dat Honest Amish een geweldige baardolie heeft, hebben ze dus ook een erg goede baardwax. Het hoofdingrediënt van deze wax is organisch geteelde bijenwas.

De baardwax heeft een medium hold, waar deze voornamelijk goed is voor stoppel tot en met korte baard. Niet perfect voor een lange baard dus.

  Natuurlijke ingrediënten
  Kruidige geur, niet smerig
  Goede hold voor de hele dag
  Te weinig hold voor lange baard

MijnBaard Baardwax

2 Wellicht voor jou een onbekend merk, maar de website Mijnbaard maakt ook eigen baardproducten. En daar is deze baardwax uit gekomen.

De ingrediënten spreken eigenlijk wel voor zich. Een korte greep uit alle natuurlijke ingrediënten die zij in deze baardwax verwerken: Bijenwas, shea boter, cacao boter, argan en jojoba olie.

Doordat er voornamelijk gebruik gemaakt wordt van natuurlijke producten in deze wax, zit de wax dus ook boordevol met vitaminen. Dit helpt om je huid gezond te houden en je baardharen te verzorgen.

De wax komt in verschillende geuren, maar degene die er het meeste uit springt voor ons is de Citrus geur. De hold voor de wax is medium, dus perfect tot en met een korte baard.

  Goedkoop
  Natuurlijke ingrediënten
  Komt in verschillende geuren
  Te weinig hold voor lange baard

Oak Beard Care Baardwax

3 En dan komen we nu voor nr. 3 in deze beste baardwax lijst. Een erg bekend merk in baardland: Oak Beard Care.

Net zoals de #1 en #2 wax van deze toplijst, zit de Oak beardcare wax goed in de race wat betreft natuurlijke ingrediënten. Ook hier is de boventoon de bijenwas,  jojoba- en argan olie.

Oak beard care is wel een iets meer gehypt en bekend merk. Dat is de reden dat ze ook wat hoger geprijsd zijn. Voor een Apple Macbook betaal je namelijk ook niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor het merk.. 😉

Al met al een stevige baardwax die lekker ruikt en je baard een kleine glans geeft om de hele dag goed rond te kunnen paraderen.

  Vet doosje
  Lekkere geur
  Natuurlijke ingrediënten
  Wat duurder dan gemiddeld

Snuffel vooral eens verder op de website. Je kunt advies vinden over de beste baardtrimmer, baardshampoo of bijvoorbeeld hoe je je baard moet trimmen.