nat scheren

Nat Scheren

Er kunnen 1001 redenen zijn om te willen scheren. Wellicht houdt je van het gevoel wanneer je een gladde babyhuid hebt na het scheren. Of je bent geen fan van stroeve baardharen op je gezicht.

Wat jouw reden ook is om te scheren, maakt niet uit. Het maakt wel uit hóe je scheert. De wijze waarop jij je scheerbeurt inricht heeft invloed op de gezondheid van je huid en de gezondheid van je baardharen.

Het is enorm van belang om de juiste voorbereiding te treffen voor het scheren. Het begint bij de juiste tools in gereedschap-scheerkist te hebben en weten wat je moet doen om jouw scheerbeurt tot een succes te maken.

Wat is nat scheren?

Een hele logische vraag. Niet gek als je niet zeker weet wat nat scheren inhoudt. De essentie is:

“Nat scheren is scheren waarbij je gebruik maakt van scheerschuim, scheergel of andere crèmes om soepeler je baardharen af te scheren.”

Je kunt nat scheren op verschillende manieren doen. Het kan met een scheerapparaat die gemaakt is om nat te scheren, of met scheermesjes. Beide tools zijn een wereld van verschil in scheerervaring. En binnen scheermesjes of scheerapparaten heb je ook weer verschillende soorten om mee te scheren.

Waarom nat scheren?

Er zijn verschillende redenen op te noemen waarom je nat wilt scheren. Hieronder zijn de meest belangrijke redenen opgesomd. Ontdek waarom nat scheren ook voor jou een uitkomst is!

Nat scheren gevoelige huid

Een gevoelige huid.. Niets om voor te schamen. Maar wat is dat vervelend tijdens en na het scheren! Je zult waarschijnlijk het gevoel hebben alsof al je baardharen uit je gezicht getrokken worden. En dan niet pijnloos, maar juist heel pijnlijk.

Maar ook na het scheren kan je scheerervaring enorm pijnlijk zijn wanneer je droog scheert bij een gevoelige huid. Je huid wordt rood, het begint te prikken, wanneer je je huid aanraakt doet het erg zeer. Dit zijn allemaal symptomen dat droog scheren niets voor jou is.

Nat scheren is dé uitkomst wanneer je last hebt van een gevoelige huid bij scheren. Wat er gebeurt met nat scheren. is dat er een beschermlaag tussen jouw scheerapparaat en huid komt te liggen. Dit in de vorm van bijvoorbeeld scheerschuim of scheergel. De pijnlijke ervaring kan mede veroorzaakt worden door de frictie van het scheerapparaat op de huid. Met zo’n beschermlaag ertussen, schuift je scheerapparaat gemakkelijk over je huid heen zonder dat het pijnlijk wordt.

Niet alleen de frictie tussen scheerapparaat en huid is pijnlijk, maar ook de wijze waarop het lijkt alsof de baardharen uit je huid getrokken wordt. De scheerschuim of scheergel verzorgt je huid metéén wanneer de baardharen afgeschoren zijn. Zo voorkom je een gevoelige huid op de plekken waar je geschoren hebt.

Gezondheid baardharen

Nat scheren is niet alleen goed voor je gevoelige huid. Het helpt ook om je baardharen gezond te houden.

Wat ik merkte toen ik nog droog scheerde, was dat de mesjes wat moeite hadden om mijn baardharen af te scheren. Dit resulteerde enerzijds in een pijnlijke ervaring, omdat de baardharen vast bleven hangen in het scheerapparaat en uit mijn huid getrokken werd. Maar anderzijds was het ook nog gezond voor mijn baardharen, omdat ze heel abrupt en onhandig werden afgeschoren.

Nat scheren zorgt voor een hele soepele beweging over je gezicht heen. En een soepele scheerbeweging, resulteert ook in het soepel afscheren van de baardharen. Wanneer je dit niet doet, scheur je als het ware je baardharen af. Droog scheren wil je je baardharen daarom toch niet aan doen?

Elektrisch nat scheren

In de basis zijn er twee smaken in scheren: Elektrisch of met een scheermes. Wanneer je nat wilt scheren met een elektrisch scheerapparaat, dan is het belangrijk om het juiste apparaat te kiezen. Hieronder is een kort advies gegeven voor nat scheren met Philips of Braun. Wil je een uitgebreid advies voor elektrisch scheren? Ontdek onze advies pagina voor beste scheerapparaat.

Philips nat scheren

Philips is een meester in het maken van de beste scheerapparaten. Ongelooflijk waar zij op komen! Philips weet altijd precies waar de klant behoefte aan heeft.. En maakt daar apparaten voor. Zo hebben ze ook hun best gedaan om mensen te helpen die nat willen scheren.
Benieuwd naar nog meer Philips scheerapparaten? Check hier de Philips Scheerapparaten van 2021. Of ontdek hier het beste scheerapparaat van nu.

