Tissot Le Locle Powermatic 80 review

Iets buiten het straatje van wat we normaal gesproken op onze website hebben. Normaal gesproken praten we namelijk over baardtrimmers of baardolie.

Maar af en toe uit de comfort-zone stappen is niet erg! Ik ben namelijk een enorme fan van horloges. En speciaal voor zakelijke gelegenheden heb ik de Tissot Le Locle aangeschaft. Daarom hebben we een review geschreven over de geweldige Tissot Le Locle Automatic.

Op deze pagina kun je alles vinden over de Tissot Le Locle. Wat de voor- en nadelen zijn en waarom de Le Locle bij jou zou passen. Lees snel verder!

Tissot Le Locle Powermatic 80

Eerste blik op de Tissot Le Locle

Volgens mij overdrijf ik niet wanneer ik zeg: Wat een ongelooflijk prachtige en subtiele horloge. Love at first sight. Niet alleen de grootte van het horloge spreekt erg aan, maar vooral de details van de Tissot Le Locle. De wijzerplaat is geweldig gedetailleerd, de horloge is zwaar en voelt alsof je écht een horloge om hebt.
Er zit normaal gesproken een zwart lederen bandje bij. Zelf heb ik ervoor gekozen om een donkerbruine band erop te laten zetten, omdat ik de horloge kast er meer uit vind springen wanneer je het met deze kleur draagt.

Tissot Le Locle Powermatic 80

De Details

Bij deze sectie zoomen we in op een paar verschillende aspecten van de Tissot Le Locle Powermatic 80.

Grootte

De 39,3 mm kast is een gemiddelde grootte voor chique horloges. De meest verkochte horloge-maat is iets groter, namelijk rond de 40-42 mm. Maar gek genoeg merk je met deze horloge amper verschil in grootte van de kast vs een wat groter horloge. Dit is vooral gedreven door de hoogte van de horloge kast. Het horloge is namelijk een stukje hoger dan de gemiddelde horloge. De reden waardoor het horloge hoger is, is omdat het uurwerk van een automatische horloge groter is dan een horloge op batterijen.

Automatische horloge

Je herkent het vast wel: je draagt een horloge om op bepaalde momenten de tijd te checken. En wanneer je écht een keer de tijd wilt weten, is de batterij altijd leeg van je horloge. Daar hoef je je geen zorgen over te maken met de Le Locle Powermatic 80! Omdat het een automatisch horloge is, hoef je niet bang te zijn dat het horloge stil komt te vallen wanneer je ‘m om hebt.

Een automatische horloge laadt automatisch op wanneer het horloge beweegt. Ik ga niet te veel in details treden, maar het komt er op neer: Er beweegt een schijfje in het horloge wanneer het horloge beweegt, waardoor je het uurwerk opwindt. Als het ware vul je je batterij met beweging. Wel belangrijk dat je het horloge ongeveer één dag per 2-3 dagen draagt. Anders is hij leeg wanneer je ‘m wilt gebruiken. Je kunt hem daarna eenvoudig opwinden met het schroefje aan de zijkant waar je ook je tijd en datum mee wijzigt.

Tissot Le Locle Powermatic 80

Wijzerplaat

Jeetje wat een wijzerplaat. Dit is de reden waarom ik verliefd geworden ben op deze prachtige Tissot horloge. De kleur is niet heel helder wit, maar meer gebroken wit. Waardoor het een wat subtielere kleur is en niet zo erg opvalt. Daarnaast zijn de details van de ‘driehoekjes’ immens vet. De wijzerplaat zit er vol mee. Niet storend, juist erg chique.

Er is voor de Tissot Le Locle Powermatic 80 Automatic (hele mond vol) gebruik gemaakt van Romeinse cijfers. Wat mij betreft de juiste keuze: Elegant en past precies bij het horloge. Tevens zie je op de wijzerplaat ook de datumwijzer. Handig en fijn!

Tissot Le Locle Powermatic 80

Productdetails

Hieronder staan nog de belangrijkste specificaties voor de Tissot Le Locle Automatic.

Belangrijkste specificaties

Productcode T0064071603300
Garantie? Ja, 2 jaar fabrieksgarantie
Waterdicht? Ja, waterdicht tot een druk van 3 bar (30 meter)
Lengte, breedte, dikte 39,3 mm x 39,3 mm x 9,8 mm
Uurwerk Zwitsers automatisch uurwerk
Reserve in uurwerk? Tot 80 uur
Bandje Zwart lederen band, synthetische onderkant
Bijzonderheden Glazen achterdeksel waardoor je het automatisch uurwerk ziet, vlindersluiting op het bandje (echt vet), roestvrijstalen kast, krasbestendig saffier glas

P.s. ik ben niet de enige die een review heeft geschreven over deze horloge. Check eens onderstaande YouTube review om er een ‘beeld’ bij te krijgen.

Advies Tissot Le Locle Automatic

Heel concreet: Een positief advies voor het kopen van de Tissot Le Locle Powermatic 80. Het horloge is perfect wanneer je:

  • Op zoek bent naar een automatische horloge die niet te duur is.
  • Een horloge wilt die subtiel en elegant is.
  • Een horloge wilt die bij je zakelijke outfit past.
  • Op zoek bent naar een horloge die niet zo groot is.

Ik zou zeggen: koop dit mooie horloge nu hij nog op de markt is. Onder andere te bestellen bij bol.com! En anders moet je maar eens bij je juwelier langs gaan en vragen naar dit Tissot-model. Grootte kans dat ze ‘m op voorraad hebben of kunnen bestellen.

2 gedachten over “Tissot Le Locle Powermatic 80 Review”

  1. Ik ben ervoor gegaan en het is een juweeltje: echt mooi zoals je beschrijft in de review. Ik lees andere reviews dat dit het beste Zwitserse automatische klokje is.

    1. Ha Alexander, wat vet om te horen dat je ‘m gekocht hebt en er zo blij mee bent! Veel plezier met deze prachtige horloge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *