Philips S5420/06 Review

Philips Aquatouch S5420/06 Review

Je kiest ervoor om je baard te scheren. Daar zijn voldoende redenen voor. Misschien staat het je niet, of je hebt te weinig baardgroei. Erg jammer, maar geen probleem.

Omdat je al specifiek op zoek bent naar de Philips S5420, weet je waarschijnlijk al wel welk scheerapparaat interessant is in de markt. Om je alsnog te kunnen helpen met het kiezen van het juiste scheerapparaat, is deze review-pagina geschreven voor de Philips Aquatouch S5420/06. Want je wilt natuurlijk gewoon weten of het scheerapparaat goed is en of deze bij je past.

Op deze pagina kun je alles vinden over de Philips Aquatouch S5420/06. Wat de voor- en nadelen zijn, wat je bij het scheerapparaat krijgt aan accessoires en in welke situatie het scheerapparaat bij jou zou passen. Spoiler-alert: Dit scheerapparaat is zelfs in 2021 geweldig!

Philips Aquatouch S5420 06

Eerste blik op de Philips Aquatouch S5420

Als ik zou zeggen dat het scheerapparaat heel mooi is, dan is hier niets aan gelogen. Het is een prachtig scheerapparaat met mooie, rustige kleuren. Een strak design dat voor elke man wel interessant is!

Een mooi scheerapparaat dat niet alleen de looks mee heeft. Het is namelijk ook een erg praktisch scheerapparaat. In gewicht en ergonomie helpt de Philips Aquatouch S5420/06 enorm om je scheerbeurt te maximaliseren. Hij ligt perfect in je hand en door het gewicht kost het je geen moeite om het scheerapparaat over je gezicht te laten glijden.

Kleur en ergonomie zijn natuurlijk niet het enige. De scheerkop is natuurlijk ook enorm belangrijk. Als je terug denkt dat scheerapparaten 20 jaar geleden er uit zagen als een baksteen, dan heeft Philips een mooie vooruitgang geboekt met de S5420. De scheerkop ziet er namelijk mooi uit en is erg flexibel. De kop ligt als het ware op de Philips S5420/06, waardoor deze enorm flexibel kan meebewegen naar de vorm van je gezicht.

Philips Aquatouch S5420

Bijgevoegde accessoire

Bij de Philips Aquatouch S5420 is accessoires aan toegevoegd. Maar de accessoires verschilt per variant je koopt, zoals je kunt lezen op de Philips scheerapparaat pagina. Hier is nog even opgesomd wat nou precies al die cijfers zijn bij de Philips S5420/06 en welke impact de cijfers hebben. Want Philips heeft nog al wat verschillende cijfers in hun productnamen.

S5420/06 = Series 5000. Dus in welke serie het scheerapparaat valt.
S5420/06 = Serienummer. Hoe hoger deze drie cijfers, hoe nieuwer en beter het scheerapparaat.
S5420/06 = Dit indiceert hoeveel accessoires bijgeleverd wordt. Hoe hoger het cijfer, hoe meer accessoires.

Om je een beter beeld te geven welke accessoire je per variant van de Philips S5420/06, is het hieronder wat duidelijker gemaakt.
Belangrijk: De Philips S5420 komt alléén in de /06 variant. Dus niet in een andere variant met meer accessoires.

Philips Aquatouch S5420 06 review

Accessoires bij de Philips S5420/06

Heel karig en jammer, maar bij de S5420/06 zit niet super veel accessoires. Op zich prima, want dat zie je natuurlijk terug in de lage prijs die voor het scheerapparaat gevraagd wordt. Maar wel jammer als je méér accessoire gewend bent.

Als je kijtk naar de Philips Aquatouch S5420/06, dan komt het scheerapparaat met de volgende accessoires:

 • Precisietrimopzetstuk
 • Oplaadkabel
 • Beschermkap scheerkop

Accessoires bij de Philips S…./26

Als je zou kiezen voor een scheerapparaat uit de series 3000, 5000, 7000 of 9000 waarbij in het type staat/26, dan zitten er weer andere accessoire bij. Een voorbeeld van een Philips scheerapparaat uit de Aquatouch serie is de Philips S5672/26. De accessoires die geleverd wordt bij de S…/26 scheerapparaten:

 • Precisietrimopzetstuk
 • Oplaadkabel
 • Beschermkap scheerkop
 • Reistasje
 • Reinigingsstation

Accessoires bij de Philips S…./41

Als je zou kiezen voor een scheerapparaat uit de series 3000, 5000, 7000 of 9000 waarbij in het type staat/41, dan krijg je wéér andere accessoire. Kijk eens bijvoorbeeld naar de Philips S5672/41. De accessoires die geleverd wordt bij de S…/41 scheerapparaten:

 • Precisietrimopzetstuk
 • Oplaadkabel
 • Beschermkap scheerkop
 • Reistasje

Hoe scheert de S5420?

En nu natuurlijk het belangrijkste.. Hoe scheert het scheerapparaat? In het kort: hij scheert top. Niets op aan te merken.

Het lawaai valt super erg mee bij het scheerapparaat. Vaak bij goedkopere scheerapparaten lijkt het net alsof je naast een wasmachine staat, zo hard gaat dat apparaat. Maar de Philips Aquatouch S5420/06 is lekker rustig en zoemt zachtjes.

De Philips Aquatouch S5420/06 heet niet voor niets Aquatouch. Dit betekent dat je met het scheerapparaat kunt nat scheren. Erg fijn wanneer je een gevoelige huid hebt bij scheren. Er is echter nog wel een verschil tussen nat scheren en scheren onder de douche. Want het ene komt niet samen met het ander. Met de S5420/06 kun je in ieder geval zowel nat scheren als onder de douche scheren.

Daarnaast is de Philips S5420/06 is een roterend scheerapparaat, niet vibrerend. Het betekent dat de baardharen in de aluminium scheerkoppen geschoven worden wanneer je aan het scheren bent. En wanneer de baardharen in de scheerkoppen zitten, worden deze afgeschoren door het roterende mesje in de scheerkop. En met de flexibele draaikoppen, matcht het scheerapparaat mooi de contour van je gezicht.

Uniek bij de S5420/06: De baardharen worden door één mesje in de scheerkop omhoog getild en door door het tweede mesje in de scheerkop afgeschoren. Zo borgt het scheerapparaat dat je glad scheert, omdat je de baardharen net wat dieper afscheert dan dat je normaal zou doen.

Kijkend naar de batterij dan kun je gemakkelijk 45 minuten onafgebroken scheren. Werkt lekker, want vaak ben je wel klaar met scheren na 5 minuten. Let wel op dat je het scheerapparaat af en toe aan de oplader legt. Wat in ieder geval fijn werkt, is het LED-indicatielampje voor de batterij. Wanneer je batterij bijna leeg is, wordt dat aangegeven op je scheerapparaat. Zo voorkom je dat je gezicht half geschoren is en je scheerapparaat uit valt.

Door de bijlgeleverde trimkop, kun je je bakkenbaarden gemakkelijk scheren. Of misschien ga je voor een moustache-look waarbij je alles scheert, behalve je snor. Dan kun je je snor in ieder geval ook nog een beetje bijwerken met het opzetstuk.

Advies Philips Aquatouch S5420/06

Er zijn drie pijlers waarop ik de bevindingen heb toegespitst en mijn advies over heb uitgebracht.

Positief Advies

Heel concreet: Positief advies om de Philips Aquatouch S5420/06 te kopen. Eén van de beste scheerapparaten van dit moment voor de prijs die je moet betalen. Dit scheerapparaat is perfect wanneer je:

 • Op zoek bent naar een relatief goedkoop scheerapparaat.
 • Niet op zoek bent naar veel innovaties en accessories.
 • Zowel droog, nat enonder de douche wilt scheren.
 • Een karige tot gemiddelde baardgroei hebt.
 • Geen luid scheerapparaat wilt kopen.

Attributen bij het scheerapparaat

  Er zit een precisietrimopzetstuk, beschermkap en oplader bij.
  Geen additionele accessoire zoals reinigingsstation of reistas.

Kwaliteit van het scheren

  Voelt licht en ergonomisch aan.
  45 minuten ongestoord scheren.
  Scheerapparaat maakt amper geluid.
  Droog, nat en onder de douche scheren.
  Kwalitatieve en scherpe aluminium scheerkop en mesjes.
  Flexibele draaikoppen om je gehele gezicht gemakkelijk te scheren.
  Geen additionele scheerstand voor zware baardgroei.

Prijs

  Lage prijs onder scheerapparaten, voor hoge kwaliteit.

Toch nog op zoek naar een ander scheeraparaat? Niet erg.. Want mannenmetbaard.nl heeft hier een top 10 scheerapparaat van 2021 gemaakt. Of ontdek de pagina voor beste Philips Scheerapparaat.