Wahl Stainless Steel Advanced Review

Je hebt een baard. En je wilt alléén het beste voor jouw baard. Maar.. Welke baardtrimmer is nou perfect? Welke past bij jouw situatie? Dat is altijd een lastige.

Omdat je op zoek bent naar de Wahl Stainless Steel Advanced baardtrimmer, weet je al een beetje wat je wilt. Je bent alleen op zoek naar advies of deze baardtrimmer wat voor jou is. Plus.. hoe de baardtrimmer er nou precies uit ziet en welke accessoires erbij zit.

Op deze pagina kun je alles over de Wahl Stainless Steel Advanced vinden. Wat de voor- en nadelen zijn, wat je bij de trimmer krijgt en in welke situatie de Baardtrimmer bij jou zou passen. Spoileralert: Zelfs in 2021 is dit een ge-wel-dige baardtrimmer.

Belangrijk: De Wahl Stainless Steel Advanced limited edition is uitverkocht en komt niet meer in het assortiment. De reguliere Stainless Steel Advanced is net zo goed!

wahl stainless steel advanced

Eerste blik op de Wahl Stainless Steel Advanced

Volgens mij is het veilig om te zeggen dat deze trimmer echt prachtig is. Echt een status apparaat waar je bij elk feestje mee aan kunt kloppen. Niet iets wat je zou moeten verstoppen in je badkamer lade in ieder geval..

De Wahl Stainless Steel Advanced is een baardtrimmer die eruit ziet als een echte professionele trimmer. En dat is deze ook. Niet alleen de look, maar ook de feel is top. De trimmer voelt licht in de hand. En hoewel deze er glad uit ziet op de foto’s, voelt de trimmer mat aan. De trimkop is echter wel chrome en glimmend, zoals je kunt zien op de foto’s.

Het formaat van de Wahl Stainless Steel Advanced is ook afgestemd op de hand van een gemiddelde vent. Niet te groot, niet te klein. In ieder geval is de baardtrimmer niet te dik. Want hoe groot of klein je hand ook is, je kunt je vingers er volledig omheen houden. Erg fijn om mee te werken en je baard aan te pakken.

Als we iets verder kijken dan hoe de Wahl Stainless Steel Advanced eruit ziet, dan zie je al snel de prachtige trimkop. Niet vaak zie je een trimkop als een tondeuse die bij de barber gebruikt wordt, maar dan specifiek voor je baard. De trimkop is pure kwaliteit van roest vrij staal en vreet met gemak door je baardharen heen. Deze is tevens vastgezet met schroeven. Niet zo’n klein trimkopje die je eraf kan klikken, maar een échte trimkop die muur vast zit en niet tijdens het trimmen eraf getikt kan worden.

Wahl Stainless Steel Advanced

Enorm veel accessoires

Nogmaals: We reviewen hier de Wahl Stainless Steel Advanced limited edition. Voor de baardtrimmer maakt dat niets uit. Want deze verschilt niet of je nou de limited edition koopt of de normale set. Maar voor de bijgeleverde accessoires zit er wel een klein verschil.

Hieronder zal je de accessoires vinden die bij de normale Wahl Stainless Steel Advanced bijgeleverd wordt. En wanneer er accessoires bij zit die bij de limited edition set hoort, dan wordt het erbij gezet.

Wahl Stainless Steel Advanced Limited Edition Accessoires

Trim opzetstukken

Belangrijk voor het bepalen of je de Wahl Stainless Steel Advanced wilt kopen, is welke lengte de baardtrimmer aan kan. Door de maarliefst 12 (!) bijgeleverde opzetkammen, kun je gemakkelijk switchen tussen lengtes met je baardtrimmer.

Het nadeel is dat de opzetkammetjes niet verschillen per 0,5 mm. Dus wanneer je op de halve mm nauwkeurig je baard wilt trimmen, dan heb je een probleem. Maar over het algemeen zul je zien dat de baardtrimmer voldoende lengte kan trimmen voor jouw korte en lange baard.

Wel belangrijk: van de 12 opzetkammen, zijn er 4 grooming-trimkoppen. Het verschil? Dit zijn korte trimkoppen die tussen 1 mm en 4,5 mm kunnen trimmen en dus je stoppelbaard kunnen bijhouden. Iets meer styling dan de grote trimkoppen dus.

Overige accessoires

De overige accessoires begint met de neushaartrimmer. Super vet dat deze erbij zit. Waarbij het normaal voelt alsof je neusharen uit je neus getrokken worden, trimt deze trimmer netjes je neusharen af. Niet zo pijnlijk dus.

