Lange Baard laten groeien – Tips & Tricks

Een lange baard is al jaren een trend. Maar het groeien van een lange baard is geen makkelijke opgave. Je hebt een gezonde levensstijl nodig, verzorgingsproducten voor je baard, maar vooral doorzettingsvermogen om je baard te groeien. Lees verder en ontdek antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is de beste baardtrimmer voor een lange baard?
  • Welke baardverzorging heb je nodig?
  • Hoe kan ik een lange baard trimmen?

Baardtrimmer lange baard

In tegenstelling tot een stoppelbaard moet je baardtrimmer voor een lange baard een flinke lengte aankunnen. Je baard zal waarschijnlijk al zo lang zijn (denk aan 5 cm of langer), dat er geen baardtrimmer meer is die deze lengte aan baardtrimkop heeft.

Beste Baardtrimmer lange baard

Zoals je zelf wel weet, jouw baard is al zo lang dat je niet meer met een baardtrimkop kunt scheren. Wees niet bang, want we kunnen er alsnog voor zorgen om je lange baard netjes bij te werken!

Onze top baardtrimmer voor een lange baard van 2024: de Wahl Stainless Steel advanced. De baardtrimmer is echt een wondertrimmer voor jouw lange baard. Bijna geen enkele baardtrimmer kan de lengte trimmen zoals deze.

Een lange baard bijwerken doe je niet op goed gevoel. Je bent trots op de lengte van je baard en wilt er niet teveel af halen.

De baardtrimmer kan tot en met 25 mm trimmen, wat dus perfect is voor een lange baard. Zo hoef je niet te klooien met een schaartje, of constant naar de barber te gaan.

Dus: Richten.. En trimmen maar!

Lange baard trimmen

En dan nu… Hoe zorg je ervoor dat je een lange baard succesvol zelf trimt? Je wilt niet teveel lengte eraf halen.. En natuurlijk is het helemaal rot als je je baard oneven trimt. Check hieronder dé tips om je lange baard te trimmen.

Zoals ook al eerder gezegd… Vertrouw je niet helemaal op je eigen skills van recht trimmen? Dan is de Philips BT9297 Baardtrimmer met laser-technologie echt een trimmer die jij nodig hebt. Of ben je een schaar-fan? Check deze top 5 baardschaar van 2024.

1. Kam je baard helemaal ‘naar buiten’, zodat je precies weet hoe lang je baardharen zijn. Nog geen baard kam in huis? Check ze hier.
2. Start met het trimmen of knippen van de bakkenbaarden naar beneden. De lengte op de bakkenbaarden bepalen namelijk in welke lijn je je baard wilt blijven groeien.
3. Heb je de zijkanten van je baard bijgewerkt? Bepaal dan welke lengte je van de onderkant af wilt. Kam de baard naar beneden en werk de baard recht bij.
4. De snor.. Hangt deze te ver over je mond heen? Werk deze even netjes bij. Vaak kun je dit beter doen met een baard schaar dan met een baardtrimmer, om uitschieters te voorkomen.
5. Werk even je jukbeenlijn bij, zodat je baardharen weer netjes bij ’the pack’ blijven.
6. Kom je wat losse, lange haren tegen? Werk deze ook even bij!
7. Ben je klaar? Je baardharen hebben wat schade opgelopen door het trimmen en knippen. Gebruik daarom wat baardolie of baardbalsem om de haren te verzorgen.

Check hieronder de YouTube-guide voor tips bij het trimmen van je lange baard.

Lange baard verzorgen

Een lange baard groeien is echt een manier van leven. Je doet het niet ‘eventjes’, het kan voor de meeste baardgroeiers zo een jaar of zelfs langer duren.
Om het proces zo goed mogelijk te laten verlopen, is het volgende woord écht van belang: verzorgen. Dit geldt niet alleen voor je baard, maar voor heel je lichaam en geest. Voeding, stress en verkeerde producten hebben allemaal negatieve impact hebben op je baardgroei.

Lees hieronder tips hoe je het wél moet doen. En welke baard producten je nodig hebt om je baard te verzorgen.

Sporten en bewegen

Allereerst beweging. Het is belangrijk om wekelijks te gaan sporten. Want door te sporten, verbrand je calorieën en opgeslagen vetten. Dit resulteert in een gezonder lichaam. Maar door te sporten, verhoog je ook je testosteron. En een hoger testosteron-gehalte resulteert in een betere baardgroei!

Gezonde voeding

Een gezonde levensstijl is echt de sleutel tot het succesvol groeien en verzorgen van je lange baard. Daarom heeft voeding ook veel impact op je baard. Het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Fruit is daarin heel belangrijk voor de vitaminen: Probeer dagelijks of om de dag fruit te eten.

Wanneer je zo goed aan het sporten bent en spierpijn krijgt, heb je eiwitten nodig om je spieren weer op te bouwen. Eiwitten zijn ook van belang voor je baard! Dus eet voldoende noten, rood vlees en vis.

 

fitness voor verzorging lange baard
Baardolie lange baard

Baardolie is het nr. 1 baardverzorging product die elke lange baard-enthousiast in huis moet hebbben. Baardolie is een product dat je baardharen verzorgt en voed met de juiste vetten. Hierdoor drogen je baardharen niet uit, waardoor ze ook niet uitvallen.

