Scheren en trimmen met de baardtrimmers van Philips

Vandaag de dag mag de man zelf beslissen wat hij leuk vind en hoe hij zijn uiterlijk wil verzorgen. Een baard, een snor, een sikje of alleen bakkebaarden? Alles is toegestaan en niets is uit de mode. De keuze hoe jouw gezichtsbeharing er uit ziet is een keuze die jij maakt en de rest van de wereld laat zien wie je bent. Het zegt iets over jouw persoon, direct bij een eerste ontmoeting al. Baarden zijn er in verschillende vormen en lengtes. Hier in zijn veel stijlen en de verwachting is dat we voorlopig best nog met een baardje mogen rondlopen. Maar om jouw baard op de juiste manier te onderhouden en modelleren kun je wel een goede baardtrimmer gebruiken. Met de baardtrimmers van Philips kun je jouw baard prima stijlen tot jouw eigen stijl.

Maar.. welke Philips baardtrimmer moet je kiezen? In de basis geldt het volgende:
Philips OneBlade om ook als scheerapparaat te gebruiken.
Bij de Philips 5000 serie is de budgetkeuze.
De Philips 7000 serie heeft nog veel meer snufjes.
De Philips 9000 serie is wanneer je alle tools in huis wilt om je baard helemaal perfect te maken.

Klik hieronder om alvast verder te scrollen naar de beste Philips baardtrimmer die jij nodig hebt.

Onderhoud Philips baardtrimmer

Wanneer je in het bezit bent van een mooie baardtrimmer dan zal je die waarschijnlijk ook graag goed willen onderhouden. Door hier wat aandacht aan te besteden heb je langer plezier van de baardtrimmer en van je eigen baard uiteraard. Spoel na elk gebruik de trimmer goed af en verwijder losse haartjes. Zo kunnen die nergens tussen gaan zitten. Let op, niet alle Philips baardtrimmer series zijn 100% waterdicht. Je kunt een oude tandenborstel gebruiken om de mesjes even schoon te borstelen.

Alleen de baard of ook de bakkebaard?

Met de baard trimmers van Philips word het kinderspel om de gezichtsbeharing in bedwang te houden. Je kunt gemakkelijk jouw eigen stijl er aan mee geven en hier zelfs in variëren als je dat wilt. Bij gezichtsbeharing word meestal aan de baard en snor gedacht, maar vergeet nu eens niet de bakkebaarden. Ook deze verdienen de aandacht om netjes in de zelfde stijl te worden mee genomen. Het is een belangrijk onderdeel van het gezicht omdat het iedereen direct al opvallen. Bakkebaarden bij houden doe je regelmatig, zo om de 2 a 3 dagen. Dit gaat natuurlijk ook heel erg gemakkelijk met de baardtrimmers van Philips.

Trim je baard regelmatig

Wanneer je een mooie, volle baard wilt, dan is het van groot belang om regelmatig te baard trimmen. Niet alle haartjes groeien even snel en om de baard toch mooi vol te krijgen is het goed om de baard elke dag of om de dag even bij te werken. Met de baard trimmer is dat een koud kunstje. Stel de
baardtrimmer op de juiste lengte in, zo haal elke dag opnieuw de haartjes weg die te snel groeien en eigenlijk al buiten de baard vallen. Vergeet niet om bij een langere baard ook de kam er doorheen te halen. Zo voorkom je klitten en verwijder je losse haartjes uit de baard. Het is goed om dit mee te
nemen in je dagelijkse verzorging, in de ochtend bij het opstaan en eventueel voor het naar bed gaan. Je voorkomt zo ook dat er haartjes in het eten vallen.

Verzorging na het scheren

Veel mensen hebben na het scheren last van scheer irritaties. Rode bultjes die op de huid verschijnen of ingegroeide baardharen, omdat de huid geïrriteerd is geraakt. Dit kun je voorkomen door de huid goed te verzorgen na het scheren. Direct na het scheren kun je het gezicht spoelen met lauwwarm water. Dep het gezicht droog en smeer het in met een vochtrijke crème of een speciale aftershave balsem.

Nu zul je met het trimmen van je baard met een baardtrimmer hier minder last van hebben, omdat je de baardharen niet volledig zult afscheren. Bij het scheren zul je hier sneller last van krijgen. Denk dus aan nat scheren of het kiezen van het juiste scheerapparaat om te scheerirritatie voorkomen.

Baard wax en verzorging voor de baard

Een mooie baard blijft helaas niet altijd zitten zoals jij dat wilt. Speciaal hiervoor heeft men baardwax ontworpen. Een gel, maar dan speciaal voor je baard. Met baardwax modelleer jij je baard precies zoals jij het hebben wilt, maar ook baardolie en baardbalsem kunnen je hier mee helpen. Ook doe je er verstandig aan, zeker als je een wax gebruikt, om de baard regelmatig te wassen. Waarom zou je het haar boven op je hoofd wel wassen en onder aan je hoofd niet, toch? Gebruik echter geen normale shampoo, maar wel baardshampoo of baardconditioner. Dit houdt je baardharen gehydrateerd en zacht. Wel zo prettig voor jou, maar zeker ook voor je partner. Een goed verzorgde baard groeit ook harder en je zult dus eerder de baard bereiken die jij zo graag wilt.

Philips OneBlade

Trimmen van je baard komt in verschillende vormen en maten. En met name baarden komen in verschillende soorten en maten. De Philips OneBlade is half baardtrimmer – half scheerapparaat. Je kunt er namelijk niet een korte baard mee trimmen en je kunt er ook niet glad mee scheren. Wat het wel is: een trimmer die gemakkelijk en snel een stoppelbaard in verschillende lengtes voor je kan trimmen.

De Philips OneBlade baardtrimmers kosten tussen de 30 euro en 65 euro.

Keuzehulp: Ben je op zoek naar een baardtrimmer om snel en effectief je stoppelbaard te trimmen? Kies dan voor de Philips OneBlade.

De beste Philips OneBlade baardtrimmers van dit moment (2022)

Philips OneBlade Pro QP6520/30 Baardtrimmer

1 De Philips OneBlade Pro P6520/30 komt voor ons als eerste in het rijtje voor beste Philips OneBlade baardtrimmers. Het is de perfecte instap baardtrimmer voor een stoppelbaard tot en met een korte baard. Maar stiekem is hij ook geschikt als scheerapparaat, wanneer je niet perse glad wilt scheren.

Waar Philips in excelleert met de OneBlade serie, is de wijze hoe de trimmers in de hand liggen en de unieke scheerbladen. De trimmers zijn enorm licht en passen goed in de hand. En de scheermesjes, tja.. Die werken perfect om je baard te trimmen. Met zo’n 200 bewegingen per seconde heeft het mesje geen moeite om je baard te scheren.

De OneBlade Pro QP6520/30 kun je in 14 verschillende standen verzetten van 0,4 mm tot en met 10 mm, waardoor je dus die perfecte baard style kunt creeren. Deze kun je met 14 standen verstellen.

  Betrouwbaar en gevestigd merk
Geschikt voor stoppelbaard en korte baard
14 verschillende standen, van 0,4 mm tot 10 mm scheren
  Mesjes moeten om de paar maanden vervangen worden

Philips OneBlade QP2530/30 Baardtrimmer

2 Op de tweede plek zetten we de Philips OneBlade QP2530 baardtrimmer. Het voornaamste verschil met de #1 OneBlade: De QP2530 heeft ‘maar’ 5 lengte standen om mee te trimmen. Desalniettemin een geweldig apparaat.

Grappig dat bijna alle OneBlade baardtrimmers van elkaar verschillen in styling. de QP25 serie is wel significant anders dan de QP65 serie. Bij de goedkopere variant begint het namelijk steeds meer op een scheermesje te lijken. Ligt enorm lekker in de hand en is super licht!

Met deze OneBlade baardtrimmer kun je 0,4 tot 5 mm trimmen, met 4 ’tussenstanden’. Dus 0,4 , 1, 2, 3, of 5 mm. Wel overduidelijk minder keuze dan de vorige OneBlade, maar daar betaal je ook voor.

Oh en je krijgt bij deze Philips Baardtrimmer een extra scheerkop! Dus weer 4 maanden extra scheerplezier.

