Korte Baard Onderhouden – tips & tricks

Een korte baard is al een tijd ‘in’. En dat is niet gek, want een korte baard ziet er bij de meeste mannen top uit. Maar het kan zijn dat je wat vragen hebt bij het groeien van je baard. Denk maar eens aan:

  • Hoe kun je een korte baard laten groeien?
  • Op welke manier verzorg ik mijn korte baard?
  • Hoe kan ik een korte baard trimmen?

Mannenmetbaard.nl geeft hier antwoord op al je vragen! Lees verder voor alle tips, tricks en beste baardproducten.

Korte Baard laten groeien

Hoe kun je een korte baard succesvol laten groeien? Er zijn een paar belangrijke onderwerpen die aan het licht gebracht moeten worden om een baard te laten groeien. Lees hieronder verder.

Voeding

Gezonde voeding helpt het groeien van je baard. Het is belangrijk om voldoende vitaminen en voedingsstoffen als eiwitten binnen te krijgen. Dus eet voldoende fruit doordeweeks zoals blauwe bessen (anti-oxidanten), frambozen, kiwi’s. Of als het niet lukt om fruit aan te schaffen, dan kun je ervoor kiezen om vitaminepillen te nemen als alternatief.

En kies producten uit met voldoende eiwitten en gezonde voedingsstoffen zoals eieren, rundvlees, vis, noten en granen.

gezonde voeding voor korte baard
Sporten

Een hoger testosteron-gehalte zorgt voor een betere baardgroei. En hoe verhoog je dit gehalte? Juist.. Door te sporten! Door aan hoge intensiteitstraining te doen, stimuleer je je baardgroei. Dus doe dit buiten, in je kamer of in de sportschool.

Laten groeien

Het laatste wat je nodig hebt om een korte baard te laten groeien… Doorzettingsvermogen. Tijdens het groeien van je baard zul je echt momenten hebben waarbij je denkt: de baard is niets voor mij. Of mijn korte baard ziet er nog echt niet goed uit..
Guess what: Iedereen heeft deze fase gehad! En als je gewoon een paar weken langer volhoudt, dan kom je op een punt waarbij je gewoon een vette baard rockt. Dus houd. gewoon. vol.

Korte Baard verzorgen

En als je eenmaal de baard hebt die je altijd al wilde.. Hoe kun je deze dan verzorgen? Er komen hierbij een paar erg belangrijke baardproducten de hoek om kijken.

Baardolie

Baardolie is een verzorgingsproduct dat in je kastje móét liggen om een korte baard te kunnen verzorgen. De baardolie werkt verzorgend voor je huid onder je baard. Dit is nodig om de baardharen die met moeite door je huid heen kunnen komen, een kans te geven. Daarnaast verzorgt baardolie je baardharen. Ze blijven daardoor gezond.

We weten allemaal hoe hard baardharen kunnen zijn. Je geliefde wordt daar niet altijd heel blij van. Naast de verzorgende werking, zorgt baardolie ook ervoor dat je korte baard zacht wordt. Mooi spul dus.

Voor ons is de baardolie-topper van 2018 de Proraso Baardolie. Het baardproduct is best goedkoop, maakt je baard lekker zacht.. En geeft je een echte mannengeur door de houterige geur.

Je hebt ook een baardborstel nodig om de baardolie onder alle baardharen te verdelen. Ben je nieuwsgierig geworden hoe je het beste baardolie kunt gebruiken óf welke baardolie je moet kopen? Lees dan hier verder over baardolie.

Baardshampoo

Ah, de baardshampoo. Je zult vast denken: waarom is mijn normale conditioner of shampoo niet voldoende? Nou.. Baardharen werken wat anders dan je normale hoofdharen. De baardharen hebben namelijk olie nodig om de dag door te komen.

Reguliere haarshampoo trekt juist de olie uit je baardharen, waardoor de haren ineens zonder voeding komen te zitten. In de meeste baardshampoo zitten natuurlijke ingrediënten, waardoor dit de jusite keuze is voor je baard. En omdat je met een korte baard al een aardige lengte baardharen begint te krijgen, is het belangrijk om je baardharen goed te verzorgen.

