Stoppelbaard bijhouden – tips & tricks

Een stoppelbaard of 3 dagen baard is dé trend van de afgelopen jaren. Maar er komen een hoop vragen bij kijken. Denk maar eens aan:

  • Hoe kun je een stoppelbaard kweken?
  • Wat is de ideale lengte stoppelbaard?
  • Hoe ga je je stoppelbaard bijhouden?
  • Wat is de beste baardtrimmer voor je stoppelbaard?

Mannenmetbaard.nl geeft hier antwoord op al je vragen! Lees verder voor alle tips, tricks en beste baardproducten.

Ideale lengte stoppelbaard

Een baard komt in verschillende lengtes. Voor elke man verschilt het welke lengte de ideale lengte stoppelbaard is. Dit komt omdat bij elke man de baardharen anders groeien. Sommigen hebben een hele zware baardgroei, waardoor je meer haar dan huid ziet. Andere mannen hebben wat meer moeite met groeien en zie je vaak wat meer lege plekken.

Zware baardgroei

Ben jij gezegend met een hele volle baardgroei? Dan is een korte lengte stoppelbaard al goed genoeg. Denk hierbij aan zo’n 1 tot 2 mm lengte van je baardharen. Je hebt veel dekking van je baardharen door de zware baardgroei, dus je hoeft er niet op te wachten totdat je baard dicht groeit.

Plaatselijke baardgroei

Niet iedereen heeft dezelfde baarddichtheid als een kokosnoot. Sommigen van jullie hebben een wat meer plaatselijke baardgroei. Of een baardgroei waarbij er wat meer ruimte tussen elke baardhaar zit. Geen nood, want je kunt nog steeds een stoppelbaard rocken. Je moet de baardharen alleen wat langer laten groeien. Probeer eens de lengte 2 tot 4 mm voor je baardharen.

Maar nogmaals: de ideale lengte voor een stoppelbaard verschilt echt per man. Het ligt enorm aan je baardgroei welke lengte voor jou de beste keuze is. Dus haal de juiste tools in huis (baardtrimmer, baardschaar) en test de juiste lengte.

Beste baardtrimmer stoppelbaard

En wat is nou precies de beste stoppelbaardtrimmer? Zoals je hierboven wel hebt gelezen, hoeft je baardtrimmer niet heel veel lengte van je baard af te halen. Daarom hoeven we in ieder geval niet te kijken naar een baardtrimmer die een lengte van 15 mm of meer kan trimmen.

De Philips BT5515/15 is veruit de meest geschikte stoppelbaardtrimmer. De trimmer is goedkoop, innovatief, makkelijk te gebruiken en kan de juiste lengte aan voor je baard.

De stoppelbaardtrimmer kan een lengte van 0,5 mm tot 10 mm aan. En op sommige plekken wil je misschien helemaal geen stoppels zien zoals ver onderin je nek. Wanneer je de trimkop eraf haalt, kun je op deze plekken bijna gladscheren.

Ben je benieuwd naar onze top 5 baardtrimmer voor stoppelbaard? Check dan hier onze adviespagina voor de beste baardtrimmer per lengte baard. Of ontdek de Top 10 Scheerapparaat, met trimfunctie!

Stoppelbaard bijhouden

Wanneer je eenmaal een stoppelbaard hebt… Hoe kun je je baard dan het beste bijhouden? En welke baardverzorging heb je hierbij nodig? Lees verder en ontdek hoe je je stoppelbaard kunt verzorgen en trimmen.

Stoppelbaard zacht maken

Allereerst de baardverzorging. Een stoppelbaard kan best wel hard aanvoelen.  Hoe verzorg je deze lengte baard? En welke producten zijn hiervoor nodig? Baardshampoo en baardolie zijn producten die ideaal zijn voor een stoppelbaard.

Baardshampoo

Ah, de baardshampoo. Je zult vast denken: waarom is mijn normale conditioner of shampoo niet voldoende? Nou.. Baardharen werken wat anders dan je normale hoofdharen. De baardharen hebben namelijk olie nodig om de dag door te komen.