  Mooi design
Extra scheermesje
Scheert comfortabel, erg licht en ergonomisch apparaat
 Minder mogelijkheden om te stylen door 5 lengte standen

Philips OneBlade QP2520/30 Baardtrimmer

3 En op de derde plek, de QP2520/30 OneBlade. Iets meer een budgetkeuze, omdat deze wel significant goedkoper is dan de overige modellen. Maar daar krijg je ook minder voor.

Deze Philips Baardtrimmer doet niets af van de QP2530! Het enige wat je minder krijgt, zijn wat accessoires. En omdat je hier bent om een baard te trimmen, wordt deze OneBlade baardtrimmer het minst aangeraden.

Met de OneBlade QP2530 kun je van 0,4 mm tot en met 5 mm trimmen. Echter krijg je weer één opzetkam minder, namelijk de 2 mm kam. En persoonlijk: Deze mis je wel echt wanneer je voor een stoppelbaard gaat. Maar je mist ‘m niet wanneer je voor een korte baard gaat.

Afgezien van de accessoires, blijft dit apparaat gewoon een topper. Geschikt voor een stoppelbaard en korte baard, maar minder geschikt dan de andere 2 OneBlade trimmers.

Goedkoop
  Mooi design
  Innovatieve mesjes voor unieke scheerervaring
 Maar 4 lengte standen om mee te trimmen

Philips Baardtrimmer 5000 Serie

Om jouw baard te stijlen heeft Philips verschillende series baardtrimmers ontworpen, ieder met hun eigen karakter en mogelijkheden. De kleinste en ook goedkoopste variant is de baardtrimmer 5000 serie. Een ideale trimmer om je baard mee te modelleren. Deze trimmer is voorzien van volledig metalen mesjes en trimt hiermee gemakkelijk een stoppelbaard, korte of lange baard. Tevens heeft de trimmer 17 vergrendelbare lengtestanden waarmee je zelf de controle houdt over de lengte van je gezichtsbeharing. Door gebruikers wordt de trimmer omschreven als een stabiel toestel dat prima scheert en er ook nog eens goed uit ziet.

De Philips 5000 serie baardtrimmers kosten tussen de 45 euro en 60 euro.

Keuzehulp: Ben je op zoek naar een basis-baardtrimmer met een mooi design waarmee je prima kunt trimmen? Dan is de Philips 5000 serie jouw baardtrimmer.

De beste Philips 5000 Serie baardtrimmers van dit moment (2022)

Philips Baardtrimmer BT5515/15

1 De Philips BT5515/15, terecht de nummer 1 beste Philips baardtrimmers 5000 serie. Waar de BT5200/16 een tijd op plek 1 heeft gestaan, is de BT5515/15 een nieuwkomer die de competitie snel uitgeschakeld hefet.

Deze baardtrimmer heeft maar liefst 40 standen om mee te trimmen! Van 0,4 tot 10 mm, en een opzetkam van 10 mm tot 20 mm. Geweldig als je twijfelt om ook een semi-lange baard te groeien.

Daarnaast heeft deze Philips baardtrimmer een snellaad-functie, 90 minuten accu en een precisietrimmer opzetkam.

 Snellaad-functie
 90 minuten accu
 Maar liefst 40 trimstanden
Af te spoelen onder de kraan
Duurste trimmer in de 5000 serie

Philips Baardtrimmer BT5200/16

2 De Philips BT5200/16, één van de beste baardtrimmer in de 5000 series van Philips. Wil je een trimmer die goed geprijsd is en doet wat je van ’m verwacht? Dan is dit de perfecte match voor jou.

De BT5200/16 trimt van 0,4 mm tot 10 mm, waarbij je 17 standen hebt om mee te trimmen. Dat is wel echt een significant verschil met de OneBlade trimmers. Die kunnen namelijk tot max 5 mm met minder standen.

Al met al gewoon een goede en stevige trimmer die doet wat het belooft. Oh en als je klaar bent met trimmen, dan kun je ‘m afspoelen met water. extra makkelijk.

17 trimstanden
Af te spoelen onder de kraan
Perfect voor stoppel- en korte baard
  Geen vacuüm-stand

Philips Baardtrimmer BT5205/16

3 De Philips BT5205/16 is haast identiek aan de BT5200. Er is eigenlijk maar één verschil: Deze baardtrimmer is zilvergrijs en kan 10 minuten langer door met de accu. Dat kost je dan wel 5 euro extra.