Naast verzorging van je baardharen, verzorgt baardolie ook de huid onder je baardharen. Dus geen droge huid meer onder je baard met baardolie, helemaal top. En een bonus: Je ruikt de hele dag goed. Want de (meeste) baardolie heeft een goede geur, waardoor je baard de hele dag lekker ruikt.

Onze beste baardolie 2020 voor een lange baard is de Proraso Baardolie. Deze is best goedkoop, verzorgt de baard heel de dag én geeft je baard een echte mannengeur. De baardolie zit vol aan natuurlijke ingrediënten. Dit is een belangrijke factor voor de kwaliteit van baardolie.

Er zijn ook nog heel veel andere merken baardolie. Natuurlijk ligt aan het merk van de baardolie hoe goed je baard verzorgd blijft. Ontdek onze top 5 beste baardolie om erachter te komen welke baardolie bij jou past!

Baardshampoo lange baard

Hopelijk ben jij de baarddrager die weet dat baardshampoo echt een vereiste is voor je lange baard. Als je op zoek bent naar de beste baardshampoo voor je baard? Lees dan hier verder over baardshampoo. Tipje van de sluier: De Guardenza Baardshampoo is de beste, door alle natuurlijke ingrediënten in de shampoo.

Twijfel je of je wel baardshampoo wilt gebruiken voor je lange baard? Dan ben je aan het juiste adres. Baardshampoo is een product dat nog erg weinig gekocht wordt, maar super belangrijk is voor je baardroutine.

Het is niet gek als je normale haarshampoo gebruikt voor je baard. In tegenstelling: Heel veel anderen doen het ook! Maar normale haarshampoo is eigenlijk heel slecht voor je baardharen. Deze shampoo trekt namelijk alle oliën uit je baardharen. Hierdoor drogen je baardharen heel snel uit, omdat ze zonder voeding komen te zitten.

Naast dat de oliën uit je baardharen getrokken worden, werkt normale haarshampoo waterafstotend. Dus wanneer je baardolie wilt gebruiken voor je baard, worden de oliën niet goed opgenomen door de baardharen.

Bovenstaande slechte eigenschappen komen door Sodium Lauryl Sulfaat (SLS) wat vaak in normale haarshampoo zit. SLS zit (meestal) niet in baardshampoo. Daardoor is baardshampoo de verantwoorde keuze voor je baard!

Baardbalsem lange baard

Wel eens van baardbalsem gehoord? Baardbalsem is een mix tussen baardolie en baardwax. De beste eigenschappen van beide zijn verwerkt in dit baard product.

Allereerst de verzorging. Baardbalsem is een baard product dat de hele dag je baardharen verzorgt. Dit zorgt ervoor dat je baardharen niet uitdrogen en uiteindelijk uitvallen. En net zoals bij baardolie blijven je haren de hele dag lekker zacht.

Je bent op een punt gekomen waarbij je gewoon een lange baard hebt. Goed gedaan! Maar met een lange baard komen er ook wat problemen kijken. je baardharen die bijvoorbeeld overal heen vliegen zonder dat je ze niet in model krijgt. Het unieke aan baardbalsem is dat je baard mooi in vorm blijft wanneer je het ingebracht hebt. Perfect voor een lange baard.

En nu de beste baardbalsem… De beste baardbalsem 2020 is Guardenza Baardbalsem. Echt een absolute topper. Dit baard product zit helemaal vol met natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, shea boter, amandel olie, eucalyptus. Geen twijfel over mogelijk: Je hebt echt waar voor je geld met dit product.. En je krijgt er ook nog geweldige baardolie bij!

Benieuwd naar andere goede baardbalsems? Lees dan eens hier verder over baardbalsem.

Baardborstel en baard kam lange baard

Een baardborstel of baard kam is belangrijk voor je baardroutine. Beide producten hebben een aparte werking.

En baardborstel is nodig om je baardverzorging producten zoals baardolie te verdelen onder je baardharen. Vaak probeer je je baardverzorging te verdelen in je baard door er met je handen doorheen te gaan. Maar de kans is enorm groot dat je baardharen mist, terwijl deze ook verzorging nodig hebben.

Een baard kam kun je gebruiken om je baard te stylen. Zoals al aangegeven is een lange baard moeilijk om te temmen. De haren kunnen overal heen springen. Door je baard kam rustig door je lange baard heen te werken, krijg je je baardharen de juiste kant op. Ontdek de top 5 baard kam.

Zoek je een borstel of kam voor je lange baard? Dan is de Beard District Baardborstel (en soort kam in één) de beste voor een jouw baard. Deze baardborstel is eigenlijk een styler én een borstel om je verzorging door je hele baard te krijgen. Door de grootte van de baardborstel, kun je door je hele baard heen werken en deze meteen in model brengen.
Toch benieuwd naar andere top baardborstels? Check hier de beste baard borstel.

Ben je op zoek naar een alles-in-één pakket voor je lange baard? Bekijk dan eens de tips voor beste baardverzorging set.