Philips Series 7000 S7960/17 Scheerapparaat

Een scheerervaring moet fijn zijn, niet pijnlijk. De Series 7000 van Philips is in het leven geroepen voor mensen die een gevoelige huid hebben. De Philips S7960 is de Maserati onder de scheerapparaten.

Dit scheerapparaat is voorzien van AquaTech Wet & Dry technologie. Daardoor kun je zowel nat als droog scheren.

Maar AquaTech technologie is niet hetgeen wat dit scheerapparaat onderscheidt van andere apparaten. Door de speciale coating rondom de scheermessen, glijdt het scheerapparaat soepel over je gezicht heen. Dus zeg gedag tegen een pijnlijke huid door het duwen van stroef plastic tegen je gezicht.

Conclusie: Dit scheerapparaat is perfect wanneer je nat wilt scheren, zonder dat je een pijnlijke scheerervaring hebt.

  Inclusief precisietrimkop
  Nat en droog scheren mogelijk
  Speciaal gemaakt voor gevoelige huid

Braun nat scheren

Wil je elektrisch nat scheren? Dan wil je dat waarschijnlijk om een fijne scheerervaring te hebben. Braun doet mee in de Champions League van de scheerapparaten! Ook zij weten precies waar klanten behoefte aan hebben en maken daar de prachtigste scheerapparaten voor.
Oh.. En check hier ons advies voor het scheerapparaat dat bij jou past.

Braun Series 9 9291CC Scheerapparaat

Ook Braun heeft in de bovenklasse van scheerapparaten een serie gemaakt speciaal voor nat scheren en fijn scheren. De Series 9 zijn voor nat scheren en voor scheren met een gevoelige huid.

Laten we eerst even een momentje nemen om het scheerapparaat te bewonderen. Ongelooflijk, wat een prachtig ding. Volledig chrome, mooie scheerkop, elektrische display.. Hij heeft het allemaal!

Het scheerapparaat is niet alleen voor de show. Praktisch is het ook één van de beste scheerapparaten van dit moment. Door de unieke scheerkop, kun je nat en droog scheren, met zowel scheerschuim, scheergel of wat dan ook.

Elke man heeft een ander type baardgroei. De ene een hele lichte, de andere een zware groei. De Braun 9291CC heeft 5 verschillende standen waar je de scheerkracht mee kan aanpassen. Zo kun je je scheerapparaat afstellen op jouw huid, zodat je met een gevoelige huid ook elektrisch kunt scheren.

Wil je nat scheren, dan is het ook belangrijk om een reinigingsstation bij je scheerapparaat te hebben. Door het reinigingsstation wordt het scheerapparaat weer schoongemaakt wanneer er nog bijv. scheergel of stof in zit. Zo voorkom je huidirritatie met scheren.

Conclusie: Dit scheerapparaat heeft álles wat jouw hart wilt. Perfect voor nat scheren en voor een gevoelige huid.

  Mooi design
  Nat en droog scheren
  Komt met reininingsstation en reisetui
  5 scheerstanden om scheerkracht te bepalen
  Prijskaartje

Elektrisch nat scheren stappenplan

Het beste moment om te scheren, is na het douchen. Je huid is dan wat minder gevoelig en je baardharen zijn vochtig en flexibel, waardoor je makkelijker de baardharen kunt afscheren. Ontdek hieronder het stappenplan om elektrisch nat te scheren.

1. Breng na het douchen wat scheerschuim of scheergel aan.
2. Masseer de scheerschuim of -gel over alle plekken heen waar je wilt scheren.
3. Start met het scheren van je gezicht. De meest gebruikelijke aanpak is: wangen → snor → kin → nek → afronden
4. Probeer met je haargroei mee te scheren. Zo neem je alle baardharen mee in het proces, zonder dat je je huid zeer doet.
5. Werk je bakkenbaarden bij door hier langs te scheren met een opzetstukje.
6. Spoel je gezicht af met warm water. Dit is beter dan koud water, want daar schrikt je huid best van en kan het gevoelig aanvoelen.
7. Maak je scheerapparaat schoon, zodat deze te gebruiken is met de volgende scheerbeurt.

Nat scheren met mes

Niet iedereen is fan van een scheerapparaat. Veel mensen stappen over naar scheermesjes, omdat een scheerervaring met een elektrisch apparaat pijnlijk kan zijn. Wanneer je het juiste scheerapparaat kiest, heb je daar geen last van.

Hoe dan ook: Scheren met scheermesjes is ook fijn! Je bepaalt zelf hoe rustig of snel je wilt scheren. met vlijmscherpe mesjes over je huid heen gaan, zodat je mooi glad scheert. Ik snap je wel!

En wil je nat scheren met mesjes? Dan heb je de juiste tools in huis nodig om de klus te klaren. Ontdek wat je nodig hebt om nat te scheren met een mes.