Ook de BT5205/16 kan trimmen van 0,4 mm tot 10 mm, met tussenstanden van 0,2 mm per stuk. Perfect wanneer je die korte baard of stoppelbaard look wilt creëren.

Uiteindelijk denk ik dat beide baardtrimmers gewoon gelijk aan elkaar zijn, maar dat je 5 euro meer betaalt voor de kleur. Daarom voegt het wat ons betreft niets toe aan de aankoop en komt de BT5205 op de 2e plek binnen de 5000 series.

17 trimstanden
70 minuten accu
Af te spoelen onder de kraan
Perfect voor stoppel- en korte baard
  Geen vacuüm-stand
5 euro duurder dan #1

Philips Baardtrimmer 7000 Serie

Na de 5000 serie komt de baardtrimmer 7000 serie. Iets duurder in prijs, maar heeft als extra handigheid dat hij de haren direct opzuigt. Geen rommel dus meer in de badkamer. Ideaal dus als je van een langere baard naar kort gaat, maar ook voor de kleine stoppeltjes. De 700 serie heeft 20 instelbare lengtes, dus 3 standen meer dan de 5000 serie.

De Philips 7000 serie baardtrimmers kosten tussen de 60 euro en 75 euro.

Keuzehulp: Zoek je een Philips baardtrimmer die een troep voorkomt in de badkamer én die een langere baard aan kan? Kies dan voor de Philips baardtrimmer 7000 serie.

Check de beste Philips 7000 serie baardtrimmers van dit moment (2022)

Philips Baardtrimmer BT7510/15

1 Heel eerlijk: De BT7510 heeft de BT7210 verstoten van de troon. Deze baardtrimmer is in 2023 en 2024 bekroond tot één van de beste baardtrimmers voor jou, ook volgens onze baardtrimmer-pagina.

Ook deze Philips baardtrimmer heeft gemak op plek 1 staan. Geïntegreerde lengtestanden, snellaad-functie, vacuümstand. Alles wat je kunt bedenken om je baard goed te kunnen trimmen.

Ook deze trimmer van Philips heeft 20 standen, van 0,5 mm tot 10 mm. Mooi voor een stoppelbaard tot korte baard.

Mooi apparaat
Makkelijk te gebruiken trimlengtes
Opzuigmechanisme maakt jouw leven makkelijker

Philips Baardtrimmer BT7512/15

2 Deze trimmer heeft weinig verschillen t.o.v. de nummer 1 baardtrimmer in de 7000 serie. Het grootste verschil zit ‘m in de prijs door de bijgeleverde accessoires. Daarom is het niet onze #1 keuze.

Hier precies dezelfde functionaliteiten: Geïntegreerde lengtestanden, snellaad-functie, vacuümstand. Plus je hebt ook 20 standen om mee te trimmen, van 0,5 mm tot 10 mm.

Bijgeleverd bij de baardtrimmer: Een etui en 4 extra opzetkammen, inclusief 1 precisietrimmer. Wat mij betreft wel leuke tools om erbij te hebben!

Vette accessoires
Makkelijk te gebruiken trimmer
Opzuigmechanisme om haren op te vangen
 Duurder door de accessoires

Philips Baardtrimmer BT7210/15

3 Haat je het om je bende op te ruimen na het scheren? Die nachtmerrie is voorbij. Want met de BT7210/15 uit de 7000 serie hoef je dat niet meer te doen. Het opzuigsysteem trekt namelijk de baardharen zo naar binnen.

De 7000 serie gaat over gemak. Je hebt geen opzetkammen meer nodig, want je hebt in de trimmer zelf een tooltje om de trimlengtes te bepalen. Je krijgt er nog wel een precisietrimmer bij, zodat je nog detailwerk kan verrichten.

Deze baardtrimmer van Philips heeft 20 standen, van 0,5 mm tot 10 mm. Zo kun jij de perfecte lengte vinden voor jouw baard.

