Droge huid met scheren

Een droge huid is een huid dat eigenlijk te weinig huidvetten heeft. Zo simpel is dat. Ik kan een heel verhaal op houden over ceramiden, huidlipiden en andere type lipiden. Maar het feit blijft: Je huid heeft te weinig vet, waardoor deze opgedroogd is.

Wanneer er een tekort is aan lipiden (dus huidvetten) , is er te kort aan een beschermlaag voor de huid. Hierdoor raakt de huid vocht kwijt.  De huid is dan ‘gedehydreerd’. Nog wel belangrijk om te benoemen: Huid die minder vocht heeft, is een gevolg en geen oorzaak van het probleem.

Oorzaken en symptomen droge huid

Huid droogt voornamelijk op in koude seizoenen, zoals de winter. Maar er zijn meer redenen waarom je huid opgedroogd raakt. Denk aan te lang in de zon zitten, te lang in bad blijven zitten, et cetera. Er zijn ook scheer-gerelateerde redenen waarom je huid opdroogt. Wanneer je droog scheert of wanneer je scheergel gebruikt met alcohol, dan krijg je ook last van een droge huid.

En wanneer je bovenstaand te veel doet, dan raak je je beschermlaag op je huid kwijt. Deze beschermlaag bestaat uit vette onderdelen (talg dat aangemaakt wordt door talgklieren) en water (aangemaakt door zweetklieren). Waarom aftershave gebruiken? Om je huid te herstellen en de beschermlaag weer terug te brengen.

Hoe hydrateren na scheren?

Je huid hydrateren na het scheren kun je op verschillende manieren doen. Het ligt er allereerst aan welk type product je gekocht hebt: Lotion, olie of olie. Smeer de hydratatie crème of lotion rustig op en in je huid na het scheren. Vervolgens doet het product z’n werking zelf netjes. Het product zorgt voor een waterlaagje op de huid en vetten van de huid, waardoor het je huid helpt te beschermen. Daarnaast helpt het spul om je huid gehydrateerd te houden.

Welke hydratatie producten?

Ontdek hier bij bol.com welke hydratatie artikelen het beste bij jouw huid passen.