De Guardenza Baardshampoo kwam bij ons het beste uit de test. De baardshampoo zit helemaal vol met natuurlijke ingrediënten zoals Argan olie en cactus olie. De verantwoorde keuze voor jouw baard.

En ben je benieuwd welke baardshampoo nog meer in onze top 5 staat? Check dan hier de top 5 baardshampoo 2024.

Baardbalsem

Je bent op een plek gekomen waarbij je baardharen best lang zijn geworden. En dit betekent dat je baardharen soms alle kanten op vliegen.. Hoe kunnen we een baard verzorgen en stylen in één? Je raad het al.. Door Baardbalsem.

Baardbalsem is echt super spul. Net zoals baardolie verzorgt baardbalsem je huid en je baardharen. Maar dat is niet de enige werking van baardbalsem. Dit baardproduct zorgt er namelijk voor dat je baardharen de hele dag op de juiste plek blijven zitten. Eindelijk kun je je baard de juiste kant op krijgen!

Daarnaast heb je ook een baard kam nodig om je baard in model te krijgen wanneer je de baardbalsem in je baard knalt. Door je vingers door baard heen te vegen, lukt het wel.. Maar een baard kam helpt om je baard volledig de juiste kant op te krijgen.

Op zoek naar meer tips & tricks rondom baardbalsem? Lees hier verder over baardbalsem.

Korte Baard trimmen

Om een baard te kunnen trimmen, heb je twee dingen nodig: Een baardtrimmer en een strijdplan. We geven je tips voor beiden.

Beste Baardtrimmer korte baard

Je zoekt een baardtrimmer die geschikt is voor een korte baard? Dan ben je aan het juiste adres. Niet elke baardtrimmer is geschikt voor de lengte die jij wilt behouden voor jouw korte baard. Want een korte baard is niet net zoals een stoppelbaard. Bij een stoppelbaard heb je namelijk gewoon een baardtrimmer nodig die tot zo’n 3 mm trimt.

Onze topper van 2024: de Philips BT7510/15. Het unieke aan deze baardtrimmer is de vacuümfunctie om alle baardharen op te zuigen. Niet alleen vet om te zien, maar erg handig om te gebruiken. Zo hoef je de bende na het trimmen niet op te ruimen.

Deze vette trimmer kan tot 10 mm trimmen, wat dus voor de meeste korte baarden meer dan voldoende lengte is.

Ben je benieuwd naar onze top 10 baardtrimmer voor een korte baard? Check dan hier onze adviespagina voor de beste baardtrimmer per lengte baard. Of ontdek de Top 10 Beste Scheerapparaat, met trimfunctie!

Korte Baard trimmen

En dan nu… Het strijdplan voor het trimmen van je korte baard. Eerlijk gezegd: Het is niet heel veel anders dan de stappen die je zet om een stoppelbaard te trimmen.

En wil je niet een te grote bende maken boven de wasbak? Gebruik dan een Beard Bib baardschort om je baardharen mee op te vangen.

1. Ben je gedoucht? Alright, dan kunnen we beginnen. Breng wat baardolie aan in je baard, zodat je je haren in ieder geval goed verzorgt hebt. Lees hier hoe je het beste baardolie kunt aanbrengen.
2. Style je baardharen hoe je normaal je baardharen stylt. Baardbalsem helpt hier perfect bij.
3. Start eerst met een trimlengte die wat langer is dan je in eerste instantie wilt hebben. Eenmaal eraf, duurt het weer een paar weken voordat het terug groeit. Dus pak het voorzichtig aan.
4. Nog niet helemaal tevreden over de lengte en wil je er nog wat af hebben? Pak telkens een trimkop van 0,5 mm minder totdat je op de juiste lengte zit.
5. Werk je neklijn en jukbeenlijn bij door hier langs te trimmen zonder de trimkop.

Check hieronder de YouTube-guide van BeardBrand voor tips bij het trimmen van je korte baard.

Wil je je korte baard misschien wat langer laten groeien en ben je nieuwsgierig naar tips voor een lange baard? Lees hier verder en ontdek onze tips voor een lange baard.