Reguliere haarshampoo trekt juist de olie uit je baardharen, waardoor de haren ineens zonder voeding komen te zitten. In de meeste baardshampoo zitten natuurlijke ingrediënten, waardoor dit de jusite keuze is voor je baard.

De Guardenza Baardshampoo kwam bij ons als één van de beste uit de test. De baardshampoo zit helemaal vol met natuurlijke ingrediënten zoals Argan olie en cactus olie. De verantwoorde keuze voor jouw baard. En ben je benieuwd welke baardshampoo nog meer in onze top 5 staat? Check dan hier de top 5 baardshampoo 2024.

Baardolie

De baardolie. dit baardverzorgingsproduct is geweldig voor elke lengte baard. Baardolie verzorgt de huid onder je baardharen, waardoor je geen droge huid krijgt. Het voorkomt ook baardhaar uitval, omdat de baardharen de juiste voeding krijgen om gezond te blijven.

Naast de verzorgende werking, zorgt baardolie ook ervoor dat je stoppelbaard zacht wordt. De olie maakt dat de baardhaar wat vochtiger blijft, waardoor de baard lekker zacht wordt.

Voor ons is de baardolie-topper van 2024 de Proraso Baardolie. Het baardproduct is best goedkoop, maakt je baard lekker zacht.. En geeft je een echte mannengeur door de houterige geur.

Lees hier verder hoe je het beste baardolie kunt gebruiken en welke baardolie jij nodig hebt.

Stoppelbaard trimmen

Het beste moment om te scheren, is na het douchen. De baardharen zijn dan vochtig en flexibel, waardoor je je baardharen de juiste kant op kunt stylen voordat je gaat trimmen.

En wil je niet een te grote bende maken boven de wasbak? Gebruik dan een Beard Bib scheercape om je baardharen mee op te vangen.

1. Breng na het douchen wat baardolie aan om je baardharen te verzachten en te stylen. Lees hier hoe je het beste baardolie kunt aanbrengen.
2. Style je baardharen hoe je normaal je baardharen stylt. Wanneer je al een stoppelbaard hebt, is deze stap niet echt nodig.
3. Start eerst met een trimlengte die wat langer is dan je in eerste instantie wilt hebben. Als de lengte er namelijk eenmaal af is, kan je het er niet meer op plakken.
4. Wil je toch wat korter? Pak dan een wat kleinere trimlengte. Herhaal deze stappen totdat je tevreden bent met de lengte.
5. Werk je neklijn en jukbeenlijn bij door hier langs te trimmen zonder de trimkop.

Zie de YouTube-guide hieronder voor wat tips & tricks om je stoppelbaard bij te werken bij je bakkenbaarden en je nek.

Veelgestelde vragen over stoppelbaarden

Lees welke veelgestelde vragen er spelen bij andere baard-fans en ontdek ons advies.

Hoe kun je een stoppelbaard kweken?

Het beste advies om een baard te groeien is om rekening te houden met drie pijlers: Frequent rimmen, goed baardverzorging en een gezonde levensstijl. Er is helaas geen magisch middeltje waarmee je meer baardgroei kweekt.

 

Wat is de ideale lengte stoppelbaard?

Heb je een zware baardgroei? Dan is de lengte 1 tot 2 mm stoppelbaard lang genoeg. Heb je plaatselijke baardgroei? Dan moet je eerder denken aan 2 tot 4 mm lengte stoppelbaard.

 

Hoe ga je je stoppelbaard bijhouden?

Houd je baard de juiste lengte door regelmatig te trimmen. Houd je baard gezond door de juiste baardverzorging in huis te halen: baardshampoo, baardolie en een baardborstel.

 

Wat is de beste baardtrimmer voor je stoppelbaard?

De beste baardtrimmer voor je stoppelbaard is: Philips BT7500. Deze trimmer is praktisch gemaakt voor een stoppelbaard en heeft handige innovaties, zoals een opzuigmechanisme. Dit voorkomt dat je baardharen overal heen vliegen.

Wil je je stoppelbaard misschien wat langer laten groeien en ben je nieuwsgierig naar tips voor een korte baard? Lees hier verder en ontdek onze tips voor een korte baard.