Voor de rest zit er een oplader bij, gelukkig. Plus een houder waar de baardtrimmer mooi en statisch in kan staan. Daarnaast, en dit is één van de beste accessoire, zit er een additionele scheerkop bij de trimmer! Het kan altijd gebeuren dat je apparaat valt.. En soms gaat dan een trim tandje scheef staan. Met de additionele trimkop heb je een mooie back-up die je hopelijk een tijd niet hoeft te gebruiken.

Accessoires voor Limited Edition

En nu.. Het verschil tussen de reguliere Wahl Stainless Steel Advanced baardtrimmer en de limited edition. Je krijgt bij de limited edition erbij: Prachtige houten doos waar je alles in kunt bewaren, reistas, baardolie (van Wahl), borsteltje om je baardharen van je trimmer af te vegen, baardkam én tondeuse-olie.

Geen groot verschil tussen limited en de normale.

Hoe trimt de trimmer?

En nu het belangrijkste.. Hoe trimt ‘ie? In één woord? Ge-wel-dig. Niets om op aan te merken.

De baardtrimmer maakt amper geluid in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Remington MB4045. Hij zoemt lekker rustig, geen gekke geluiden of pieken wanneer de trimmer over je gezicht heen gaat. Gewoon een lekkere lineair geluid waar je absoluut geen last van hebt.

De Wahl Stainless Steel Advanced is een échte krachtpatser. En dat is ook wel nodig. Je baardharen zijn namelijk veel dikker dan je normale hoofdharen. Dat maakt nodig dat je een trimmer hebt die dikke haren aan kan. Door de professionele, roestvrij stalen en scherpe trimkop gaat dit erg gemakkelijk.

Belangrijk bij ‘hoe trimt de trimmer’ zijn de trimkoppen. Hoeveel mm’s je met de Wahl Stainless Steel Advanced kan trimmen, is erg belangrijk bij het bepalen of je ‘m wilt kopen. De trimlengtes zijn (in mm): 1.5, 2, 3, 4.5, 6, 8, 10, 12, 13, 16, 19, 22, 25 mm. Zonder trimkoppen kan de baardtrimmer 0.7 mm trimmen.

Als we kijken naar de batterij van de Stainless Steel Advanced, dan weet je dat je kwaliteit koopt. 240 minuten onafgebroken trimmen is mogelijk. Zo voorkom je dat de baardtrimmer niet ineens uitvalt tijdens je trim-sessie. Door de snellaad-functie kun je de baardtrimmer binnen 1 minuut volledig opgeladen hebben, als de trimmer tóch is uitgevallen tijdens het trimmen. In elk ander geval duurt het een uurtje voordat de baardtrimmer volledig opgeladen is.

Advies Wahl Stainless Steel Advanced

Er zijn drie pijlers waarop ik de bevindingen heb toegespitst en mijn advies over heb uitgebracht.

Positief Advies

Heel concreet: Positief advies om de Wahl Stainless Steel Advanced te kopen. Eén van de allerbeste baardtrimmers van dit moment, geen twijfel over mogelijk. De baardtrimmer is perfect wanneer je:

  • Op zoek bent naar kwaliteit en lange termijn aankoop.
  • Een stoppelbaard, maar vooral korte en lange baard wilt trimmen.
  • Veel wilt kunnen differentiëren in trimlengtes door opzetkammen.
  • Zware baardgroei hebt en gemakkelijk wilt kunnen trimmen met scherpe messen.
  • Geen luid apparaat wilt kopen.

Attributen bij de baardtrimmer

  Er zitten 12 trimkoppen bij voor verschillende lengtes: 0.7 mm tot en met 25 mm trimmen.
  De baardtrimmer wordt geleverd met een oplader.
  Er zit een houder bij om de trimmer in te zetten.
  Bij de trimmer zit een neus- en oorhaartrimmer.
  Inclusief back-up trimkop.
  Bij de limited Edition: Opbergdoos, reistas, borsteltje, kammetje, baardolie, tondeuse-olie.

Kwaliteit van het trimmen

  Voelt licht en fijn in de hand.
  Trimmer maakt amper geluid.
  240 minuten ongestoord trimmen.. Plus snellaad-functie.
  Je kunt tot maar liefst 25 mm trimmen met deze baardtrimmer!
  Pure kwaliteit roestvrij stalen trimkop om makkelijk je baardharen te trimmen.
  Geen opvangbakje voor de getrimde haren.

Prijs

  Voor de hoge kwaliteit, valt de prijs erg mee.
  Eén van de duurste trimmers in de markt.

Toch nog op zoek naar een andere baardtrimmer? Niet erg.. Want mannenmetbaard.nl heeft hier een top 10 baardtrimmer van 2021 gemaakt. Of ontdek de Top 10 Beste Scheerapparaat, met trimfunctie!