Mooi design
Makkelijk te gebruiken trimlengtes
Bende niet meer opruimen na het trimmen door het opzuigmechanisme

Philips Baardtrimmer 9000 serie

Tot slot heeft Philips de 900 serie uit gebracht. De Rolls Royce onder de baardtrimmers, volgens veel gebruikers. Zeker als je niet van standaard houd en graag je eigen stijl mee geeft aan een baard of bakkebaard, dan kom je met de 900 serie goed weg. Deze serie heeft namelijk alle standaard functies van de 5000 serie, echter als extra heeft de 9000 serie een ingebouwde richtlaser. Deze richtlaser projecteert een lijn van licht zodat het precies trimmen kinderspel word. De laser wijst je aan welke haartjes er zullen worden getrimd zodat je iedere keer weer een nauwkeurig resultaat mag verwachten. Helaas heeft de trimmer maar 17 instelbare lengtes, echter zou dit in de praktijk genoeg moeten wezen.

Nog wel een belangrijke sidenote: De 9000 series worden niet veel meer doorontwikkeld, daarom is er nog maar één echte 9000 serie baardtrimmer op de markt.

De Philips 9000 serie baardtrimmer kosten tussen de 75 euro en 100 euro.

Keuzehulp: Zoek je de meest innovatieve baardtrimmer waar je alles mee kunt doen? Is prijs niet echt een kwestie, maar wel hoge kwaliteit en luxe? Kies dan de 9000 serie.

De beste Philips 9000 serie baardtrimmers van dit moment (2022)

Philips Baardtrimmer BT9810/15

1 De Philips BT9810/15 baardtrimmer is de langverwachte additie in de 9000 serie. Waar scheerapparaten van Philips al vaak een Prestige-variant hadden, bleef dit nog uit bij baardtrimmers. Maar daar is hij eindelijk!

Het unieke aan de BT9810/15 trimmer is dat de baardtrimmer een stalen trimkam heeft, dus niet van plastic zoals nagenoeg alle baardtrimmers. Dat is erg vet, want met zo’n harde trimkop loop je minder risico om uit te schieten.

Deze Philips baardtrimmer heeft geen laser-technologie, maar is dus vooral gericht op betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Je kunt de baardtrimmer op 30 standen zetten, van 0,4 tot 10 mm. Al met al een mooie toevoeging aan de 9000 serie.

  Mooi en strak design
Kostbaar door de stalen trimkop
Deze baardtrimmer komt met een extra trimkop en een reistas
Snellaad-functie, waar je ook nog eens tot 120 minuten kunt trimmen
 Geen vacuüm stand

Philips Baardtrimmer BT9297/32

2 De Philips BT9297/32 baardtrimmer spant de kroon sinds dit jaar niet meer. Het blijft een unieke alles-in-één trimmer die al jouw stoutste dromen tot werkelijkheid kan maken.

Door de unieke lasertechnologie kun je precies bekijken waar je gaat trimmen. En hoewel je maar van 0,2 tot 7 mm kunt trimmen, is deze trimmer geschikt als baardtrimmer voor een lange baard door de lasertechnologie.

Een geweldige, high-end baardtrimmer die veel vette innovaties heeft.

  Mooi en high-end design
Innovatief baardtrimmer door lasertechnologie
Deze baardtrimmer komt met 6 éxtra attributen
Snellaad-functie, maar ook mogelijk om te scheren onder stroom
 Geen vacuüm stand

Beste Philips Baardtrimmer 2020 Top 10

De beste Philips baardtrimmers van dit moment.

# Philips Baardtrimmers Lengte Uniek?
1. 0,5 – 10 mm Opzuig-mechanisme
2. 0,4 – 20 mm 40 lengtestanden
3. 0,1 – 7 mm Laser-technologie
4. 0,4 – 10 mm Scheerapparaat en baardtrimmer
5. 0,4 – 10 mm Vol met must-haves
5. 0,4 – 10 mm Stalen trimkop
7. 0,4 – 5 mm Ook een scheerapparaat
8. 0,5 – 10 mm Inclusief bodygroomer
9. 0,4 – 10 mm Af te spoelen met water
10. 0,4 – 5 mm Ergonomisch fijn

Heb je toch niet kunnen vinden wat je zoekt? Bekijk dan eens de baardtrimmer Top 10 van bol.com of de baardtrimmer Top 10 van Coolblue. Of ontdek onze adviespagina voor beste baardtrimmer.