Nat scheren met kwast

Scheren met een kwast is een authentieke en mooie ervaring. Een kwast stamt uit het tijdperk dat het gebruikelijk was om naar een Barbershop te gaan. Anno nu gaan we ook vaak naar Barbershops, maar dan meer als unieke scheerervaring dan wekelijkse bezigheid.

Wil je dat Barbershop gevoel thuis ervaren? Dan is het aan te raden om een scheerset met kwast te kopen.

Een scheerkwast helpt je bij het aanbrengen en verdelen van je scheerschuim of -gel. Wat vaak gebeurt wanneer je de schuim wilt verdelen met je hand, is dat de ene plek een lege plek is met schuim en de andere plek heel veel schuim zit. Door de kwast voorzie je elke plek van je gezicht met scheermateriaal.

Deze scheerset van Mühle is uitgerust met een kwast en een bakje waar je je gel of schuim in kunt gieten. Daarnaast wordt de set geleverd met een mesje. Deze kun je in double-edge vorm kopen, een Mühle scheerset voor Gilette Mach 3 of één voor Gilette Fusion. Je kunt dus mooi je favoriete mesjes in de set klikken.

Kortom: Een prachtige en unieke set waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Scheermessen

Om nat te kunnen scheren met mesjes, moet je natuurlijk scheermesjes in huis halen. Scheermessen komen in vele soorten en maten. Het bekendste merk is natuurlijk Gilette!

Gilette heeft onder andere de Mach 3 mesjes in het assortiment, voor een wat zwaardere baardgroei. Maar ook de Gilette ProGlide Fusion is interessant, wanneer je een gevoelige huid hebt!

Wil je wat goedkopere scheermesjes? Ontdek dan het nieuwe merk Boldking. Kwalitatieve scheermesjes voor een erg lage prijs.

Bol.com heeft nog veel meer scheermesjes in het assortiment. Ontdek ze hier.

Double-edged scheermes

je hebt waarschijnlijk wel eens van een double-edged of Safety scheermes gehoord. Deze worden vaak gebruikt bij Barbiers! Het is een scheermes dat heel anders werkt dan bijvoorbeeld een scheermes van Gilette.

Een double-edged scheermes is gemaakt om jezelf te beschermen tegen snijden in de huid met scheren. Door de wijze waarop het mesje in het scheermes ‘verstopt’ zit, snijd je jezelf echt niet snel. Je offert wel wat op, namelijk flexibiliteit om overal gemakkelijk te scheren.

Omdat je via twee kanten kunt scheren met een double-edged scheermes, hoef je bijna nooit je scheermesjes te vervangen.

Een double-edged scheermes is een éénmalige investering en daardoor een erg duurzame en logische keuze.

Scheerschuim of scheergel

Om nat te kunnen scheren, moet je er ook voor zorgen om schuim of gel in huis te hebben. Anders kun je namelijk niet nat scheren!

Het verschil tussen scheerschuim of scheergel… Dat is er bijna niet. Wanneer je de scheergel wat uitsmeert, wordt het ook schuim. Dus in de basis zijn beide producten hetzelfde. Maar de scheergel is vaak wat beter wanneer je een gevoelige huid hebt. Je huid wordt namelijk met een verzachtende gel soepel gemaakt, waardoor je scheermes nog soepeler over je gezicht heen glijdt dan met scheerschuim.

Scheerschuim wordt verkocht door verschillende merken, zoals Proraso of Gilette. Ontdek bol.com’s gehele assortiment scheerschuim hier.

Ook scheergel wordt gemaakt door verschillende merken, zoals Gilette of Nivea. Ontdek bol.com’s gehele assortiment scheergel hier.

Nat scheren met kwast stappenplan

Net zoals met Elektrisch scheren is na het douchen het beste moment om te scheren. Je huid is dan lekker soepel. Plus omdat je haren dan vochtig zijn, kun je ze gemakkelijk afscheren.  Ontdek hieronder het stappenplan om nat te scheren met een mes.

1. Breng na het douchen wat scheerschuim of scheergel aan.
2. Gebruik je scheerkwast of je handen om de scheerschuim of -gel op alle plekken te krijgen waar je wilt scheren.
3. Start met het scheren van je gezicht. De meest gebruikelijke aanpak is: wangen → snor → kin → nek → afronden
4. Probeer net zoals met elektrisch scheren met je haargroei mee te scheren. Zo neem je alle baardharen mee in het proces en voorkom je een pijnlijke scheerervaring.
5. Spoel je gezicht af met warm water. Het zou erg ongemakkelijk zijn om naar buiten te lopen met scheerschuim op alle plekken van je gezicht.
6. Maak je scheermes schoon, zodat deze te gebruiken is met de volgende scheerbeurt.

Je bent nu helemaal voorzien met scheerspullen en scheertips om je baard zo goed mogelijk te scheren. Zoek je tips om je baard te trimmen in plaats van te scheren? Ontdek de tips hier.

We geven je ook graag advies wanneer je op zoek naar een nieuw scheerapparaat of eventueel een baardtrimmer!