Het onderhouden van uw dure scheerset

Je hebt een prachtige design scheerset gekocht. Daarmee heb je gekozen voor duurzaamheid en kwaliteit. Onderhoud zorgt voor een nog langere levensduur van de scheerset. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de scheerset netjes kunt houden! Ontdek hier de tips.

Preventief Onderhoud

Reiniging uw scheerkwast minstens één keer per jaar extra grondig. Azijn lost de zeepresten op die achterblijven op de borstelharen of op de greep. Gebruik 1 deel witte azijn bij tien delen water.

Dompel de borstelharen en de onderkant van de greep een paar minuten volledig onder in de oplossing. Roer af en toe. Spoel de scheerkwast daarna grondig uit en laat hem weken in helder warm water tot alle azijn is verdwenen. Droog hem na met een handdoek. Een andere oplossing voor een volledige reiniging is Borax, gebruik een ½ theelepel op 1 kopje water en volg de procedures.

scheerset onderhouden

Onderhoud scheerset met scheerkwast

Je gebruikt jouw scheerkwast waarschijnlijk elke dag of één keer per paar dagen. Zeker bij een kwast met dassenhaar is het heel belangrijk hem zo goed mogelijk te verzorgen. De haren zijn namelijk erg fragiel en hebben zeker hun onderhoudsbeurt nodig.

Spoel de scheerkwast na het scheren uit met warm water. Knijp met je vingers het water er voorzichtig uit. Schud hem af boven de wastafel en droog hem na met een handdoek. Hang de kwast omgekeerd op de scheerstandaard. Laat de kwast in de open lucht helemaal opdrogen.

Gebruik je een product op oliebasis waarmee je scheert? Maak de kwast dan eerst schoon met een beetje scheerschuim zodat de olie verdwijnt.

Onderhoud scheerset met daskwast

Er zit nog echt groot verschil in kwasten die je kunt kopen. Een daskwast is één van de duurste kwasten die er zijn. De haren in de kwast geven je scheerschuim erg fijne textuur. En wanneer je een daskwast hebt, vergeet dan niet de kwast goed te onderhouden. Denk aan de volgende tips:

Dassenharenkwast:

  • spoel de borstel na het scheren uit met warm water
  • flink afschudden en droogstrijken op een handdoek
  • droog het ‘handvat’
  • hang de kwast omgekeerd te drogen
  • berg uw kwast niet op in een afgesloten doos of kast
  • minstens één keer per jaar grondig reinigen met azijn of borax

Scheermes onderhouden

Maak het scheermes goed schoon na een scheerbeurt. Zorg dat er geen vuil tussen de bladen blijft zitten. Spoel het mes schoon met warm water en droog hem na met een handdoek.

Scheermes vervangen

Je herkent het vast wel: net iets te lang geschoren met een mesje dat je al een tijdje gebruikt. Het mesje is niet scherp genoeg meer, waardoor je last van je huid krijgt tijdens en na het scheren.

Vervang daarom het scheermes regelmatig. Een bot scheermes zorgt voor beschadigingen aan uw huid. Hoe lang gaat een scheermes mee? Dat is afhankelijk van uw baardgroei en dus de frequentie waarop je scheert. Maar meestal ligt het tussen de 2 á 4 weken.

Ontdek hier de beste scheermesjes bij bol.com.

De gehele scheerset onderhouden

Je bent waarschijnlijk wel gewend om al je scheerset attributen goed schoon te maken. Maar de gehele set waar je de attributen aan hangt, verdient ook wat liefde. Droog je scheerset goed af na een scheerbeurt. Borstel hem regelmatig met een zeer zachte tandenborstel en warm water schoon. Droog hem daarna af met een micro doekje.

Zo, nu weet je hoe je je scheerset goed kunt onderhouden. Ben je op zoek naar tips voor nat scheren? Of wil je overstappen naar een scheerapparaat? Lees dan verder voor onze tips.